Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2009. december 16., szerda 12:40
http://index.hu/tech/2009/12/16/a_nagy_tevevakteszt/

Egy kis teszt index módra:)
0
2009. december 13., vasárnap 0:31
sziasztok!

Valakinek van személyes tapasztalata  a samsung "" led tv 8 seria "" -ról??
sokat olvastam róla de pont a bd kép stb stb azt nem írták

ill melyik a jobb a samsung vagy a lg "" led "" tv???
0
2009. december 12., szombat 9:04
Én meg azt javaslom, a felskálázástól ne várj semmit. A TV-d így is úgy is a saját felbontására skáláz. Én azt láttam a legjobbnak, ha 576p-ra kapcsoltam. Mindenféle hókuszpókusz kikapcsolva hozza a legjobb képminőséget.

De tegyél egy próbát: merevítsd ki a képet a DVD-lejátszóval, és így kapcsolgasd a felbontásokat. Látni a hatását a skálázásnak, HD javításnak stb.-nek, de szerintem a legszebb az eredeti, nem buherált kép.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. december 11., péntek 23:48
Zajszűrést kapcsold ki! Az utolsó mondatbeli felvetés tényleg marhaság :)
0
2009. december 11., péntek 23:29
Régebben már kértem a segítségeteket TV-DVD ügyekben, legnagyobb sajnálatotokra, újfent elgondolkoztam.:)
LG tvmre rá van kötve egy felskálázós Pioneer lejátszó. Be is van állítva ezen opció Fullra, és habár csodát és BR minőséget nem várok, kicsit azért csalódott vagyok. Van olyan jelenség, mintha lelassulna a képsebesség, és homályosan lehet látni az alakokat. Nem sikerült rájönnöm, hogy a tv vagy a lejátszó okozza-e.
Elgondolkodtam, hogy esetleg egy LG lejátszó jobban kijönne-e a televízióval (kompatibilitás talán..) vagy ormótlan marhaságokon töröm a fejem? :D
0
2009. december 7., hétfő 18:00
Mi nem vagyunk átlag emberek. :)
A kábekeket ugyanazokba a készülékekbe dugtam, csak nem egyszerre, hanem egymás után. Főleg S-Videonál volt jelentős javulás. De ez még a CRT-s korszakban volt.

OFF:
Van három pár jó minőségűnek mondható (12-20 ezer ft közötti) RCA kábelem amit az otthoni illetve a munkahelyi rendszeremhez használok. A három kábel eléggé hasonló minőséget képvisel, egyikre sem mondható, hogy jobb, vagy rosszabb, mint a másik, mégis jelentősen eltér a hangjuk. Amikor a hangkártyáról közvetlenül hajtottam a korábbi csöves fejhallgató erősítőt, akkor a CA kábelt hallottam a legjobbnak. Amikor bekötöttem a külső D/A konvertert, akkor a QED hangja jött be leginkább. Legutóbb kicseréltem az erősítőt egy tranyósra, akkor meg a Monitor B&W volt a legjobb.
0
2009. december 7., hétfő 17:03
Ha egymás mellé raktál két ugyanolyan és ugyanúgy beállított tévét ugyanazzal a műsorral.:)
Egy átlag embernél ez nincs igazán így,és észre sem veszi ezeket a hatalmas különbségeket!
Sokaknak még egy kontakthibás antenna csatlakozó sem tűnik fel...
0
2009. december 6., vasárnap 23:32
Válasszuk külön az analóg és a digitális kábelek világát! SCART és S-VIDEO kábelek képe között hatalmas különbségeket láttam, érthető módon.
0
2009. december 6., vasárnap 16:56
Nyugodt lehetsz,akadnak lapok,amelyek kimutatják,hogy a százszor drágább kábel tízszer jobb képet ad,legfeljebb nem lehet észrevenni...:)
Én már a SCART-nál is csak annyit tapasztaltam,az egy kicsit drágább modell masszívabb.
0
2009. december 6., vasárnap 13:19
Én úgy látom, nüansznyi minőségjavulásért kell egyre mélyebben a zsebünkbe nyúlni...

