Őszintén: gyorsan felejtsük el! :)))) Nem azért, mert rosszak a választások, hanem mert Süsü úgy Süsü, ahogy van.:)
0
2009. május 6., szerda 10:26
4792
jó lennél szinkronrendezőnek.... komolyan!
0
2009. május 6., szerda 10:07
802
Ezen az újra szinkronmánián agyalva összeállítottam a Süsü, a sárkány sorozat új szinkronjának szereposztását, a mai kornak megfelelően. Kíváncsi vagyok ehhez mit szóltok :)
Süsü - Gesztesi Károly Kiskirályfi - Csőre Gábor Király - Kőszegi Ákos Királynő - Für Anikó Torzonborz - Csuja Imre Dada - Fodor Zsóka Öreg király - Makay Sándor Sárkánylány - Liptai Klaudia Sárkányfűárus - Hollósi Frigyes Csizmadia - Józsa Imre
0
2009. május 5., kedd 15:23
9489
A válaszod itt off lenne, de megtennéd nekem, hogy egy vonatkozó topikban írnál pár sort a digitalizálásról? Melyik a legegyszerűbb megoldás, mennyi időt vesz igénybe egy film, mennyire terheli a gépet stb.... Rengeteg "kincsem" van VHS-en, de egyelőre nemigen értek az archiválásunkhoz és szeretnék egy szakértőtől segítséget kérni/kapni. Megoldható lenne?
0
2009. május 5., kedd 15:12
4078
Köszi a tippeket. Valószínűleg a VHS-ről DVD-re másolás lesz és esetleg a legfontosabbakat külső merevlemezre is rárakom.
0
2009. május 5., kedd 13:34
4792
Én mindenképpen úgy csinálnám, hogy bedigizném számítógépbe és onnan kiírnám egy dvd képfájlba amit aztán szépen eltárolnék merevlemezen. Erről bármikor tudok írni egy újabb dvd változatot amikor tönkremegy egy.... Ha nincs erre megfelelő számítógéped, akkor másik megoldás, hogy asztali dvd íróval másolod át, és az így kapott dvdt másolod fel, vagy rippeled be gépbe. A gép merevlemezén pedig szépen eltárolod és ugyanott vagy ahol az előbb, hogy bármikor tudsz róla újabb példányt készíteni.
Például nekem volt egy régi vhs kazettám, rajta egy japán Aladdin rajzfilmmel. Ami, mint kiderült sehol sem kapható sem vhs-en, sem dvdn, sehogy.... Bedigiztem gépbe (mivel asztali írom nincs), majd onnan kiírtam dvd képfileba, illetve, mert szeretek biztosra menni kiírtam még egy mini dvd kazira is... :)
0
2009. május 5., kedd 13:26
4078
És akkor szerinted, hogy kellene elérnem, hogy ezeket a filmeket, úgy írhassam át DVD-re, hogy sokáig kitartson? A VHS-t nem dobnám ki csak ezentúl a DVD verzióját nézném.
0
2009. május 5., kedd 13:18
4792
Azért abban ne nagyon higyjünk kérem, hogy az otthon megírt dvd megmarad az utókornak.... elárulom, hogy a vhs kazettát még akkor is meg tudja nézni az utókor, legyen bármilyen rongyosra nézve, amikor az erről készült "biztonsági" másolat dvd már rég használhatatlan.
(amin jót szoktam derülni még: ahogy bejött digitális fotózás az emberek nagyrésze össze-vissza számítógépre vagy máshova másolja fotókat. de nincs egy helyen, mint régen a nyomtatott képek esetében hogy akár egy nagy cipősdobozba dobálva az összes.... archiválni szinte alig van aki megfelelően tud és csinálja is.... így pár év múlva csodálkozva keresik hogy hopsz, a gyerek első lépései fotók eltüntek.... pont letörölte gépről, vírus miatt tünt el stb..... kicsit több ésszel megáldottak meg dvdre írják.... onnan mondjuk később tünik el :) a kedvencem a dvdre, vagy merevlemezre rögzítő kamerák.... szerintetek az így rögzített felvételek közül mennyi fog megmaradni az úgynevezett utókornak? szerintem töredéke sem..... de ez legyen annak a baja aki így vesz fel és tárol :)
0
2009. május 5., kedd 13:12
4078
Így van. Erre az a megoldás, hogy lassan lemennek az asztali DVD írók árai és akkor, minden értékes VHS filmet át kell másolni DVD-re, hogy megmaradjon az utókornak és ,- habár VHS minőségben,- de ezentúl romlás nélkül megmaradjon nekünk sokáig. Mert én is eljutottam oda, hogy jobban bosszantanak a gagyi, steril, enervált hangú új szinkron a szép képpel (rajzfilmeknél fokozottan), mint a VHS kép, de eredeti szinkronnal. Az ügyesek összepöccintik a kettőt és lesz egy teljes értékű verzió. Sokan csinálják itt is ezt és én csak támogatom őket.
