Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2012. június 20., szerda 23:37
Értem. Azért ez még nálam a jövő zenéje. Addig meg már meglehet valódi LED TVk lesznek és nem csak LED háttérvilágításúak.
Mondjuk a monitorom LED és vaóban látok foltokat, de csak bekapcsoláskor amint bejön a kép már nem látszanak, ill a filmet nézek rajta a fekete sávokon sem jön elő ez.
0
2012. június 20., szerda 22:57
Ha nem akarsz háttérvilágításból eredő foltokat, jobban jársz egy plazmával. Ott minden pixel egyben fénykibocsátó is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. június 20., szerda 22:25
Most néztem egy elektronikai oldalon a Samsung LED TV-ket. A vásárlói véleményeknél az egyik hozzászóló foltosodásra/felhősödésre panaszkodott. És ez egy 250ezer forintos TV.
Akkor ez vlmi gyerekcipő dolog lenne, hogy a LED-ek még nem olyan fejlettek, hogy kiküszöböljék ezt a problémát a gyártók?
Egy erre válaszoló azt írta, hogy ,,Ez az un. \"felhősödés\",mely mindegyik LED-es TV.-nél jelentkezik állítólag. Ez általában nem zavaró,de lehet hiba is!"
Ezek szerint még emiatt is érdemes várni nem csak a 3D fejlődése miatt?
0
2012. június 15., péntek 17:51
Persze,bár még csak egy napja van meg.
Filmet még nem néztem rajta csak az Álomháború BD-t próbáltam ki rajta egy Panasonic lejátszóval és meg vagyok elégedve vele!
Full HD felbontás,bár papiron 3 HDMI csatlakozót ítrak de csak 2 van.Scartból csak egy van.Ebből is jó ett volna több de majd veszek elosztót.
Mivel eddig sima LCD-m volt(az is LG),ezért nagyon feltűnő a LEDekkel megvilágított új készülék szebb képe!Tényleg sokkal egyenletesebb a fény eloszlása!
Van USB-s bemenet oldalt és egy kártyaolvasó ami a beltéri egységekhez használt kártyát tudja azonosítani!
Ha van kérdésed inkább írj,mert igazából nem tudom mit kéne még megemlítenem!
0
2012. június 15., péntek 16:58
És te lennél olyan szíves, hogy leírod a tapasztalataidat erről a tévéről?
0
2012. június 15., péntek 1:21
Jelenleg és is tv vásárlás elött állok!
Szóval a kiszemeltjeim vagy ez:LG 50PZ250 3D plazma televízió
vagy:Samsung PS51D550 plazma televízió
0
2012. június 14., csütörtök 23:55
Nem írt ugyan senki de ma végül megvettem! :)
0
2012. június 12., kedd 20:29
Sziasztok!
Kinéztem ezt a full HD led tv-t: "LG 42LV3400"
Nézegettem neten a speckókat és nagyon tetszik!
Esetleg valakinek van ilyen vagy hasonló tipusú készüléke?
Ha valaki írna néhány sort a témában azt megköszönném!
0
2012. június 6., szerda 19:01
Azt privatban megirom, ha erdekel, mert nem ide tartozik... :) a targyhoz meg vegkepp semmi koze :D
0
2012. június 6., szerda 18:10
Már csak azt kellene megtudni, hogy hol van az a kint, meg hogy hogyan jutok el oda és vissza ingyen, hogy ne változzanak a számok a haszonoldalon. :)
most posts by TM
0
2012. június 6., szerda 17:30
Vegyél egyet itthon 380eFt-ért, és add el odakint €1700-ért (hogy a vevő is jól járjon), majd az eurót váltsd be itthon 295 Ft-ért, és máris nyertél a bolton 121.500,- Ft-ot.
0
2012. június 6., szerda 16:45
Érdekesen változnak az árak. Amire 1800 eurót mondtál, az nálunk 380ezerbe kerül. Ami azt illeti, akkor inkább tévé helyett kérném az 1800 eurót, mert ha ebből a pénzből kijönne 1800 EUR az azt jelentené, hogy 1 EUR=211 Ft. Az így szerzett 1800 EUR-t itthon beváltanám, darabját 295-ért, így nyernék 1800x84, azaz 151200 Ft-ot. :)
most posts by TM
0
2012. június 6., szerda 16:36
Igen? Itt 200 EUR a kulonbseg, es mint mondtam, ez egy albi TV lesz, nem egy sajat lakas TV :P
0
2012. június 6., szerda 15:25
Itt a 620-as és a 660-as között kb. 40e Ft a különbség, az egyik 240e a másik 280e.
most posts by TM
0
2012. június 6., szerda 11:59
Ez itt 1800 EUR... Nah annyit most nem adnek egy TV-ert. Az otthoni 50"-es Pana plazmamat kb. ennyiert vettem 3-4 eve, de most kisebb es olcsobb kellene... :)

