Keresés

Indiana Jones kalandjai (4 DVD)

2007. december 26., szerda 2:03

az csak akkor fogm ukodni ha dolby prologic II decoder van mivel az kepes stereo hangbol sourroundot krealni :)
0
2007. december 18., kedd 20:40
HElló!
Akinek megvan, meg tudná mondani, hogy toht őrnagynak ki a magyarhangja ezen a változaton? ű
Köszönöm:)
0
2007. december 2., vasárnap 18:47
De baszcsi! :-)
0
2007. december 2., vasárnap 18:32
"Áltis"? Ne baszcsi!
most posts by TM
0
2007. december 2., vasárnap 18:14
Valószínű, csak akkor még áltis voltam, és a Káli-imádók szertartásától való rettegés rossz emléke erősebben megmaradt bennem, mint hogy megjegyezzem ezt a tényt. :-) A mai napig leizzadok ezeknél a részeknél...
0
2007. december 2., vasárnap 16:57
Moziban is felirattal láttad!
0
2007. december 2., vasárnap 16:56
Én is elkezdtem nézni,hogy formába hozzam magam.Az elveszett frigyládánál a régi szinkronra(Vándor Éva,Versényi László,Harkányi Endre) talán még rá is próbálnék,de nem ez van rajta.Marad az eredeti hang...
0
2007. december 2., vasárnap 1:40
Hát, Eszenyi tényleg k*rva idegesítő a régi szinkronban, csak egyszer néztem végig úgy, de egy életre elég volt belőle... akkor már inkább az új szinkron, az sokkal jobb volt.

De mindhárom film eredeti hanggal az igazi... :)))

Asszem a következő trilógia ez lesz, amit újra nézek, ma a BTTF volt terítéken. :)))
0
2007. december 1., szombat 21:52
Indiana Jones-vonatkozásban én csak a Temple Of Doomról tudok nyilatkozni: először moziban láttam gyerekfejjel, nem emlékszem, hogy szinkronnal vagy felirattal. Aztán éveken keresztül a német adókon láttam viszont német hanggal. Így is imádtam. Aztán pár éve, még a VHS-megjelenés előtt megszereztem a tékás verziót, Kate Capshaw hangja Eszenyi Enikő volt (ugye jól tévedek?). Olyannyira idegesített a nyivákolása, hogy szabályszerűen élvezhetetlenné tette számomra a filmet. Viszont a hivatalos VHS-kiadáson asszem Götz Anna volt a hang (vagy vki más?), de nekem nagyságrendekkel jobban tetszett. DVD-ről nem tudok nyilatkozni, mivel csak felirattal láttam eddig... :-)
0
2007. november 30., péntek 23:51
Nekem nincs ilyen hibám a kiadvánnyal, mind 4:3-mas, mind 16:9-es tévén rendesen fekete csíkok vannak, rószaszín sáv nélkül. Nem egyszer végignéztem már a trilógiát... :)))

Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy én még a megjelenés napján vettem meg, 2003 végén.
0
2007. november 30., péntek 23:44
Ok,várom..köszi.
0
2007. november 30., péntek 20:02

Én nem vettem észre, épp most néztem meg egyik ismerősöm kiadványán. Én jövőhéten veszem majd át a saját példányomat, majd megnézem neked, hátha ez olyan "Friss" hibának számít.
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2007. november 30., péntek 17:10
javítás: annyi
0
2007. november 30., péntek 17:10
Anniy embernek meg van ez a doboz valaki please nézze meg nekem!
0
2007. november 30., péntek 14:54
Sürgős segítség kéne!Akinek meg van ez a kiadás! Másnál is jelentkezett a Temple of doomnál és a Last crusadernél hogy a képen az alsó feketecsíkot ugymond megfelezi egy épp h látható rozsaszines csík?A film negyedétöl látható nállam!Segitsetek!
0
2007. november 24., szombat 17:59
Aki teheti, szerezze meg a régi szinkronokat, érdemes, remek munka mind!
most posts by TM
0
2007. november 24., szombat 17:56
Nem hinném. Csak leírtam a hangok minőségét. Mivel nekem megvannak a régi szinkronok is, ezért ezekkel nézem e filmeket.
most posts by TM
0
2007. november 24., szombat 16:44

