Keresés

A jó, a rossz és a csúf (bővített változat) (Blu-ray)

2014. november 18., kedd 12:33
Megvette valaki a felújított képű kiadást?
0
2014. június 16., hétfő 8:18
Az új trilógia tesztje, bár csak a Csúf-ról esik szó benne, már ami az A/V prezentációt illeti (a másik két film megegyezik az előző kiadásaikkal):

http://www.blu-ray.com/movies/The-Man-with-No-Name-Trilogy-Blu-ray/95396/#Review
Na kérem, így kell felújítani egy 48 éves filmet. A vadiúj 4K scan és a DNR/EE mellőzése megtette a hatását, mindjárt felugrott 4,5/5-re az értékelés a korábbi 3/5-ről (a képet illetően). Írnak egy minimális videózajt ugyan, de ez csak a Techniscope formátum korlátai miatt van.

A hang viszont maradt ugyanaz az új effektekkel dúsított, mint az előző verzión, pedig az olaszok felújították az eredeti mono sávot is, de valamiért az MGM köszönte szépen, nem kérte. Az olasz hangot is ejtették sajnos...

Így mindjárt más, lehet is lecserélni a 2009-es lemezt, csak adják ki itt is...
0
2014. június 12., csütörtök 18:34
Ha akkor nem készült hozzá angol hang,akkor máshol is a "rövidebb" változat ment,gondolom.
A nagyobb szinkronizáló országok és az olaszok kivételével mindenhol.
A feliratot előnyben részesítőknél gondolom nem váltott át az angol hang olaszra időnként...

DVD-n is így jött ki elsőre.A rövidebb verziót,a hangok hiánya miatt minimum választható opcióvá kellett volna tenni a hosszabb változaton is.

A "bővítés" kilóg a filmből!

Sok film jelent meg nálunk kifejezetten az USA számára vágva.Pl.Délutáni szerelem.

Összefoglalva,ezt a filmet elrontották.Vagy végig le kellett volna szinkronizálni angolra,vagy meg kellett volna elégedni a rövidebb változattal.

Ha más nincsen,maradok a VHS felvételemnél.
Maga a film megvan DVD-n,a hosszú verzió angolul,de ezt inkább csak a széles kép miatt veszem elő és igyekszem átugrani az öregemberek által utószinkronizált részeket,amelyek egy kivételével semmit sem tesznek hozzá a történethez.
0
2014. június 12., csütörtök 10:10
Az a 161 perces változat soha nem fog megjelenni már. Meg kéne érteni, hogy az a verzió egy az USA számára vágott változat. Az eredeti mindig is 178 perc volt, csak sajnálatos módon úgy kurtították meg, hogy a kivágott szcénákat nem szinkronizálták le angolra a maga idejében, csak olasz nyelven készültek el (Leone hang nélkül vette fel ezeket a filmeket, mindent stúdióban kevertek a képhez).

Úgyhogy a "felesleges" bővítések mindig is a film szerves részét képezték, csak mi voltunk olyan szerencsétlenek, hogy régen ezt a rövidített kópiát mutatták be nálunk és a szinkronok is ahhoz készültek.
0
2014. június 11., szerda 19:53
A Leone életműből az Egy marék dinamit is megjelenhetne DVD-n és BD-n.

És a dollártrilógia ezen darabja DVD-n,a 156 perces változat,ahol nem 80-90 éves emberek beszélnek vagy egy másik hang egy halott helyett a nagyobbrészt felesleges bűvítésekben...
0
2014. június 10., kedd 20:13
Az első rész valóban jöhetne BD-n, végre vágatlanul. Az Olizás DVD a 4 perccel cenzúrázott angol kópia alapján készült.
0
2014. június 10., kedd 18:10
Én annak örülnék, ha végre a trilógia megjelenne BD-n is.(itthon)
0
2014. június 10., kedd 17:36
És ha még dvd is jönne annak a pár hozzám hasonló szerencsétlen számára, aki dvd gyűjtő maradt.
0
2014. június 10., kedd 9:48
Én annak is örülnék, ha az angol hangnál visszaraknák az eredeti lövés hangeffektet ahelyett a szar helyett, amit rákevertek.
0
2014. június 10., kedd 1:23
Az a baj, hogy én nem sok esélyt látok az eredeti szinkronra, pedig a FilmMánia (állítólag, nem volt hozzá szerencsém) már vetítette azzal a közelmúltban, tehát akkor maradt fenn élvezhető minőségű kópia belőle.

