Keresés

Kétrétegű, írható dvd lemezek!

2004. december 15., szerda 10:16
Szerintem a legális, fizetős letöltések idején a kalózkodás ugyanúgy meglesz, ha nem jobban, mint most.
Valahogy én ezektől a payTV rendszerű dolgoktól óckodom (hogy kell ezt a szót leírni helyesen? :)). Valahogy jobban tetszik, hogy megveszem, fizikailag megfoghatom, stb. Az ilyen rendszerek normális háttértechnikát és otthoni technikát kívánnak, ami miatt hatványozottan utópia nálunk. Például én utálom bekapcsolni a TV-t, mert a UPC 3300 Ft-ért olyan ratyi minőségben sugároz, hogy az még egy 55 cm-es TV-n nézve is fáj. Ebbe persze beleértendő a UPC-től a TV-mig tartó sz@ar ezeréves kábelrendszer.

Igazad van, tényleg lopás lenne ez a Ford-ügy, de hidd el, örömmel fogom eldobni az írott lemezt, amint a kezemben tarthatom a hivatalos kiadást.
Ahogy meg a haverokat, meg a rokonokat ismerem, előbb-utóbb úgyis lesz írott lemezem, mert tuti, hogy fogok tőlük kapni ajándékba.

Egyébként sajnos a kalózkodást egy hülye divat is szüli, mert az a "menő", ha minél hamarabb beszámolhatsz róla, hogy már láttad a filmet. Lehetőleg előbb, mint a mozipremier. Apropó, sosem értettem meg azokat, akik anno azért sírtak, hogy csak hónapokkal később mutatták itt be a filmeket, mint külföldön. És akkor mi van? Szerintem egy film élvezeti értékét (az aktualitással bíró filmeket leszámítva) nem az határozza meg, hogy mikor nézed.

Az a baj, hogy hajlamosak vagyunk a könnyebb utat járni anyagi okokra hivatkozva, miközben például a márkanevekért minden további nélkül horribilis összegeket költünk. De ez már más téma...
0
2004. december 15., szerda 9:21
Az U-571-gyel és A kilencedik kapuval még jó, hogy nincsen baj, a Kinowelt anno tisztességes munkát végzett, nem is ezekre gondoltam.
0
2004. december 15., szerda 9:12
Szerintem az emberek még mindig a címeket veszik és nem a lemezeket. Sokszor látok én is turkáló emberkéket a 990Ft-os lemezek között, de ezek a keresgélések elég hamar befejeződnek látván a felhozatalt. 1000Ft a Chigao viszont jó minőségű és 1500-ért viheted még például az U-571-et vagy a Kilencedik kaput amelyekkel szintén nincsen baj. Itt az ár nem rossz minőséget hanem reklámot takar, de a moziban 1500-ért is nézheted és a kölcsönzői kazettákon is gyakori volt régebben. Olyan lejátszót kell venni amellyel léptethetőek.
2000 viszont nagy stúdiók filmjeit viheted kiváló minőségben, igaz ezeket ki kell fogni.
A DVD nem lett különb, mint a VHS. Hányszor futottam bele Hi-Fi Stereo feliratú filmbe amely monó volt és ismerőseim nem értették mi bajom van (akkoriban még nem nagyon volt sztereó VHS magnó). Most ugyanezt játszuk. Van gagyi olcsón és van jobb minőség drágán. Szegény ember úgysem venne drága filmet, vagy vesz olcsón vagy másolja.

