Keresés

Milyen hangosan hazimoziztok, es mit szolnak a szomszedok?

2004. október 4., hétfő 4:16
Néha én is hangosan mozizok, de általában beállítok egy olyan hangerőt, amit már éppen nem érzek halknak, és azzal tökéletesen végig tudom élvezni a filmet. Sőt ilyenkor az sem fordul elő, hogy időnként zavaróan hangos lesz a film. Dinamikus hangfalakon így is kijönnek a csúcsok, szóval a powert így is lehet érezni ;)

Az én eredményem 5 év alatt 1x átkopogás (Iron Giant), és pár napja sikerült átcsalogatni a szomszédokat is (GitS2-Innocence/Stand Alone Complex comboval), de ők még újak, majd megszokják ;)

Egyébként mellettem egy albérlet van, ahol félévente cserélődnek a bérlők, de nem tudom miért... :)
0
2004. október 4., hétfő 1:22
Szarok a szomszédokra...
0
2004. október 3., vasárnap 19:24
Nálam nem balhéztak a szomszédok )ikerház), de a család már annál inkább. Olyan subom van, ami lefelé sugároz, így elég jól lehet érezni a ház többi részérben is.
0
2004. október 3., vasárnap 16:29
Én már annyira hangosan hallgatom a filmeket, hogy amikor hangosan megy a film, nekem már halknak tűnik.Ezért lejjebb kell vennem a hangerőt, hogy egy kicsit visszaszokjak.
0
2004. október 3., vasárnap 16:04
az elmúlt egy évben csak egyszer volt gond a szomszédokkal, akkor is megelégedtek annyival, hogy felkopogjanak. sajna, úgy jött ki, hogy jókora vendégsereglettel közösen pont este fél tizenegykor jutottunk el a két toronyban a helm szurdoki csatához. :]

ma minden bizonnyal közösen néztem néhány tőszomszéddal a twsitert. remélem, élvezték. :>
0
2004. október 3., vasárnap 15:35
Egyszer jott at az egyik ex szomszed ,de miutan megnyugtattam ,hogy en se megyek at hozza pattogni, ha nala ordit ejszaka a gyerek akkor o se jojjon at ha eppen Rammstein koncertet nezek :)
0
2004. október 3., vasárnap 14:09
én képes vagyok akár füllhalggatóval is "hazimozizni" csakhogy a kedves szomszéd jöjjön át rikácsolni:)
0
2003. október 31., péntek 15:13
Igen, nálam ki kell nyitni az egyik szekrény ajtaját, hogy ne rezonáljon be teljesen. A szekrény tetején lévő díszpia meg 20 perc alatt ki tud mászni a szélére.Mindegy, a konyhában így is csörög minden...
0
2003. október 31., péntek 10:15
Tényleg. Ha már a hangzásról beszélünk, ritka szó esik a berendezési tárgyak teherbíró képességeiről. Nálatok mi a helyzet? Szokot a vitrin átrendeződni egy-egy film után?:-))))))) Vagy tán nálatok is mozgolódnak a szekrények?:-)))
0
2003. október 30., csütörtök 16:31
Tőlem meg egy a-ha koncert hallatszott ki a csukott ablakon :))).
0
2003. október 30., csütörtök 10:46
Nekem is egy ilyen 130-asom van már lassan egy éve úgyhogy mára már be van járatva rendesen.
A szomszédokkal hál' isten nincs probléma. Kertes családi házban lakom így a közvetlen halláskárosulástól mentesülnek. Bár tegnap kaptak egy kis AC/DC koncertet, visszaigazolásról ezidáig nem értesültem. Egyébként én is szerettem az egészséges "durvaságot" a hangzásban.
0
2003. október 30., csütörtök 0:47
Én ma este elég jól kihasználtam, csak kissé vissza kellett vennem a Crossover-ből, mert nem volt jól beállítva a megvétel után. Most már királyul szól, főleg az a-ha együttes "Live At Vallhall" DVD-jénél üt igazán nagyot (nameg a Kardhal robbanós jeleneténél a film elején)!

