Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2009. november 28., szombat 14:47
Azaz elmondhatná...
0
2009. november 28., szombat 14:46
Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok. Amit kinéztem az egy samsung LE32B530P7W. Ha valaki ismeri a modellt elmondhatén hogy megéri e megvenni.
Amugy itt egy LINK a samsung oldalára.
Előre is köszi a segítséget!
0
2009. november 17., kedd 21:14
...szinte...
0
2009. november 17., kedd 20:07
PAL-os mozifilmeknél a módszer annyira primitív, hogy szinte mindegy mit használsz.

Ebben azért nem vagyok olyan biztos...

Panasonic TH42-PV70 TV és DVD-S54 DVD-lejátszó párossal néztem a dolgot. Stáblistával érdemes kipróbálni, a progresszív minőség ott érhető tetten leginkább. A DVD lejátszó FILM módban persze tökéletes progresszív képet alkot, de a TV azért nem oldja ezt meg ilyen szépen.

Ez persze csak egy példa.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. november 15., vasárnap 16:37
Köszönöm a választ,igazából azt nem tudtam,hogy javít-e vagy ront-e valamit a dvd nézés közben!? A tv full hd-s komponenssel összekötve.,szóval annyira nem érzékelem a különbséget!
0
2009. november 14., szombat 20:06
Csak akkor számít, ha HDMI vagy komponens csatlakozást használsz (SCART-on, S-video-n nem megy). Röviden annyit csinál, hogy összefésüli a páros-páratlan sorokat egy képpé, és úgy adja ki. Ha valamilyen HD megjelenítőd van, akkor az mindenképpen progresszív képet jelenít meg, tehát vagy a lejátszónak vagy a tévének progresszívvé kell alakítania a lemezen lévő PAL vagy NTSC jelet. A kérdésedre a válasz attól függ, hogy a lejátszó vagy a tévé csinálja jobban. Érdemes kipróbálni mindkettőt valamilyen nem-mozifilm anyaggal (koncert, valamilyen videós extra, stb...). PAL-os mozifilmeknél a módszer annyira primitív, hogy szinte mindegy mit használsz.
0
2009. november 14., szombat 19:28
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem,a dvd lejátszókba a progressive scan-t be vagy kikapcsolva jó hagyni,mert nincs időm keresgélni a leírásában,hogy mire is jó!?
0
2009. november 12., csütörtök 11:24
Köszönjük a segítséget!
0
2009. november 11., szerda 17:23
Oops! Lehet h rosszul emlékeztem a S-sel kapcsolatban. Ha a Panashopon is van, akkor az természetesen a hivatalos importőrön keresztül forgalmazott modell. Bocs!

Sajnos ebben nem tudok neked segíteni, én az S-es modell sosem láttam! Csak annyit tudok mondani, hogy a G-s modell minden tekintetben egy jó választás...
0
2009. november 11., szerda 16:47
Köszi a gyors választ igazán én is P50G10E -s típust választanám csak pont 100000-ft hiányzik hozzá egyébként az S-típust a panashop-nál néztem hajlanék a 127-cm felé de ha viszont a 117-cm-es G típus lathatóan jobb képet eredményez akkor megelégszem azzal is.Ez a NEO PDP panel csak fogyasztásában jobb mint az előző G-12.
Szemmel látható 400 HZ vagy 600 HZ közötti különbség.

Köszi
ZiriuZ
0
2009. november 11., szerda 16:36
Szia!

Nekem egy P50G10E-m van, már kb. fél éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az S-es jelzésű modell nem a hivatalos importőrön keresztül foglamazott modell, hanem csak 1-2 cég által árult (ha jól tudom) francia import. Anno én is nézegettem őket, de mivel senki sem tudta pontosan megmondani, mi a különbség az S és a G modell között (pontosan azért, mert az S modellt nem erre a piacra szánják), ezért nem mertem belevágni. Végülis nem 2 Ft-ról van szó... :P
0
2009. november 11., szerda 16:21
A bal oldalán megjelentek halvány fehér csíkok, hasonló, mint a plazmáknál a beégés. A szerviz se tudott rá mit mondani, úgyhogy végül visszakaptam a pénzt.
0
2009. november 11., szerda 16:08
Lemaradt !

Vagy ha esetleg tudtok ajánlani valami Sony,Samsung lcd-t ebben a kategóriában mint a Panasonic.

ÜDV
ZiriuZ
0
2009. november 11., szerda 16:04
Sziasztok !!!

