Keresés

Péntek 13. (2009) (DVD)

2016. július 29., péntek 22:52
Jav.: "ebből a "henteshorror"-filmből..."
0
2016. július 29., péntek 22:08
Megtekintés utáni észre vétel:
Páran, tudom, szerették volna a vágatlan, bővített változatot látni legalább a Bluray-kiadáson, viszont...
Biztos meglepek egy-két embert itt ezzel a nyilatkozatommal, mivel nem egyszer dühöngtem(jó, ez túlzás azért...)a mozifilmek öncélú vágásai miatt itt, de ennél a "henteshorror"-filmből -amely énszerintem gyenge közepes kategória- véleményem szerint bőven elég az úgy nevezett "sima" változat is! A 18-as karikát bőven megszolgálja a korongon található verzió is.
0
2010. december 19., vasárnap 2:07
Xpress!
Csak egy észrevétel: Odette Justman nem szerepel a filmben. Az adatlapon a szereplők közt figyeltem fel rá.  Julianna Guill viszont annál inkább! :P
0
2010. november 13., szombat 15:36
:)
0
2010. november 13., szombat 15:34
nagyon inteligens kritika volt bolero88! "Nagy grat"!
0
2010. március 8., hétfő 20:55
OK, köszi! :D
Már ideje lenne beszerezni egyébként, és most elég baráti az árfekvése!
0
2010. március 8., hétfő 16:01
Mindkettő ugyanaz a hosszú változat, csak itt meg ott máshogy hívják. :)
0
2010. március 8., hétfő 15:38
*   Bluray ALL America- New Line - Killer Cut - No cuts - Killer Cut
    * Bluray ALL United Kingdom- Paramount - Extended Cut - No cuts -
Extended Cut (105:28)

Ebből számomra nem derül ki sajna, hogy valamelyik változat különbözik -e a másiktól, mivel a Kilelr Cut-nak a hossza nincs leírva!

0
2010. március 8., hétfő 14:25
Te meg ezen az összehasonlító oldalon tájékozódhatsz. :)
0
2010. március 8., hétfő 13:55
Tudja, valaki, mi a különbség az angol és az amcsi BD változat között?
0
2010. március 8., hétfő 13:55
szerintem jól látod/látjuk
0
2010. március 8., hétfő 13:52
Valószínű, a Killer Cut jobb, ahogy látom! :D
0
2010. március 8., hétfő 13:37
ettől féltem, amúgy jó kis oldal, köszi
0
2010. március 8., hétfő 12:53
Ezen az összehasonlító oldalon megnézheted a két változat közötti különbséget.
0
2010. március 8., hétfő 12:45
ez a moziverzió miben kevesebb a mint a killer cut? töltelékjelenetek hiányoznak belőle vagy vérszegényebb?
0
2009. szeptember 21., hétfő 10:14
A filmről szóló cikk olvasható a FilmKaptár Magazin szeptember 21-én megjelent 4. számában.

Az egész újság letölthető a weblapról: www.filmkaptar.atw.hu
Véleményeket várjuk a fórumon: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=filmkaptar
0
2009. augusztus 5., szerda 12:24
Igen.
0
2009. augusztus 4., kedd 16:52
Ez akkor a sima moziverzió lesz?
0
2009. június 29., hétfő 0:17
Caligula olyan film, mint a 300. Nem a történelmi hűséget kell számon kérni rajtuk (nem is érdemes, mert minden történelmi filmbe bele lehet kötni), hanem azt, hogy mennyire szórakoztató a maga nemében mindkét darab.
0
2009. június 29., hétfő 0:02
nagyon nagyon OFF:

Igen, a folytatása is nagyon jó. Megtisztelő, hogy az én ajánlásomra vetted meg, és nagyon örülök neki, hogy tetszik. Szerintem sokat lehet belőlük tanulni az első római császárokról, hiszen Graves igyekezett alapos kutatómunkát végezni, bár nyilvánvalóan teljesen hiteles forrást nem találhatott. Suetonius műve (De vita Caesarum: A Caesarok élete) sem tekinthető annak, noha sokat merített belőle.

