Keresés

A jó, a rossz és a csúf (bővített változat) (Blu-ray)

2009. április 22., szerda 22:42
Angol felirat is legyen rajta, az olyan jó, amikor az ember a nyelvet akarja gyakorolni! :)
0
2009. április 22., szerda 20:47
Jó lenne lassan visszatérni "A jó, a rossz és a csúf" filmhez. Nyissatok egy "miért nem vesznek az emberek drágán DVD-t" vitafórumot! ;-)
0
2009. április 22., szerda 19:26
Szerintem várj 5 évet és ez lesz a tendencia. De 10 év múlva már biztos. Én is ezt várom és ezért nem is állok rá a BD-re.
Ennek a fajta film vásárlásnak, amit írsz már most megkezdték az előkészületeit. Jönnek a minél nagyobb merevlemezek, minél gyorsabb netek, digitális adás, számítógép-Tv összeköttetés stb. :) Szóval csak várnod kell.
0
2009. április 22., szerda 19:22
Nekem ez még szintén kazettán van meg feliratosan a hőskorból és sírok, hogy nem jelent még meg:) Mellesleg, ha valakinek megvan divx-ben felirattal, nem hiszem hogy árt idehaza bárkinek is, hisz még meg sem jelent.
0
2009. április 22., szerda 19:21
Én pedig szívesen fizetnék egy olyan oldalon, ahol egy kattintással kiválasztom, milyen filmre van szükségem, következő kattintással feliratot választok hozzá, utána hangot, extrát, kifizetem és letöltöm legalább DVD minőségben. Tehát ha nekem nem kell extra, nem kell török felirat, nem kell német szinkron, nem kell csiricsáré menü, és nem kell a lemez fizikai valójában, akkor a letöltésért szívesen fizetnék. Tud valaki ilyen oldalt, ahol egyénileg válogathatom össze, mit kérek?
0
2009. április 22., szerda 19:20
A hozzászólásomban arra gondoltam, hogy szerintem bizonyos szempontból a torrenteknek is van jótékony hatása, nem csak negatív. Mert tegyük fel, minden torrent és egyéb letöltési lehetőség megszűnne, higgyétek el, aki olcsóbban akarna hozzájutni így is- úgy is hozzátudna. Ha még feltennénk, hogy kéz alól se tudna szerezni  akkor se fogja megvenni. És ha a letöltést legalizálnák ennél többen úgy se töltenének le. Szerintem ez jelenleg senkinek se visszatartó erő, hogy illegális.
Viszont lehet, hogy egy kisebb film, amit nem kap nagy hírverést, tv-t, tékás megjelenést, a torrenteken kap csak figyelmet, ami megdobhatja esetleg az eladását is. A Démonokat is először kalóz DVD-n láttam és azonnal megvettem a még nem látott második résszel együtt, mihelyt láttam, hogy kijött eredetiben. Ebben az esetben nem volt káros, hogy hozzájutottam és a film vásárlójává tett később. Ha valaki szereti a dolgokat eredetiben megvenni az akkor is megfogja, ha előtte letöltötte vagy beszerezte másoltan. Ha meg valaki a kedvenc filmjét se veszi meg eredetiben, az azután se fogja, ha esetleg megszűnne minden letöltő oldal.
0
2009. április 22., szerda 19:12
Egyébként ha lenne R2-es honban angol feliratos kiadás, már rég meglenne, de nem tettem le egy régiófüggetlen lejátszó vásárlásáról sem, mert az amerikai (R1) kiadáson viszont emlékeim szerint van angol felirat.
Pedig mennyivel kényelmesebb lenne sírni egy sort, hogy megelégszem a divksz-verzióval, hisz nem lehet itthon kapni, és ehhez nekem így jogom van, meg amúgy is... :)
0
2009. április 22., szerda 19:08
Én is úgy vagyok vele, hogy a Supsiria felirattal vagy egy eredeti szinkronos Berlin felett az ég nekem is megérne jó pár ezret.
0
2009. április 22., szerda 19:04
A Sztalker és Solaris megjelenése sem most volt, manapság jellemzően az 1990-2990.- Ft-os tartományban jelennek meg új kiadványok. Ha valaki látatlanban szeretne bizonyos alkotásokat vásárolni, ma már nem 4-5 ezer Ft-tal kell számolnia filmenként, ennek ellenére az a szánalmas röhej, hogy az az elv teríti be lassan az xpress fórumát is, hogy a 2990.- Ft érthetetlenül magas, és hogy minden, ami 990.-nél több, az rablás, és kizsákmányolás, és egyébként is idióta, aki több pénzt ad a nagyon muszájnál. Most képzeld el, mi lenne még itt, ha tényleg 4-5 ezer Ft-ról kéne beszélnünk...

