Keresés

Halottaink...

2006. szeptember 11., hétfő 18:55
http://www.elchulo.net/files/pentagon.swf

nem minden p.na ami szőrös
0
2006. szeptember 11., hétfő 18:49
meg a másik 2 repülő, az egyik a pentagonba zuhant, a másik meg lezuhant!:(
0
2006. szeptember 11., hétfő 18:46
0
2006. szeptember 11., hétfő 18:35
4 repülő volt...
0
2006. szeptember 11., hétfő 18:29
Az emberek akik 5 évvel ezelőtt ott voltak és áldozatul estek New York-ban és mindkét repülő uitasait! Én nagyon sajnálom Steve Irwin-t!!! Meg a családját főleg! Szegény gyerekek! Húúúúúúúú, a nagybátyám MA utazott Amerikába!!! Most tudtam róla! Az elég durva!
0
2006. szeptember 11., hétfő 18:03
RIP United 93 hősei, akik ezekben a pillanatokban hunytak el 5 évvel ezelőtt..
0
2006. szeptember 4., hétfő 23:01
Ugyan ő nem színész, de most halt meg: Faludi György.
Jó arc volt az öreg - gyászolja szegény özvegye...
Nyugodjék békében!
0
2006. szeptember 4., hétfő 20:57
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. szeptember 4., hétfő 19:39
RIP Steve Irwin.:(

Egyébként egy kislánya és egy kisfia született.
0
2006. szeptember 4., hétfő 19:08
Rest in Peace Steve Irwin : (
0
2006. szeptember 4., hétfő 16:43
Azért sajnálom az ürgét is, meg a kislányát is, aki a felvételeken is gyakran ott volt (no nem a krokodilok befogása közben). Pedig a csóka nagy szakértelemről tett tanúbizonyságot, de túlságosan vakmerő volt. Ennyit arról, hogy ez a bizonyos "szakértelem" ilyen veszélyes állatoknál mennyit ér... Ennyit.
0
2006. szeptember 4., hétfő 15:20
NA ja. Tényleg nem az élete tartott eddig, hanem a szerencséje.

Mikor elkezdte ezt az őrületet már meghalt.

Dead on arrive

Nyugodjon békében
0
2006. szeptember 4., hétfő 14:16
Nem tiszteletlenségnek szánom, de én is biztos vagyok benne, hogy nem volt egészen normális.

Én pont ezt bírtam benne. :-)) Meg hogy olyan lelkesen magyarázott. EGyébként tényleg volt a South Parkban.
0
2006. szeptember 4., hétfő 14:06
Nem tiszteletlenségnek szánom, de én is biztos vagyok benne, hogy nem volt egészen normális. Azt hiszem, ki is parodizálták a Southpark egyik régebbi epizódjában, mert állandóan fogdosta a mérges és veszélyes állatokat. Azért a lelkesedése, meg a természetvédő munkája miatt nagy veszteség.
0
2006. szeptember 4., hétfő 13:56
Szegény .. :-(((
0
2006. szeptember 4., hétfő 13:05
a fickó zizi volt ezt mindenki láthatta. szerette az állatokat, meg szerette őket macerálni is.
azért én is néztem néha..
RIP Krokodilvadász.
0
2006. szeptember 4., hétfő 10:39
Elkerülhetetlen sors. Nyugodjék békében.
0
2006. szeptember 4., hétfő 10:06
hát, eddig tartott steve "crocodile hunter" irwin szerencséje...

0
2006. augusztus 31., csütörtök 15:29
Nyugodjék békében.
Nem gondoltam volna, hogy már 1916-ban született.
0
2006. augusztus 31., csütörtök 14:37
GLENN FORD(1916-2006)
0
2006. augusztus 31., csütörtök 10:59
Elhunyt Glenn Ford.
0
2006. augusztus 17., csütörtök 5:41

Hétfőn elhunyt Bruno Kirby (Bruno Giovanni Quidaciolu, Jr.), az ismert amerikai karakterszínész. Az 57 éves Kirby leukémiában szenvedett.

Kirby 1949-ben született New York-ban, első filmszerepét a  71-es The Young Graduates-ben játszotta. 1974-ben szerepet kapott a Keresztapa II-ben, amelyben a fiatal Pete Clemenzát alakította.

Rendszeresen feltűnt tévéfilmekben és sorozatokban, majd kisebb szerepe volt a Robin Williams főszereplésével készült Jó reggelt, Vietnam!-ban. Ezután a Harry és Sally című fergeteges komédiában alakította Harry (Billy Crystal) legjobb barátját, majd az Irány Colorado!-ban ismét Crystal partnereként tért vissza.

A  97-es Fedőneve: Donnie Brasco-ban is szerepelt, utoljára pedig tévében, az HBO Entourage (Törtetők) című sorozatának egyik epizódjában láthattuk, amelyben a producert alakította, akitől a főszereplők semmirekellő haverja ellopja az értékes Shrek bábut.