Mikey-Soft
0
2003. október 29., szerda 21:39
Nekem is Magnat-om van Motion Sub 125, elég jól szól és én is a Media Markt-ban vettem.Sajnos ritkán tudom kihasználni,mert általában este van időm "mozizni",de akkor már a gyerek alszik,ezért nagyon vissza kell fognom magam!
0
2003. október 26., vasárnap 20:16
Nekem is nagy szerencsém, hogy vidéken, a város szélén lakom, így egy szomszédot érinthet a dolog, de a házuk "háttal van" a miénknek, így nem nagyon hallhatja, pedig nyáron gyakori a hajnali dübörgés, és nem kímélem a mélyládát sem! ;-) A család többi tagját sem zavarja, mert 2 ajtó választja el a szobám a "külvilágtól", a gond ilyenkor csak nyitott ablaknál van, mert a kb 80m-re lévő szomszéd házáról visszaverődő hangoktól nem tudnak aludni :-))
0
2003. október 26., vasárnap 12:25
Sziasztok!

Na végre tegnap délután óta van Subwoofer is a rendszerben!

Egy Magnat Motion Sub 130-ast sikerült beújítani (90 / 160 Watt). Még nem próbáltam én ki, de el tudom képzelni, mit fog művelni mondjuk az U-571 alatt.

Szerintetek jól válaszottam?

Mikey-Soft
0
2003. október 15., szerda 17:00
Hali!

Ricfiam:

Lassan lesz Subwoofer is (csak legyen rá anyagi keret), ki van nézve egy 90/120 Wattos Wharfedale a Media Markt-ban, 49.990.-ért vesztegetik, gyönyörű fa borítású.

