Keresés

Halottaink...

2004. október 6., szerda 9:31
RODNEY DANGERFIELD 1921–2004

0
2004. október 6., szerda 0:17
a halloween: 2o évvel később című filmben janet leigh igazából csak cameózott, végül elhajtott egy olyan autóval, melyet a psychóban is vezetett.
0
2004. október 6., szerda 0:12
/OFF/
Figyelj Stromhaussen: életünk lehet, hogy értelmetlen, de az a lényeg, hogy tegyük értelmessé! Minden ember legjobb tudása szerint kiválszt magának egy életcélt! Meglátásom szerintem ezt az életcélt csak akkor lehet kiválasztani, ha családot alapítassz! Ha ez az életcél megvan, és sikerül teljesíteni, boldogan, nyugodtan mehetsz el az örökkévalóságba... Ha esetleg megnyered 10-szer a lottót, az jó, hiszen életcélod így talán könnyebben el tudod érni. Ha 6 alkalommal megválasztanak miniszterelnöknek, az is jó, hiszen így tudsz esetleg valami maradandót alkotni, ami fennmarad az utókornak. Ha fiad megnyeri a fizikaversenyt, az is jó, hiszen büszke lehetsz rá (ami talán a legjobb dolog a világon!). Nem szánalmas dolog valakit azért siratni, mert meghalt! Ezzel azt fejezzük ki, mennyire fontos volt ő nekünk! Ennél fogva biztos, maradandót alkotott, ami fennmarad generációról generációra... Mindazonálltal a lélek biztosan nem hal meg, és igen, valószínű mosolyog a sok emberen, de boldog, ha siratják, hiszen ezzel tudja, hogy ő valami maradandót adott a világnak! Gyerekkoromban én is így gondolkodtam, de aztán eszembe jutott: rövid az élet, tegyük hasznosabbá, boldogabbá! Ha valaki egész életében csak azon rágódik, hogy egyszer meghal, mi marad neki az életből, az örömből, a családból, a büszkeségből, a boldogságból? Sajnos az ilyen emberek vagy öngyilkosok lesznek, vagy csatlakoznak egy szektához, aminél rosszabb nincs a földön! Z, a hangya című nagyon jó animációs vígjátékban fogalmazzák meg valahogy így: "Igen Z, igazad van, tényleg jelentéktelen vagy, csupán a boly egy jelentéktelen tagja"... És mégis, a filmben Z, a jelentéktelen kis hangya nagyon is jelentőssé válik, megmenti társait a pusztulástól! Stromi, törj ki Te is! Persze nem várja senki, hogy megmentsd a földet egy gyilkos aszteroidától, de az is elég, ha az ember érzi, hogy valami hasznosat tett! Akkor kitört... Stromhausen: nem szeretném ha önygyilkos lennél, ne feküdj kardodba dőlve, ne rágódj a halálon! Hiszem, minden ember "kitör" legalább egyszer életében! Próbáld élvezni az életet! Ne foglalkozz a halállal, ne is gondolj rá, hiszen egyszer úgy is bekövetkezik! Hihetsz sok mindenben: ha reinkarnációban hiszel, örülj, hogy akkor tovább élhetsz egy másik testben! Ha menny-pokolban hiszel, bróbálj szép, harmónikus életet élni, így a mennybe mész! A lélek tényét már bebizonyították: egy ember közvetlenül halála után 21 grammal kevesebbet nyomott! Lelke eltávozott, nem szűnt meg! Gondolkodj el! /OFF/
0
2004. október 4., hétfő 18:00
A színésznő legemlékezetesebb szerepe kétségtelenül a PSYCHO Marion Crane-je volt. Hitchcock már a színésznő kiválasztásával is befolyásolta, sőt tévútra vezette a nézőt: Leigh akkoriban nagy sztár volt, mindenki meg volt róla győződve, hogy köré épül a film, s ezért hatott igazán sokkolóan a meggyilkolása a zuhanyjelenetben kb. félórával a film kezdése után. (Az ötletet Brian De Palma a GYILKOSSÁGHOZ ÖLTÖZVE, Wes Craven pedig a SIKOLY című filmben szintén elsütötte Angie Dickinson, illetve Drew Barrymore szerepeltetésével.) A nézők teljesen össze voltak zavarodva, hiszen a színre lépő Anthony Perkins akkoriban még nem volt igazán ismert: a zuhanyjelenet ezzel a szereposztási fogással még hatásosabb lett. Hogy senkit ne érjen csalódás, Hitchcock megtiltotta, hogy a későn jövőket beengedjék a nézőtérre, akik esetleg hiába várták volna később Leigh megjelenését. (Akkoriban mindenütt, nálunk is divat volt a folyamatos előadás: bármikor be lehetett menni a jeggyel az adott film vetítésére.)
A színésznő egyébként lányával is játszott: 1980-ban John Carpenter A KÖD című horrorjában, majd ugyanezen rendező HALLOWEEN című híres filmjének Steve Miner által rendezett sokadik folytatásában 1998-ban.
0
2004. október 4., hétfő 17:49
Nem hittem volna, hogy azt a zuhanyzást túlélte.
0
2004. október 4., hétfő 17:35
77 éves korában elhunyt Janet Leigh, a Psycho híres zuhanyzós jelenetének szőke színésznője, Jamie Lee Curtis édesanyja. A filmcsillagot családja körében, otthonában érte a halál.

