Keresés

Kétrétegű, írható dvd lemezek!

2004. december 13., hétfő 17:55
Borítót netről letöltöd, melóhelyen kinyomtatod. Lemezt nyilván nem a boltban veszed és kész (de vigyázz, nem lesz rajta címke!).
Én nem mondom, hogy mindent másolni kell, de 2eFt felett nem veszek eredeti DVD-t. Mert az anyagköltség + jogdíjak + magyar feliratozás költsége sem indokolják a 5-6000 ft-os árat. Jelenlegi átlag magyar keresetek mellett. Persze aki évente elkölt 1 milkát DVD-filmekre, az csak gyűjtse a 6k-s lemezeket, engem nem érdekel. De aki megveszi a gyerekének 999Ft-ért, azt sem kell lenézni. Én az egy éves keresetemből se tudnám megvenni azt az 1000 DVD-t.....
0
2004. december 13., hétfő 17:50
Sajna a cd iparban szomorú helyzet uralkodik.
Az audio cd-k ára tényleg horribilis. Ahogy irtad a jövő valszeg a fizetős, letöltős megoldásoké lesz!
Azonban a dvd iparban is, ha elkövetik ugyanazokat a hibákat, ha nem a jövő valszeg ugyanez lesz...

És ezt senki és semmi nem fogja megállítani.
Az emberek egyre kényelmesebbek, az internet lefedettség a sávszélességekkel együtt folyamatosan nő, és ha ez a tendencia folytatódik, most még nem is gondolnánk milyen hamar, de eljön majd az az idő, amikor az online kölcsönzők széles körben elterjednek, és jóval jobb minőségben kínálják majd fel az otthoni mozizás lehetőségét, mint akár a dvd szabvány jelenlegi képességei.
Nem lesznek gyártási költségek (tok, borító, lemez..., egyéb költségek..) és a fejlődés ezt az ipart is törvényszerűen ebbe az irányba fogja tovább nyomni!
Csak mi, dvd-gyűjtők szomorkodunk majd, akik szeretjük nézegetni, megfogni, levenni a polcról a lemezt, stb...
0
2004. december 13., hétfő 17:35
Csak annyi, hogy a jégkorszak alapban 1 rétegű lemezen jött ki a kereskedelmi forgalomba, tehát egy az egyben tömörítés nélkül átmásolható. Így nem csoda, hogy számodra (is) tökéletesen élvezhető volt, hisz a másolt valszeg bitre pontosan megegyezik a kereskedelmi forgalomban megjelenttel!
0
2004. december 13., hétfő 16:59
Küldjél már légyszíves azokból a 0 Ft-os borítókból egy adaggal ;)
Meg a jó minőségű 140 Ft-os lemezekből is szeretnék, mert a winchestereimet le szeretném menteni biztonságban 2-3 példányban (volt már Kürtös afférom, nem volt olcsó)
0
2004. december 13., hétfő 16:18
Glad!

Lefutott filmek? Amit most megveszel 6000-ért az két év múlva milye3n lesz!?:-))
Lhet, hogy neked nincsen gyereked, de én pl. 990 FT-ért megvettem az összes normálisnak mondható rajzfilmet, hogy a gyerek majd tudja nézni.
Magazin mellékletekben is vannak néha jó kiadványok!
Az meg ne mondja magát film rajongónak, aki nem azért veszi meg a filmet mert, mert jónak tartja, hanem mert jó a dizájnja!!
0
2004. december 13., hétfő 16:17
na ja, és 1000 eredeti DVD mondjuk 4 milla, főleg az "olcsó húst" elutasítva....szegények....ne is másoljanak, mert nekik nem illik.
0
2004. december 13., hétfő 16:14
Mr. Ouzo!