A HDTV pedig nincs olyan messze. 2005 végére több nagy stúdió jelentette be, hogy megjelenteti filmjeit Blu-Ray-en vagy HD-DVD-n. Egy stúdió az összes új filmjét kiadja DVD-n és HD-DVD-n is. Ott annyival más a helyzet, hogy rögtön írható médiával is megjelennek, tehát elvileg azonnal lehetne is (a megfelelő másolásvédelem kiiktatásával) másolni is a filmeket. Ha a hazai forgalmazók nem lépnek időben és nem tudnak akár már jövőre megjelenni itthon a HDTV lemezekkel akkor lehet, hogy nem is lesz ideje elindulni itthon a piacnak. Már most "nagyon sokan" másolják a HDTV filmeket mivel nincs más mód ezek beszerzésére.
0
2004. december 15., szerda 8:40
Nézd meg az FF Film kiadványait. De van olyan kiadó is (Cinetel), amelyik 4 rongyért ad ki olyanokat (oké, a Bergman, a Fellini mint márkanév valamennyire elviszi őket), amilyeneket az FF 2 és félért. Aztán ott a Budapest Film is. Az olcsó áron induló kiadványaik kevés kivételtől eltekintve borzasztó igénytelenek, hogy ne legyenek drágák.
0
2004. december 15., szerda 8:37
Na, ja, Odeon-filmekre vadászni kell ilyen helyeken. Még szerencse, hogy van a jó kis mozijuk a remek bolttal.
0
2004. december 15., szerda 8:34
Pontosan milyen filmekről beszélünk? Azért kérdezem mert szerintem az olcsó film egyáltalán nem egyenlő a gagyi minőségű filmmel és a drága film nem egyenlő a jó minőségű kiadvánnyal. 2000Ft alatt vettem a Finding Nemo-t, a Star Wars I.-II.-t, A Gladiatort, a Shrek-et, a Hulk-ot, Enya-t és még sorolhatnám. A másik oldalról beszélhetnénk a Fotex és a Vertex kiadványairól vagy sorolhatnánk azokat a nagy kiadványokat amelyek közepes minőségben jelentek/jelennek meg 5-6 ezerért.
Az igaz, hogy megjelent a Bud Spencer sorozat és ezer Ft-ért nem túl jó minőség, de volt nálam német és olasz kiadványon is és az talán még rosszabb volt, itt tehát gyanítom a master a hibás az pedig nem a hazai forgalmazón múlik.
0
2004. december 15., szerda 8:19
ezt akár én is írhattam volna, olyan szinten egyetértek vele. csupán két dolgot fűznék hozzá: a piac elsatnyulásáról nem csupán az olcsó lejátszók (és hozzá kapcsolódóan az olcsó írható médium - egy primco dvd-t már 8o ft-ért is megvehetsz), hanem a multik hozzáállása is hozzájárult: a dvd-forgalmazókkal szemben olyan feltételeket állítanak fel (a polcbérlettől kezdve azt, hogy betegyék a filmet a szórólapba), hogy ezekkel a kis kiadók egyszerűen nem tudnak versenyezni, hacsak nem adják ki a film 999ft-ért, amiből a film minőségétől függetlenül el lehet adni 3o-4oe-t. a kiadók persze így vérszemet kapnak, s egyre kevésbé ügyelnek a minőségre, hogy költségeiket minimalizálva is maximális bevételhez jussanak. sz'al a multikban egyre több a 999 ft-os film, s ezek egyre szarabb minőségűek. s mi van azzal a kiadóval, amelyik nem tud külön polcot bérelni vagy állványt kirakatni? miután kipengette a súlyos pénzeket, hogy a multi egyáltalán szóba álljon vele, meg leszállított bizonyos mennyiséget, melyet a multi előír, mit tesz a multi? berakja a filmet a többi, régi megjelenés közé, amit általában a kutya se néz, hisz mindenki az akciós pulthoz, meg a top1o-hez rohan...
0
2004. december 15., szerda 3:11
Csak ismétlem magamat:
Az eredeti az igazi, de...!
-A kiadványok egy része olyan gyalázatos még most is, hogy nem érdemli meg az 5-8 ezer forintot.
- Az első pont miatt néha a magazinos melléklet korrektebb mint az első kiadásos "eredeti".

Amúgy szerencsére az a tendencia, hogy egy két csúcs kiadványtól eltekintve megy le a DVD filmek ára.
0
2004. december 15., szerda 0:13
Tudod, ettől semmi lelkiismeret furdalásom sincs, a munkáltatóm jobban "meglop" engem, de itt most nem ez a téma.
Mint mondtam, 2eFt alatt veszek eredetit (az általad soroltakból kettőt biztos, ha elém kerül), de afölötti áron kínálni valamit, hát látod az a "lopás". Meg az a szemétség, hogy megveszel egy filmet 5eFt-ért, berakod a lejátszóba, és utána kb 4-5 perc, mire kezdheted nézni a szükséges "sallangok" miatt. És szerintem egy módon lehetne visszaszorítani a kalózkodást: alacsonyabb árakkal. Meg ha eljön az idő, amit itt valaki már leírt: a legális, fizetős letöltések lehetősége, reális árakon. Csak erre még sokat kell várni, a szükséges technikai háttér hiánya miatt. Pl. Pay-Tv hálozatok és társai. Mikor egy fél mozijegy áráért kiválasztom a tévémen keresztül, hogy milyen filmet akarok megnézni, az letölti, megnézem, a pénzt meg vonja a számlámról. De ez erősen utópia manapság (Mo-on).

A piactól nem várok semmit, igazodok hozzá: ha olcsóbban adja, vagy mellékletként adja ami kell -> megveszem. Ha nem, akkor nem veszem meg.