Mikey-Soft
0
2003. október 15., szerda 15:57
Csak hogy valaki szóljon már az ominózus "szomszéd" nevében is:
Először is nagyon cool a házimozim, dübörög mint állat, ha paraszt lennék még az utcán is hallanák, de 22.00 után a folyosón se hallani, hogy épp milyen korong szorult a lejátszóba.
„Modern” szerkezetű épületben lakom, ami sajna vasbetont jelent. Erről azt kell tudni, hogy mindent vezet amit nem kellene, tiszta panel feeling. Ha valaki erőlködik a budin, akkor az egész ház szurkol neki, hogy végre valahára összejöjjön neki. Namost ez nem különleges dolog, sok új építésű ház ilyen. És sajna néha paraszt is vegyül a lakók közzé, akit qrvára nem érdekel, hogy az alatta lakó kisgyerek sír, mert nem tud aludni a zajban, vagy hogy a szomszéd 6-kor kelne, mert dolgozni megy.
Eddig szerencsére egy baromarcú volt csak az életemben, aki az agyilag zoknik családjához tartozott, és rendszeressé próbálta tenni a késő esti zajkeltést. Eleinte próbáltam, próbáltunk rá szép szavakkal hatni, de nem igazán működött a dolog, pl. nem nyitott ajtót:) Utána következett még egy beszélgetés, ami hatásai nyolc napon belül gyógyultak, legalább is a láthatóak (pont egy hétre rá már újra elődugta az orrát). És érdekes módon tanult belőle. Nem vagyok rá túl büszke, de ha valakivel csak így lehet szót érteni….
0
2003. október 15., szerda 14:21
Én már januártól tesztelem a szomszédokat, eddig sikeresen vettek minden akadályt. Ha új helyre költöztök, csak javasolni tudom az első héten Hilti vagy hasonló kalapácsos-ütvefúró gyakori használatát. Utána biztos nem fognak a házimozira panaszkodni. Igyekszünk azért éjfél után nem nagyon bömböltetni, de a legjobb a 20-22 ig időszak, mert akkor úgyse hallják a Nagy Ő-től, meg a Barátok közt-től, meg a többi igazán érdekbefeszítő műsortól...
0
2003. október 15., szerda 10:07
Akkor sem igazan erdekelt, vajon zavarom-e a szomszedokat, amig berhazban laktam Pesten. Hogy mi lett az eredmeny? A bal oldali szomszed miutan 25 percig nyomta a csengot, megunta es visszakullogott a lakasaba (masnap kerdore vont ugyan, miert nem engedtem be, de hat mit tegyek? Tenyleg nem hallottam semmit...), a jobb oldali pedig attert a hazimozi hitre, csinalt o is egy rendszert. Hal istennek, o ejszaka dolgozott s nappal bomboltette, amikor meg en nem voltam otthon, igy jol elvoltunk. A ragaly futotuzkent terjedt tovabb, egyenesen a mostohafiara, aki - 2 szobaval arrebb - szinten vett egy rendszert.
Most, hogy kertes hazba koltoztem, nem igen van szomszedom, hal` istennek minden elonyet elvezem a sarokteleknek. Aki neha neha ram szol, az inkabb a parom, de megertem szegenyt, neha nagyon idegesito tud lenni, ha az ember a haz masik vegen csak annyit hall allandoan, buuuuuuuummmmmmmmmmm...
0
2003. október 15., szerda 9:46
Én a földszinten lakom egy 4 emeletes házban. 15 éve eddig egy akadékoskodó volt, de az is a szemközti házból jött... Persze nem 15 éve nyomom a házimozit, hanem mióta az eszemet tudom, imádok zenét hallgatni. Hangosan. Egyébként nem szeretek halkan filmet nézni, csak ha éppen belekukkantok valami jelenetbe, vagy az extrákat nézegetem.
Mickey-Soft: mielőbb szerezz be egy mélyládát, lehengerlő az élmény egy "mélyláda-nélküli" korszak után. Én is így voltam. Ezeknek is szépen mérséklődik az áruk.
Nekem egy 25 centis Jamo van, és a kb. 14 m2-es szobámban több mint kiváló.
0
2003. október 15., szerda 8:46
nálam még senki sem panaszkodott... igaz, csak két hete költöztem ide. :] sajna, egy tömbház sokadik emelént lakom, így elkerülhetetlen némi érintkezés a szomszédokkal, de szerencsére, a lakásom pont a tömb egyik sarkában van, s a házimozi-szoba egyik oldalfala sem érintkezik szomszédokkal. persze, a padló-plafon probléma ezzel még nincs kiküszöbölve. hmmm, lehet, vmivel vastagabb padlószőnyegbe kellett volna beinvesztilnám? a teszt már megvolt, ugye süti/szása? :]
0
2003. október 15., szerda 1:45
Ezt csak a feliratos vagy max. stereo sinkronnal tudom elkepzelni.Feliratnal hallkan lehet hallgatni mert ugyse ertem hanem olvasom, es mono-stereo hangsavnal meg ugyis majdnem null a dinamika. De ha egy DD vagy DTS hangsavnal a center szerint beallitom a hangerösseget(a centerböl jön a parbeszedek legnagyobb resze, es ennek kell jol ertheönek lenni), akkor a hangefektusokat olyan hangerövel kapom meg  ahogy azt a rendezö elkepzelte. Ezen most lehetne vitatkozni de lenyegeben igaz. Hamarmost figyelembe veszem a menöbb filmek DD,DTS hangsav dinamikajat, akkor azt kell mondanom hogy nem is lehet DVD-t hallkan hallgatni, mert a hangerösseg nagyjabol elöre meg van adva. Kivetel: az erösitö tud "Silentcinema-t" es aktivalva is van, vagy ha "jatekboltban" beszerzett hangfalakkal szeretne valaki hazimozit müködtetni. Nem sertesnek szantam, en is igy kezdtem.
0
2003. október 14., kedd 23:47
Ez nagyon durva, honnan szeditek ezeket??? :)))
0
2003. október 14., kedd 23:16
0
2003. október 14., kedd 23:14
hát, mint a milyen a rendszered, milyen lemezeid vannak topicok....

amúgy vannak pár házból álló faluk is............
:DDDDD
0