Keresés

Halottaink...

2004. november 8., hétfő 20:38
"Elhunyt Howard Keel színész, akit a sorozatbeli Ewing fivérek mostohaapjaként ismert a közönség nagy része." (www.origo.hu)

Nyugodjék békében!
0
2004. október 26., kedd 20:35
meghalt John Peel, a legendás DJ. :[

hír a bbc-n
0
2004. október 21., csütörtök 17:08
Csak most értesültem róla, hogy július 31-én, 70 éves korában, szívroham következtében elhunyt az olasz filmművészet jellegzetes hangú karakterszínésznője, LAURA BETTI. Dzsesszénekesnőként tűnt fel a művészi pályán: az olasz kulturális élet nagyjai írtak számára dalszövegeket. Fellini AZ ÉDES ÉLET (1960) című, DVD-n nálunk mostanság megjelent filmjében debütált, de színésznői pályáját Pier Paolo Pasolinivel való barátsága határozta meg a legjobban. A TÚRÓ (1963) című, botrányt kavart szkeccsfilmben játszott nála először, majd a nem kevésbé botrányos fogadtatású TEORÉMÁ-ban (1968), a cselédlány (Emilia) szerepében nyújtott alakításával nemzetközileg is ismertté vált. A CANTERBURY MESÉK-ben (1972, állítólag novemberben jön nálunk DVD-n) temperamentumos fürdősnét formált meg, aki a szerelmi élvezetek hajszolásával kergeti sírba férjét, majd a temetésről azonnal az oltár elé siet új szeretőjével...
Bertolucci két filmjéből (AZ UTOLSÓ TANGÓ PÁRIZSBAN, A HOLD) ugyan kivágták a jeleneteit, de a HUSZADIK SZÁZAD-ban (1976) emlékezetes epizódalakítást nyújtott a perverz és elvetemült Regina szerepében. Marco Bellocchio (TEDD A SZÖRNYET A CÍMLAPRA!), a Taviani-fivérek (ALLONSANFAN), Ettore Scola (A POSTAKOCSI), Walerian Borowczyk (A SZERELEM MŰVÉSZETE) és Jancsó Miklós (MAGÁNBŰNÖK, KÖZERKÖLCSÖK) egyaránt instruálta, hogy csupán néhány ismertebb nevet említsek rendezői közül. Pasolini brutális meggyilkolása után odaadóan és fáradhatatlanul ápolta a művészbarát emlékét, s a róla elnevezett Alapítvány elnöki feladatait is ellátta.

PIER PAOLO PASOLINI és LAURA BETTI

0
2004. október 12., kedd 17:57
Nem nagyon nézek TV-t, úgyhogy rendkivül meglepett a hir. Ahogy itt valaki irta, nekem is, mint magánember nagyon szimpatikus volt, pontosan a Superman-hez méltó küzdeni akarása végett. Nagyon bizott a gyógyulásában, sajnálom, hogy nem sikerült neki. De talán ezzel, hogy haláláig megtörhetetlen volt bizakodása, felülemelkedett betegségén. Nyugodjon békében.
0
2004. október 12., kedd 0:44
Nem is a tolókocsis szerep a morbid, hanem inkább az hogy pont ez az ember játszotta Supermant, majd jóval később tolókocsiba kényszerült.
Na mindegy, nyugodjék békében!

Meg Rodney bácsi is, ő is felejthetetlen!!!
0
2004. október 11., hétfő 23:21
Még a múlt héten, s meg is emlékeztünk róla. Nyugodjék békében. Hollywood súlyos csapásokat szenvedett egy hét alatt: Janet Leigh, Dangerfield, Reeve...
0
2004. október 11., hétfő 22:42
elhunyt rodney Dangerfield is...
Ismertebb filmjei: Született gyilkosok, Katicák stb.
0
2004. október 11., hétfő 22:06
Nyugodjék békében. Szerintem se beszélhetünk skatulyáról. Ügyes színész volt, remek filmekben játszott, de egy szörnyű baleset derékba törte a karrierjét. A kitartásával példát mutattot. Témy, hogy Supermanként halhatatlan marad. Hiányozni fogsz, Christopher.
0
2004. október 11., hétfő 21:53
Nyugodjék Békében!
0
2004. október 11., hétfő 21:51
Megint elment egy a régi nagyok közül!

Chris Reeve ugyan nem tartozott minden idők legnagyobb és legnépszerűbb színészei közé, de valahogy számomra mégis ott a helye a halhatalanok között. És ezt nem feltétlenűl Superman megformálasa miatt mondom! (Tény azonban, hogy szerintem a Superman filmek + a Batman első 2 része az etalon máig a képregényfilmek között.)
Ez az ember, legalábbis számomra főleg a hihetetlen nagy küzdeni akarása és életszeretette miatt (is) szimpatikus volt. Más valószinűleg összetört volna a balesete után, de ő nem ezt tette. (Számomra a másik ilyen igazán nagyon nagy ember M. J. Fox de őt most hagyjuk)  

Skatulya:
Ha meg már mindenki arról beszél, hogy nem sikerült Superman skatulyából kitörni, hát lehet. Nálam ez azonban még a '89-es Szemenszedett szenzációban sikerült Neki (nem egy nagy film, de én valahogy nem tudtam nem szeretni:)
0
2004. október 11., hétfő 13:11
Nyugodjatok Békében!
;-(((((
0
2004. október 11., hétfő 12:15
Clark Kent, nyugodj békében...
0
2004. október 11., hétfő 11:37
:((((

RIP Superman!
Pedig én is drukkoltam neki...

