Bányászváros szülötteként nem mondhatnám, hogy túlságosan szimpatizáltam vele, de A Vaslady okán mégis filmes vonatkozású:
87 éves korában elhunyt Margaret Thatcher. A korábbi brit miniszterelnök stroke-ot kapott.
most posts by TM
0
2013. április 5., péntek 0:18
1394
Elhunyt Roger Ebert.
Isten nyugosztalja.
0
2013. április 2., kedd 17:30
4078
Meghalt a legendás Jesús Franco, az európai exploitation egyik legtermékenyebb alakja. Műveinek színvonala sokak szerint erősen vitatható, de olykor-olykor azért valamennyi tehetség is átsugárzott belőlük. Szerette a horrort, a thrillert, az akciót, a szexet, de mindenekfelett a pucér nőket. Emlékezetes filmjei a Vampyros lesbos, Jack the ripper és a Szadománia.
0
2013. március 30., szombat 22:56
7271
Nyugodjék békében...
0
2013. március 30., szombat 12:36
423
"Gyászol a brit és az amerikai filmipar, valamint rajongók milliói világszerte. Hatvanöt esztendős korában váratlanul elhunyt Richard Griffiths. A színészlegenda egy Coventry-i klinikán hunyt el, miután komplikációk léptek fel az élete meghosszabbítása miatt szükséges szívműtétje közben. Griffiths halála óriási veszteség a tévés, a mozis és a színházi szakmának is, ugyanis mindhárom területen megállta a helyét, és mindenhol valódi legendává lett még életében. A karrierjét kisebb munkák után, a nyolc Oscar-díjas Gandhi mellékszerepében kezdte el igazán. Első komolyabb sikere, ami már az ő tehetségén múlott, a Mi ketten című komédia volt. Ezután olyan alkotásokban láthattuk, mint a Sanghaji meglepetés, a Csupasz pisztoly 2, Az Álmosvölgy legendája, a Galaxis útikalauz stopposoknak. A fiatalabb korosztály pedig a Harry Potter-széria Vernon Dursley-jaként, a negyedik Karib-tenger kalózai György királyaként, illetve A leleményes Hugo Frick-jeként ismerte és szerette meg. Négy évtizedes pályafutása során Olivier és Tony-díjat kapott, illetve az angol királynő is kitüntette." Rest in peace
0
2013. március 29., péntek 14:22
1084
Amit persze egyes internetes oldalak úgy tálalnak, hogy elhunyt a Harry Potter filmek sztárja. Richard Griffiths kiváló karakterszínész volt, egy-két filmben főszerepet is játszott, de soha nem volt sztár. Egyébként mára a sztár szó eléggé el is használódott, főleg, mikor valóságshow-k szereplőivel kapcsolatban is használják.
Volt vele egy rövid interjú a Skyfall BD extrái között (a DVD-re ez a része nem került fel a werkfilmnek), amikor a filmzenét taglalták, úgyhogy sajnos most tudom, kiről van szó... :(((
Nyugodjon békében!
0
2013. március 26., kedd 9:47
7074
Erről az jut eszembe, hogy amikor a kereskedelmi tévék híradójában beszámolnak egy verekedésről vagy késelésről, biztos, hogy hozzáteszik, hogy "brutálisan". Brutálisan megverte, brutálisan elgázolta, stb.
0
2013. március 26., kedd 9:37
52684
Ez az idióta mohó verseny a netezők kattintásáért, amiben semmi sem szent. Már régóta nem olvasok el olyan színvonalú hírt, aminek a címe szándékosan ködösíti a semmit. Ilyesmiben például az sg.hu az egyik élenjáró.
most posts by TM
0
2013. március 26., kedd 9:30
4078
Pár hónapja is volt ilyen hír: "Elhunyt a Reszkessetek betőrök sztárja." A hírt elolvasván kiderült, hogy az első részben, az idős szomszédot játszó férfi halt meg.
0
2013. március 26., kedd 9:22
52684
"James Bond filmek sztárja"? Még ha alkotót írnak az oké, de a filmekben csak egy muzsikus volt, még ha egyébként híres is. A három betétdalt is éneklő Shirley Bassey-ről se állítanám, hogy ő a Bond filmek sztárja, inkább azt, hogy egy sztár, aki Bond filmekben is énekelt.
most posts by TM
0
2013. március 26., kedd 6:44
423
Elhunyt a James Bond filmek sztárja
Hosszan tartó betegeskedést követően meghalt Derek Watkins, az egyetlen ember, aki az összes James Bond film elkészítésében részt vett.