Bizonyos változtatásokra nyilvánvalóan szükség volt, hiszen a két regénynél is jól oda kellett figyelni arra, hogy ki kicsoda. Caligula jellemének alakulásában döntő fontosságú volt családjának sorsa, illetve a Tiberius villájában töltött évek, melyekre a film csak szavakban utal. Igen, Cassius Chaerea alakja is megérne egy misét, hiszen ő volt az, aki Caligula apjának hű katonájaként egykor a térdén lovacskáztatta a későbbi császárt, hogy aztán hűséges emberéből a gyilkosává váljon. Claudius alakja sem eléggé kidolgozott, bár Giancarlo Badessi nagyon jól hozza a figurát. Számomra Brass filmje egy olyan emberről szól, akinek óriási és korlátlan hatalom hull az ölébe, ám nem tud vele mit kezdeni, mert nem alkalmas a felelősségteljes uralkodásra, és nem csak önnön hibájából. Számára a Római Birodalom csak egy nagy játszótér, az alattvalók pedig a bármikor lecserélhető/kiiktatható játszótársak. Olyan ő, mint a kisgyerek, aki az örökös dacoskodásával valójában a korlátait keresi, de Caligula mögött/fölött nincs senki, aki korlátokat merne állítani.

Amire a wikipédiás ismertetőmben is utaltam: nem a CALIGULA az egyetlen történelmi film, ami eltér a történelmi tényektől. A joggal népszerű és sikeres GLADIÁTOR-nak is vajmi kevés köze van például a történelmi tényekhez.
0
2009. június 28., vasárnap 23:34
nagyon OFF:

Én is nagyon szeretem azt a könyvet meg a folytatását is, anno még a te ajánlásodra vettem meg, most olvasom másodszorra.  És igen, finoman szólva nem pöttyös lányregény, de kár volt kitalálni új gaztetteket Caligulának, sokkal gonoszabbak és filmrevalóak voltak a valódiak. Ezenkívül csomó karakter elsikkad a 2 és fél órás játékidő ellenére. Példának okáért Cassius Charea-ban is sokkal több lehetőség rejlett volna, hogy Claudiusról már ne is beszéljünk.
Készült egyáltalán valaha hiteles film az ókori rómaiakról?
0
2009. június 28., vasárnap 22:59
OFF:

Szerintem egyáltalán nem olyan rossz az a film, mint a híre, és talán az írásból is kiderült, hogy az igazi Caligula élete sem volt éppen egy pöttyös lányregény. Jók a színészek, jók a díszletek, jó a kísérőzene, jó az operatőr: talán tényleg a helyenként ügyetlen vágáson és a Guccione által erőltetett funkciótlan pornójeleneteken bukik el a dolog. Nem a legjobb filmje Brassnak, de kétségtelenül a leghíresebb és a legkevésbé méltányolt. Én egyébként szeretem az ókori történelmet, egyik kedvenc könyvem Robert Graves Én, Claudius című regénye, melynek jelentős része Caligula uralkodásáról szól, és bizony annak alapján én is valami olyasminek képzeltem el azt a kort, amilyennek Brass ábrázolta. Egyébként Proculust eredetileg nem Donato Placido (Michele Placido fivére) játszotta volna: legalábbis az Imperial Edition extrái között található gazdag fotógalériában vannak olyan képek, melyek Proculus megkínzásának olyan mozzanatait ábrázolják, melyek a filmben nem láthatók, és azokon a fotókon szerintem nem Placido látható Proculusként, viszont mintha Gemellus (!!) lenne az egyik kínzója.
0
2009. június 28., vasárnap 22:38
Szerintem mondjuk sok újat neked nem mondott a kiegészítés.

Ez volt a legérdekesebb iromány, amit filmről valaha olvastam. Ez persze a valós eseményeknek is köszönhető, de neked is, hogy ilyen jól összeszedted. Ennek hatására néztem meg a filmet és hát tényleg embertelenül beteg. Főleg a Proculos-os rész:S.
0
2009. június 28., vasárnap 22:25
Szia!

Köszönöm az elismerést.
Talán azért vágottan jelentek meg a folytatások, mert a 2-es régió legfontosabb piacainak (például Nagy-Britannia) hasonlóan szigorú cenzúrája van, mint az amerikainak. Egyébként a tengerentúlon épp mostanság adják ki újra a sorozat filmjeit Deluxe kiadásokban, melyek extrákat is tartalmaznak. A februárban megjelent harmadik rész DVD-je például a háromdimenziós verziót is tartalmazza. Mindegyik lemezhez vannak extrák, nem csak interaktív menü, meg jelenetválasztás, meg előzetes. A 4., 5., 6. rész épp a napokban jelent meg 1-es régiókódú lemezeken. Hogy vágatlanok-e, azt nem tudom.
0
2009. június 28., vasárnap 21:10
Field!

Jó, tartalmas kritikák.
Egy kérdés: Nem tudod miért vágottan jelentek meg a folytatások DVD-n? Illetve kiadják-e valaha az eredeti vágatlan változatokat? Szomorú, hogy csak az első vágatlan még külföldön is.
0