Melyiket a 2 közül?

TX-P46G10E - Panasonic - Full HD plazmatelevízió vagy
TX-P50S10E - Panasonic - Full HD plazmatelevízió

Válaszotokat minél előbb várnám kedves fórum társak.
Előre is köszi!
ZiriuZ
0
2009. november 11., szerda 14:30
Szia! Mi történt vele ha szabad kérdeznem?:)
0
2009. november 11., szerda 14:18
Nekem egy másik típusú Sony KDL-m volt, szerettem :)
0
2009. november 11., szerda 14:08
Sziasztok, ha valaki tudna segíteni annak nagyon örlünénk! 3 db tvét néztünk ki amelyek közül szeretnénk választani, viszont nem tudjuk, hogy melyik legyen, ha valakinek valamelyikkel van személyes tapasztalata, vagy csak a véleményét osztaná meg velünk, hogy ő melyiket venné meg azt megköszönnénk. A 3 db tv:sony kdl-40p3600, samsung le40b550a5wxxh, lg 42lf2510.
Előre is köszönjük a segítséget!
0
2009. november 8., vasárnap 10:47
Hát igen. Simán működhetne így is. Sőt, nekem bőven elég lenne, ha annyira fel tudnám emelni a feliratokat, hogy a 16:9-es területen belül legyen, mert akkor már a TV saját zoom funkciója is elég lenne.

De még erre sem lenne szükség, ha már egyszer itt ez a beépített funkció, csak a műveleti sorrenden kellene változtatnia... Nem is értem, ki lehetett az az IQ bajnok, aki ezt így, ebben a formában megalkotta.

Bár az már nem bosszantana, de érdekes a 4:3ZOOM funkció azon húzása is, hogy a 4:3-as képbe is belenagyít, holott a 962-es hozzászólásban lévő leírás szerint "To select how to show images made for 16:9 aspect screens on a 4:3 aspect television."
Persze lehet, hogy ha jobban megvizsgálnám a dolgot, kiderülne, hogy a 4:3-ba kódolt 16:9-es képeket tenné éppen teljesképernyőssé, és akkor még ez a funkció is jól működik, leszámítva persze a feliratkezelést...

Egyébként az is érdekes, hogy eddig csak egyetlen olyan DVD-vel találkoztam, ahol a kép 4:3-ba kódolt 2.35:1 volt, de legalább a felirat olyan pozícióba volt téve, hogy 16:9-es TV-n is remekül látszott. De ez is csak a T2 R1 Ultimate Edition változatból évekkel ezelőtt általam készített hiánypótló változata volt. ;-)
0
2009. november 7., szombat 21:16
Érdekes dolog ez a képaránykezelés a feliratokkal: egyszer régebben volt egy Pana házimozim, már pontosan nem emlékszem a típusára, de két külön egységből állt és a mélysugárzó az egyik front hangfala oldalában volt. Na ott esett le az állam először, amikor is tüzetesebben megvizsgáltam az "extra" funkcióit. Voltak ugye a különböző zoom-funkciók, de amit a feliratokkal művelt, az nem volt semmi: ide-oda tologathattad, még fel-le is, nem is keveset - talán a kép közepéig is feltolhattad. Ráadásul még a színét is +/- nyolc fokozatban tudtad állítani... Nem értem, ha ezt egyszer ilyen frankón megkreálták, akkor mi a jó fenéért nem lehet(ett) a továbbiakban alkalmazni?!?
0
2009. november 7., szombat 12:00
Na, próbáltam kiismerni az S54 képarány kezelését. Mérsékelt sikert értem el ezügyben.

Ami szerintem a józan ész szerint elvárható lenne, az a következő három alapelv:

- a TV képarányával egyező formátumú video változatlan formában jelenjen meg
- a másik formátumú tartalom lejátszásakor a megjelölt preferenciának megfelelően történjen a konverzió
- a feliratot a módosított képre, utolsó lépésként kell rákeverni

Ehelyett a működés a következőket tükrözi:

4:3PAN&SCAN
A 4:3-as tartalmat változatlanul, a 16:9-es tartalmakat a lemez beállításaitól függően Letterbox vagy Pan&Scan módon jeleníti meg. Ez igaz a menüre is.

4:3LETTERBOX
A 4:3-as itt is változatlan, a 16:9 mindig letterbox, kivéve a menüt, ott az authoring a meghatározó, és ez így is van rendjén.