Amugy tegnap megneztem, az LG-nek szerintem szebb a kepe, mint a Samsungnak. A SAmsung nagyon kontrasztos, meg az alapbeallitas atallitasa utan is, szinte mar bantja a szemet :) Ugyhogy LG lesz, most mar csak a modellt kell eldontenem, 615 vagy 620?? (a 660 baromi draga, annyit nem er meg nekem egy tv - bar ez minden elvarasomnak megfelel :))
0
2012. június 6., szerda 3:30
Felállt a lélegzeted? Hűha...

Pedig más dolognak kéne felállnia, nemde? :)))
0
2012. június 6., szerda 3:19
LG 55LW650S FULL HD 3D LED TV - ha jól emlékszem, ettől állt fel a lélegzetem. :)
most posts by TM
0
2012. június 5., kedd 19:40
Ertem. Nekem most nem kell nagy, a kb. 16-18m2-es albimba (nappali) eleg egy 42"-s is :)
0
2012. június 5., kedd 19:20
Szóval az a lényeg, hogy ez a készülék, már több forrást tud fogadni és egyszerre kezelni. Ez lesz a (nem olyan távoli) jövő irányzata. A múltkor beszúrtam errről egy hosszabb cikket, bemásolom ide is.

A számítógépet túrnák ki a nappaliból az okostévék

Százával lehet rájuk letölteni szoftvereket, webet böngészni, Skype-olni tudnak, webkamerával ismerik fel a gazdájukat, és bővíthető processzoruk van – ezek a legújabb tévékészülékek ismérvei.

Álljunk fel a számítógép elől – és üljünk át a tévé elé netezni, online videót nézni, játszani vagy akár videotelefonálni. Ez a legújabb elképzelése a tévégyártóknak, amelyek szeretnék az okos készülékeket ismét azzá tenni, ami a tévé egykor volt: az első számú szórakoztatóelektronikai termékké a család számára a lakás középpontjában, a nappaliban.

A legtöbb gyártó kínálatában már az olcsóbb kategóriában is találunk olyan tévékészülékeket, amelyekkel lehet Wi-Fin internetezni, van rajtuk webböngésző, és egyszerű szoftverekkel közösségi oldalakat, YouTube-ot vagy online időjárási információkat lehet rajtuk nézni. A komolyabb újítások persze a drágább árkategóriában jelennek meg először, és hogy mi mindent tudnak, felsorolni sem könnyű.

A Samsung március végén mutatta be legújabb okostévé-modelljeit, amelyekre nem csak százával lehet szoftvereket letölteni, de a gazdájuk hangjára is hallgatnak, így például (angol nyelvű) köszönéssel be lehet kapcsolni. A legkorszerűbb okostévék a beépített kamerájuknak köszönhetően fel is ismerik a család tagjait, így képesek az igényeiknek megfelelő egyedi beállításokat – például kedvenc csatornák, böngészési előzmények, legutóbb használt szoftverek – elővenni, és a kézmozdulataikat is képes követni, akárcsak az Xbox játékkonzol Kinect kamerája. Így a levegőben gesztikulálva lehet keresgélni a menüjükben, ami kicsit megtornáztatja a tévénézőt.

A látványos grafikus menükön keresztül a műsorkínálat is könnyebben áttekinthető, mivel, már nem csak kiírva láthatjuk, hogy mi megy a többi csatornán, hanem élő előnézeti képen. A keresgélés közben a hagyományos tévéről észrevétlenül válthatunk át igény szerint (on-demand) lejátszható tartalmakra, online videókra. A Magyar Televízió és a Magyar Rádió archívumát például saját letölthető alkalmazással lehet böngészni a legújabb Samsungokon, de közösségi oldalakhoz és a legnépszerűbb hírportálokhoz is hozzá lehet rajtuk keresztül férni.

