64 éves korában elhunyt George P. Cosmatos, a Rambo 2 és a Tombstone - Halott város rendezője. Az olasz származású filmes tüdőrákban halt meg.
-Forrás: Filmklub
0
2005. április 5., kedd 11:23
143
Ejj véletlenül entert nyomtam.
Szóval:Egészen megdöbbentő látni a 15-20 éves felvételeket, például a Teréz anyával készült, mtv-n leadott, indiai zenére komponált pár perces beszámolót. A pápa nem egyszerűen nevet, hanem röhög, vagy ha úgy tetszik kacag, és ez szöges ellentétben van azzal a képpel, ami bennem él a savanyúképű főpapokról. Tudom, hogy két halott ember látok, és mégis: hihetetlen jó kedvem kerekedett; azt éreztem, amit a Legyetek jók, ha tudtok alatt: valami elképesztő "életvidámságot", s ezen még a keserédes befejezés sem változtat semmit. Továbbá említhetném a pénteken vetített olasz dokufilmet, ahol klasszikusként hivatkoznak néhány jelenetre pl. egy csecsemő lekapja a fejéről azt az izét, vagy amikor vigyorogva ráborítja egy gyerekre a köpenyét, esetleg az, amikor egy galambszéteresztéssel kombinált szertartáson az egyik madár visszaszáll a fejére. Összegezve: nem tudom átérezni, de maximálisan meg tudom érteni azt a rettenetes szomorúságot és gyászt, amit a síró emberek arcán látok. Látszik, hogy borzasztóan szerették ezt az embert és ez nagyon nagy dolog.
0
2005. április 5., kedd 11:09
143
Most nem azért, de ha szerepelt volna valamilyen filmben, akkor talán meg is érteném, miért van erről szó egy dvdfórumon, így viszont... Bár emlékeim szerint a Ngy durranásban ő, pontosabban egy dublőr feltűnik. Mellesleg, ami számomra nagyon érdekes, az a sok régebbi felvétel, hiszen kb. az elmúlt 10 évre tudok visszaemlékezni, vagyis csak a megroggyant egészségű emberre.
0
2005. április 4., hétfő 19:28
41
Én nem járok templomba, de hiszek. Rettenetesen sajnálom II. János Pált, mert nagyon sokat tett az emberiségért, mindig a jóra törekedett. Remélem, méltó utódot találnak, aki ezt az életművet méltón folytatni tudja. Isten nyugosztalja.
0
2005. április 4., hétfő 18:20
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. április 4., hétfő 15:59
1431
"Az ember amikor a hitét megvallja, akkor vallásos"
Ma a vallás szó alatt nyugodtan érthetjük a hit vasárnapiasitását , intézményesitését. A hit szerintem ennél sokkal tágabb fogalom. - De nem menjünk ebbe bele, főleg ne itt.
0
2005. április 4., hétfő 9:24
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. április 3., vasárnap 22:48
1221
jézusKirály:
A hozzászólásom nem a pápa haláláról, hanem az itt olvasott reakciókról szólt, ezek némelyikében keveredik a kettö.
Egyébként nemcsak a hithez, hanem a valláshoz való viszonyulást is többé-kevésbé magánügynek és ide nem illönek tartom.
0
2005. április 3., vasárnap 22:40
1431
A hitet emlegetted, és itt most evidens, hogy -mivel a pápa haláláról van szó- vallásról szólt t éma.
0
2005. április 3., vasárnap 22:12
1221
"Namost itt ne keverjük össze a hitet a vallással"
Ezt tettem volna? Magyarázd meg, kérlek.
"Csak borzolja a kedélyeket a vita."
Csak akkor, ha az ellenvélemény puszta léte is felháborít.
"A Világban a vallási és politikai nézetektől függően a pápa halála mindenkiből részvétet váltott ki"
Senki sem állította az ellenkezöjét.
"érdemes ezt tiszteletben tartani." Tapasztaltad valahol az ellenkezöjét?
0
2005. április 3., vasárnap 21:33
2007
0
2005. április 3., vasárnap 21:30
1431
"A hit (vagy annak hiánya) magánügy"
Namost itt ne keverjük össze a hitet a vallással
0
2005. április 3., vasárnap 20:42
1221
Egyetértek fielddel.
A hit (vagy annak hiánya) magánügy, ebbe beleszólni, emiatt másokat megítélni ebböl szellemi, politikai tökét kovácsolni, demokráciában nem (lenne) szabad, nincs értelme tehát olyanokat mások fejéhez vágni, hogy a "A TE pápád is" volt meg hogy "nekem nincs pápám", szerencsésnek tartom magam, hogy csak evilági dolgokban hiszek, stb.