Janet Leigh, akinek szörnyű meggyilkolása Alfred Hitchcock Psychó-jában mozibajárók generációit késztette arra, hogy kétszer is meggondolják, belépnek-e egy motelszoba zuhanyzójába, 77 éves korában elhunyt Beverly Hills-i otthonában - jelentette lánya megbízottja hétfőn.

"A színésznő férje, Robert Brandt és két lányuk, Kelly Curtis és Jamie Lee Curtis mellette voltak az utolsó órákban vasárnap" - mondta Heidi Schaeffer, Jamie Lee Curtis szóvivője. Leigh vasculitistől, a véredények gyulladásától szenvedett az utóbbi években.

A szőke szépségnek hosszú és előkelő karrierje volt, olyan filmekben szerepelt, mint az 1962-es politikai thriller, A mandzsúriai jelölt és Orson Welles 1958-as film noir klasszikusa, A gonosz érintése. Mégis leginkább a Psycho volt az, ami örök hírnevet szerzett neki. Sikkasztó hivatalnoknőt alakított, akit halálra szurkál a zuhany alatt a női ruhába bújt őrült, Anthony Perkins. A filmért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Hitchcock hetven, egyenként két-három másodperces felvételből állította össze a zuhany-jelenetet, ezért Leigh egy teljes hetet töltött a tusoló alatt. Azt pletykálták, hogy meztelen volt a forgatás során, de valójában testszínű mezt viselt. Bár a mai néző számára már egészen visszafogottnak tűnik, saját korában a híres jelenet meglehetősen sokkoló volt brutalitása miatt.

Leigh 1995-ben könyvet írt élményeiről Psycho: Behind the Scenes in the Classic Thriller címmel. Ebben mesélte rajongóinak, hogy a munka könnyű volt az utolsó 20 másodpercet leszámítva, de akkor a legmélyebb rettenetet kellett eljátszania, ahogy a karakterét halálra sebezték.

Sokszor mondogatta, hogy a film óta képtelen zuhanyozni. "Ez nem reklám, nem olyasmi, amivel fel akarom hívni a nyilvánosság figyelmét" - bizonygatta. "Becsületszavamra."

0
2004. szeptember 26., vasárnap 20:03
Hogy kicsit egyensúlyozzuk a sok magyar holttestet...

RONALD REAGAN
1911-2004

Bár néhány megnyilvánulásával abszolút nem értettem egyet, már csak betegsége miatt "teszem tiszteletem virtuális sírjánál"... Arról nem is beszélve hogy több mint 57 filmben szerepelt (58)!

