Lentebb már írtam erről. A lényege, hogy a technológia hasonló a mozis 3D-hez: polarizált fényt ad a tévé. Ezt úgy tudják megoldani, hogy a páros és páratlan sorok eltérő polarizációjú fényt sugároznak. Emiatt viszont mind a bal, mind a jobb szem képe 540 sorra csökken, hiszen a szemüvegben csak az egyik nézethez tartozó képet látod egy szemmel. Az agyad összerakja a 3D képet, de bizonyos távolságon belül a csíkokat látni fogod.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
Nekem egy Panasonic G10-es volt az előző tv-m.Az aktív 3d-t pedig azért nem szeretem,mert fáj a fejünk tőle,ráadásul költséges a szemüveg hozzá.
0
2013. december 3., kedd 19:34
1698
Én a plazmára szavazok. Az az igazi megjelenítő, ha a filmezés a fő szempont. Nah meg a passzív 3D az nem "rendes" 3D, ha jól tudom, hanem csak felezett. Míg az aktív az rendes 3D-t ad. Ha még találsz akkor egy ST60-al is boldog leszel sokáig. A fogyasztás meg ne izgasson, mert az csak fel van fújva. A mai plazmák már nem fogyasztanak sokat. Nekem egy 42"-es ST50-em van, és mindig ámulok, bámulok, amikor egy filmet nézek rajta, hogy milyen jó képe van, és még kalibrálva sincs. ;) Az ELMŰ számlámon meg nem vettem észre, hogy plazma került a családba. :) Most novemberben lett 1 éves a tv. Az LCD/LED meg sem fordult a fejemben, hogy azt vegyek. Nekem a képminőség volt a szempont, nem pedig az, hogy kézzel tudjam irányítani az engribördöt. :DDD
SuperHeRo
0
2013. december 3., kedd 18:11
590
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem tv vásárlásban. Eddig plazma párti voltam,de most talán LED-re szeretnék váltani.42 vagy 47"-osat Panasonic vagy LG-t gondoltam. Persze nem zárkózom el a plazmától sem,csak fogyasztás szempontjából jobb a led illetve a passzív 3d is jobban vonz. max 230-240 ezer lenne.
Panasonic TX-L42ET60E vagy Panasonic TX-L47ET60E esetleg LG 42LA692S, LG 47LA690S, LG 42LM765S, LG 42LM760S
Panasonic TX-L47ET60E
0
2013. április 13., szombat 19:59
8851
Igen. Ezt külön nem emeltem ki, de pont erre céloztam az 540 soros felbontással. Ami persze információ tekintetében valójában 1080 sor, csak megosztva a két szem között. Éppen ezért látjuk csíkosnak.
0
2013. április 13., szombat 11:06
982
Passzív 3D további hátránya: normál nézési távolságból vízszintes vékony fekete csíkok látszanak a képen. Ez az összeillesztett páros és páratlan sorok velejárója. Sokkal zavaróbb, mint az aktív technológia mellékhatása, az esetleges vibrálás. Azt nem is veszi észre mindenki, de a passzívnál jelentkező csíkokat 40"-nál három méterről is látni. Hasonló, mint egy régi képcsövesnél ha túl közelről nézted, akkor látszanak a kioltási sorok...
0
2013. április 13., szombat 7:28
8851
Mindkét technológiának van előnye és hátránya is.
Aktív 3D: Attól aktív, hogy maga a szemüveg is dolgozik: a tévével szinkronban váltva kitakarja hol a jobb, hol a bal szem előtt a képet.
Passzív 3D: Attól passzív, hogy maga a szemüveg nem dolgozik: a mozis szemüvegekhez hasonlóan polárszűrős lencsék vannak benne, a tévé pedig ennek megfelelően 540 soron a bal, 540 soron a jobb szem képét vetíti, polarizált fénnyel.
Aktív 3D előnye: + FullHD képet lát mindkét szem
Aktív 3D hátránya: - a szemüveg drágább - a szemüveg a benne lévő akkumulátor miatt nehezebb (ezt persze nemigen érzed) - a szemüvegben lévő akkumulátort töltögetni kell (ha négy szemüveg van, akkor mind a négyet) - akár maga a szemüveg is elromolhat: eggyel több hibalehetőség - a bal és a jobb szem képét ténylegesen nem egyszerre látod (ez csak elvi hátrány, mivel a nagy képfrissítési frekvencia miatt nem észleled)
Passzív 3D előnye: + a szemüveg olcsóbb + a szemüveg könnyebb + nem kell töltögetni a szemüvegeket + a szemüvegben nincs elektronika, ami elromolhatna + a bal és a jobb szem képe ténylegesen egyszerre jelenik meg a képernyőn
Passzív 3D hátránya: - csak 540 soros a látott kép felbontása, aminél még a PAL szabvány is többet nyújt (vízszintesen persze már nem, ott marad az 1920 képpont)
Hezitálnék rajta egy sort én is, de a kérdést valószínűleg az döntené el, hogy én Panasonic plazma párti vagyok, ott meg csak aktív 3D van tudtommal. De komolyan elgondolkodtatnak a passzív 3D előnyei is.
