Keresés

A legjobb western filmek

2004. november 20., szombat 0:05
daemi, ezzel a Ben Waddel totál felizgattál, kár, hogy ilyen drága. nem is tudom micsináljak.  

John Wayneről más a véleményem, szerintem az öreg akkor volt a legjobb amikor nem szinészkedett, csak ott volt, felállt, nézett, visszafordult, meg elment-jött ringó vállal, hatalmas léptekkel, x-lábbal. Meg ilyeneket mondott: "You speak too much" vagy "Good grass for beef". Persze a legnagyobb akkor amikor ezt mondja:
"Every time you turn around, expect to see me. 'Cause one time you'll turn around, and I'll be there. I'm going to kill you." De ez nem tipikus. Persze az ember ritkán mond ilyet.
0
2004. november 19., péntek 23:42
jamu, szerintem a délidő elég támadhatatlan film, egyszer láttam csak, de az a Tex Ritter dal még mindig a fejemben van, várj,hogyis, khhrhm...: do i forsake me oh my darlin', pamparam, valahogy így, bármikor előadom, álmomból ébresztve is, egy csomag pisztáciáért mély átérzéssel. Namost ez, meg hozzá Gary Cooper zavart feje, aztán az a pompás - és gyakran emlegetett - 4mpercekre vágott vonatérkezős montázs (kedvencem a zoom az üres székre) - hát már ezek helyet csinálnak neki a vadnyugat opuszainak díszpáholyában, vazz.

oké hogy utána az a túlzenélt párbaj már bénának tűnik, de hát istenem
0
2004. november 19., péntek 10:39
kerülgetni? nem igazán :) láttál jodorowsky-t már előtte? ha nem, akkor is érdemes ezzel kezdeni... páratlan élmény, sok-sok kellemetlenül bizarr képsor, ezernyi jelkép, mitológia és ideológia keveredése... rendkívül véres, mégse lehetne felfogni exploitation filmnek, a már említett történeti párosítások miatt. Nem véletlenül használja fel a bibliai ótestamentum egyes könyveinek a nevét alcímeknek.. bár erre később, ha már láttad.
Milyen polcon is állomásozik? ;)
0
2004. november 19., péntek 7:43
az el topo című filmről tudna nekem mesélni valaki? itt állomásozik a khm... polcomon egy ideje. kerülgetem szépen a többi 25o megnézetlen filmmel együtt. érdemes?
0
2004. november 19., péntek 7:41
hmmm.

1. volt egyszer egy vadnyugat
2. vad banda
3. butch cassidy & sundance kid
4. a jó, a rossz és a csúf
5. tombstone (hosszú köröket ver costner ványadt törpjére)

sz'al csupa közismert munka. titkos favorit lenne a mccabe és mrs miller, ha nem venné el teljesen az életkedvem... amiket viszont sokan nagyra tartanak, nekem meg egyáltalán nem tetszettek:

a hét mesterlövész, fényes nyergek, farkasokkal táncoló, délidőben, halott ember, az utolsó mohikán... folytassam még? :]
0
2004. november 19., péntek 6:13
A Yuma az 50-es évek újfajta - "emberarcú" - figurái miatt is érdekes. Nagystílű bandita, kisszerű farmer.
A Grit pedig még újabb hőstípus: "deheroizálva heroizál", mert Wayne ugyan tényleg önirónikus, de végül csak az lesz, hogy öreg Duke nem vén Duke. Mindkettőt megvenném ha 2k körül lenne. A Yuma szinkronja (ill. hiánya) nem égbekiáltó, viszont a Grit, úgy emlékszem, sinkovitsos volt a tévében. Utóbbinak volt egy kvázi folytatása is (Rooster Cogburn), ahol a női főszereplő Katharine Hepburn. Ez azért érdekes, mert JW-hez hasonlóan ő is képes volt még 60-on túl is egész vásznat betöltő személyiség maradni. A film nem túl jó, csak kettejük miatt érdemes megnézni.
0
2004. november 18., csütörtök 8:38
A félszemű seriffben az a jó, hogy véresen komolytalan. John Wayne egyszer az életben színészkedett is (kapott is egy kegyelem-Oscart), Hathaway direktor úr pedig méltán híres arról, hogy westernjei a lehető legklasszikusabb, úgymond legegyszerűbb történettel rendelkeznek, és ebben az esetben páratlanul jó, humoros párbeszédekkel sikerült feldobni ezt.

A Ben Wade és a farmer egy igazi western-thriller, afféle hitchcocki suspense-szerűség, ami kicsit ugyan emlékeztet a Délidőbenre. Mint az erdeti címéből kiderül, a yumai vonat indulási idejéről van szó, amikor is egy elvetemült bűnözőnek indulnia kell letöltenie a rá kirótt kényszerszabit. Az önkéntesekből (számszerint 3-ból) verbuválódott kísérőcsapat pedig végig attól retteg, hogy Wade bandája rajtuk üt 3:10 előtt. Szóval számomra a legnagyobb vadnyugati meglepetés, mert a jócskán elb*szott magyar címből marhaterelési oktatóanyagra készültem.
0
2004. november 17., szerda 20:40
te daemi, szerintem a Rio Bravo nem érdemel ennyit. Nekem is megvan DVDn, meg minden, fejcsók és a csodálatos dean martin/ricky nelson duett meg ugye az elnökbarátnő angie dickinson csudaszexi hisztijei, de egyébként csak az állandó fegyverhurcolászás marad meg az emberben, egy fárasztó gyalogtúra.

