juliet, jamamura: és a full metal jacket meg a barry lyndon? szerintem azok is kiváló filmek. az acéllövedék első órájánál nincs őszintébb háborúellenesség. a barry lyndonban a korrajz fogott meg igazán. bármelyik pikareszk tökéletes adaptációja lehetne. a tágra zárt szemeket tudom, hogy juliet nem szereted. azért tehetnél vele egy újabb próbát. :)
0
2005. június 6., hétfő 13:10
17243
ha nem, hát akkor most igen. hal 9ooo = kerekes józsef. :)
0
2005. június 6., hétfő 13:10
17243
ebbe aztán nem tudok belekötni :), habár a dr.strangelove-ot annyira nem kedvelem. nagyra értékelem, de ha tortacsatával végződött volna, az biztos jobban bejött volna. ;]
0
2005. június 6., hétfő 13:08
8905
Bocs a szóismétlésért. :-)
0
2005. június 6., hétfő 13:07
8905
Az elsõt nem láttam, de nekem a Ragyogás a csúcs, és utána jön a 2001 ... Bár nem igazán lehet õket összehasonlítani, teljesen más stílus. A maga nemében a 2001 ... is a legjobb szerintem. :-) Bár ez is teljesen más stílus, de nekem bejön a Lolita is. :-)
0
2005. június 6., hétfő 13:04
3945
nem tudom, készült ehhez egyáltalán szinkron?
0
2005. június 6., hétfő 13:02
3945
mondjuk nekem ezek egyformán hibátlanok. kubricknak majdnem minden filmje a legjobb filmje. :)
0
2005. június 6., hétfő 12:53
17243
hogy a legjobb lenne, azt erősen megkérdőjelezném, de ott van az első három között, az nem vitás! :)
(1. paths of glory 2. the shining 3. 2oo1: a space odyssey)
0
2005. június 6., hétfő 12:47
3945
2001. Űrodüsszeia (1968) MTV: június 18. Szombat, 15:40
kubrick legjobb műve hosszú idő után a magyar tévé műsörán. ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is szereti a sc-fit. tudom, elég balfasz időpontban van, de hát örüljünk annak, hogy leadják.
0
2005. június 6., hétfő 12:12
182
ET: kelet-közép-európai időt jelöli vagy Amerikában a keleti oldal időzónáját
0
2005. június 5., vasárnap 22:21
1550
Ugyan én személy szerint nem szeretem Jancsó filmjeit (ellenben egymásik hasonlóan vélekedó forúmtársammal azonban elismerem a munkáságát) de hátha érdekel ez valakit!
Ma éjszaka az Europa Europan!
0:35 Magyar rapszódia
Field!
Remélem megint ha ráérsz írsz olyan ajánlokat, mint szoktál! Altalában mindig fel tudod kelteni ilyenkor az ember érdeklődést az adott film íránt, és általában jókat is ajánlsz! (mondjuk a Kolostor belsejében nagyon nem jött be multkor dehát, ennyi belefér, és ez legyen az én bajom:)
0
2005. június 3., péntek 2:39
460
Most kezdődik az RTL Klubon az "Így készült a SIN CITY"
0
2005. június 1., szerda 23:08
155
Cinemax, vasárnaponként The 4400 Az elmúlt évek egyik legigényesebb mini scifi sorozata, melynek második szezonja júniusban valamikor lesz úgy tűnik nálunk is egyidőben az usa premierrel.
0
2005. június 1., szerda 23:05
155
Junius 26, Discovery Science of Star Wars
3 részes exklúzív, Anthony Daniels host vezetésével, melyben megszólalnak Lucas és mások is. Hogyan befolyásolta a Star Wars az elmúlt évtizedek technikáját...?
Fanok, lehet örülni ;)
0
2005. június 1., szerda 22:37
1550
Holnap éjszaka!
MTV2 03:20 Zsarolás (Hitch film)
0
2005. június 1., szerda 19:12
460
ma este 23:45 m1
Bábok - Takeshi Kitano
Három történet a halhatatlan szerelemről: Matsumoto és Sawako valaha boldogan éltek, mígnem a szülői nyomás hatására sorsuk tragédiába torkollott. Miro harmincesztendős, ilyeténképpen öregedő yakuza-főnök, aki valaha csóró gyári munkásként kereste kenyerét, és nagyravágyó álmaiért cserébe elhagyta szerelmét. Visszatér a parkba, ahol annak idején találkozgattak. Haruna állandóan a tengert bámulja. Gyönyörű arca félig bekötözve. Nem is olyan régen sikeres popsztárként csillogott. Nukui valószínűleg a legodaadóbb híve, aki elérkezettnek látja az időt arra, hogy ezt be is bizonyítsa. Tizedik filmjéhez érkezvén Takeshi Kitano a klasszikus japán hagyományokon nyugvó Bunraku bábszínház elemei által inspirált filmet készített. A nyitó képsorok a bábosok és bábjaik életét igyekeznek bemutatni, keretet teremtve általuk modern környezetbe helyezett meséjének.