Lehet, hogy sokan nem ismerik az átlagemberek közül Derek Watkins nevét, de mindenki el tudja dúdolni azokat a dalokat, amikben hallhattuk a trombitajátékát. A legendás muzsikus ugyanis mind a huszonhárom James Bond film zenéjének elkészítésében részt vett, a Dr. No-tól a Skyfall-ig. Sőt a legtöbb főtéma az ő szólójával indul. Watkins volt egyben az egyetlen ember, aki őfelsége legkedveltebb titkosügynökének valamennyi kalandjának a részese volt. A 007-es széria mellett a Beatles, Elton John, Eric Clapton, Frank Sinatra és a Londoni Szimfonikusok albumain hallható még egyedi játéka.
Watkins fantasztikus karrierjét egyedül a folyamatosan romló egészsége árnyékolta be. Arról pontosan soha nem beszélt még a legközelebbi zenésztársainak sem, hogy mi baja van, de hosszú évek óta betegeskedett. Szombaton pedig a titokzatos kór le is győzte, és hatvannyolc éves korában, felesége karjaiban elhunyt.
0
2013. március 11., hétfő 14:14
423
Rest In Peace Cipő!! :(
0
2013. március 11., hétfő 12:45
2546
Meghalt Cipö (Republic énekese). : ( Nyugodjon békében.
0
2013. március 11., hétfő 11:47
4078
Ma tudtam meg, hogy Március 7.-én meghalt Damiano Damiani, az olasz filmművészet egyik legendás rendezője.
Zseniális filmeket rendezett:
El chuncho, quien sabe? Mint a bagoly nappal Egy rendőrfelügyelő vallomása az államügyésznek Miért ölnek meg egy bírót? Polip sorozat stb.
Valóban, nekem a Mónika show olyan, mint a levegő vagy a víz!!! Nem tudok élni nélküle!!! Ha egy nap kimarad, beszürkül a világ, mindent kétségbeesettnek látok, és nem marad más kiút, mint az alkohol meg az ópium!!! :)
0
2013. február 16., szombat 20:23
52684
Csak a magad nevében beszélj! :)
most posts by TM
0
2013. február 16., szombat 18:55
117
Talán kicsit félreérthető voltam. Értelem szerűen, akiket megemlítettem, mind egytől-egyig remek előadók. A probléma számomra az, hogy többnyire botrányos magánéletük miatt kerültek be sokan a köztudatba, amit szarásig ragoztak. És az ilyen dolgok miatt sokkal inkább felkapott lesz még a haláluk is. Az, hogy valakivel épp eleget foglalkoztak életében teljesen igaz! De ettől függetlenül nem lenne rossz, ha mondjuk nem a "kis zebra született a győri állatkertben" hír elé szúrnák be az ilyen előadok esetleges halálhírét. Ezekről a személyekről azért érdemes megemlékezni és beszélni haláluk után is, mert rengeteg emberre gyakorolnak hatást cselekedeteik. Zenekarok alakulnak és tekintenek ikonként rájuk vagy elmennek színésznek, vagy akár rendezőnek, mert XY volt a példaképük. Pár hírességről pedig csak annyi marad meg - tökmindegy, hogy mit tett le az asztalra, hogy "túllőtte magát és meghalt" vagy "öngyilkos lett", nem pedig az életműve. Az ilyenek miatt marad kevesebb idő, vagy hely a médiában megemlíteni azokat a dolgokat, amik tényleg számítanak...
0
2013. február 16., szombat 18:41
117
a grindhouse poén akart lenni. nem vagyok teljesen sötét :D
0
2013. február 16., szombat 16:54
136
Mindig azzal védik a médiát, hogy az csak a nagyközönség igényeit elégíti ki, pedig szerintem elég erősen alakítja is ezeket az igényeket. Amíg nem volt Mónika show vagy Való világ, kinek hiányzott? Kinek volt tőle üresebb az élete? Most persze, hogy hozzá lettünk szoktatva, már "szükségünk van rá".