Nézd meg: ugyan az van mint anno a magnetofonok, a videók elterjedésekor. Csak most nem kazettát, vagy VHS-t másolsz (persze nem Rólad van szó). A kalózkodás mindig volt, és lesz is. Csak a tárgya változik.
Persze nem helyes, de csak egyet tehetsz ellene, jó gyűjtőként veszed az eredetit. Ehhez minden jót kívánok, de komolyan. A Ford Fairlane-t meggondolnám: ha a Gladiátorra tudtál várni 2 évet (ha egyre gondolunk), erre se lesz nehéz még egy kicsit. És akkor nem lenne egy írott DVD-d se. Tudod, ezt is irta itt vki: aki kicsit "lop", vagy egyszer "lop", az nem is lenne bűnös? (bocs, de nem én kezdtem személyeskedni)

Ezt lehetne még ragozni, de nem érdemes. Mindenki úgyis úgy tesz, ahogy jónak látja. Na, jóéccakát.
0
2004. december 14., kedd 23:53
Ma írtam az Intercomnak, azt válaszolták, tervezik a Ford Fairlane megjelentetését, csak még nem tudják mikor.
Specifikációkra is rákérdeztem, arról nem nyilatkoztak.

A Bourne rejtély a 2002-es feliratos. De a 990,-es filmek zöme feliratos Universalos volt.
0
2004. december 14., kedd 20:41
Ez igaz, nagyon jó kiadása volt a Sikoly 2-nek (nem is tudom már, melyik újság volt) és az Asterix & Obelixnek (cinema) is. Nem beszélve a szinkes horrorra akadváról, ami mondjuk igaz, hogy az 5.1 fogalmát hogy is mondjam, tágítja, de legalább szinkronos. :D Na meg az SPI-s filmek is jók, én mondjuk csak tékásokkal találkoztam az újságmellékletek mellett, de azok is általában ugyanannyi dolgot tartalmaznak, nem tudom, hogy az eredeti lakossági megjelenések mennyivel több extrát foglalnak magukban. Pl. Wrong Turn egy az egyben a tékás megjelenés, mármint a film, az intrókat hagyjuk :DD
0
2004. december 14., kedd 20:07
Ez így igaz, de nézd meg pc-n, hogy menni adatot tartalmaz a lemez....
0
2004. december 14., kedd 18:32
érdekes ez a mellékletek megtagadása dolog..bár már ki volt vesézve pár fórumban..nem egy filmet tudnék mutatni,amit a kiadó anno elcseszett a formátuma vagy a specifikációja miatt és az újságba élvezhető és tökéletesebb verzió került...és azért nem olyan rossz filmek..pláne ha az ember sok filmet nem akar elsőre megvenni,mert annyira nem tartja fontosnak..de így mégis a polcára kerülhet...én örülök az újságoknak:))
0
2004. december 14., kedd 18:15
Csak egy kérdés: a Bourne rejtély ugye a régi verzió? Mivel szinkkel most jön/jött ki az extra verzió, valszeg ezért volt leértékelve.

Meg egy megjegyzés: valszeg vmikor még megérjük, hogy kijöjjön idehaza is a Ford Fairlane, csak kiváncsi leszek, helyet kap-e rajta a jó öreg szinkronsáv, mert anélkül, ismerd el, csapnivaló a film. De a kiadók képesek rá, és kihozzák only felirattal.
0
2004. december 14., kedd 17:34
Most néztem meg a Jégkorszakom borítóját, azon DVD9 dupla rétegű lemez szerepel.
0
2004. december 14., kedd 16:36
Tipikus hozzáállás.
Az akkor is pénzbe kerül, csak maximum valakitől "ellopod".
Nekem sincs még 100 lemezem sem, de mit vártok a piactól, ha még az 1000-1500 Ft-ért kapható lemezeket is úgy másoljátok.
Nem akarom én védeni a kiadókat, de most talán tényleg lépnek árügyileg.
Ok, aláírom, valószínűleg én jobb anyagi helyzetben lehetek, mint Te, vagy mint az átlag, de én sem vagyok túlzottan eleresztve.
Viszont én ezt valamilyen szinten hobbinak, illetve "gyűjtésnek" tekintem.
Ma például olyan lemezeket vettem a szfvári A-val kezdődő nagyáruházban 990,- Ft-ért, mint a Gladiátor, a Borne-rejtély, a Kémjátszma, vagy a Shrek.
Nem másoltam le, nem töltöttem le a netről, amikor ezek újak voltak, sőt, még a tékából is kivettem, és most, hogy leakciózták, megvettem.
Jelen pillanatban egyetlen egy DVD van, amit írott állapotában fogok valószínűleg beszerezni, az pedig a Ford Fairlane, mivel ez nem jelent meg.
Viszont ha megjelenik, biztosan meg fogom venni, de valószínűleg csak miután leárazták.
0
2004. december 14., kedd 13:20
Itt is jól van a frissítés lekezelve!:-))
0
2004. december 14., kedd 13:19
Az lehet, hogy régen annyiért jött ki, de nem ez a nagy szám, hanem, hogy ha a  NEC-nél maradok, akkor a NEC 2500-as 1500-al volt csak olcsóbb ugyanakkor mint amikor kijött a 2510-es!
0
2004. december 14., kedd 12:52
Az lehet, hogy régen annyiért jött ki, de nem ez a nagy szám, hanem, hogy ha a  NEC-nél maradok, akkor a NEC 2500-as 1500-al volt csak olcsóbb ugyanakkor mint amikor kijött a 2510-es!
0
2004. december 14., kedd 12:46
3) Nem kell indokolnod, csak ha ilyen egymással tök ellentétes anyagi hekyzetre és fogyasztói hajlamra utaló dolgokat írsz, akkor nem ártana!:-)
0
2004. december 14., kedd 12:11