Bár az első kiadáson az RTL-es szinkron DD2.0 mono volt, itt meg DD1.0-át írnak. Érdekes...

Időközben olvastam felhasználói tesztet erről az új változatról. A DNR és a mesterséges butítások hálistennek a múlté, ellenben azt írja a teszter, hogy a color timing nem az eredeti, hanem kissé sárgás árnyalatú végig a kép (a Mondo-verzió is sárgás, szerintem hasonló lehet ez az új is).

Na meg jó lenne, ha végre nem croppolt képet kapnánk, az első verziónak nem volt jó a képkivágása sem, az oldalakról mindenhonnan hiányzott egy kis rész (ezt is a Mondo-változattal hasonlították össze annak idején) Bár mivel vadiúj scanről van szó, minden bizonnyal nem lesz ezzel baj.
0
2014. június 10., kedd 0:23
A hab a tortán az lenne, ha rákerülhetne az eredeti szinkron... Feltételezem, hogy csak a képen változtattak, a hang marad az eredeti.

Azért kíváncsi leszek egy összehasonlító tesztre.
0
2014. június 9., hétfő 18:59
http://www.blu-ray.com/movies/The-Good-the-Bad-and-the-Ugly-Blu-ray/104449/
Akik a képminőség miatt sírtak, most örülhetnek, felkerültünk a 4K-remastered változatra is. Bár erről meg az olasz hangot felejtették le sajnos...

Ezzel mondjuk az MGM beismerte, hogy az első eresztést elbaszarintotta egy kissé, már ami a DNR-ezett képet illeti, amit én simán betudtam életlenségnek pár éve.

Reméljük, ez a kiadás már hozzá méltó minőségben lát napvilágot.

Már csak kiadni kéne, főleg hogy az első verzió totál elfogyott a boltokból, joglejárt is lett.
0
2013. április 19., péntek 22:28
Tényleg. Korhatárjelzéssel együtt, mint a Rettenthetetlent és még néhány másik kiadványt.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2013. április 19., péntek 21:33
Most akkor tényleg újra kiadták?
0
2013. március 22., péntek 17:22
Talán mert itt nem kapható...Én sem értem,bár a te hozzászólásodat ismerem csak,a másik két moderáltat nem.
0
2013. március 21., csütörtök 20:25
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2013. március 21., csütörtök 20:17
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2013. március 21., csütörtök 20:04
Na most ezen mi a tökömet kellett moderálni? Semmilyen beszerzési forrást nem írtam, csak a tényt, hogy újra kiadták. Már ez is bűnnek számít?
0
2013. március 21., csütörtök 19:22
Kár, hogy nem dvd-n. :(
0
2013. március 21., csütörtök 18:46
0
2013. március 21., csütörtök 17:15
0
2012. szeptember 12., szerda 21:11
De jó volt újranézni, és ráadásul HD-ban! Az egyik legjobb western az tuti.
2óra 58 perc...szép képminőség:korához képest! Hang is okés, bár lehetett volna még jobb is :)
0
2011. június 12., vasárnap 13:09
Active Studio: Jó sztori, és persze roppant dühítő is.
0
2011. június 10., péntek 21:59
"neoandpipacs6":

biztos, hogy ezt a kiadványt nézted? (már ami képminőséget illeti?)
0
2011. április 29., péntek 19:41
Szerintem hozzátesz.PL:Mikor Tuco megjelenik a bandatagokkal,legalább tudni kik azok a fickók.
0