Keresés

Halottaink...

2006. július 31., hétfő 22:41
láttam a Híradóban, illetve olvastam a neten. szomorú. :(
0
2006. július 31., hétfő 22:39
Nyugodjék békében!
0
2006. július 31., hétfő 22:37
Hát Zenthe Ferenc is elment... Egy újabb legendával lett kevesebb a Magyar színjátszás...

Nyugodjék békében!
0
2006. július 31., hétfő 21:48
Két Zenthe Ferenc-interjú részlete a legutolsó médiaszereplései közül. Az első tavalyról, amikor Jordán Tamás A Madách Színház igazgatója közölte vele, hogy beválasztották őt a Nemzet Színészei közé:

"...- Nem tagadom, nagyon meg tudok hatódni - mondta Zenthe Ferenc. - Főleg a szeretettől. Mert én szeretem az embereket, és szeretem a barátaimat. Attól kezdve, hogy hazaértem, csak olyanok jelentkeztek telefonon, akik valóban örültek, hogy ilyen megtiszteltetés ért. Hála istennek még van erőm, hogy megháláljam. Egy pici fájdalom is vegyült az örömbe. Az, hogy Bessenyei Feri helyére léptem. Hirtelen eszembe jutott, amikor a negyvenes évek végén Pécsett együtt kezdtünk, és kimentünk a piacra. Ettük a görögdinnyét meg a kecskesajtot. Meg amikor lejött hozzánk Balatonszepezdre, és sátoroztunk. Feri elment, ott, a koporsója mellett állva már éreztem, hogy nagyon fog hiányozni."

Zenthének elsőként Törőcsik Mari tudott gratulálni, majd átadta a telefont Kállai Ferencnek, ő pedig Raksányi Gellértnek. Komlós Juci csak a késő esti órákban érte el.
- Nagyon drukkoltam Ferinek - árulta el Komlós Juci. - Amikor mentem a szavazásra, végiggondoltam, kit válasszunk. Tudtuk, többen is vannak, akik megérdemelnék. De úgy éreztem, hogy közülük Feri érdemli meg a legjobban. Végül egyöntetűen rá szavaztunk, mert jó színész, országosan ismert művész és rendkívüli ember. Amikor gratuláltam neki, csak annyit mondott: Jó volt a házasságunk, Jucikám. Hiszen a Szomszédokban megélt több mint tíz évünk valóban boldog volt

A másik - igen megható - részlet az ez év áprilisában készült, 86. születésnapja alkalmából történt megkeresésekor készült beszélgetésből való:

"...- Nem vagyok még teljesen jól, kicsit gyengének érzem magam. Igen nehéz időszak áll mögöttem, kilenc hónapja nem mentem ki az utcára - meséli a művész, majd nagyot kortyol egy "varázsitalból", amelyet hűséges társa Gizella szolgál fel neki. - Most mondja meg - emeli fel a hangját -, milyen jó dolgom van nekem! Gizella mellett az embernek könnyű gyógyulnia, hiszen ő csupaszív ember, aki lesi minden gondolatomat. Nagyon hálás vagyok neki a törődésért, a szeretetért - mondja meghatottan, majd hagyja, hogy felesége ősz hajába túrjon.

- Hétfőn, a születésnapján rengetegen telefonáltak - veszi át a szót Gizella asszony, miközben ismét megsimogatja férje homlokát. - Megható hogy a barátok, ismerősök mind jókivánságokkal halmoztak el bennünket. Ferenc egy gyönyörű virágcsokrot kapott tőlem, a héten pedig átmegyünk a gyerekekhez, ott tartunk szülinapi ünnepséget, szűk családi körben. Tényleg nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, de nem akarok panaszkodni, hála istennek úgy néz ki, Ferenc hamarosan sokkal erősebb lesz.
Ahogy mesél, Gizella könnycseppet morzsol el a szeme sarkában, úgy, hogy senki ne vegye észre meghatottságát.

- Meghívtak egy filmszerepre - veszi át a szót az örökifjú Feri bácsi -, de ezek a forgatások sajnos még nagyon fárasztóak nekem. Sokat kell várakozni, és a tempó is túl gyors, nem tudtam elvállalni.
A Nemzet Színésze még gyenge pillanataiban is csak a hivatásáról, és terveiről beszél. Kérdésünkre, miszerint nem tartja-e korainak a visszatérést, nevetve válaszol: - Minden vágyam, hogy újra a színpadon állhassak! Most ünnepeltem a 86 születésnapomat, szerintem még igen sok szerep vár rám."

