Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2009. október 29., csütörtök 2:06
Ja, és plusz kezeli a DVD-RAM-ot, ami esetemben simán kiválthatja az USB-t.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. október 29., csütörtök 1:59
Na, közben utánanéztem a Panasonic DVD-S54-nek is.

Összevetve a Pioneer lejátszóival, számomra a legérdemlegesebb különbségek azok, hogy itt van DTS dekódolás két csatornán, nagyobb felbontásig támogatja a JPEG-képek megjelenítését (igaz, a Pio is a FullHD fölött van, viszont a fényképezőgépem felbontása alatt, ami azért gáz, mert így minden képet le kellene méreteznem). Hátránya, hogy nincs USB aljzat, meg előlapi kezelőszervek. További praktikus megoldás pl. a 16:9-es képarányoknál a 16:9ZOOM opció, ami ha jól sejtem, annyit takar, hogy a 4:3-as tartalmakat nem kétodalt csíkkal, hanem közepén kivágva jeleníti meg. Különösen jól jön ez 4:3-ba kódolt szélesvásznú feliratos filmeknél, amelyeket szélesvásznú TV-n egyébként vagy torzítva, vagy kis ablakban lehet csak megnézni, mivel zoom-olva a felirat is lecsúszik a képről. Mivel itt maga a lejátszó zoom-ol, a feliratot gondolom, már a zoom-olt képre teszi rá. Ráadásul a TV-m is Panasonic, így akár a VIERA link is kihasználható lenne - bár ez az utolsó szempont.

Van valakinek véleménye, tapasztalata erről a típusról?
0
2009. október 28., szerda 22:19
A 42LH5000 jónak tűnik. :)))
0
2009. október 28., szerda 22:16
Közben kinéztem a tv-t milyet szeretnék venni karácsonyra magamnak.
A véleményetekre lennék kíváncsi hogy jó döntés vagy rossz.
A tv: LG 37 vagy 42 LH 5000
Sajnos a linket csak így tudom megadni ahol elég részletes leírást adnak: http://www.digitalko.hu/index.php?kat=2&id=571
0
2009. október 28., szerda 19:53
A Pioneer legnagyobb húzása az olcsóbb kategóriában akkor is a DV696-os modell volt, benne az összes létező hangdekóderrel, SACD és DVD-Audio lejátszással. :)))
0
2009. október 28., szerda 19:41
Az mpeg4 és wmv fel sem tűnt. Nem mintha használnám, engem az USB is csak a nagyfelbontású fényképek miatt érdekel.

A hangot nem high-end sztereó rendszerre kötném rá, csak egy mezei hifi-re - ami még mindig ezerszer szebben szól, mint a TV. Lehet, hogy ebben igazad van, és nem érdemes erőltetni a dolgot, de én szívesen kipróbáltam volna, hallható-e így is valami különbség.

Egyébként a 410-es leírásában még kifejezetten szerepelt a DTS downmix. Egyrészt a "DTS Out" menüpontnál DTS/DTS>PCM/OFF lehetőségek vannak, másrészt pedig a "DTS Downmix" menüpontnál STEREO/Lt,Rt opciók szerepelnek.

A 420-asnál a "DTS Out"-nál már csak a DTS/OFF opciók maradtak bent, és a leírás kifejezetten ezt írja: "the DTS audio signals are not converted to linear PCM signals for output".

Plusz, amíg a 410-es könyvében ott a "DTS 2.0+Digital Out" logó, addig a 420-asnál már csak a "DTS Digital Out" maradt.

Cserébe viszont van USB recording. :/

Amúgy nekem is jobban tetszik a 420-as, mint a 220-as, és igaz, hogy nem olyan nagy az árkülönbség, de százalékosan nézve nem elhanyagolható. Másrészt a HD-korszak hajnalán nem biztos, hogy érdemes a drágább, de egyébként lényegében nem nagyobb tudású készüléket választani...

Na, egyelőre még hezitálok. Egy biztos: a mostani készülékem vacakol, így mindenképpen venni akarok valamit, és a HDMI-re a TV-m miatt igényt tartok.
0
2009. október 28., szerda 18:58
A 220V 36 centi széles, a 420V pedig 42 centi. Valószínűleg ez a leglényegesebb különbség. Az árkülönbség nem számottevő. Ha belefér a keretbe, én a 420-at venném, lehet, hogy kicsit igényesebb a külleme, tud mpeg4 és wmv videót lejátszani, de így testközelből még egyiket sem láttam.

DTS downmix: ha valami über high-end audiofil sztereo rendszerre akarod rákötni a lejátszót, akkor azt mondom van értelme, de mondjuk a tévé hangszóróival semmi.

A kézikönyvből én csak azt hámoztam ki, hogy HDMI-n nem megy a downmix, de az analóg kimenetre nem írt semmit.
0
2009. október 28., szerda 18:47
Pioneer DV-220V-K

Pioneer DV-420V-K
0
2009. október 28., szerda 18:45
Ha képben vagy a Panasonic DVD-lejátszókkal, esetleg tudsz válaszolni a következő kérdésemre...

