Leginkább igen, de én a médiát, mint egészet is említettem. Tegyük hozzá, hogy a média is azok igényeit, érdeklődését igyekszik kielégíteni, akik célközönségnek számítanak, tehát máris megvan a válasz a miértre.
most posts by TM
0
2013. február 16., szombat 15:50
136
Én úgy látom, hogy nem csak az internet tehet erről a jelenségről. Mindenesetre szerintem jót tenne, ha nem csak a legismertebb sztárokról hallanánk mindig. Talán akkor mások munkássága iránt is többen érdeklődnének.
0
2013. február 16., szombat 15:41
52684
Na hallod, John Lordhaláláról én is csak később szereztem tudomást. Mondjuk tévét nem nézek, és netes hírportálokat is csak elvétve, így igazából kevés dolgot engedek közel magamhoz. Azért a Purple nem volt mentes a balhéktól, Blackmore tett erről többször is. :) Michael Jackson szerintem a pop királya volt, vagy ha azokból több is volt, akkor ő volt az egyik, akinek a halálán magam is megrendültem. Nagy művész volt, aki a hisztériát és a jajveszékelést is kiérdemelte. Jobs és ez a Zukkerizé gyerek meg nyilván PC és a net emlőin nevelkedetteknek jelent istenséget, mivel nekik ezek jelentenek mindent, ez a fiatalabb korosztály értékrendjét tükrözi. Mivel ez a korosztály uralja az internet szélessávját, ezért az ő gondolataik, kedvenceik, tetteik nagyobb mértékben is vannak jelen az interneten. Viszont én azt mondom, hogy az internet nem egyenlő a világgal, a valósággal, így nem is aggódom, hogy Jon Lord halálára nem nyomtak százezer lájkot. Merthogy egyébként tiniérdekeltségű sztár elhunytakor mennek a "tetszik" gombnyomogatások. Ez is az általam nem bírt facebook egyik morbidsága, na de ez már nem tartozik szorosan a tárgyhoz.
most posts by TM
0
2013. február 16., szombat 15:22
136
Lehet, de engem is zavarni szokott, hogyha meghal egy Jon Lord vagy egy Rick Wright, a kutya nem beszél róluk, pedig nekik a zene nem szórakoztatás meg cirkusz volt elsősorban, hanem szellemi érték, amivel az emberiséget gyarapították. (Még ha ez így hülyén is hangzik.) Közben, ha meghal egy olyan zenész, akire jól lehetett táncikálni, akkor a csapból is ő folyik hetekig. Mondjuk engem legalább ennyire zavart, amikor Steve Jobs halála miatt verte magát mindenki. Feltalált pár dolgot, de nem olyanokat, amik annyira iszonyúan nélkülözhetetlenül fontosak lennének az emberiség számára, mégis ő folyt a csapból is. Sajnálok persze mindenkit, aki meghalt, Michael Jacksont vagy Steve Jobsot sem utálom, a munkásságukat sem, de nem tetszik, hogy azok kapnak kevesebb figyelmet, akik éppenhogy többet érdemelnének.
0
2013. február 16., szombat 15:04
52684
Ezt nem írom alá, bizonyára ilyen is van, de nem minden esetben.
most posts by TM
0
2013. február 16., szombat 14:51
136
Szerintem arra gondolt, hogy (nagyobb) művészek kevesebb figyelmet kapnak, mint (kisebb) sztárok.
0
2013. február 16., szombat 14:45
52684
A grindhouse ma is él, hála érte Tarantinónak, akire Te gondolsz, az Winehouse. Aki egyébként énekesként, előadóművészként tökéletes volt. Magánemberként piált és drogozott, akárcsak Johnny Cash. Hol itt a különbség? :) Tudom egyébként a választ, Cash fénykorában még nem létezett mindent behálózó média, így úgy tűnhet, hogy ő kevesebb reflektorfényt kapott. Pedig nem, sőt, a színpadon kívüli világával is adott muníciót az újságíróknak. Akárcsak Winehose. Michael Jackson pedig külön kaszt, szerintem nem is kell ragozni.
most posts by TM
0
2013. február 16., szombat 14:36
1394
Ezt soha nem állítottam hogy egyenes arányban lenne egymással, sőt, számomra evidens hogy a két dolog egymástól abszolút független és a legritkább esetben találkozik.
0
2013. február 16., szombat 14:22
7151
Azon érdemes csupán elmerengeni, hogy a csapból folyás és a színvonalas, értékes művészi teljesítmény vajon valóban egyenesen arányban áll-e egymással.