Nincs olyan pénzmennyiség, amit ne lennék hajlandó egy magyar Suspiriáért kiadni, de ha mondjuk némi extrát is szeretnék rá, vagy egy szép kartontokot, akkor máris kiesik a 990.- Ft-os kategóriából, és minimum kétezerért kéne adni. Mivel a horror műfaján belül is rétegfilm, máris sokkal kevesebben vennék meg, tehát eleve rizikós a téma, és ha figyelembe vesszük, hogy úgyis jön a sok ´jánoskodó, és közli, hogy majd 990-ért megveszi, máris látható, hogy igényesebb kiadással teljesen felesleges bíbelődni, mert nem fog bejönni a dolog, ezért vagy fapados változatban szarrá színezett-vércseppezett idétlen artworkkel, vagy sehogy.
És ezért bocsánat, de nem bírok egyetlen kiadót sem hibáztatni.
0
2009. április 22., szerda 18:55
Querido, szerintem ez a példa kicsit sántít.

Például mert a személyi adataimhoz hozzájutni nem nagy kunszt, elég egy közösen aláírt szerződés, és ez nem lopás. A személyi adatokkal önmagában nem is tudsz nagyon mit kezdeni, mert a személyi igazolványt azért rendszerint el szokták kérni, ha a személyes adatokra van szükség, pl. mobiltelefon vásárlásnál.

De véleményem szerint lopás vagy bűncselekmény akkor történik, ha felhasználod az információt, az adataimat.
Viszont ekkor sem azért fognak megbüntetni, mert megszerezted az adatokat, hanem mert visszaéltél vele és kárt okoztál (persze ha fizikai valójában ellopod a szem.ig.-t, az más). Tehát nem lopásért fogsz ülni, hanem azért, amit elkövettél vele.

Ha Y lemásolja X lemezét vagy letölti az interneten, de vélelmezhető, hogy Y soha a büdös életbe nem vette volna meg a lemezt „legálisan” (mert az anyagi, földrajzi és egyéb helyzete alapján nagyon valószínűsíthető), akkor mi alapján számszerűsíted a jogtulajdonos vagy kiadó kárát? Milyen alapon vélelmezed, hogy Y megvette volna a lemezt, így 1 db lemez ára kára keletkezett a kiadónak?
Nem beszélve arról, hogy ez már a privát szféra határa. Akkor már tiltsuk meg a baráti társaságok filmnézését, a baráti kölcsönadást, az utcán pakoltassuk ki az emberek táskáját. Nem egyszerűbb volna, ha a nem kereskedelmi célú másolást legalizáljuk? Több letöltés és másolás úgysem történne, mint most :)
0
2009. április 22., szerda 18:38
Valahol az is igaz, hogy a kiadóknak, gyártóknak is kellene törekedniük arra, hogy minél jobb kiadásokat hozzanak össze és minél inkább elérhetővé tegyék. Itt elsősorban arra gondolok, hogy emberek házilag összebarkácsolnak , olyan DVD-ket, eredeti szinkronnal, felirattal, vágatlanul, mindennel, hogy elképesztő. Itt is mennyi hozzászólás született arról, hogy hányan pattintottak össze biztonsági másolatnak nevezett DVD-jüket eredeti szinkronnal, mert számukra csak így élvezetes a film. Amit megértek. Nem vettem meg a Vissza a jövőben trilógiát se egyben, se 990-ért, mert bevallom annyira hozzánőtt a filmhez az eredeti szinkron, hogy nem tudnám mással élvezni. Egyelőre még kazin van. Kiadónak megérte? Nem, mert egy személy esetében kevesebbet adtak el. Nekem megéri? Valahol nem, mert DVD gyűjteményem nem tudom bővíteni vele, viszont meg is éri, mert mégis csak olyanért adjon ki pénzt az ember, ami neki megéri. Teljesen felesleges lenne az a pár ezer forintos kiadás, mert utána megszokásból úgy is csak az eredeti szinkronos verziót nézném. Sokan vannak így szerintem. Azok mit csináljanak? Többet ne nézzék, úgy ahogy már 15-ször látták? Vagy mondjuk van egy film, ami jobb esetben megjelent kazin az ősidőkben, azóta sehol se se kapható, tv nem adja, hogy szerezzék be az érdeklődők? Remélem senki nem azt tanácsolja, hogy akinek kell mondjuk a Berlin felett az ég, Suspiria vagy más finomság az rendelje, meg külföldről sok ezerért, főleg, ha nem is megy neki olyan jól a nyelv, mert ezeken semmi magyar az fix.
Elmondom, én vettem már pár filmet kalózban vagy szedtem le és az én esetemben sokszor ezek bírtak rá arra, hogy aztán meg is vegyem eredetiben, mert annyira tetszettek.
Mondjuk a Sztalkert és a Solarist látatlanban vettem meg (nem bántam meg őket), de gondoljatok bele, hogy ha valaki elkezd érdeklődni ezek iránt, hogy döntse el, ki akar-e adni darabjáért 4-5 ezer forintot (mert ennyibe kerültek)? Tv nem adja, tékákban (Pesten lehet van pár, ahol ilyenek is vannak) vidéken, ahol még nem zártak be, szinte esélytelen a beszerezhetőségük. Ha nem lenne az internetes letöltés, akkor esélytelen, hogy az a potenciális vásárló, aki még nem látta, de kacérkodik a megvételével(abban az esetben, venné meg, ha tetszik neki a film), megtudja nézni a filmet.

