Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2022. február 8., kedd 21:03
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni TV vásárlás ügyében. OLED-ben gondolkodom. Kinéztem 3 típust. Panasonic TX-55JZ980E, Panasonic TX-55JZ1000E, Sony XR-55A83J. Érdekelne, hogy mi a véleményetek, ezek közül melyik érné meg leginkább? Játékra nem igazán használom, leginkább film nézés lenne a cél (UHD bluray-ek).
Előre is köszönöm!
0
2021. június 14., hétfő 21:02
P1eTr0 írta:
Köszönöm szépen a hosszú és minden témát érintő válaszod. ..

Nagyon szívesen! :)

Az "ST50" a maga idejében egy nagyon korrekt képminőségű készülék volt, de a kontrasztját, fekete szintjét illetően a már említett jobb VA paneles tévék hozzák a szintjét.

Fényerőben pedig nem ellenfele egyetlen mai tévének sem. (Kalibrálva ~70 nit körüli fényerőt produkált, míg bármelyik alap "no name" LCD lazán hoz 200-300 nit értéket.)

HDR tartalomhoz pedig bőven 1.000 nit feletti érték az ideális. (Még mindig viszonylag kevés készülék lépi meg ezt az elérhető palettából.)

A HDMI és jövőbeli készülékek kapcsán a döntés a tiéd... Viszont, ha sokat vársz, akkor nagy valószínűséggel már nem 4K-s tévé lesz a megfelelő, hanem 8K-s.
(Ugyanis a gyártók egyre lejjebb pozicionálják a 4K-s modelljeiket. Már több gyártó palettájáról az idei kínálat is rosszabb, mint a tavalyi, vagy 2-3 évvel ezelőtti megfelelőik.)

Nagyon érdemes megfontolni, hogy az általános képminőség, vagy az extra funkció fontos. (Kifejezetten az általad megjelölt árkategóriában.) Ez ugyanis egyre inkább különválik a fentiek miatt.

Persze, ha nem sajnálsz, ill. képes vagy 1-2-3 millió forintot fizetni egy 75 colos prémium tévéért, akkor nincs miért aggódnod, mert valószínűleg igazán jó, és minden extrával felszerelt tévéket fogsz tudni venni 4-5 év múlva. (Sőt, már most is.) Minden más esetben, szvsz ne várj! Én szóltam. :)

FYKI: Ami a Panasonic paneleket illeti... 2016-ban valóban kiszálltak az LCD gyártásból.

De hogy LG panelt használnak? Nem. Egyedül az OLED készülékeikben, de az nem meglepő, mert rajtuk kívül kb. az összes gyártó csak az LG-től tud venni. (Azt hiszem, 1, vagy 2 féle OLED van a piacon más gyártótól, saját panellel.)

A Panasonic LCD panelt az AUOptronics, a BOE, és az Innolux műhelyeiből vásárol. (És lehet még egy-két olyan beszállítójuk, ami kevésbé ismert/propagált.)

A TCL tévéknek érdemes utánanézned. Az említett "C728" tényleg nagyon jónak tűnik.
0
2021. június 14., hétfő 16:59
Köszönöm szépen a hosszú és minden témát érintő válaszod. Próbálok érdemben én is reagálni a kérdéseidre, amik a válaszodban szerepelnek :)

A plazma TV-m típusa: Panasonic TX-P50ST50E. Tudom, hogy nincs értelme hasonlítgatni, mert eleve 9 éve vettem, ha jól emlékszem. Amit hasonlítani lehet 1-1 TV esetében, az a megjelenített kép tulajdonságai. Személy szerint én nagyon szeretem a plazma TV-ket, a családban több van/volt és mindegyik a mai napig teszi a dolgát. Sajnos a technológia fejlődésével azonban váltani kellett, most is itt van a "probléma".

Ami miatt a Panasonic mellett tenném le a voksom, hogy én is hallottam/olvastam, hogy jelfeldolgozásban tud magas szintet produkálni. Ugye panelt már ő sem gyárt, hanem valamelyik másik cégtől veszi meg. Többnyire LG-t láttam. De az elektronika az saját. És ebben erős. Illetve amit még nagyon szeretek, az az egyszerű menürendszer. Semmi csicsa, semmi android, semmi sallang (Szüleimnek valamilyen androidos Sony TV-jük van, és állandóan frissít, sokkal lassabb, mint az én Panám. Lehet ők vettek rossz típust, de nagyon nem szeretem.).

