A lejátszó mostanra már nagyon megérett a cserére. Ettől függetlenül persze én is hajlanék a BD60-ra, csak azt sajnálom, hogy a képaránykezelésben visszalépés az S54-hez képest.
S54:

BD60:
Mert mi van, ha pl. meg akarom nézni A mélység titka című filmet DVD-ről? A film 2.35:1 képarányú, 4:3 letterbox kódolással, ráadásul a DVD-n csak felirat van. Ha a TV zoom-ol, nem látom a feliratot, ha meg full 4:3-ban nézem meg, a TV közepén nézhetem kis ablakban. Normálisan csak az S54-gyel tudnám megnézni, mert az még a felirat rákeverése előtt bele tud zoom-olni a képbe. És persze nem csak ennél a filmnél fordul ez elő, meg elég sok extra anyag is van a DVD-ken, amiket 4:3-ba kódolva tettek a lemezre akár még úgy is, hogy az érdemleges információ szélesvásznú. Sőt, esetenként a 4:3-as filmváltozatok is "open matte" eljárással készülnek, tehát a zoom funkció ezeknél sem vesz el érdemleges képi információt.
Nem egyszerű a döntés, pláne azért, mert azt se tudom, a Blu-ray-jel hányadán is állok. Lemezem még nincs hozzá, a jelenlegi kínálatból túl sokminden nem nagyon érdekelne annyira, hogy a DVD változatot lecseréljem. Momentán úgy érzem, lehet, hogy jobban járnék egy fullosabb DVD-lejátszóval, mint egy alap BD-vel, amit esetleg ki sem használnék. Aztán lehet, hogy hamarosan leesik a BD-lejátszók ára, és a mostani árszínvonalon lehet egy még jobb BD-lejátszóm, a beújított DVD-játékos mellé. Vagy verem a fejem a falba, hogy miért nem vártam még pár hetet...?