Szóval itt csak arra gondolok, hogy ezek is olyan dolgok, amikkel valamennyire vissza lehetne szorítani a kalózkodást. Mert így sokszor azok is rá vannak fanyalodva, akik mondjuk megvennék. Akik meg nem vennének eredetit, azokat most hagyjuk, mert azokat nem is lehetne rábírni.
Persze, ebben vastagon leginkább a külföldi jogtulajdonosok és kiadók vannak benne akik sokszor keresztbe tesznek a hazai kiadóknak.
0
2009. április 22., szerda 18:35
Az én fogalmaim szerint nem az a lopás, hogy egy meglévő dolgot eltulajdonítassz. A lopás szerintem az, ha egy olyan alkotást, szolgáltatást, tárgyat használsz, igénybe veszel, vagy elveszel fizetés nélkül, amelyet az alkotója, tulajdonosa, szolgáltatója azért hozott létre, hogy azt értékesítse, azt pénzért adja el annak, aki erre igényt tart. A Te meghatározásod alapján nem kellene fizetnünk egy ügyvédi tanácsért, egy orvosi diagnózisért, de még a tanároknak se járna fizetés, hiszen az átadott tudásuk náluk is megmarad.
Szálljunk már le erről az ideológiai magas lóról, és legalább lássuk be, hogy ha tenni már nem is lehet ellene semmit, mindenki tolvaj, aki nem fizet a zenéért, filmért, szoftverért, vagy a kalózoknak fizet kevesebbet.
0
2009. április 22., szerda 18:24
ezért röhögték ki a piratebay tárgyalásán azt a "hozzáértőt", aki azt mondta, hogy ha nincs ez, akkor mindenki megvenné az eredeti cd-t. vagy valami ilyesmi volt. persze. ha nem lenne ez, találnának más módot. persze nem mondom azt, hogy ez a normális állapot.
0
2009. április 22., szerda 18:23
Sajnos így történt.
0
2009. április 22., szerda 18:09
Teljesen igaz, és javíts ki, ha tévedek, de most senki nem azért emelte fel a hangját, mitől lenne egy kiadvány a jobb.
0
2009. április 22., szerda 18:08
Akkor az Xpress hozzászólásából jól értettem, hogy ennek a filmnek nem lesz DVD változata Magyarországon?
0
2009. április 22., szerda 18:03
Azért akik itt vannak, azok még igenis áldoznak a dvd-kre ( és a bd-kre!), igaz az is, hogy pont ezért ők/mi tudjuk felemelni a hangunkat, ha valami nem tetszik egy-egy kiadvánnyal kapcsolatban, mert mi még tudjuk, hogy néz ki egy eredeti dvd. (vagy hogy kellene kinéznie...)
0
2009. április 22., szerda 17:47
Nincs itt semmiről szó, csak arról, hogy sokan kipipáljuk a kalózkodás mellett döntő nem-vásárlók tevékenységét, megmagyarázzuk, miért nem helytelen dolog az, hogy úgy szórakozunk más munkáján, ha egy fillért sem fizetünk érte, továbbá felhördülünk, ha nem 990.- Ft egy DVD ára, és amikor indoklásul szóba kerül a jogdíj és a haszon léte, véres szemmel vicsorgunk, hogy mer bárki is ilyen dolgot beépíteni egy termék árába.