A HDMI 2.1 port megléte a következők miatt volna fontos: most ugyan nem kell, meg elvan nélküle az ember. Jelenleg olyan konzolom sincs, ami használná ezt a bemenetet, de a TV-t minimum 5-6 (ha nem több) éves időtartamra terveztem megvásárolni. Terveim szerint 1-2 éven belül megjön majd hozzá az új generációs konzolok valamelyik is, illetve addig nem tudom, a filmes téma milyen irányba fog fejlődni. Sejtem, hogy az újabb modellek drágábbak lesznek, meg van egy elvi határ, amit nem szeretnék átlépni. Ebben az esetben várok, amíg olyan árkategóriába nem kerülnek a készülékek, amikor már megéri (ez mondjuk relatív, de pl. millió fölött már nem fizetnék egy ilyen eszközért).

A TLC-től még nem hallottam. Majd ránézek neten, milyen videók, leírások, tesztek vannak. Már csak az információ gyűjtése miatt is. Aztán úgyis kiderül.

Szóval a lelkesedés, hogy hamarosan picit nagyobb méretben nézem a filmeket, csökkent, mert szeretném jobban körbejárni a témát, illetve olyan készüléket választani, amit nem kell később valamilyen funkció hiánya miatt cserélnem. Nem egyszerű, az már biztos :) De az idő mindent megold :D :D

Még egyszer köszönöm a válaszod. Sok hasznos infót tudtam meg, ami csak részben volt a fejemben.

piftuka írta:
(Ehh... karakterlimit?) Akkor itt folytatom:

(Hacsak nem vagy milliomos, és megveszed a SONY 2021-es csúcs OLED tévéjét, ami kb. most a legjobb, amit házimozira vehet bárki.)

Az idei palettáról érdekes versenyző lehet a TCL 75C728: https://www.alza.hu/75-tcl-75c728-d6306799.htm?o=2

120 Hz-es, "Quantum DOT" réteggel szerelt panel, 1.296!!! FALD zóna, minden új szabvány támogatása...

A TCL készülékeit egyre többen használják, kedvelik nálunk is. Kínai csúcsgyártó (a Hisense mellett). Az általános összeszerelési minőséggel vannak még problémáik, és a jelfeldolgozó proceszoruk minősége, tudása nem éri el a SONY és Pana szintjét.

De képminőségben nagyon erős konkurensei a "nagyoknak". (És hát a tengerentúlon már ők is "nagyok", mert több tévét adnak el, mint a SONY és a Pana együttvéve.)

Ami pedig a felskálázást illeti.... Full HD tartalomról 4K-ra nem lesz panaszod, bármelyiket is választod a fentiekből.

A DVD filmjeid (esetleg VHS filmjeid, ha még vannak) viszont csalódást fognak jelenteni a legtöbb esetben. A jobb minőségű kiadások azért bőven nézhetőek, de a plazma tévéden biztosan jobb képet adnak, ez minden vitán felül áll.

Hasonló várható az SD tévéadásoktól is. (Bár, ha valaki egy 75 colos, 4K tévét vesz, talán nem ilyeneket nézne rajta...)

Ennyi a lényeg, nagy vonalakban...
0
2021. június 12., szombat 21:25
(Ehh... karakterlimit?) Akkor itt folytatom:

(Hacsak nem vagy milliomos, és megveszed a SONY 2021-es csúcs OLED tévéjét, ami kb. most a legjobb, amit házimozira vehet bárki.)

Az idei palettáról érdekes versenyző lehet a TCL 75C728: https://www.alza.hu/75-tcl-75c728-d6306799.htm?o=2

120 Hz-es, "Quantum DOT" réteggel szerelt panel, 1.296!!! FALD zóna, minden új szabvány támogatása...

A TCL készülékeit egyre többen használják, kedvelik nálunk is. Kínai csúcsgyártó (a Hisense mellett). Az általános összeszerelési minőséggel vannak még problémáik, és a jelfeldolgozó proceszoruk minősége, tudása nem éri el a SONY és Pana szintjét.

De képminőségben nagyon erős konkurensei a "nagyoknak". (És hát a tengerentúlon már ők is "nagyok", mert több tévét adnak el, mint a SONY és a Pana együttvéve.)

Ami pedig a felskálázást illeti.... Full HD tartalomról 4K-ra nem lesz panaszod, bármelyiket is választod a fentiekből.

A DVD filmjeid (esetleg VHS filmjeid, ha még vannak) viszont csalódást fognak jelenteni a legtöbb esetben. A jobb minőségű kiadások azért bőven nézhetőek, de a plazma tévéden biztosan jobb képet adnak, ez minden vitán felül áll.

Hasonló várható az SD tévéadásoktól is. (Bár, ha valaki egy 75 colos, 4K tévét vesz, talán nem ilyeneket nézne rajta...)

Ennyi a lényeg, nagy vonalakban...
1
2021. június 12., szombat 21:23
Milyen típusú Pana plazma tévéd volt?

Csak mert a jobb, MVA paneles LCD televíziók kontrasztban és fekete szintben jó néhány régi plazma készüléket lepipálnak.

(Utóbbi vitathatatlan előnye a remek mozgásmegjelenítés.)