Évekkel ezelőtt vettem egy LG merevlemezes felvevőt a TV sorozatok miatt. Most úgy alakult, hogy ezen DVD-ztem. Persze HDMI nincs rajta, a plazmám HD Ready, 1024x768 felbontással, 42-es méretben, 24p nélkül. Komponens kábellel volt bekötve, ami képminőségben semmivel sem jobb, mint a SCART-on átvitt RGB, de előnye, hogy progresszív is lehet. Kicsit kényelmetlen volt, hogy mindig nekem kell átkapcsolni AV-re a TV-t, de kifogástalan élményt nyújtott...

...mindaddig, amíg a DVD felvevőm el nem kezdett vacakolni a lemezekkel. Rétegváltás után bosszantóan akadozott. Nos, én is elgondolkodtam, mi legyen? DVD vagy BD lejátszó? A BD lejátszók árát sokallom, a lemezekét szintén, és persze a kínálat sem olyan jó, mint a DVD-knél. Egyelőre inkább kivárnék.

Így végül vettem egy jobb DVD lejátszót HDMI-vel (olcsóbban), így a DVD-ket tökéletes minőségben élvezhetem.

Most tök jó, hogy minden kényelmesen, flottul és megbízhatóan működit. A felskálázásnak nem látom értelmét, nem is használom. A lejátszó progresszív módja viszont nagyon jó, ezért azt bekapcsoltam. A HDMI-n átvitt kép nyilván tökéletes, de őszintén szólva nem látok különbséget az RGB/komponenshez képest.

Ugyanakkor egy-egy jobb minőségű lemeznél mind a mai napig leesik az állam, és azt kérdezem magamtól: minek ide Blu-ray???

Alig várom már, hogy én is bekéküljek, de ilyenkor tényleg mindig elgondolkodom rajta: megérné-e? A DVD-vel maximálisan elégedett vagyok, a BD-t meg csak részben látnám a TV-men. Most új TV-t meg biztosan nem vennék a BD miatt, márpedig a FullHD és a 24p miatt mindenképpen az dukálna hozzá.

Summa summárum a BD tök jó, ha van rá keret, de a DVD is kifogástalan élményt tud nyújtani, így akinek nincs pénze BD-re, szerintem ne szomorkodjon, élvezze azt, amije van. Hamarosan a BD is olcsóbb lesz, akkor aztán ismételten megtapasztlhatjuk, hogy mit is kaptunk a pénzünkért.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. november 29., vasárnap 23:03
Én kicseréltem egy jobb minőségűre azt, amit adtak a BD-lejátszóhoz, de az égvilágon semmi különbséget nem vettem észre a kettő között. Lehet hogy vissza is teszem a régit, mert némileg hosszabb, mint a vásárolt, most jelenleg épphogy nem törik meg a kábel az LCD mögött...
0
2009. november 29., vasárnap 20:50
Igen, ezt én is így gondoltam, bár egy másik fórumban egy kedves fórumtárs azt mondta, amit a lejátszókhoz adnak (ajándék kábelként kaptam), azt ki kell dobni, semmire nem jó. Hát nekem az van, és semmi gondom vele!
0
2009. november 29., vasárnap 1:27
Az arany jó vezető és jobban ellenáll a korróziónak, bár hétköznapi körülmények között ennek nincs sok jelentősége. Akkor érdemes igazán aranyozott csatlakozókkal felszerelt kábelt használni, ha a készüléken lévő csatlakozók is azok, mivel a különböző típusú fémek érintkezése elősegíti az oxidációt.

Amíg nincs szükséged 10 méternél hosszabb kábelre valami nagyon "zajos" környezetben, bármilyen fajta megteszi. Én megvettem a leggagyibb, legocsóbb (ha jól emlékszem 1500 Ft, 1,5 méter) HDMI kábelt, és tökéletesen viszi az 1080p-t, csak kicsit könnyebben kijön csatlakozója a lejátszóból a szokásosnál. De ha nem rángatom, nincs vele gond.