:((((
0
2004. október 11., hétfő 11:00
a sors morbid iróniája talán, hogy pont a balesete évében játszott el egy tolókocsis szerepet a minden gaynú felett című filmben. számomra sikerült a kitörés, mindig is kedveltem reeve-t, s nem feltétlenül supermanért.
0
2004. október 11., hétfő 10:53
Pedig mennyire drukkoltam neki, hogy sikerüljön lábra állnia...
0
2004. október 11., hétfő 10:49
azért most biztosan mosolyogna, ha látná, hogy internet-szerte mennyien megemlékezünk róla.
0
2004. október 11., hétfő 10:47
Christopher Reeve
1952 - 2004

a legtöbben supermanként fognak rá visszaemlékezni, az én fejemben viszont (barbinek péter) hangján azt ismételgeti, hogy "jaj, istenem!" és "tudod, hogy hülye vagyok a szerephez, de...". örökre emlékezetes alakítást nyújtott a függöny fel! című filmben. nyugodjék békében.
0
2004. október 11., hétfő 10:47
Ezt nem hiszem el... :((
0
2004. október 11., hétfő 10:44
CHRISTOPHER REEVE (1952–2004)

Váratlanul kómába esett és elhunyt a legendás Superman, akit egy 1995-ös lovas baleset tolószékhez láncolt. A színész több ízben próbált kitörni a képregényhős skatulyájából. Első próbálkozásai egyike volt Sidney Lumet HALÁLCSAPDA (1982) című thrillerje: az Ira Levin-mű alapján készült filmben Michael Caine homoszexuális barátját alakította, aki előbb bűntárs, majd áldozat a feleség eltávolítására kiagyalt ördögi tervben. Emlékezetes epizódszerepe volt James Ivory nosztalgikus filmjében, a NAPOK ROMJAI-ban (1993) is. Már tolószékesen játszotta el a híres Hitchcock-film, a HÁTSÓ ABLAK remake-jének tolószékbe kényszerült főhősét.

0
2004. október 11., hétfő 10:41
Vasárnap elhunyt Superman leghíresebb megformálója, Christopher Reeve. Az 1995-ös lovasbalesete óta szinte teljesen lebénult színész szombaton szívproblémák miatt kómába esett.

Vasárnap, 52 éves korában meghalt Christopher Reeve, a képregényhős Superman leghíresebb filmbeli megformálója. Reeve már hosszú évek óta kerekesszékhez volt kötve, miután egy lovasbalesetben súlyosan megsérült. A filmszínész szombaton kómába esett, miután szívelégtelenség lépett fel nála - jelentette a CNN.

Reeve 1995-ben esett le lováról, és több helyen súlyosan megsérült a gerince. Orvosai sokáig reménykedtek benne, hogy a színész egy napon újra képes lesz lábra állni, miután figyelmereméltó fejlődést értek el a kezelések során. Reeve évente több mint 100 millió forintnak megfelelő összeget költött kezelésére, és jelentős összegeket adományozott őssejtkutatásra, azt remélve, hogy ennek segítségével teljesen felépülhet.

0
2004. október 6., szerda 22:02
Most láttam meg az imdb-n, sajnálom az öreget. Egyik kedvenc fekete-humorral megáldott rajzfilmem a Rover Dangerfield. Azért elég szép kort élt meg, ráadásul tehetséges komikus volt. Nyugodjon békében
0
2004. október 6., szerda 15:03
Atyaég...
Az egyik legnagyobb komédiás volt.
Nyugodjék békében!
;(((
0
2004. október 6., szerda 13:15
szörnyű ez az év, a legnagyobb emberket veszítjük el. :(
0
2004. október 6., szerda 11:18
Szinte minden filmjében ugyanúgy játszott (elvégre nem is volt színész, hanem stand-up komikus), de Rodney karaktere mindent bepótolt. Golfőrűltek, Vissza a Suliba, Katicák, Sátánka és még a Rover Dangerfield c. rajzfilm is az ő nevéhez fűződik. Némiképp kilóg a Született Gyilkosok-ból a perverz apuka szerepében, de itt alakította a legmaradandóbbat. Egyébként alakításai során imádtam, ahogy magyaráz, gesztikulál és közben a szemei düllednek ki.:) Igazi egyéniség volt.
R.I.P.
0
2004. október 6., szerda 9:34
Ez nagyon szomorú. Imádtam. Nyugodjék békében.
0