Keresés

Péntek 13. (2009) (DVD)

2009. június 28., vasárnap 19:23
Szia!

Nekem például Jason, a Freddy-filmeket sohasem szerettem.
0
2009. június 28., vasárnap 19:22
Köszönöm. A Történelmi háttér című részhez Mathae kolléga írt néhány hasznos kiegészítést. Ezt már csak azért is megemlítem, mert tapasztalataim szerint a Wikipédiára egyébként kevéssé jellemző, hogy valóban hasznos javítások kerülnek egy-egy szövegbe.
0
2009. június 28., vasárnap 18:51
Szia,nem baj nekem akkor is a polcomon lesz! De örülnék ha a többit is kiadnák!inkább megvenném mint Freddyt! Tudod kinek a Freddy kinek a Jason :D
0
2009. június 28., vasárnap 18:40
Minden elismerésem.
0
2009. június 28., vasárnap 18:34
SPOILER!
Eme konkrét film esetében sem kéne szerintem elhanyagolni Mrs. Voorhees alakját, elvégre Jason tetteit mégiscsak az ő halála motiválja. S ha már csak pillanatokra jelenik meg, akkor különösen fontos lenne, hogy valami karizmatikusabb színésznő személyesítse meg.

A TEXASI remake-et előbb láttam, mint az eredetit, tehát először még csak összehasonlítani se tudtam a két filmet, egyszerűen csak nem tetszettek a videoklip-szerű, bombasztikus megoldások. Aztán jött az eredeti film, ami már bő 30 éves, ráadásul nem is vagyok a műfaj rajongója sem, mégis nagyon tetszett. De ez csak az én véleményem, és egyáltalán nem veszem rossz néven, ha valaki nem ért egyet velem.
0
2009. június 28., vasárnap 18:27
Igen. Ki más írna Tinto Brass-filmről? :))
0
2009. június 28., vasárnap 17:59
Nagyon alapos, érdekes írások, sokkal színvonalasabbak, mint maguk a filmek. Ebből a sorozatból nekem csak a 4., illetve 6. rész tetszett valamennyire, illetve elég jókat röhögtem a Jason X-en.

OFF:
A Wikipédián a Caligula-féle cikket is te írtad?
0
2009. június 28., vasárnap 17:47
Venom most nem a teljes univerzumról beszélt, hanem eme konkrét filmről.

A texasi remake azért is lett kimagasló, mert egy hiteles képi világú, feszült tempójú, komoly és veszélyes hangulatot árasztó, a negatív fronton egytől egyig emlékezetes és stílusos karaktereket felvonultató kemény horror lett, tele olyan ötletekkel és történetvezetéssel, mely az eredeti, klasszikus változatban nem volt fellelhető.
0
2009. június 28., vasárnap 17:37
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9ntek_13._(film,_1980)

http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9ntek_13._%E2%80%93_2._r%C3%A9sz

http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9ntek_13._%E2%80%93_3._r%C3%A9sz
0
2009. június 28., vasárnap 17:31
"de a PÉNTEK 13. sorozat első néhány részét kedvelem, igen részletesen foglalkoztam is velük egy másik weboldalon."

Hol is?:)
0
2009. június 28., vasárnap 17:07
„...könyörgöm, ne nevettess azzal, hogy most meglep mennyire logikusan gyilkol”

Számomra nagy öröm, ha el tudok szórakoztatni valakit. Kár, hogy Nispel viszont nem tudott engem. Még nevettetni sem, nemhogy megijeszteni. Egyébiránt soha nem állítottam, hogy a régi PÉNTEK 13-filmek hibátlanok lennének, sőt az első három részről szóló filmismertetőimben igen részletesen tárgyaltam a hibáikat is.

„...ez a film nem Pamela Voorheesről, hanem Jasonről szól.”

