Ebből amúgy most ilyen mutassuk be a rendszerünk és mondjunk minél nagyobbakat topic lesz... :)))
Ha én nálam 2-3 házzal arrébb, másnál az egész utca (naaa), megint másnál szerintem egy egész kerület/település, holnap estére pedig az utolsó hozzászóló pedig már azt fogja írni hogy más naprendszerekből is beszóltak az UFO-k hogy halkítsa már le ;)
0
2003. október 14., kedd 22:43
14594
Hali!
Ezennel én is hozzászólnék a témához.
Nekem szerencsére egy közvetlen szomszédom sincs, mivel családi házban lakom Pesttől 25 km-nyire, már vidéken.
Volt rá példa, hogy megküldtem a rendszert egy kis U-571-gyel (természetesen DTS hanggal), egy kis Gladiátor-ral (DTS szintén), és a házon kívül egyáltalán nem lehetett hallani semmit (biztos jó a hangszigetelés :))).
Általában -20 és -25 dB között váltakozik nálam a filmek hangereje, bár ez erősen filmfüggő, főleg az akciófilmek ütnek rendesen.
Front: Sony SS-E212 (kicsit régi modell, de jól bírja a strapát) - 2x110 Watt
Center: Onkyo SKC-101 (100 Watt)
Surround: Onkyo SKS-101 (2x100 Watt)
A Center + Surround az egy csomagban volt árúsítva a Metro áruházban úgy kb. másfél éve.
Subwoofer sajna még nincs, bár így is odapörköl néha egy-egy ütősebb filmnél az az 5x100 Watt teljesítmény.
Panaszt még egyetlen utcalakótól sem kaptam, hogy túl hangosan moziznék (csak a szüleimtől - hálistennek :))).
Sziasztok!
Mikey-Soft
0
2003. október 14., kedd 22:28
4792
ja, és amit sutter-től tanultam: (mármint a beillesztést. :)
0
2003. október 14., kedd 22:22
4792
nem tom, nálam a gladiátort nyitott ablaknál az egész utca hallgatta......
0
2003. október 14., kedd 22:08
914
Aha, hiába a kertes ház, tényleg van hangerősség probléma. De az ablakbecsukogatás segít. Mondjuk részemről amikor zenét hallgatok vagy komolyan filmet nézek az olyan szintű hogy még az utcánkban, 2-3 házzal arrébb (!) is hallani (most csukott ajtó/ablakról van szó:). De nem igazán érdekel a dolog ;)
Ez amúgy is elég jó környék itt felénk, szinte mindig hallani vhonnan hasonló dübörgéseket :) A kerti partikról már nem is beszélve...
Amúgy érdekes a topic :)
Még egy érdekes dolog. Vannak olyan emberek akiknek hiába van házimozijuk, stb. nem hallgatják hangosan (sőt!), pedig nincs szomszéd/stb. probléma. Ez vajon miért lehet? Engem moziban is megőrjít ha halkan adják a filmet, és egy-egy robbanásnál vagy megrázóbb effektnél csak halk puffogásokat hallani.
0
2003. október 14., kedd 20:33
4792
...ezért jó, ha az ember vidéken él..... itt ilyen gondok nincsnek...... :)
0
2003. október 14., kedd 20:27
7
Mivel közös hobbink nem eppen a csendes kategoriaba tartozik mind pl. Papirrepülöhajtogatas, szeretnelek benneteket megkerni, hogy szolajatok hozza a temahoz, adjatok at tapasztalataitokat, tippjeiteket. Volt mar zur a szomszedokkal? Megoldottatok? Hogyan? Tudom hogy nem fogunk egy unverzalis megoldast talalni, de legalabb egy par tippet.
Akkor en el is kezdem:
Nekem csak egy közvetlen szomszedom van, Egy olasz. Fölöttem lakik. Reggel 4-5ig nezi a sat. TV-t. Meg soha nem panaszkodott, meg megjegyzest se tett. Lehet hogy süket?;-) Az en problemam az utca tuloldalan allo haz elsö emeletenek lakoja.(kb.35) Mar ketszer volt nalam 23 ora tajan. Megkert hallkitsam le. Termeszetessen lehalkitottam, de attol az idötöl kezdve mindig volt bennem egy fura erzes a hangeröseg miatt. Utanna rajöttem hogy hogy hol volt a hiba. Ott hogy nyar volt, es minden ablak nyitva volt. Azota inkabb ket orara becsukom az ablakaimat. Azota nem volt problema, pedig minden este hazimozizok. Eddig meg csak az emlitett ket alkalommal talalkoztam szomszedommal,de a következö alkalommal meg szeretnek eggyezni vele egy max. hangerössegben. (majd mutogatunk egymasnak az ablakon: meg mehet, meg meg mehet, ELEG!) Az ilyet szerintem egy STAR WARS lemezzel eleg jo realizalni is lehet. Ezt a megoldast csak max.2 szomszed eseteben talallom elfogadhatonak. Termeszetesen leteznek kivetelek is.