0
2005. május 31., kedd 20:56
2341
Bizony, nekem is sajog a szívem, de még így is jól jártunk; mi lett volna, ha a lengyelek ezt az adót is "kisajátítják"?! :((((
0
2005. május 31., kedd 20:51
2341
Jajj, ezek szuper filmek, de sajnos ma nagyon korán aludni térek, mivel holnap fél négykor (!) kelek :((((
0
2005. május 31., kedd 20:50
10
Nem ajánló, hanem kérdés, ráadásul elég ostoba is, de talán bocsánatos bűn, szóval: Steve McQueen: The Essence of Cool - A New Documentary about the Legendary Actor and Stylish Tough Guy ez lesz a TCM-en, ekkor: Wednesday, June 1, at 8 p.m. (ET). Tudok angolul, de nem értem, mi az ET? European Time? Ha igen, akkor nálnunk miért nincs ez a doku sehol feltüntetve? (Tv-műsor, port.hu) Baromira érdekelne, nem szeretnék róla lemaradni. Másik dolog: (ismétlem, síkhülye vagyok a témához) nálunk, Mo-n, esélytelen fogni a TCM egész napos adását? Az az este 8-tól kezdődő, pár filmet leadós műsor elég karcsú, belefájdult a szívem, amikor tegnap megnéztem a honlapjukon, mikről maradunk le valszeg...
0
2005. május 31., kedd 20:43
1550
bocsi a "cselló"-nál elfelejtetem írni, de szintén DUNA TV
0
2005. május 31., kedd 20:42
1550
Ma este!!!!!!!!
Szűzforrás MTV 23:55 (Bergman)
Tíz perc trombita Duna 23:35 (ezt nagyon ajánlom mindenkinek, aki még nem látta és különleges filmélményre vágyik)
Tíz perc cselló 01:35 (ezt ugyan nem látta, de állitolag hozza az elöző film zsenialitást)
0
2005. május 31., kedd 18:34
2341
Mindegyik filmet láttam, és azt hiszem, meg is vannak VHS-en. Igaz is, augusztustól szabadságon leszek. Majd előveszem a régi kazettáimat, és tartok egy itthoni "művészmozizást" :)))
0
2005. május 31., kedd 17:37
7151
Nagyon jó Moravia-adaptáció volt Bertolucci 1970-es filmje, A MEGALKUVÓ Jean-Louis Trintignant, Dominique Sanda, Pierre Clementi és (már megint!) Stefania Sandrelli főszereplésével. Viszont megmosolyogtatott Mauro Bolognini Moravia-filmje, A PÉNTEKI VILLA nyomán készült A SZERELEM TILTOTT ÖSVÉNYEIN, Julian Sands, Joanna Pacula és Tchéky Karyo főszereplésével.
0
2005. május 31., kedd 17:24
2341
Jajj, imádom Moraviát. Az ő írásait nagyon szélsőségesen lehet értelmezni, talán ezért - is - maradt le a stáblistáról.
0
2005. május 31., kedd 17:08
7151
Szia Gamma!
Köszönöm az elismerést. A könyv nekem is megvan, sőt, a filmet is láttam, mivel Magyarországon is bemutatták jó 15 éve. Igaz, alighanem csak a vágott változatot. Nagyon hangulatos film, sok mindenben A KULCS-ra emlékeztet: a válságba került házasságot a hűtlenség menti meg. Brass egyébként elég szabadon kezeli az irodalmi alapot: itt megint csak A KULCS-ra utalnék, vagy A KUKKOLÓ című 1994-es filmjére, amely Alberto Moravia egyik regényéből készült, de annyira szabadon kezeli a könyvet, hogy MOravia nevét fel se tüntették végül a stáblistán. De ott van a már emlegetett ÉRZELEM 45 is: Camillo Boito regényéből Luchino Visconti forgatott nagyszerű filmet az 50-es években. Brass a sztorit ismét a fasizmus idejére helyezte át, de meggyőződése, hogy az ő változata valahogy mégis többet visszaad Boito művének erotikájából, mint a Visconti-film.