Szerinted ez a film valóban Jasonról szól? Javaslom, nézz meg a 10+1 részből néhányat, azok valóban Jason-filmek voltak (az első és az ötödik kivételével). Ez a remake azonban csak egy maszkos erdei sorozatgyilkosról szól, akit szintén Jasonnek hívnak. Ha úgy gondolod, Pamela Voorhees jelentéktelen figura a PÉNTEK 13. univerzumában, akkor szerintem nem ismered eléggé ezt a szériát.
0
2009. június 28., vasárnap 16:57
Számomra is az első négy rész az elfogadható, a többit jelentéktelennek vagy kifejezetten rossznak tartom.
0
2009. június 28., vasárnap 16:39
Szerintem mind a Texasi mind a Péntek 13 teljesen felesleges remakek. A készülő Hellraiser és főleg a  Rémálom remake szintén az. A Rob Zombies Halloween meg botrányosan szar. Azért a filmért botozás járna és eltiltás a filmektől.
0
2009. június 28., vasárnap 16:36
Remélem inkább előbb, mint utóbb megjelenik nálunk újra a 2,3,4. Ezek még igen faszák voltak.
0
2009. június 28., vasárnap 16:36
Myers.
0
2009. június 28., vasárnap 16:33
"Lassú, megfontolt gyilkos volt mindig is, ugyanolyan "logikus", mint ebben a részben. Ha már fel kell róni valamit, az a futkorászása, na az tényleg nem rá jellemző.
Amúgy meg a régi részek többsége dettó éjszaka játszódott főleg."

A 2. 3-4 ik részben futkorászott egy kicsit:) az után lassult be, hogy zombi lett.

bizonyíték az ember jason futására:

http://www.youtube.com/watch?v=QytYkeu17J8
http://www.youtube.com/watch?v=USdL3CAa7H4&NR=1

mellesleg Jasont ebben az állapotában sokkal jobban kedveltem mint később, (6ostól) mikor Myer klón lett belőle.
0
2009. június 28., vasárnap 16:29
Ja, igen és a Texasi remake szerintem is nagyon jó lett.
0
2009. június 28., vasárnap 16:27
SPOILER!

A csaj már a fogoly, amikor Jason megnézi a medálba a képet és rácsodálkozik a csajszira, szóval még előtte ejtette fogva amikor még nem vette észre a külöbséget.

Meg könyörgöm Jason mikor bénítana le valakit, hogy csalinak használhassa, na meg alapból mikor használna csalit egy ilyen ösztönös gyilkológép.

SPOILER OFF!

Teljesen felesleges volt a remake, semmi nem fogott meg benne, se hangulat, se feszültség, csak idegesítő klisékre épülő szereplők, és egy izompacsirta Jason (biztos van egy konditerem abba a táborba), ennél még a Halloween remake is jobb volt.
0
2009. június 28., vasárnap 16:02
"Mondhatnánk, a direktor csak a hagyományokat követi, elvégre a régi Jason-filmek is leginkább a véres gyilkosságokra koncentráltak, kevésbé a logikára, de Nispelnek lett volna lehetősége arra, hogy kiköszörülje az előzmények ezen fogyatékosságát"

10+1 résznyi bevált recept változtatását vártad? Ez azért mondjuk mókás.
SPOILER

Kiderül, miért tartja fogva a csajt, amiatt a medál miatt, amit a nyakán visel, az anyja ugrik be róla. Ezért is hallgat rá a végén. Amúgy meg Mrs. Voorheesnak nem is kellett most Betsy Palmernek lennie, lévén ez a film nem Pamela Voorheesről, hanem Jasonről szól. Amennyire szükség volt rá, arra pedig bárki megtette volna.
Jason igen, minden részben eddig szellemileg visszamaradott volt, de könyörgöm, ne nevettess azzal, hogy most meglep mennyire logikusan gyilkol. A korábbi részekben talán nem? De. Lassú, megfontolt gyilkos volt mindig is, ugyanolyan "logikus", mint ebben a részben. Ha már fel kell róni valamit, az a futkorászása, na az tényleg nem rá jellemző.
Amúgy meg a régi részek többsége dettó éjszaka játszódott főleg.
0
2009. június 28., vasárnap 15:11
jahh okiska :)
0
2009. június 28., vasárnap 14:31
„Sajnos nem volt alkalmam a srácot felismerni a 4.részből!”

Nem a színész ugyanaz, hanem a két figura motivációja nagyon hasonló.
0
2009. június 28., vasárnap 14:29
Sziasztok!!! :) nekem tetszett a film,igaz inkább más gyilkolászos filmre hasonlít,de azért van hasonlat lásd: Maszk :),csajok,füvezős,sátorozós jelenet!Sajnos nem volt alkalmam a srácot felismerni a 4.részből!
0
2009. június 28., vasárnap 14:11
Tökéletesen egyetértek, azzal a különbséggel, hogy A texasi... remake-et baromi jó darabnak tartom.