1000 eredeti DVD-d van és meg kellett várnod amíg "elérhető áron" lettek kaphatóak a kétrétegű DVD írók??
Ez nevetséges, már csak azért is , mert amint megjelentek nem volt nagyságrendi különbség a szipla és dupla sűrűségű írók között!
0
2004. december 13., hétfő 15:59
csak pontosítás: 140(lemez)+50(tok)+0(borító)+0-250(kölcsönzés)+60 perc idő:=190-440 Ft és ez nem a legolcsóbb árfolyam
0
2004. december 13., hétfő 15:51
Én is azt a nézetet vallom, hogy jobb a filmet eredetiben birtokolni. De ez pusztán csak "gyűjtőszenvedély", vagy birtoklási vágy.
Szerencsére én látom a kalózkodás és az írható DVD lemezek elterjedésének hatását a DVD piacon, hiszen az elmúlt 2-3 hónapban annyi DVD filmet vettem, mint az elmúlt 2-3 évben összesen. A hétvégén is 5 filmmel tértem haza egy multitól, mindegyiket 1490,-ért vettem. És normális, minőségi Warner, ill. Universal kiadások, az ötből kettő dupla, illetve kettő szinkronos.
Ha nem lenne ez a kalózkodás, még mindig az irreálisan magas áron próbálnák a kiadók elpasszolni portékájukat. Így meg hajlandó vagyok 5-800 forinttal többet költeni egy teljes értékű, szépen szitázott, stb. lemezért.
Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de amikor a sógorom felajánlotta, hogy megírja nekem a Kontrollt, amit karácsonyra kértem, én nemet mondtam, mert nekem az eredeti kell. Pedig láttam a Jégkorszakot, amit magának biztonsági másolt, és számomra tökéletesen élvezhető volt, pedig 4.7-es lemezen volt.
De egy jó írható lemez kb 500 forint (4.7, a DL lemezek áráról fogalmam sincs, őszintén szólva még nem is láttam ilyet), egy jó tok 80-100, egy jó minőségű borító kinyomtatása kb 150-ben van, a hozzá használt időről, meg a kölcsönzési díjról még nem is beszéltem. Érdemes így másolni, gyerekek?
0
2004. december 8., szerda 18:10
Az igazi film a legjobb, nem a másolat. Ez szerintem is így van. A lemezre nem alkoholos filccel van ráírva a cím, a borító eredeti, a legjobb minőségben. Az extrák, a menü... Másoltatok, de csak ha szügségszerű. Joglejárt, külföldön sem kapható, még nem jelent meg, stb.
Remélem, hogy illik a témához a hozzászólásom!
0
2004. december 4., szombat 13:38
Mr. Ouzo!

Igen, van olyan aki egytért veled. Én is közéjük tartozom és reagálok is a véleményedre. Ami abszolut nem volt hosszú, hiszen a lényeget írtad le a lehető legtömörebben. Különösebb hozzáfűzni valóm nincs, de nekem is jó azt érezni, hogy mások - jelen estben Te - is, ugyanazon az állásponton vannak.
Mindig az eredeti kiadás az igazi! A korong, a borító, az érzés ...
(Én is filmrajongó vagyok, ugyan jelenleg "még csak" kb. 600 filmmel.) Talán ennyi az eltérés abban amit írtál ....
Köszönöm.
0
2004. december 2., csütörtök 5:04
Nemrég olvastam egy érdekes cikket.
Az iromány a zene CD-ről szólt, de szerintem a filmekre is vonatkozik.
Azért is jó a cikk, mert nem egy ember véleménye van ott, hanem kiadók, szakértők, producerek szólalnak meg.

Ott leírták, hogy a zene ipar a hagyományos CD formában a halálán van.
Sajnos a kiadók engedtek a sztárok nyomásának, akik irreális összegeket kérnek és kapnak. Persze a kiadók se voltak restek és szépen belenyúltak ők is a fazékba. A baj ott folytatódott, hogy indokolatlanul magasan tartották a CD árakat és ez volt az egyik mozgató rugója, aminek következtében így virágzik a cd-író és írható lemez ipar.
Már itt is elhangzott, hogy nem csak kelet európában virágzik a másoló biznisz. Például USA-ban az átlag: 6db CD/év/fő!!!
Most már késő és a kiadók a fizetős, letöltős, olcsóbb zene iparban látják a jövőt.

Na már most remélem a DVD-nél nem követik el ugyan ezeket a hibákat és a jelek is erre mutatnak, hogy itt jobb a helyzet.

-1000Ft DVD-k?
Ugyan már! Az ott találhatók legtöbbje ingyen se kellene.

-Magazin mellékletek.
Eddig 3 esetben vettem. (ismeretségi körömben is hasonló a helyzet)
Ott is már zömében olyan filmek vannak ami lefutott és még enyiért se kellene. Viszont a 3-ból kettő olyan volt, ami jobb kiadás volt mint a korábban kiadott gyári példány.
Tanulságos.

-Másolás.
Nos én alapjában véve előnyben részesítem a gyári, legális kiadást és mivel ritka a jó film, ezt birom is anyagilag.
DE néha olyan mocsok, igénytelen vagy hiányos DVD-ket adnak ki egyes kiadók a mai napig, hogy egyszerüen az adott kedvenc filmért nem adom ki azt a 5-8000Ft-ot, mert a kiadvány nem érdemel (ér) annyi pénzt.