0
2009. május 5., kedd 12:38
802
Nekem így olyan, mintha meg sem jelent volna. Anno megvettem a Született július 4.-ént is, azóta is VHS-en veszem elő, ha meg akarom nézni. BTTF dettó, így ezekből tanulva rájöttem nincs értelme megvennem, mert úgysem fogom így nézni. Kinek a képarány, kinek a digipack, kinek szinkron a dilije. Ebben a nagy újra szinkron divatban lassan megéljük azt is, hogy a technikai minőség oltárán feláldozódnak a régi magyar meséink hangsávjai is, s a közeljövőben nem Bodrogi szólal meg Süsüként. Ehhez mit szólnál? Nálam az Olivér szinte egy kalap. Így köszönöm, de nem kérek belőle. S itt nem kopogtatok, csupán leírom a véleményem.
0
2009. május 5., kedd 11:39
5023
akkor meg a disney szemét tök mindegy a végeredmény u.a. NINCS EREDETI MAGYAR SZINKRON A FILMEN!!!
0
2009. május 5., kedd 11:37
4078
Az elégedetlenségről meg csak annyit, hogy az ember azt vegye meg, ami neki minden szempontból kielégítő élményt nyújt. Maga a film hiánypótló, a kiadás nem az, mert azért nem veszem meg, hogy a gerincét lássam a polcom, aztán a leszedett eredeti szinkronos avi-t nézzem. Én nem vagyok olyan, hogy minden jöhet csak meglegyen...
0
2009. május 5., kedd 11:37
16970
Dehogynem a sapka esete... nem vitatkozom. Ez a film eddig hivatalosan soha nem jelent meg itthon, így tök mindegy. Különben meg a Disney-nél döntik el, hogy mi kerül rá, nem az Intercom. Szóval abszolút rossz helyen kopogtattok.
0
2009. május 5., kedd 11:35
4078
Ez nem sapka van/nincs esete.
Nekem semmi bajom nem lenne, ha akár monoban rákerülne minden DVD-re az eredeti szinkron is. És miért? Van egy film évekig ugyanazokkal a hangokkal hallod hozzánő. azzal tudja élvezni az aki 20 évig azzal nézte.
Szerinted, ha mondjuk Angliában angolul újraszinkronizálnák a Disney filmeket, mennyire háborodnának fel az emberek? Csak sajnos ezt ők nem élik át, pedig borítékolom, hogy nagyon fel lennének cseszve, ha a Hófehérkét és a többit újraszinkronizálnák mai másodosztályú színészekkel.
0
2009. május 5., kedd 11:28
16970
Nem unjátok még ezt az örökös elégedetlenkedést a szinkronokkal? Így megy el a kiadók kedve attól, hogy egyáltalán valamit megjelentessenek, aztán meg csodálkozunk, hogy ez az miért nem jön. Mert ha van rajta sapka az is baj, ha nincs akkor meg az a baj!! Én örülök, hogy az Olivér végre megjelenik, egy hiánypótló kiadvány. Köszi IC!
0
2009. május 5., kedd 11:06
4078
"Részemről marad az EREDETI szinkronos avi verzió. Nincs szükségem rá, hogy élvezeti funkció nélkül a polcomon porosodjon. "
Tökéletesen egyetértek veled.
0
2009. május 5., kedd 10:12
802
Részemről marad az EREDETI szinkronos avi verzió. Nincs szükségem rá, hogy élvezeti funkció nélkül a polcomon porosodjon.