Ezeket a szerepeket már az égi színháztársulat berkein belül, a viszontlátott legendás társak között játszhatja el mindannyiunk örök kedvence, a most elhunyt, de pályafutásával már régen halhatatlanná vált nagy magyar színészünk.
Isten nyugossza Zenthe Ferencet!

most posts by TM
0
2006. július 31., hétfő 21:40
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. július 31., hétfő 21:38
Nagy veszteség az egész magyar társadalom számára Feri bácsi elvesztése.
Színházban sajnos nem láttam,viszont filmjei közül többet is.
Szomszédokban is Ő volt a kedvencem,az egyszerű,de józan gondolkodású,becsületes,jószívű Taki bácsi,úgy képzelem az életben is ilyen volt.

Nyugodjék Békében!:(
0
2006. július 31., hétfő 21:33
IN MEMORIAM ZENTHE FERENC(1920-2006)

Itt hagyott bennünket mindnyájunk TENKES KAPITÁNY-a és TAKI BÁCSI-ja...:((((((((((((
Nem is tudom, tán Ő volt a legemberközelibb színész, mindenki szerette és Ő is szeretett mindenkit...senki sem gondolt rá, hogy egyszer végleg elhagyhat bennünket...:(((((((((
Csak tavaly lett a nemzet színésze, és lám, milyen kis ideig élvezhette ennek előnyeit...
Minden alakítása hiteles és mélyről jövő volt, én elhittem Neki, hogy mindazok, akiket játszott, Ő maga volt...
Gyerekek, nem tudok többet írni, folytassa valaki, elsírtam magam...:((((((((

NAGYON SZERETTÜK ÖNT, TAKI BÁCSI, NYUGODJON BÉKÉBEN, EMLÉKÉT MEGŐRIZZÜK.
0
2006. július 31., hétfő 20:51
Én is kedveltem. Amúgy már nem volt olyan fiatal. Nyolcvanhat évet kapott a Teremtőtől.
0
2006. július 31., hétfő 20:45
Miért mindíg a jók mennek el ilyen hamar..
0
2006. július 31., hétfő 20:34
Nyugodjon békében :(
0
2006. július 31., hétfő 18:42
Nagyon szerettem, ôszintén sajnálom.
0
2006. július 31., hétfő 18:40
nem találok szavakat...... gyermekkorom bálványa, a Tenkes kapitánya hagyott itt minket...
0
2006. július 31., hétfő 18:30
0
2006. július 31., hétfő 15:28
http://www.nol.hu/viewattachment/view/348759/1/65/#
most posts by TM
0
2006. július 31., hétfő 14:16
Szegény! Sajnálom, nagyszerű, természetesen játszó színész volt!
0
2006. július 31., hétfő 14:08
Elment tőlünk Taki bácsi, óriáis veszteség ez! :((((
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 31., hétfő 14:04
Nagyon sajnálom, szerettem...
0
2006. július 31., hétfő 14:04
Nagyon régóta súlyos beteg volt.
0
2006. július 31., hétfő 14:03
Most hallottam a hírekben. :(((((((
0
2006. július 31., hétfő 14:02
TE ATYAÚRISTEN!

NEM IS HISZEM EL!!!!!!!! :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 31., hétfő 13:27
Zenthe Ferenc RIP
0
2006. július 26., szerda 10:18
(korán van még.)

számomra a legemlékezetesebb a filofax mr. sakamotójaként volt, ahogy jim belushi példáját követve ő is úgy köszönt el az evil nőszemélytől, hogy "jók a mellei". :)
0
2006. július 26., szerda 10:16
és még vagy 123 másik filmben és tévésorozatban a conan, a barbártól a vörös napig és az izé... robotzsaru 3-tól a hegylakó 3-ig. :) mako mindenhol ott volt. :)
0
2006. július 26., szerda 10:16
és még vagy  a conan, a barbártól a vörös napig és az izé... robotzsaru 3-tól a hegylakó 3-ig. :) mako mindenhol ott volt. :)
0
2006. július 26., szerda 10:15
és még vagy  a conan, a barbártól a vörös napig és az izé... robotzsaru 3-tól a hegylakó 3-ig. :) mako mindenhol ott volt. :)
0