0
2004. szeptember 26., vasárnap 19:30
Kabos László

1923 - 2004
0
2004. szeptember 25., szombat 18:46
szörnyű fájdalom ez nekem, Ossori után ő is, ó jaj
0
2004. szeptember 23., csütörtök 0:40
ugyan már negyed évszázada nem csinált filmet, mégis még mindig hatással volt/van/lesz a mai popkultúrára (lásd kill bill vol.2), sz'al szeretnék megemlékezni Russ Meyerről, a nagy cickók mesteréről, aki elhunyt 82 éves korában. ajánlott irodalom: faster pussycat! kill! kill!
0
2004. szeptember 8., szerda 19:17
látom többé-kevésbé elismerést nyert elgondolásom:)
sutter: ami késik, nem múlik(!)
derteco: ezért is szeretem a filmeket annyira
arnold: hogy az utolsó pénzembôl is pénztárcát vegyek?:)
0
2004. szeptember 8., szerda 19:01
Lehetnél kicsit optimistább is! :]
0
2004. szeptember 8., szerda 18:51
Ezért érdemes sok jó filmet nézni. Annak van értelme.
0
2004. szeptember 8., szerda 18:16
hu.. szerintem írjál erről könyvet.. manapság minden szart el lehet adni..
0
2004. szeptember 8., szerda 18:00
én csak válaszoltam a kérdésetekre.
0
2004. szeptember 8., szerda 17:56
ha az élet egy nagy semmi, akkor mi fasznak írkálsz ide?!?

(ezt most komolyan kérdem!)
0
2004. szeptember 8., szerda 17:14
Életünk értelmetlen, mert hiába fáradsz, dolgozol, szenvedsz. Meghalsz s minden munkád semmivé lesz. Ugyanúgy, hiába nyerted meg 10-szer a lottót, választottak meg 6 alkalommal miniszterelnöknek, vagy a fiad megnyerte a fizikaversenyt... Elmúlik. Minden fölöslegesen történik. Egy gigantikus játék fölösleges részei vagyunk. Be kell látni.
Ennélfogva szánalmas dolog valakit azért siratni mert meghalt. Ha az illetô bölcs, és lelke még élne, mosolyogna a sok nyivákoló emberen.
Jobb a halottnak mint az élônek.
Végezetül egy idézet... az én szerzeményem:
Ha nem lenne semmi sem, minden ugyanolyan lenne mint ha minden lenne.
0
2004. szeptember 8., szerda 1:02
Ezt vagy megérted, vagy bekussolsz! Szerencsi Éva halála, a magyar filmtörténelem egyik legnagyobb vesztesége. És akkor emlékezek meg róla, ott, és akkor amikor nekem tetszik!!!!
0
2004. szeptember 8., szerda 0:59
Te ember! Te miről beszélsz??? Normális vagy? És ha ez egy DVD-vásárló hely? Mi akkor is megemlékezünk a korunk nagyjairól, mert igenis sokat tanultunk tőlük. Gazadagabbak lettünk egy csomó jó élménnyel, és ha van valaki, akinek ez nem tetszik és leszarja a másikat, akkor inkább fogja be a kicsi szájacskáját, mert SZÉGYELLEM, hogy ilyen emberek vannak, mint TE.
0
2004. szeptember 8., szerda 0:16
amit csinál, az pontosan hullagyalázás. én szégyellem magam helyette...
0
2004. szeptember 7., kedd 23:24
és mekkorra butaságokat tud írni...
0
2004. szeptember 7., kedd 21:02
Fogalmam sincs, hány éves vagy, de nagyon gyerekes a felfogásod.
0
2004. szeptember 7., kedd 21:01
Szerintem ezt ne ragozzuk tovább. Hogy ez nem neked való topik, az gondolom, már számodra is kiderült...
0
2004. szeptember 7., kedd 19:33
Borzasztó a hír. Amikor meghallottam, majdnem rosszul lettem. Sokszor láttam az Abigélt, és egyszerűen Szerencsi Éva a szívemhez nőtt. Nagyon sajnálom, hogy elhunyt, szörnyű tragédia. Nyugodjék békében... :(((
0
2004. szeptember 7., kedd 19:12
ez mind szép és jó, de akiket szórakoztattak azok is meghalnak elöbb vagy utobb, tehát ôk is feleslegesen éltek!
0