A barbár egyébként szintén borzasztóan üres és semmitmondó látványparádé lett Nispeltől.
0
2009. június 28., vasárnap 14:05
Ismerőseim tudják rólam, hogy nem vagyok nagy horrorrajongó, de a PÉNTEK 13. sorozat első néhány részét kedvelem, igen részletesen foglalkoztam is velük egy másik weboldalon. A kritika nem tartja nagyra ezeket a filmeket (bizonyos értelemben igaza is van), éppen ezért a remake ellen nem lehetett kifogás, hiszen oly sok fölöslegesen remake-elt film ellenében volt esély arra, hogy az új változat akár még jobb is legyen, mint az eredeti. Sajnos a dolog nem jött össze. A rendezői székbe Marcus Nispel ült, aki már készített egy másik, méltán klasszikusnak számító horrorfilmből (A TEXASI LÁNCFŰRÉSZES MÉSZÁRLÁS) egy modernizált, csak éppen teljesen felesleges remake-et. Az új PÉNTEK 13. szerintem még annyira sem sikerült, mint a másik film remake-je.

SPOILERVESZÉLY!
Nispel ugyanazt a hibát követi el, mint oly sok horrorrendező. Nem a minőséggel, hanem a mennyiséggel kívánja megteremteni a feszültséget, fokozni az izgalmakat, éppen ezért például már a főcím előtt vagy féltucat hullához lesz szerencsénk. Mondhatnánk, a direktor csak a hagyományokat követi, elvégre a régi Jason-filmek is leginkább a véres gyilkosságokra koncentráltak, kevésbé a logikára, de Nispelnek lett volna lehetősége arra, hogy kiköszörülje az előzmények ezen fogyatékosságát. Nem tette, sőt még rá is tett egy lapáttal. Például Jason erdei rejtekhelye alatt már-már valóságos labirintus húzódik (!!), s a jó ég tudja, a gyilkos miért hagyta életben egyik első áldozatát, és miért tartja fogva ebben a labirintusban. E motívummal A BÁRÁNYOK HALLGATNAK emléke dereng fel a néző szeme előtt. Az eltűnt testvérét kereső fiatalember figurája a negyedik PÉNTEK 13. filmből ismerős, csak éppen abban az epizódban a fiatalember tudta, hogy testvére meghalt (a második részben), és ő azért jön a Kristály tóhoz, hogy leszámoljon a tettessel. De ami a leginkább bosszantó: a klasszikus karakterek elsilányítása. A csak pillanatokra feltűnő Mrs. Voorhees egyszerűen jelentéktelen, nyomába sem ér a Betsy Palmer által játszott figurának. Jasonnak sincs semmilyen, csak rá jellemző vonása, akár a texasi láncfűrészes is lehetne, vagy bármelyik sorozatgyilkos, ugyanis semmi „jasonos” nincs benne. Míg a klasszikus filmek szerint lényegében szellemileg visszamaradott, itt olyan megfontoltan és logikusan gyilkolászik, ami legkevésbé sem illik a korábban megismert figurához. A film tulajdonképpen kétszer is elkezdődik (először a Mrs. Voorhees-epizóddal, majd az első táborozók legyilkolásával), mire végre jön a főcím. Mindezeket azonban könnyen megbocsátanám, ha a végeredmény izgalmas és nézhető lenne. Sajnos nem az, inkább unalmas, és mivel javarészt este/éjszaka játszódik, otthoni körülmények között a nézhetőséggel (láthatósággal) is komoly bajok vannak.
0
2009. június 22., hétfő 23:49
Tisztelt Xpress!

Ezt a filmet mikortól lehet majd előrendelni? Fontos lenne jó előre tudással bírni erről az infóról/lehetőségről, azért kérdezem.
Szíves válaszotokat előre is köszönöm!

Még csak annyit, hogy remélem a mozis verziónál 9 perccel hosszabb, egészen pontossan 106 perces rendezőit jelentetik meg...bár nem valószínű sajnos...
0