4:3ZOOM
Ettől azt vártam, amit a lentebb látható leírás is sugall, ehelyett nemcsak a 16:9-es képbe zoom-ol bele, hogy a közepéből kivágjon egy 4:3-as területet, de a 4:3-as képbe is (!) belenagyít. Ez utóbbiért kár. Ráadásul a feliratot még a nagyítás előtt a képre keveri, így az nem látszik a TV-n. Emellett azt is észrevettem, hogy bizonyos esetekben rá se teszi a feliratot a képre, de ennek oka rejtély. Szerintem használhatatlan funkció. Ennek szimplán úgy kellene működnie, hogy minden 4:3-as tartalmat változatlanul hagy, a 16:9-es filmek közepéből kivág 4:3-at, és ráteszi a feliratot.

16:9NORMAL
Mindent teljes képernyőre rak ki, csak sajnos egy dolgot felejt el: a 4:3-as tartalom mellé 4:3-as vezérlőjelet küldeni. Erre úgy látom, hogy egyébként van lehetőség, mert a TV-m simán átvált, ha pl. 4:3PAN&SCAN-re kapcsolom a lejátszót. Így viszont kézzel kell mindig átkapcsolni a TV-t, ezért lehet, hogy ez is felejtős.

16:9SHRINK
Közel kifogástalanul működik. A 16:9-es tartalmakat nem bántja, a 4:3-asokat a kép közepére méretezi, így kétoldalt fekete csíkok lesznek. A menüt is így jeleníti meg. Kis bibi, hogy a feliratot a képpel együtt kicsinyíti, de ez végülis nem zavaró, ez esetben akár még pozitívumként is felfogható, mert a felirat olvasható, és így biztosan nem nyúlik túl a kép szélességén.

16:9ZOOM
A 16:9-es képeket ez se bántja (nem úgy, mint a 4:3-as képeket a 4:3ZOOM), viszont a 4:3-asba az elvárható módon bele zoom-ol, 16:9-es képet vágva abból. A 4:3-as menüket 16:9-re nyújtva jeleníti meg, ami még elviselhető, de az már gáz, hogy a feliratok itt is a nagyítás előtt kerülnek a képre, ezért azok nem látszanak. Itt is előfordul, hogy egyáltalán nem is keveri rá a feliratot a képre. Mindezek miatt ez a funkció is csak erős korlátokkal használható.

Amúgy tetszik a készülék, de amit különös erősségének gondoltam vásárlás előtt (a sokoldalú és remek képaránykezelést), azt sajnos nem úgy hozza, ahogy vártam. Ehelyett elég dilettánsnak és kiismerhetetlennek tűnik az egész, különösen a két ZOOM mód. Lehet, hogy a BD60-ból már ezért hagyták ki? Ha nem megy, nem erőltetik? Kár érte, mert nagyon hasznos lenne mindkét ZOOM funkció, ha normálisan működne. Emellett érdekes, hogy a sima ZOOM (amit viszont sose használnék) funkciónál bezzeg képesek voltak normálisan megoldani a feliratkezelést, azaz ott nagyítás után teszi a képre.

Na, ezt kiveséztem, asszem...
0
2009. november 7., szombat 2:04
Alapvetően elégedett vagyok vele, bár azért van egy kis keserű szájízem... Sokat hezitáltam az S54 és a Pana 220/420 között. Utóbbiak olcsóbbak, és egy év helyett három év garanciát adnak hozzájuk. Egyéb tekintetben szinte ugyanazt tudják, mint az S54. Gyakorlatilag a DTS dekóder és a 16:9ZOOM funkció volt az, ami miatt végül mégis a bő tízezerrel drágább Panasonic mellett döntöttem.

Erre nem tökönszúrom magam? A képaránykezelés pont úgy működik, ahogy gondoltam, egy apróságtól eltekintve: úgy néz ki, a feliratot még a zoom előtt rákeveri a képre, így ebből a szempontból adtam a szarnak egy pofont, ennyit a TV-vel is meg tudok tenni.

A készülék persze rendelkezik sima zoom funkcióval is. Ott bezzeg a felirat mögött zoom-olgatja a képet, úgy, ahogyan azt a képaránykezelésnél is elvártam volna tőle.

Kicsit egyébként érthetetlen még számomra ennek a működése, mert bizonyos esetben úgy észleltem, mintha utólag tenné rá a feliratot, de azt is csak 4:3ZOOM állásnál tapasztaltam egy ízben.