Lehet szidni a másolókat is, de bizonyos szemszögből a kiadók monopól helyzetben vannak.
Ha én szeretek egy bizonyos rendező bizonyos filmjét akkor az adott kiadó kénye kedvére vagyok kiszolgáltava.
Ha a kiadó méltóztatik igényes kiadványt adni akkor szerencsés vagyok, ha nem akkor vagy lúzer ha megveszem vagy bűnöző ha másolom. :(
0
2004. december 2., csütörtök 2:43
Az írott/gyári film témához szólnék hozzá, mivel a HD-TV/HD-DVD még nagyon a jövő zenéje.
Sajnos azt kell mondanom, hogy a 10000 forintos asztali olvasók megjelenése egyáltalán nem tett jót a piacnak, hiszen aki ilyet vesz, az (tisztelet a kivételnek) nagy valószínűséggel a princora kiírt filmeket nézi, jobb esetben válogat az 1000ft-s kinálatból.
Apropó 1000ft-s kínálat: ugyancsak nem használt a piacnak ezen árkategória bevezetése (aminek az elődje ugye az volt, hogy 20 feletti (most már 30-40) a havonta megjelenő mellékletes újságok száma), hiszen azóta el vagyunk árasztva gagyi kiadásokkal. A nagy stúdiók viszont képtelenek lejjebb tornázni az áraikat, lévén az ő eladásaik nem nőnek. Magyarán baromi nagy lett az árkülönbség a két kategória között. A minőségbeli differencia pedig jelen esetben nem számít a vásárlónak (sajnos).
Ami engem illet, jó hat éve csatlakoztam a DVD-zők táborába, azóta közel ezer eredeti lemezem gyűlt össze, amiknek csupán csekély hányada nem itthon vásárolt darab (mikor rendesen megindult a DVD kiadás Mo.-n, leálltam az R1-es kiadványok gyűjtésével).
Ennek ellenére amikor elérhető árba kerültek a kétrétegű írók, én is beruháztam egyre (korábban nem volt DVD írom egyáltalán). Azóta már gyűlnek szép számmal az írott filmjeim is, DE (és most jön a lényeg) csak és kizárólag olyan filmekről van szó, amik idehaza elérhetetlenek és esély sincs rá, hogy megjelenjenek (gondolok itt pl. fekete-fehér némafilm-klasszikusokra, anime-kra stb.). Amennyiben persze ez mégis változna, úgy örömmel hajítom a kukába a kiírt példányt, hogy szert tegyek az eredetire. Nem tudom hányan vannak még ezzel így, de gyanítom jóval kevesebben, mint azok, akik már most lecsaptak egy-egy "princós" Nagy Sándorra, mert király, hogy megvan a cucc. Ezzel persze nem védeni akarom magam - de filmrajongó vagyok, aki mindenáron szeretné a neki tetsző darabokat a gyűjteményébe tudni. Számomra a szitázott, eredeti lemez az "érték", és eszembe se jutna más mellett dönteni, ha egyszerűen egyes filmek beszerzése megkívánja, hogy mégis a másik utat járjam.
Hogy hova is kívánok kilyukadni ezzel? Csak oda, hogy a szóban forgó rétegfilmek megjelenésére (amennyiben azok nem nagy stúdiókhoz tartoznak, tehát "alapból" rákerül a magyar felirat) továbbra sincs esély, mivel a felvevőpiac sajnos egyáltalán nem abban az ütemben és abba az irányba növekszik, amerre növekednie kéne. Amig pedig nem látni, milyen irányba alakul a DVD magyarországi sorsa (szerintem nagyon negatív, de remélem, tévedek), addig még elég korai Blu-Rayről meg HD-cuccokról beszélni. Elnézést, ha kicsit hosszú voltam, de ez kikívánkozott.
0
2004. december 1., szerda 23:15
Hát ez a T2 messze nem az a T2 ami kijött, agyon van enkódolva, gondolom, a net kedvéért.
0
2004. december 1., szerda 22:45
Most kiexportáltam képet a filmből, és felnagyítottam photoshopban, ez az alexander azért eléggé tömörített. Mondjuk ez elsőre nem tűnt fel, az is igaz, most lejátszva meg már csak ezt figyeltem :D Igaz, csak 9600 kbps a kép.
0
2004. december 1., szerda 22:38
hogy lehet ide képet beszúrni?
0
2004. december 1., szerda 22:38
én úgy tudom, is, de végülis nem lényeg, az a lényeg, hogy mindenki itt kardoskodik :D
0
2004. december 1., szerda 22:37
a franciák csinálják a minőségi kamerás felvételeket a mozikban