Most csináltál egy kis reklámot a kedvencemnek, az eredeti hang+felirat verziónak.Rendes tőled.
0
2007. november 24., szombat 13:01
Ugyanez érvényes A Keresztapára is, ott is van a(z első) kölcsönzős kazettás szinkron, melyben Szabó Sándor Marlon Brando magyar hangja, majd később egy újabb VHS-változatnál (amit már megvásárolni is lehetett) Tordy Géza váltotta őt.
A Vissza a jövőbe pedig a harmadik téma. Speciális eset az előzőekhez képest, mivel itt a csak kölcsönözhető kazetták (amelyeket később újra gyártottak), illetve a lakossági (megvásárolható) kazetták is egyaránt a régi, remek szinkront tartalmazzák, s csak a dvd-nél gondolták úgy, hogy a sztereó szinkron sovány lenne egy dvd-re, inkább hívjuk be az időközben felnőttt hangúvá vált Rudolf Pétert, s a 30 kilóval öblösebbé vált Rajhonát egy újabb szinkronra, hadd hallják meg a rajongók ötpontegyben a különbséget. Hiba volt!

Összesítve tehát a szinkronok:

Indiana Jones:

Tékás VHS: szuper
Bolti VHS: szar
DVD: kifényezett szar

A Keresztapa:

1. tékás VHS: szuper
2. tékás VHS: még elmegy
DVD: nincs szinkron

Vissza a jövőbe:

1. tékás VHS: szuper
2. tékás VHS: ua. vagyis szuper
DVD: szar (de 5.1!)

Ennyi az összehasonlító teszt. :-)
most posts by TM
0
2007. november 24., szombat 12:49
Na, akkkor tegyük tisztába a dolgokat Jones-szinkron ügyileg.

A moziban vetített Frigyláda, és Végzet Temploma feliratos volt, a Keresztes lovag szinkronos.
Az első két részhez csináltak szinkront, amikor kiadták VHS-en.
DE!
Ez még 1990-ben történt! Ugyanis itt az első magyar kölcsönözhető Dunafilmes kazettákról beszélünk!
10 évvel később, 2000-ben érkezett el az idő, hogy lakossági forgalomba került a trilógia, s a 22 részes Az ifjú Indiana Jones kalandjai "random" 10 része.
Ehhez a projekthez gyártatott a Dunafilm az általa roppant favorizált balogmiksz stúdióval új szinkront egy öregedő hangú Csernákkal, s egy több ponton is gáz magyar hanggal. ÉS ezt a szinkront javították ki a problémás helyeken, s tették rá a dvd-re, VISZONT ez nem ugyanaz a szinkron, amit a kölcsönzős kazikon hallhatunk, és ami egyébként remekül eltalált, jó munka.
most posts by TM
0
2007. november 24., szombat 12:35
Nem "tévés" szinkron, a UIP Dunafilm készíttette a 90-es kb. évek közepe felé megjelent VHS változathoz.
0
2007. november 24., szombat 3:30
Nemtom, melyik szinkron volt a Dunafilmes kazettákon. A DVD-n a tévés újabb szinkron van, de volt mozis (vagyis nem mozis, hanem egy régi, hiszen az első két Indy feliratosan futott anno) is.
0
2007. november 24., szombat 3:11
A Dunafilmes VHS-eken lévőre. A dvd-ket még nem néztem meg. :-)
most posts by TM
0
2007. november 24., szombat 3:07
Persze attól függ, melyik szinkronra gondolsz :D
Bár speciel a magam részéről a tévés szinkront is élvezhetőnek tartom.
0
2007. november 24., szombat 2:33
Mindegyik résznek nagyon jó a szinkronja! Nem is tudom, mikor láttam utoljára felirattal őket, talán még moziban.
most posts by TM
0