Ha lemondok a DTS downmix-ről, és megfelel nekem a DV-420V, akkor mit veszítek, ha ehelyett az olcsóbb DV-220V-t választom.

Én csak annyit látok, hogy kissé puritánabb a külleme, nincs ott minden kezelőszerv az előlapon, viszont ha jól látom, képességeiben teljesen ugyanazt tudja, mint a 420-as.
0
2009. október 28., szerda 17:24
Szerinted tényleg mindegy? Sztereóban is lehet különbség a kettő között a DTS javára, nem?
0
2009. október 28., szerda 13:06
Ezt a kifejezést a google sem ismeri. De bízom benne, hogy egy 3 éve épült házban nem teljesen szar az elektromos hálózat.
0
2009. október 27., kedd 21:04
Biztonsagban csak akkor tudhatod, ha van elso- es masodfoku tulfeszultseg levezetod is.
0
2009. október 25., vasárnap 23:11
A Panasonic egy plazma, az LG pedig egy LCD, szóval elsődlegesen azt kellene eldöntened, hogy plazmát vagy LCDt akarsz. A maga kategóriájában mindkettő jó választás.
0
2009. október 25., vasárnap 19:21
Szevasztok!

A segítségeteket kérném a következők miatt:
TV vásárlás előtt állok. Mi a véleményetek ezekről?

A kiszemelt áldozatok:

1.Panasonic TX-P46G15E
2.LG 47SL9000
3.Esetleg SHARP?

Nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen.

A LG-t a design-ja és a LED-es háttérvilágítása, és a DIVX HD támogatása miatt,
a Panasonicot pedig a DVB-S képessége és az internetes funkciói miatt szeretném.

Off: Volt valaki a Házi-mozi shown és kiállításon?

0
2009. október 25., vasárnap 0:10
Mondanám, hogy "hmm ez érdekes", de igazából nem az. Ha van erősítőd, akkor nem kell a downmix, ha meg nincs, akkor úgyis mindegy, hogy a DD-t vagy a DTS-t hallgatod.
0
2009. október 24., szombat 11:15
A 410-es leírásában ezzel szemben olyat találtam a menüben, hogy "DTS downmix" STEREO és Lt/Rt lehetőségekkel. A 620-as menüjében ezt szintén megtaláltam, igaz, ott 5.1-es analóg kimenet is van.
0
2009. október 24., szombat 11:12
Akárhogy nézem a két típus leírását, nekem az tűnik ki belőle, hogy a 420-as nem dekódolja a DTS hangsávokat.

"the DTS audio signals are not converted to linear PCM signals for output"

forrás: www.hu.pioneer.eu
0
2009. október 23., péntek 16:00
A 410-en is van SCART, biztos egy nem európai modellt néztél. S-video, Optikai kimenet viszont egyiken sincs. A DTS dekódolást meg mindkettő tudja. A kettő közötti különbség inkább csak kozmetikai lehet.
0
2009. október 23., péntek 13:31
Mondjuk ezügyben tippnek is örülnék... Vajon a 410-es vagy a 420-as Pio-val járnék jobban? Van különbség itt-ott... Ha jól látom, a 410-esen nincs Scart, ellenben van optikai hangkimenet és s-video csati, ráadásul DTS downmix-et is tudja... Lehet, hogy ezek fontosabbak, mint a 420-as USB REC funkciója...? ;-)
0
2009. október 23., péntek 12:58
Én is nézegetem a lejátszókat, és eddig a Pio DV-420-as tűnik befutónak. Talán karácsonyra kiszorítom az árát...
0
2009. október 23., péntek 12:54
Ehhez mit szóltok?

Philips 56PFL9954 Cinema 21:9 képarányú LCD TV 2560x1080-as felbontással, potom 1 milláért.

Csak érdekességképpen tettem be, mostanság nincs kedvem ilyet venni. ;-)
0
2009. október 22., csütörtök 4:28
Húha, nem számítottam a Pio ekkofa fölényére, de hiszek nektek. Ki is lett nézve egy felskálázós példány és árban sem húz el nagyon az eredeti elképzelésektől. Nagyon köszönöm a válaszokat, segítségeket!
0
2009. október 22., csütörtök 2:50
Pioneer v Onkyo.
0
2009. október 22., csütörtök 2:22
Pioneer 4:0-ra vezet, a legutolsó DVD-lejátszóm Pio volt, még mindig működik, bár mostanában igencsak inaktívvá tettem a BD miatt, de a múltkor volt használva, és az égvilágon semmi baja sincs. A legjobb vételeim között tartom számon a mai napig is...
0
2009. október 22., csütörtök 1:53
Velem együtt már viszont 3:0 a Pioneernek. :-)
0