Olcsójánoskodunk, helyeseljük a lopást, irreális követeléseinek vannak, adni persze nem sokat vagyunk érte hajlandók, mert nekünk aztán elveink vannak (amikbe ki nem szarik bele), de hogy mindez 2009-ben a rajongásukért egykor áldozni hajlandó filmrajongókat és régebben rendre sikeres nívós kiadványokat egybegyűjtő online áruház felületén történik, az kurva nagy szégyen.
0
2009. április 22., szerda 17:46
Amit itt, most leírtál jócskán túlmutat a dvd piac problémáin és szerintem benne is van a kulcsszó:fogyasztói társadalom. A "kell" vágya. Gondolj csak egy multiban az ünnepek előtti agyonra pakolt bevásárlókocsikra, amikből az áruk jórésze a szemétben vagy a kutya táljában végzi... De akkor és ott kell, mert ott fityeg rajta az akciós cetli, vagy mert a szomszédnak is van, vagy mert csak. Ez a mentalitás megvan az élet minden területén. De abban biztos vagyok, hogy lázadni ellene és emiatt mérgelődni felesleges. Úgysem tehetsz ellene semmit. Igen, ilyenek a mai emberek, túlteng bennük a birtoklási vágy, minden iránt. Ilyenkor szoktam azzal a péládval jönni, hogy lakótelepen felnőtt kislányként nem volt mobilom, de még vezetékes telefonunk sem, órákat álltunk sorban a mozi előtt, hogy kettőkor a nyitáskor jó helyet kapjunk egy Bud Spencer-Terence Hill mozira, a zenei izlésünket a Petőfi Rádió 2-5ig kivánságműsora és a Poptarisznya határozozták meg, a barátaink valós lények voltak és nem iwiws/msnes chat-partnerek és a kedvenc időtöltések között a GTA meg fene tudja miféle játékok helyett volt Amerikába jöttem és kidobós és tollaslabda, s lám, mégis felnőttünk. De a mai világban ez mind vajmi kevés lenne. Ahogy az is az sokaknak, ha nem láthatják a legújabb mozifilmeket kamerás verzióban a bemutató napján. Ez tényleg a "kell" társadalma, mindenben.
0
2009. április 22., szerda 17:34
Biztos lesznek sokan akik így vélekednek akkor is. De lesznek sokan akik megfelelő ár/kényelem esetén hajlandóak fizetni is (sőt sokan fizetnek így is: SMS, FTP, torrentszerver, másolt változat). Kalózkodás mindig volt és mindig is lesz, csak azon lehet változtatni mennyire szorítják vissza.
Ha lehetne kapni FLAC-ot számonként 200 vagy albumonként 2000 forint körül én vennék, legalább a 3-4 kedvenc előadóm albumait. De amikor körbenézek időnként pár kedvenc CD-i között és a 10 albumukból kapható 2 azok is 5500 és 6000 forintért inkább vissza is teszem, inkább költöm 2-3 DVD-re ezt az összeget.
Ugyanúgy ha lehetne nézni online tékából filmet, DVD-720p minőség körül 4-500 forintot megérne.
0
2009. április 22., szerda 17:29
Bocs az OFF-ért, de most megint egy kicsit vörösbe borult az agyam ettől a mondattól:

"Ha nem tudná letölteni, akkor egyszerűen nem nézné a filmet, találna más elfoglaltságot magának."

Ha nagyon bele akarnék menni egy kis szociálpszichológiai elemzésbe, akkor az állandóan és itt korábban sokszor emlegetett, "megváltozott körülmény" pusztán annyi, hogy az információs csatornák kibővülésével az emberek sokkal több adathoz férnek hozzá, mondjuk filmekhez. Régen évekig lapozgatta az ember izgatottan a műsorújságot, és reménykedett benne, hogy a kedvenc filmje felbukkan-e valamelyik csatornán, vetíti-e valamelyik mozi. Most meg már az is baj, hogy a moziban nem lehet visszatekerni meg megállítani a filmet ("kikapcsolni" igen, mert bármikor kijöhetsz a teremből:))?!