Már nem azért mondom de a pio 108 olcsóbban jött ki, mint anno a 107, és most, már ha kapni lehet 107-et, ugyanabban az árban vannak!!! És ugyanez mondható el a legtöbb márkáról.
0
2004. december 14., kedd 11:38
3) Nem kell indokolnod, csak ha ilyen egymással tök ellentétes anyagi hekyzetre és fogyasztói hajlamra utaló dolgokat írsz, akkor nem ártana!:-)
0
2004. december 14., kedd 11:36
Kedves Mr. Ouzo!

Aki látja, hogy miket írsz, és van egy kis esze egyre nagyobbakat mosolyog rajtad!
1) 1000 DVD mint előttem már valaki leírta kb. 4millió forint (és akkor szűken vettük) 6 év alatt ez évente majdnem 700ezer forint! Úgyhogy, te vagy nem mondaz igazat abban a tekintetben, hogy 1000 DVD-d van, vagy valami más nem stimmel nálad, ha 10ezer sziven üt!
2) Amennyiben te csak 10ezerrel drágábban láttál dl írót akkor jól körül néztél, mert megsúgom, hogy pl. a NEC-nek 1500 forinttal jött ki drágábban a dl írója mint a sima!:-))
3)
0
2004. december 13., hétfő 19:14
Mr. Ouzo!

Azt írtad, hat éve kezdted el gyűjteni a DVD-ket, és azóta 1000 darabos a gyűjteményed. Ebből ki lehet könnyen számolni, hogy (mivel kifejtetted, hogy az ezer forintos DVD-ket nem szereted, mert azok gagyik) 5000.-Ft-os átlagárral számolva havi 70.000 (hetvenezer) forintot költöttél DVD-re. Én azt mondom, te inkább ne próbáld beleélni magad egy olyan ember helyzetébe, aki másolja a lemezeket magának, hiszen a TELJES fizetése kevesebb, mint amit te CSAK DVD-re költesz.

Nos, szerintem ha nem te vagy a Szemlédi András, akkor csak provokálod a jónépet itt, amire semmi szükség nincs....
0
2004. december 13., hétfő 18:56
"Ez nevetséges, már csak azért is , mert amint megjelentek nem volt nagyságrendi különbség a szipla és dupla sűrűségű írók között!"
Nem ismerem az anyagi helyzeted, de számomra 10e Ft különbség éppen elég -  figyelembe véve a használat gyakoriságát és azt a tényt, hogy számítógépre pénzt költeni a lehető legrosszabb befektetés.
Mint írtam, az 1000 film összegyűjtése nem két napba telt, de egyáltalán nem hiszem, hogy ezt itt a fórumon indokolnom kéne.

Knight Errant Security: nem néztem én le senkit, csupán szemléltettem a jelenlegi állapotokat és a lehetséges következményeket.
Szerintem ideális megoldás lehetne, ha a nagy (értsd: most a legdrágább árkategóriába kerülő filmek) a külföldi gyakorlatnak megfelelően rögtön kétféle változatban (egylemezes, kétlemezes) jelennének meg, melyek közül értelemszerűen előbbi lenne az olcsóbb. Erre volt is kísérlet itthon, de sajnos csak pár címről mondható el ez, és ott sem rögtön a megjelenéskor kínálták a választási lehetőséget a vásárlónak (kiv. talán csak a Shrek2 és a Tiszta románc).
0