0
2009. május 5., kedd 0:01
5023
ez mind szép és jó, csak már kezd elege lenni a jónépnek (nekem is), hogy minden filmhez lassan új szinkront gyártanak. de ha már új akkor a f*szé nem 5.1? csak az ilyen dolgok miatt csípem a torrentoldalakat, mert ott ha keres az ember akkor olyan legalább eredeti hanggal is meg lehet találni a filmeket (vissza a jövőbe1-3, halálos fegyver 1-4, 101 kiskutya, oliver, szerepcsere, amerikába jöttem, sok szinkrontalan film. stb)
0
2009. május 4., hétfő 23:40
154
Az Egyesület a Magyar Szinkronért egyik ügyvezetőségi tagja pár hónapja beszélt az Intercommal, kapcsolatfelvétel céljából, szinkronügyben, bemásolom az ide vonatkozó részt a beszámolójából:
"Érdeklődtem a Walt Disney szinkronok felől is, maga a Disney rendelkezik a magyar szinkronokkal, ők hallgatják meg őket, és döntik el, hogy melyek azok a szinkronok, amelyek rákerülhetnek a dvd-kre. A hangfelújítást is maga a Disney végzi. Már anno a 90-es években sem találta a vhs megjelenésre alkalmasnak a Disney a klasszikus szinkronokat, ezért is készítettek a legtöbb rajzfilmhez újat."
A Disney dvd-ket maga a Disney rakja össze, és így juttatják el az egyes országok számára. Namost egy országnak sajnos csak egy szinkronja kerülhet a dvd-re. Valószínűleg az lehetett, hogy a régi szinkront hangminőségileg nem találták megfelelőnek, vagy nem tudták felújítani, és ezért készítettek újat. Feltéve, ha az Intercom egyáltalán kiküldte a régi szinkront a Disney-nek. Az is lehet, hogy elveszett a régi szinkron, vagy már olyan rossz állapotban van az egyes archívumokban (Intercom és/vagy Magyar Nemzeti Filmarchívum), hogy felújítása túl drága lenne.
0
2009. május 4., hétfő 22:26
4078
Akkor ezt se veszem meg...
Egyszerűen olcsóbb és gyorsabb új szinkront csinálni, mint felkutatni a régit legjobb minőségben?! Csak ilyenkor azt sajnálom, hogy olyan szinkron műremekek, amik önmagukban is külön alkotások voltak (Olivér és társai, Vissza a jövőben, Rémálom az Elm utcában, Die hard 1 stb.) mi lesz velük? Az enyészeté lesznek? Ezentúl minden hordozóra, megjelenésre a fos újra kerül a régi meg megmarad egy két régi VHS gyűjteményben, amíg végül a kukában kötnek ki? Miért nem lehet felrakni egy fos új mellé a régit monoban, mint a Terminátor vagy a Kutyaszorítóban esetében?
0
2009. május 4., hétfő 22:02
1560
Új a szinkron,biztosra mondom..mintha a főcímdal a Vikidál maradt volna így pár taktus alapján..de minden hang új és béna,névtelen színészekből áll,legalábbis számomra nulla..pár hangot már hallottam...a nagybehajtósnak (nevét nem tudom),aki Fegint cseszteti,Barbinek Péter a hangja..az összes többi kukába való..nem értem ilyenkor hol van a Disney híres hangazonosság mérő elvárása??..nem hiszem,hogy Gáti Oszkár meg Józsa Imre meg ilyenek után..na mindegy..
0
2009. április 30., csütörtök 14:07
4842
ha jól tudom nem.
0
2009. április 30., csütörtök 14:06
450
Valaki megvette már? A régi szinkron van rajta?
0
2009. április 12., vasárnap 11:57
4078
stereo hang bizakodásra ad okot, mert ha új szinkront csináltak volna az tuti nem stereo. Legalábbis reménykedek.
0
2009. április 12., vasárnap 3:23
52684
ööö, kalóz formában. A kazi tuti, hogy nem volt gyári, már csak azért se, mert még a legügyetlenebb favágó is fél kezén tudja megszámolni, hogy hány olyan műsoros videókazettát adtak ki, amelyen két film volt. Az 1991 végén megjelent, csak kölcsönzős Hamupipőke óta minden legális Disney-megjelenésről tudok, Olivér és társai soha nem volt gyári kazettán ill. lemezen.