Bármilyen megrendítö, nagy jelentöségü esemény II. János Pál halála, "tényleg nem egy DVD-s kereskedelmi oldal topikjába való." Ez nem tiszteletlenség, nem érzéketlenség - egyszerüen fórum profiljából következik. Ugye, azt senki sem gondolná komolyan, hogy a Viva, a Vh1 vagy az MTV számára is az lett volna helyénvaló, ha megszakítja zenei müsorait és a pápa emléke elött tiszteleg? Az pedig ugyanakkor fura lett volna, ha teszem azt a CNN most nem ezzel az eseménnyel foglalkozik.
0
2005. április 3., vasárnap 17:46
7151
Lehet, nem aratok sikert a következő véleményemmel.
Én is úgy gondolom, hogy egészen kivételes embert veszítettünk el II. János Pál személyében, aki az elmúlt bő negyed század egyik legmeghatározóbb személyisége volt, s igen sokat tett azért, hogy az emberek világszerte ember módjára tudjanak élni. Nem az ő hibája, hogy ezen a téren még jócskán maradt tennivaló.
Viszont minden tiszteletem és sajnálatom ellenére egyet kell értenem azokkal, akik úgy gondolják, hogy e szomorú esemény fölötti megrendülésünk kifejezése talán tényleg nem egy DVD-s kereskedelmi oldal topikjába való.
0
2005. április 3., vasárnap 13:35
24
ney-vel maximálisan egyetértek!
Az RTL-t pedig nem akarom védeni, de a CNN-től kezdve a Sky news-ig mindenhol bemondták a halálhírt már elsején - hozzátéve, hogy a Vatikán nem erősítette meg.
Peace és RIP
0
2005. április 3., vasárnap 2:10
2341
Ja, az állat retek csak az utolsó századmásodpercben vágta le a "Meghalt a Pápa" szöveget. Mondjuk igazuk van. Inkább elkészítik a kisfilmet korábban, hiszen ha belegondolunk, hogy milyen sokat kell közben készülni a VVIV-re, alig van szerencsétleneknek idejük. Szégyen az RTL hozzáállása...
0
2005. április 3., vasárnap 2:09
213
Tadam, pont erről beszélek. Hogy mindenki úgy tesz, mintha. Viszont ha tényleg úgy gondoljátok, hogy a Katolikus Egyház fejének halála egy online dvd-shop oldalaira való, akkor legyen meg a többség akarata. Részemről ez volt az utolsó hozzászólás ehhez a témához.
(Ja, még valami. Nekem nincs pápám. Nem is volt, nem is lesz. Meg nem bántva egyetlen hívő embert sem, szerencsésnek tartom magam, mert én csak evilági dolgokban hiszek. Viszont ez már tényleg nem ide tartozik.)
0
2005. április 3., vasárnap 2:09
2682
de ő csak a katolikusok papja volt nem?
legalábbis én úgy tudom. én is komolyan mondom, hogy elszomorítot. áldott egy jó ember volt az már biztos.
0
2005. április 3., vasárnap 1:55
16089
Figyelj csak!
Nem egy hétköznapi ember halt meg, hanem a világ pápája. A TE pápád is. Jó lenne, ha ezt észrevennéd, és kicsit úgy tennél, mintha szomorú vagy. IGENIS idevaló.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 3., vasárnap 1:54
16089
Isten nyugosztalja és találja meg azt a világbékét, amit mindig is el akart érni. Béke poraira. Még egy ilyen jó pápánk soha nem volt. Rettentően lesúlytott a halálhíre. És az a mocskos dolog, hogy tegnap már a FOSRTL eltemette élve gyalázatos... Áldott jó ember volt.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 3., vasárnap 1:53
2682
én is sajnálom. :(
0
2005. április 3., vasárnap 1:17
213
Gamma, mondj még valakit, akinek ennyi lehetősége (nagyon halkan, és bizonytalanul jegyzem meg: ...és akinek kötelessége) volt tenni érte? De tényleg ne értsétek félre, én sem járok örömtáncot a hír hallatán, hiszen meghalt egy ember, csak azt fejtettem ki, hogy nem erre a fórumra való!!!
0
2005. április 3., vasárnap 1:12
213
Milyen szintről beszélünk? Talán csak nem az a baj, hogy nekem más a véleményem erről?
0
2005. április 3., vasárnap 1:09
16970
Ámen.
0
2005. április 3., vasárnap 1:07
4792
a helyzet komolysága, és emelkedettsége nem engedi hogy lesüllyedjek a te szintedre.