Tényleg ennyire önzők és egoisták az emberek? Vagy egyszerűen csak ennyire kényszerbetegek? Miért kell, hogy a film puszta hozzáférhetősége automatikus birtoklási vágyat váltson ki? Ha megtetszik, sírjak azon, hogy nem vihetem haza a Lánchidat? Sírjak a kiadóknak, hogy miért nem adnak ki eszkimó mélylélektani drámákat meg dél-botswanai akciófilmeket, csak mert egyszer mondjuk láttam egy olyat, és megtetszett? Ennyire behülyített mindenkit a fogyasztói társadalom rendszere???
0
2009. április 22., szerda 17:20
Múltkor eszembe jutott egy példa erre a "lopás az, ha egy meglevő dolgot eltulajdonítasz" szövegre, és amíg valaki nem tudja megcáfolni, mindenhova be fogom írni, ahol ezzel jönnek.

- Van a személyi igazolvány. Tárgyiasult, ott van a zsebedben (mint a DVD lemez).
- Ez egy olyan nem tárgyiasult dologhoz kapcsolódik, mint a te személyazonosságod (mint a film, ami a lemezen van).
- Valaki megszerzi a személyi adataid (nem "tulajdonított" el semmit, az igazolvány maga ott van a zsebedben!), és felhasználja a saját javára, mondjuk sikkaszt vagy útlevelet hamisít a nevedben (ahogy te is a saját szórakozásodat keresed a letöltött filmben).

Szerinted ez lopás?
0
2009. április 22., szerda 17:15
Ja. Értem. És ha 200/300 forint lett volna és kódolás nélküli? Akkor is lehetne azt mondani, hogy az ára sok, a tömörítés minősége meg szar. A nem büntetett lopott számokhoz/filmekhez képest csak rossz alternatívát tud biztosítani minden hivatalos megoldás.
0
2009. április 22., szerda 17:08
Csak amikor egyszer körbenéztem kb. 1 éve abban a zeneáruházban, ~400/800 FT (dombornyomott kártya/SMS-es) volt a zeneszámok darabja, ha jól emlékszem ráadásul DRM védett wma volt csak.
0
2009. április 22., szerda 16:49
A legtöbb most akciózott kiadványon vastagon buknak a kiadók. Szerinted van hasznuk a 990 forintos 2-lemezes Taxisofőrön, vagy a lemezenként kb. 500 forintért adott Frédi és Béni kiadványokon, vagy a 990-ért kiszórt 2-lemezes Robotzsarun? Ezek a nyakukon maradt készletek, amelyek eladásán nem nyernek, hanem a veszteségüket csökkentik csupán.
Demagóg, önámító ideológia, hogy a szellemi termék ellopása nem azonos megfogható tárgyak ellopásával, és ugyancsak óriási tévedés - vagy inkább hazugság - azt állítani, hogy a legális fizetős letöltések megjelenése lenne a megoldás a kalózkodás visszaszorítására. Nem egy kis cég indította el az első nagyobb hazai legális zeneletöltő portált. A Matávra (T-Online) nehéz lenne azt mondani, hogy nem áldozott energiát, pénzt és időt a szolgáltatás bevezetésére, vagy ne lett volna meg a szükséges óriási technikai háttere egy ilyen szolgáltatás bevezetésére. Évekig elérhető volt a szolgáltatás, most úgytudom, hogy hónapok óta nem működik, valószínűleg azért, mert nem igaz amit állítanak sokan: az emberk többsége inkább lop, mint fizet ugyanazért a termékért, akkor, ha semmilyen káros következménye nem származik a lopásból. Ezért mondom, hogy az egyetlen megoldás a büntetés és a kalózkodás üldözése tűzzel-vassal, kezdve a nagyhalakkal, de nem megfeledkezve a hétköznapi "felhasználókról" sem, akiknél ez már életstílussá vált. Természetesen nem azt mondom, hogy börtönbe mindenkivel, aki zenét, filmet tölt le ingyenesen, de nem ártana legalább helyre tenni az értékeket.
0