A készülékek bonyolultabb menüjéhez nem csak futurisztikus mozgásérzékelő, hanem okosabb, érintőfelületes távirányítók is járnak, de vezeték nélküli billentyűzettel is fel lehet szerelkezni. A Samsung a mobiltelefonjaival és a táblagépeivel is összeköthetővé tette a készülékeit, amelyekről a családtagok üzeneteket hagyhatnak egymásnak, mint régen a hűtőre mágnesezett fecnikkel. A letölthető alkalmazások között pedig Skype is szerepel, ha valaki szeretne az ismerőseivel csevegni tévézés közben.

A koreai gyártó legizgalmasabb újítása talán az, ahogy a tévék megnövelt tudásához szükséges hardveres képességekről igyekszik gondoskodni. A drágább modelleket ugyanis olyan csatlakozókkal látták el, amelyekkel később bővíteni lehet a készülékeket, vagyis nem csak a szoftver frissülhet rajtuk, de a beépített processzoruk, memóriájuk kapacitását is lehet bővíteni. Az okostévékben már most gigahertzes órajelű, kétmagos processzorok ketyegnek, amelyek pár éve még az asztali számítógépekben voltak megszokottak, de a bővítőkészletekkel ezekhez is hozzá lehet majd adni akár még két magot, ha kell.

Az okostévék előretörésére nem csak a TV-gyártók számítanak, hanem a legnagyobb informatika cégek is igyekeznek meglovagolni a trendet, és a saját szolgáltatásaikat a nappaliba csempészni. A Google saját tévés szoftverével, a Google TV-vel ellátott első modelleket várhatóan nyár elején dobja piacra a Sony, ezeken villámgyors kereső lesz, ami egy felületen kezeli az internetes találatokat és a tévéműsorokat, hogy meggyorsítsa a kezelést. Arról pedig egyelőre csak a pletykák keringenek, hogy az iPhone és az iPad után valamilyen okostévé lesz az Apple következő nagy dobása, amelyeken az iTunes online áruházban elérhető zenéket, filmeket, sorozatokat lehet majd elérni a hagyományos műsorok mellett.
most posts by TM
0
2012. június 5., kedd 19:16
Nekem azért jobb, mert az LG az első 3D-s tévé, amit láttam, így szerelem első látásra. Amit kinéztem itthon, az olyan 400ezer körül van, tökömtudjahánycolos, nagy és kész. Ez az ár is rendben van, tíz évvel ezelőtt a mostani tévénket is ennyiért vettük. :) Na nem mintha most lenne ennyi pénzem, de ha lenne, akkor ezt venném.
most posts by TM
0
2012. június 5., kedd 18:37
:DDDDD
Delutan megnezem a helyi Saturnban a vicceset es a Samsungot is :)))
0
2012. június 5., kedd 18:04
Én is Panasonic-buzi vagyok, de azzal nem olyan vicces.
0
2012. június 5., kedd 16:36
Bp-n nekem is Pana plazmam van, amivel teljesen meg vagyok elegedve, de ez most az albimba kell, oda meg jo lesz barmilyen marka, es eleg egy kicsi 40-42"-os is... :) A lenyeg, h mindent tudjon, amit kineztem magamnak... :)
0
2012. június 5., kedd 16:30
Előrebocsátom, hogy nem vagyok teljesen naprakész tévé fronton, de a saját tapasztalataim alapján az LG-k extra szolgáltatásai elég kimagaslóak, ehhez képest pedig elég jó az ár-érték arányuk. Mindamellett nagyon dícsérik a Sony és Samsung tévéket is. Én azonban kellő körültekintést követő választás és 5 évnyi használat után elkötelezett Panasonic plazma párti lettem.

Ennek ellenére az a véleményem, hogy ma már nem nagyon tudsz mellé nyúlni egy ismertebb gyártó készülékével, így a saját meggyőződésed és igényeid szerint válassz, és biztosan elégedett leszel.
0
2012. június 5., kedd 16:06
Miert jobb az LG a Samsungnal???
0