0
2013. február 16., szombat 13:46
1394
Szerintem akiket felsoroltál azokról életükben is beszéltek bőven, kaptak elég publicitást, sikert, féynt és csillogást... Jah, hogy pl Heston sikerei régebben voltak? Hát Istenem.... Amikor toppon volt szerintem kapott olyan hírnevet mint kevesen mások. Meghalt, írtak róla, de mégis mit kellene? Éveken keresztül ezen keseregni? Johnny Cashnek sohasem volt Michael Jackson mértékű hírneve, gyakorlatilag ő Amerikában volt sztár a határokon belül, de emlékszem hogy amikor meghalt pl a Time elején a címlapon is ő volt.... Életében is kapott a hírnévből meg ennek megfelelő mértékben halálakor is, nem tudom hol a probléma ebben... Ha életében nem szólt mindennap a csapból is ő akkor halála után miért kellene?
0
2013. február 16., szombat 12:11
117
Nyugodjék békében!
Sajnos, amit említesz, hogy akkor vesznek tudomást egy emberről vagy egyikkel többet foglalkoznak, mint a másikkal, általános probléma és roppant dühítő! Amikor Michael Jackson vagy Amy Grindhouse meghalt, ezzel foglalkozott az egész világ, napokig vagy hetekig Johnny Cash halálát már éppen, hogy csak megemlítették, ami szerintem szánalmas. Heath Ledger-rel is csak azért foglalkoztak, mert fiatal volt. És, akkor David Carradine-ról, Michael Clarke Duncan-ről, Denis Hopper-ről vagy Charlton Heston-ról ne is beszéljünk, akik nem oly régen távoztak el közülünk... Vicc az egész, de leginkább szánalmas!
0
2013. február 16., szombat 11:59
7151
Isten nyugosztalja!
Kár, hogy ilyen jelentős személyiségekről többnyire csak a haláluk alkalmával emlékezünk meg (vagy néha még akkor sem). Túlságosan színész-, sőt sztárcentrikusak vagyunk, de ez alighanem világjelenség.
0
2013. február 16., szombat 11:30
423
Meghalt Hollywood legfontosabb embere.
Kilencvenhat éves korában végelgyengülésben elhunyt Petro Vlahos, a vetített háttér kitalálója. 1959-ben a Ben-Hur sok szempontból történelmet írt. Nemcsak a szandálos filmeket emelte új szintre, de technikailag is egy teljesen más dimenziót képviselt a korábbi alkotásokhoz képest. Ezt pedig főként Petro Vlahosnak köszönheti, aki a forgatás közben feltalálta a vetített háttér eljárást.A bluescreen és greenscreen technológia lehetőséget nyújtott arra, hogy olyan helyszínre helyezzék a szereplőket, ami a valóságban nem létezett, vagy túl veszélyes lett volna. Az eljárást a mai napig alkalmazzák, és szinte alig találni olyan filmet, amiben ne lenne rá példa. Ezért sokan Petrót tartják Hollywood történelmének legfontosabb emberének, hiszen nélküle rengeteg látványos produkció hiúsult volna meg.Emellett több más vizuális technológiát - úgy mint az élő és rajzolt szereplők vegyítését - is neki köszönhet a szakma. Munkásságát öt technikai és életmű Oscarral jutalmazta az Akadémia. Isten nyugosztalja!
0
2013. február 10., vasárnap 17:39
7271
Nyugodjék békében!
0
2013. február 10., vasárnap 15:04
1084
Tudják kivel szórakozzanak! Megérdemelnének egy sztereó taslit a fülükre Pedersoli bácsitól.
0
2013. február 10., vasárnap 13:58
8260
Én is remélem, kamu, csak az zavart be, hogy a helyi rádió bemondta...
Nem valószínű. Az viszont annál inkább, hogy kamu. Körül néztem pár oldalon és semmi infó róla. De pl. találtam egy olyat, ahol a halálát 2013. február 11-re datálják. Ami érdekes, révén, hogy 10-e van... :D :D
Kilencvennyolc esztendősen elhunyt Stuart Freeborn brit maszkmester, akinek a Star Wars-filmek és a 2001 – Űrodüsszeia legendás karaktereit köszönheti a világ.
Isten nyugosztalja! Néhai nagymamám nagyon kedvelte őt ebben a sorozatban. Jómagam a FOLYTASSA...-filmek néhány részéből is emlékszem rá, és az sem érdektelen vele kapcsolatban, hogy énekelt is, nem is rosszul.
0
2013. február 7., csütörtök 18:10
1132
81 éves korában elhunyt Peter Gilmore, legemlékezetesebb szerepe az Onedin család beli James Onedin volt. RIP