[origo]
most posts by TM
0
2006. augusztus 14., hétfő 0:49
Boldog szuletesnapot, Alfred Hitchcock !
0
2006. augusztus 3., csütörtök 23:32
Elnézést azoktól, akiket félrevezettem Szabó család ügyben, az a helyzet, hogy készpénznek vettem a TV2 Mokka című műsorát, melyben légből kapott információ hangzott el Zenthe Ferenc rádiójátékbeli munkájával kapcsolatban.
Utánajártam a dolognak a Magyar Rádiónál, ahonnan most érkezett meg a következő e-mail:

"Tisztelt Bácsi Attila! (azaz én-TM)
Sajnos a több évtizede komoly dramaturgiai munkát végző Major Anna is
szomorúan
hallotta és tapasztalta, hogy Zenthe Ferenc művész úrral kapcsolatban
először
egyáltalán nem, később is csak érintőlegesen hangzott el, hogy a Szabó
család "Kárpáti Zoli"-ja volt. Még a Kossuth Rádió munkatársai sem
voltak ezzel
tisztában. Évtizedek óta, még a Szomszédok előtt, szinte valamennyi
folytatásban
szerepelt, kivéve az utóbbi hónapokat. Miután megoprálták, és
hazakerült a
kórházból, személyesen látogatva, illetve telefonhangra írott szöveggel
kapott
továbbra is szerepeket, egészen addig, amíg le nem gyengült annyira,
hogy már nem
tudta vállalni. Az alkotók és a stáb viszont folyamatosan reménykedett
felgyógyulásában, ezért majdnem minden folytatásban legalább szó esett
róla, és
végül el is hangzik a sorozatbeli felesége, Icu (Mednyánszky Ági)
részéről, hogy
férje, Zoltán gyengélkedik, és ő mint feleség (és orvos), rábeszéli
arra, hogy
vizsgáltassa ki magát. Ez július 17-edikén hangzott el.
Mindannyian szomorúan fogadtuk a hírt, hogy ezentúl nem láthatjuk és
hallhatjuk
Feri bácsit, a nagyszerű színészt és embert.
Természetesen még nem tudjuk, hogy a sorozat alkotói milyen szerepet
szánnak "Kárpáti Zoltán"-nak, de valószínűleg valamilyen formában el
kell majd
búcsúznunk a szereptől is. Ez talán a szeptember 4-edikei adásban derül
majd ki,
hiszen az augusztusi részeket - az alkotók és közreműködők szabadsága
miatt - előre
felvettük.
Tisztelettel és üdvözlettel: Sárospataki Zsuzsanna rendező"

Ez a hiteles történet Zenthe (Kárpáti) Ferenc Szabó család-beli szerepléséről.
most posts by TM
0
2006. augusztus 1., kedd 23:05
Emlékszem rá, amikor még félig felnőttként (ez az állapot azóta sem változott), 1988 nyarán ültem az egész családdal együtt a konyhában, este volt, rádiót hallgattunk és mindannyiunknak patakzottak a könnyei, amikor A SZABÓ CSALÁD aznapi adásában a történet szerint meghalt a kórházban Szabó néni.
Őt Gobbi Hilda alakította, aki súlyos beteg volt, és utolsó alakítása volt ez a hangjátéksorozat-epizód, melyben kvázi a saját haldoklását játszotta el, valami iszonyatos nagy lélekjelenléttel, úgy, ahogyan arra csak a legnagyobbak képesek. A készítők bejártak hozzá a kórházba, ahol jobb pillanataiban tudtak vele dolgozni, és így azon kevesek közé tartozott, akiknek a halálát is dokumentálta egy alakítás, egy olyan torokszorító valami, ami 18 év után is hidegrázást okoz, ha felidézem magamban!

Hogy miért írom mindezt?
Volt még egy nagy alakja ennek a sorozatnak (mit egy? rengeteg!) de olyan, aki a kezdetektől van, és még máig is szerepel (igen, nem tévedés!) olyan csak egy, méghozzá ZENTHE FERENC!

Zenthe Ferenc először Tiborként tűnt fel a Szabó családban, aki egy zongorista volt a szerepe szerint, és aki egy szerelmi összejövetelkor a Dunában eltűnt. Ez óriási port vert fel, ha valaki látta a "Gyula Vitéz télen-nyáron" című filmet, az pontos korképet kaphat, mekkora országos esemény volt akkoriban egy tévésorozat, vagy egy rádiójáték. Tibor, a zongorista halálába a közvélemény nem tudott belenyugodni. Liska Dénes a Szabó család szülőatyja - volt színházi dramaturg - jó barátságban volt Zenthével, így kitalálta hát neki Kárpátit, az újságíró figuráját, hadd játssza el azt, s így a hallgatók is visszakapták a közkedvelt hangjukat, mégha egy másik karakterhez kapcsolódóan is.

A sors ismétli önmagát: Zenthe Ferenc eltávozott közülünk, de szerepeiben, filmjeiben örökre emlékezünk rá. Utolsó alakítását a héten hallhatják azok, akik szeretik a Szabó családot, vagy ha másért nem Feri bácsi miatt odatekerik a rádiógombját a már-már elfeledett csatornára, hogy egy nagy művész emberfeletti teljesítményének legyenek fültanúi, aki még halálakor is azért dolgozott, hogy kiszolgálja azokat, akik éltették őt ezen a szép hosszú pályán, az ő szeretett közönségét! Halála előtt egy héttel fejezték be a kórházban a Szabó család felvételeit az azután már megszólalni sem hajlandó művésszel, mintha csak erre tartalékolta volna megmaradt erejét, hogy ez az utolsó szereplés is rendben legyen, hogy ne okozzon csalódást.

Tehát a Szabó család 2458. része július 31-én hétfő este kilenckor volt hallható, aki kíváncsi rá, az csütörtökön délelőtt 11:05-kor meghallgathatja a Kossuth Rádióban.
most posts by TM
0