A drága HDMI kábel szimpla átb*szás.
0
2009. november 29., vasárnap 1:04
Jah, és ha már itt tartunk, mi a különbség HDMI és HDMI kábel között.
Miért jó hogy aranyozott, vagy éppen miért nem jó??
0
2009. november 29., vasárnap 1:02
Nálam is az ár dönt. Van rá 350Lom és kész. Többet nem is akarok rá áldozni.
Amugy minden eddigi tvm samsung volt és sose volt velük gond. És azért ez lesz mert ez most akciós, amúgy 400nál kezdődnek a 32es fullHDk. Mondjuk pár hete volt 400Lért 47es LG, de akkor nem volt rá pénzem.
És kb 3 méterről fogom nézni. Majd ha meglesz megírom a véleményem.
0
2009. november 29., vasárnap 0:58
Na, ezt mondtam, hallgass derceto-ra! Ő sokkal jobban ért a műszaki részéhez a dolgoknak! Mondhatni, ő a fórum műszaki zsenije! :)
Én is őt kérdezném, nagyon vágja a dolgokat!
0
2009. november 29., vasárnap 0:53
Nincs már jelentős árkülönbség a full HD és a kis HD között. A kisebb felbontás ki fog szorulni egészen a legalsó kategóriába. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ami már nem full HD, abból már mást is kispórolnak.
0
2009. november 29., vasárnap 0:47
:))))))))))))
0
2009. november 29., vasárnap 0:47
Samsungról sokan le akarnak majd beszélni. Nekem Samsung LCD-m van, és meg vagyok vele elégedve. Persze nálam a választásnál fontos szempont volt az ár is, mert ennyim volt rá és kész. Szerintem amit mondasz, hogy ár-teljesítmény arányban bizony jók a Samsungok, bárki bármit is mond. (Mondjuk ha Mikey-Soft-ot kérdezed, ő pedig az LG Scarlet-jével van nagyon megelégedve, és szerintem az is hasonló árfekvésű).
A javaslatom, hogy menj el szaküzletbe, és nézd meg, mit tud, tetszik -e a képe, hasonlítsd össze más modellekkel... mert lehet, ami neked jó, az másnak tetszik és fordítva.
0
2009. november 29., vasárnap 0:45
Andrew kifelejtette: szemből nézd! ;-)
0
2009. november 29., vasárnap 0:43
Ha 1 méterről nézed, akkor talán. De vannak itt nálam nagyobb szakérők is. Én ahogy olvasgattam, egy 40-es lcd-t vagy egy 42-es plazmát max olyan 2 méterről szabad nézni, hogy észrevedd a különbséget Full HD és HD Ready között.
Hozzáteszem, nekem 40-es LCD-m van, és 2 méterről szemlélem.
0
2009. november 29., vasárnap 0:10
Igen BDezni szeretnék. Egy ps3mal lesz összekötve. Igazából nem kell nagyobb. Nem olyan nagy a szoba ahol lesz így viszonylag közelről fogom majd nézni.
Engem konkrétan az érdekelne hogy van e valakinek tapasztalata a konkrét modellel, vagy a speckók alapján egy hozzáértőbb egyén mit tud mondani róla, mivel az ára verhetetlen jelenleg. És sokkal többet nem szánok rá.
És azért csak jobb egy FullHD mint egy szimpla HDReady, még ebben a méretben is.
0
2009. november 28., szombat 23:21
Szerintem meg minimum 42es plazmában de még ebben a méretben is felesleges full hd. Annak inkább 50"-től van haszna.
0
2009. november 28., szombat 22:36
Szerény véleményem szerint 40-es alatt nem éri meg Full HD-s TV-t venni, de ez csak az én laikus hozzáállásom. Szerintem nagyobban gondolkodj, minimum egy 40-esben!
0
2009. november 28., szombat 22:34
Mit szeretnél rajta nézni?
BD-t?
0