amely pozíciókat még vitatok:

8. komolyan, ez ennyire jó film ez a félszemű? még nem láttam, de nem tudom elképzelni

10. ezt se láttam. ez milyen?
0
2004. november 17., szerda 9:23
Volt egyszer egy vadnyugat
A Jó, a Rossz és a Csúf
Nincs bocsánat
Az üldözők
BC&SK
0
2004. november 17., szerda 8:45
Most már én is levésem kedvenceimet:

1. Aki megölte Liberty Valance-t (The Man Who Shot Liberty Valance, 1962, r.: John Ford)
2. Rio Bravo (Rio Bravo, 1958, r.: Howard Hawks)
3. Hatosfogat (Stagecoach, 1939, r.: John Ford)
4. Vad banda (The Wild Bunch, 1969, r.: Sam Peckinpah)
5. Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992, r.: Clint Eastwood)
6. Délidőben (High Noon, 1952, r.: Fred Zinnemann)
7. Az üldözők (The Searchers, 1956, r.: John Ford)
8. A félszemű seriff (True Grit, 1969, r.: Henry Hathaway)
9. A törvényenkívüli Josey Wales (The Outlaw Josey Wales, 1976, r.: Clint Eastwood)
10. Ben Wade és a farmer (3:10 To Yuma, 1957, r.: Delmer Daves)
0
2004. november 17., szerda 6:44
Kezdősor: Vadnyugat, A jó..., A 7 mesterl., Valance..., Butch C....,
Cserék: Délidő, A hallgatag e., Hatosfogat, A törvényenkívüli, Shane, Asszonyl., A lopakodő h.
Edző: Maverick
0
2004. november 17., szerda 4:05
egybként ha már itt tartunk

legjobb revizionista westernek szvsz
0. Vad Banda - Peckinpah
1. McCabe & Mrs. Miller - a kedvenc filmem
2. The Shootist  - Don Siegel méltóságteljes búcsúja John Waynetől, a Dogma95 szabályai szerint
3. The Shooting - Monte Hellman
4. Il Grande Silenzio - Sergio Corbucci
5. Hannie Colder - Burt Kennedy
6. Jeremiah Johnson - Sydney Pollack
7. Soldier Blue - Ralph Nelson
8. Roy Colt and Winchester Jack - Mario Bava
9. Four of the Apocalypse - Lucio Fulci
10. Chato földje - Michael Winner
0
2004. november 17., szerda 3:45
öcccsém, KEOMA, hát az a film olyan, hogy nincs is, Franco Nero a levegőben lassítva, amint harminc méterről nekiugrik, hogy kitekerjen egy torkot, közben pedig fantazys lánykórus sikítja hogy KEEEOOOMA, hát ha ez megjelenik DVDn, én fél évig fogom verni a faszomat egyfojtában
0
2004. november 2., kedd 18:17
Én nem vagyok nagy rajongója a westernfilmeknek de egyet-kettőt bírok, pl. a Wyatt Earp-öt nagyon meg ennek a "megrövídíted" változatát a Tombstone - Halott város-t bár az nincs olyan jó, mint a Costneres változat.
0
2004. november 2., kedd 14:59
Nekem a kedvenceim:
1.Volt egyszer egy vadnyugat
2.A jó, a rossz, a csúf
3.Mackenna aranya
4.Vad banda
5.A hét mesterlövész
6.Chato földje
0
2004. november 2., kedd 12:32
Én erre várok:
Lőpárbaj (Shoot Out)

Nem egy olyan nagy film, de egyszerűen Gregory Peck az egyik kedvenc színészem és tök jó párost alkott a kislányal a filmben:)
0
2004. november 2., kedd 12:28
A Django és a Keoma megjelenhetne végre már nálunk is.
0
2004. november 2., kedd 12:26
Kösz a tippeket, lehet, hogy hármat veszek. :)
0
2004. november 2., kedd 12:20
Szerintem ezt a kettőt válaszd (de ugyis Te döntesz:)

01. A 73-as winchester
02. Asszonylázadás (Marlene Dietrich állati jó benne:)
0
2004. november 2., kedd 12:18
Az egyik mindenképp Az ezüstpataki párbaj legyen. Don Siegel westernjéből sokat merített filmjeihez Sam Peckinpah is (az igazsághoz hozzátartozik, hogy Peckinpah Siegel mellett tanult rendezni). A másik pedig legyen A '73-as winchester. Kicsit vacilláltam az Asszonylázadás és a '73-as között, de az IMDb átlaga is segített, hogy az utóbbit ajánljam. :)
0
2004. november 2., kedd 12:08
Mégis, ha választani kéne kettőt, melyikek lennének?
0
2004. november 2., kedd 8:45
Én mindet megvettem. Kihagyhatatlanok. Pláne ennyiért.
0
2004. november 1., hétfő 18:01
Volt egyszer egy vadnyugat
Jó, a rossz és a csúf
Hatosfogat
Délidő
Aki lelőtte Liberty Valance-t
0
2004. november 1., hétfő 12:12
A hét mesterlövész
Az Ezüst-Tó kincse
0