Blu-ray lejátszó terén elsősorban a Sony és a Panasonic készülékeit ajánlanám, de dicsérik a Samsung lejátszókat is. Nekem egy Panasonic DMP-BD60-as van, és soha, egyetlen lemezzel sem volt lejátszási problémám.
0
2013. április 13., szombat 0:42
409
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és amit szeretnék, az már 3D-s minimum 2 szemüveggel, persze nem tudom melyik a jobb a passzív vagy az aktív 3D-s tv, Samsung márka, FullHD, 40", és 150ezer a vége, mondjuk ha van rajta LAN csati az nem árt, kérlek segítsetek, mi a jobb aktív 3D, vagy passzív? Ja és tervezem egy Bluray lejátszó vásárlását is, mit ajánlotok? Válaszaitokat előre is köszönöm!
0
2013. március 13., szerda 22:12
2738
Hordozható BD lejátszókban otthon van valaki? Szívesen fogadnék egy-két tanácsot, tippet, esetleg saját tapasztalataitokat. :)
0
2013. március 11., hétfő 21:15
8977
Attól is függ, milyen messziről nézed! Emlékezve a szobádra, nem túl közelről, szóval mindenképpen a legnagyobbra voksolnék! :)
0
2013. március 2., szombat 11:38
441
Ha van helyed, szerintem a nagyobbat vedd majd meg.
0
2013. március 2., szombat 10:45
1277
Nagy kofferbe jó pakolni XD
0
2013. március 2., szombat 9:53
8851
Bár még nagyon nem aktuális a dolog, de ezért néha elgondolkodom rajta, mekkora legyen a következő tévé. A jelenlegi készülék egy 42 collos HD ready plazma. Az utódjának felszereltsége még a jövő zenéje, de méretben biztosan nagyobbat választok majd a jelenleginél. A nappalit már eleve úgy rendeztük be, hogy egy 50 collos kényelmesen beférjen a jelenlegi helyére, de most felmerült bennem, hogy egy 55-ös még jobb lenne. Igaz, ahhoz 3-4 centivel több helyet kell csinálni a tévének, de ez még nem egy Mission: Impossible. :-)
Készítettem egy összehasonlító képet, mennyivel lenne nagyobb a "vászon" az egyes méretek esetében:
0
2013. február 3., vasárnap 16:20
2464
Én veszek ilyet mert kettő van csak a tévémen de 3 kellene.
0
2013. február 3., vasárnap 15:06
2001
HDMI splitter-em már van de az új TV-nél nem akarok ilyet használni.
0
2013. február 2., szombat 23:25
8851
Nemrég láttam az egyik Euronicsban HDMI splittert. Megoldást jelenthet, ha kevés a gyári port. Hátul volt rajta 4 db. bemenet, 1 db. kimenet, elől meg négy nyomógomb a bemenet kiválasztásához. Az aljzatok aranyozottak voltak. Az árára nem emlékszem, de emlékeim szerint nem volt megfizethetetlen kategória.
0
2013. február 2., szombat 19:29
1534
Igazán nincs mit!
0
2013. február 2., szombat 18:44
2001
Simon Peter Gruber!
Mondjuk eredetileg én is 50 colos méretben gondolkoztam meg árban is jó lenne de sajnos csak 3 HDMI van rajta, nekem meg a 4 is éppen csakhogy elég. Azért köszi a tippet.
0
2013. február 2., szombat 18:02
1534
Ugyan ez nem Pana vagy Sony de én tavaly nyáron egy Samsung PS51E550- és plazmát újítottam, ugyanezen paraméterekkel! Most elvileg 210e ft körül mozog az ára és ajándékba 4 szemüveget kaptam hozzá!
arukereso,hu. pc-dream shop
0
2013. február 2., szombat 17:47
2001
Hozzáértők segítségét kérném. Tévé vásárlás előtt állok és ezek az elvárásaim: Legalább 46 colos képátló, full HD, aktív 3D, 4 HDMI, lehetőleg plazma és elsősorban a Panasonic és Sony márka jöhet szóba. 250 ezret szánok rá max. és ebben legyen benne legalább 2 szemüveg. Előre is köszönöm a segítségeket.
0
2012. november 25., vasárnap 12:54
52684
A mostani crt-s tévém legjobb funkciója az, hogy a távkapcsoló gyűrűjének alját vagy tetejét nyomva képarányváltoztatás nélkül tudom függőleges irányban le-fel mozgatni a képet, így az esetlegesen túl mélyen levő feliratot (pl. Vadnyugat DVD) is jól láthatom, vagy ha egy 4:3-as forrást 14:9-re nagyítok, akkor ezzel a tologatási lehetőséggel eldönthetem, hogy a kép tetejét vagy alját akarom-e inkább jobban látni. Kérdésem az lenne, hogy ez a fajta funkció létezik bármelyik mostani modern televíziónál? Mert ezt én nagyon szeretem használni és az egyik fő szempont ez lenne, ha új tévét vennék. Márpedig lassan rákényszerülök, mivel a bd-lejátszók és a modern videokártyák hdmi-kimenetét a mostani tévém scart-bemenetével nem lehet áthidalni.
most posts by TM
0
2012. június 21., csütörtök 0:07
2464
Én LCD-ről váltottam LED-esre és az egyenletesebb fényelosztású. Én az élettartamukra leszek kiváncsi a képcsöves társaikhoz képest!