nem tudom, erre volt-e vmi reakció a későbbiekben, de nem a franciák, hanem a kanadaiak.
0
2004. december 1., szerda 22:16
Nekem bejön ez az Alexander, akár homo akár nem, én már várom. Király a trailer ilyen minőségben, csak kár hogy a végén nem egészen wide: a november kiírás előtt, szokatlanul széles Colin Farrell feje :DD De lehet, hogy az pont vmi művészi jelenetből van :DD Vagy csak hízott. :D
0
2004. december 1., szerda 21:21
Jó ez a link, köszi. Töltögetek egy kis Alexander izelítőt :DD
A T2-t láttammár régebben, nagyon süti minőség, meg is kellene venni, csak lehet, kijön majd 7.1-ben :D
0
2004. december 1., szerda 14:39
Jah még valami. Hardver legyen a gépetekben. Egy erőmű kell hozzá.
0
2004. december 1., szerda 14:33
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/content_provider/film/HDVideo.aspx

aki esetleg nem ismerné. itt meg lehet nézni, hogy van e különbség a sima és a hd müsorok között. Ajánlom figyelmetekbe a T2-t.

Ég és Föld.
0
2004. december 1., szerda 3:02
"...Az emberek nem azért vesznek több megapixeles kamerákat mert nem látják a különbséget. ..."

Na ez egy tipikus tévedés!
A digi kamerák megapixel harca már egy marketing fogás és hülyeség.
Az átlagos felhasználásnál (papírkép, PC képnézegetés) a 3 megapixel feletti kamerák már értelmetlen túlzások.

Igazából 2 megapixel felett inkább a képrögzitő rendszer és a lencse számít mint a mega-giga pixelek.
Aki megapixelre vesz gépet az igen csak rosszul járhat, de ha nem hiszitek akkor nyugotan keresetek meg egy szakmai oldalt és ugyan azt mondják majd mint én.
Erre fogadni is merek.
0
2004. december 1., szerda 2:47
Amúgy véleményem szerint az lesz a helyzet, hogy csak az olyan új technikák maradnak meg amelyek párhuzamosan kezeli a régit.
Erre volt és lesz is példa a "technika történelemben".

Pl.: Most is gyakori még a CD+kazettás felállás és érdekes módon ennyi év után több cég kijött a DVD+VHS kombóval.
+1 kakukk tojás: a nagy DVD-R vs. DVD+R harcnak is az lett a vége, hogy most már mindegyiket kezeli minden új eszköz pedig a kezdetekkor azt állították, hogy ilyen nem lesz.
De a dolgok már nem úgy müködnek, ahogy a technikai fejlődés hozná.
Hiába a HI-tech kütyü ha az ember vagy meg vesz vagy nem...
0
2004. december 1., szerda 0:25
Kedves vagy hogy így élből lekezelsz:
"...ha egyszer tök véletlenül egy gépészeti szoftver eléd kerül, és neadjisten még a bejelentkező képnél is tovább jutsz, esetleg komolyabban foglalkozol vele, akkor rájönnél..."

Nos jelenleg egy újság kiadónál dolgozom.
A mostani munkám kereskedelmi-logisztika területén van, de már az eredeti szakmám miatt is sokat dolgozok kiadvány és kép szerkesztőkkel. Így nem kell elmagyarázni a nagy monitor szükségeségét.
A példád is az általam emlegetett "technikai-kereskedelmi" tényezőhőz tartozik
Ugyanis ha nem csak a számítás technikához hanem a kereskedelemhez is értenél akkor tudhatnád, hogy nem éppen technikai akadájai voltak a nagyobb monitorok kifejlesztésének, hanem kereskedelmi.
Egyszerüen egy extrém nagy monitor kifejlesztése és szük körben legyártásának költsége nem érte volna meg a várható bevételekből, mert ehhez irreálisan drága lett volna egy ilyen monitor.
Most, hogy febukkantak a HDTV ez sem az üzemi céloknak köszönhető hanem annak, hogy néhány cég fantáziát lát a széleskörű kereskedelmi értékesítésre.
0