Ha valaki esetleg jobban kiismerte már ezt a részét a készüléknek, értekezhetnénk. Esetleg egy gyári javított firmware, ami megoldja ezt a hibát?

Egyéb szempontból azonban elégedett lehetek. A HDMI-n átküldött progresszív kép ámulatbaejtő, a skálázása is elmegy, bár nekem legjobban a papírforma tetszik: 576p. Nem is kötöttem be más kábelt, csak a HDMI-t, így jelentősen egyszerűsödött a kábelrengeteg a TV mögött.

A Viera Link is beijesztett elsőre, mert nem akart működni, aztán rájöttem, hogy csak a TV menüjében volt letiltva.

A készülék frankón kezeli a magyar nyelvet, még az OSD is lehet magyar nyelvű, amit nem is gondoltam. Bár olyan botrányos fordítások vannak benne, hogy inkább angolra kapcsoltam.

A legtöbb képmanipulátor funkció parasztvakításnak tűnik. Pl. lehet, hogy csak a PV70-es Pana plazma nem tud mit kezdeni a kiterjesztett RGB színtérrel, de én csak élénkebb képet láttam, ahol a sötét képrészekben eltűntek a részletek.

Az első három lemez, amit látott, csak azért került bele, hogy lássam, mindent jól raktam-e össze, és minden flottul működik-e. Az Ovizsaru volt az első, hogy valami képet lássak és hangot is halljak, majd a T3 jött a DTS miatt, és az Emelt fővel, ez pedig a 4:3-ba kódolt 2.35:1-es feliratos extrája miatt került be a lejátszóba.

Az első film, amit végig is játszott, az új Transformers volt.
0
2009. november 6., péntek 19:41
Gratula és remélem elégedett leszel vele! ;-)
0
2009. november 6., péntek 19:37
Mindenkinek köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. Ma jött a futár:

0
2009. november 4., szerda 15:50

Sziasztok!

Segítséget kérek Plazma TV és Blu-ray lejátszó vásárlásával kapcsolatban.
Tv-re kb. 250.000 Ft, BD lejátszóra durván 60.000 Ft a keret...

Az alábbi dolgok képét szeretném élvezni a TV-n, persze nem egyszerre... csak ha lehet ;-)
- Blu-ray lejátszó
- DVD lejátszó
- PS2 (ritka vendég)
- Digitális kamera
- Médialejátszó
- Videomagnó (néha)
- Tévézni nem szoktunk!
- Kenyérpirító
- Szomszédasszony fürdőszobája

Az alábbi néhány PLAZMA lehetne a kiindulási pont:

Panasonic TX-P46S10E FullHD Plazma televízió 117"
http://digitalko.hu/index.php?id=685&kat=3

LG 50PS3000 FullHD Plazma televízió 127"
http://digitalko.hu/index.php?o=0&lh=10&rendez=min_ar&oldal=3&epo=10&m=LG&n=50PS3000&k=Plazma%20Televízió&id=578&kat=3

Samsung PS-50B530 S2W FullHD Plazma televízió 127"
http://digitalko.hu/index.php?o=0&lh=10&rendez=min_ar&oldal=3&epo=10&m=SAMSUNG&n=PS-50B530%20S2W&k=Plazma%20Televízió&id=542&kat=3

Hirtelen nem találtam 117 cm-es LG és Samsung FullHD plazmát.

Van-e jobb, ügyesebb, szebb, stb. ebben a méretben ill. kategóriában?
Esetleg Valami rossz tapasztalat vagy jó tanács.

Blu-ray lejátszóra nincs ötletem, passzoljon a TV-hez vagy a kanapéhoz...
Vannak NTSC (elsősorban koncert) lemezeim is, amik természetesen nem rendelkeznek feltétlenül anamorph képpel. Ez talán fontos info lehet a TV vásárláshoz is.

DENON AVR-1801 erősítőm alkalmas a BD fogadására?

Nem vagyok márkafüggő, minden típus és ötlet érdekel.
A segítséget előre is köszönöm!
0
2009. november 2., hétfő 12:03
Felülbírálom magam: amikor a képernyőn megjelenik a hátralévő idő, akkor elvileg a kijelzőn is feltűnik, bár lehet, hogy ez lemez? függő. Amikor először próbáltam, nem jelent meg egy nem általam kódolt írott lemez esetében.
0