Nincsen értelme már ezt a régi, halott technológiát az új készülékekhez hasonlítani.

Ami a "LED technológia" sajátosságait illeti, az valójában az "LCD technológia sajátosságait" jelenti.

A LED mindössze a háttérvilágítás eszköze, amit a korai CCFL (katódsugárcsöves) megvilágítást követően vezettek be. A panel ugyanúgy egy folyadékkristályos kijelző. Persze az egyes rétegekben gyártótól függően vannak különbségek.

Az általad kiszemelt Pana tévé remek darab, de az elődje jobb áron van, és jobb panelt kapott:
https://euronics.hu/termekek/panasonic-tx-75gx942e-smart-4k-uhd-led-tv/p/231466

Az AUOptronics MVA paneljét, ami a kategória legjobbja.

Edge LED háttérvilágítású, ami azt jelenti, hogy a panel háta mögött, csak az egyik élen (lent) kaptak helyet a háttérvilágításért felelős LED-ek.

Vallom, hogy hagyományos LED háttérvilágítás esetén ez jobb, mert ha egy homogén, bevilágítástól, "foltosodástól" mentes panelt fogsz ki, akkor jobb fekete szintet, kontrasztot produkál majd a készülék.

A Pana tévéire LCD viszonylatban a kiváló mozgásmegjelenítés, piacvezető jelfeldolgozó processzor, és a legtermészetesebb színskála jellemzi.

Korrekt fényereje van; olyan tévé, amivel már egy-egy jobb HDR tartalmat is érdemes megnézni. (Bár sajnos az 1.000-2.000 nit-es értéktől azért elmarad!)

Szvsz a jelenlegi kínálatban a 75GX942 a legjobb LCD készülék, és a legjobb vétel annak, aki házimozi rajongó, filmeket szeretne nézni, és nem OLED tévét vásárolna.

A másik alternatíva a SONY tavalyi 9xxx szériája:  https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-ke-75xh9005b-p654583383/?sgst=1

Ez már ún. FALD (Full Array Local Dimming) háttérvilágítást kapott, tehát a panel háta mögött sorokban, oszlopokban vannak a LED-ek (ún. "Direct LED), amit a processzor a képtartalom, és az annak megjelenítéséhez szükséges fényerő alapján meghatározott sorrendben, "zónákra" osztva kapcsolgat.

A SONY vonatkozó processzora a legjobb a piacon; egyik konkurens sem képes a "local dimming" ilyen jó vezérlésére.

Ám sajnos csak 48 ilyen zónát kapott, ami kevés! (Az ideális úgy min. 200 volna ekkora méretben, de minél több, annál jobb.)

Tény, hogy a remek jelfeldolgozás és vezérlés miatt egy kiváló LCD készülékről van szó, ami a legtöbb felhasználónak, a legtöbb közegben csodás képet ad.

Egyedül a "koromsötét" szobában filmezéshez nem ideális, mert a natív kontrasztja "mindössze" ~3.000-4.000:1, és hát tudjuk, hogy ilyen szempontból az igazán jó eredményhez min. ~5.000-6.000:1 natív kontraszt szükséges.

Rengeteg tesztet találsz a tévéről, Youtube-on is... ha egy kis LED világítást, vagy lámpát mindig használsz, akkor nem fogsz csalódni benne.

Mozgásmegjelenítésben Pana szint (hol az egyik, hol a másik készülékei a legjobbak, de állva hagyják a konkurenciát ilyen szempontból)

A színvilága nekem személy szerint a kedvencem; a SONY által kifejlesztett Triluminos panel az utóbbi 10 év egyik legnagyobb innovációja a tévék világában.

A SONY készülékeire (erre is) jellemző, hogy már gyári beállítások mellett, kalibrálás nélkül is meglehetősen színhű képet ad.

Ráadásul egy viszonylag használható HDMI 2.1 portot is kapott. (4K@120Hz még nem elérhető rajta, de 60hz-en minden további nélkül nyomathatod a konzol gépedet.)

Hozzáteszem, ha "csak" filmrajongó vagy, és nem játszol, akkor a legkisebb mértékben sem legyen döntési tényező számodra a HDMI 2.1! (A "Blu-ray" filmekhez úgysem kell.)

Az idei tévé paletta koránt sem teljes, a fele modellt még nem is ismerjük, ami pedig már kapható, azt a tavalyi változatokhoz képest dupla-tripla áron veheted meg. (Némelyik esetben a korábbihoz képest rosszabb tudással/minőségben.) Egyértelműen nem szabad ideit venni.

(
0
2021. június 12., szombat 13:03
Nincs mit. Az enyém 2019es széria, azon nincs, de nem is hiányzik egyenlőre. Úgy olvastam, hogy a ps5-höz és az új Xbox-hoz már jó, ha van. A 2021-es oled-ek már hdmi 2.1-el jönnek, de ezek kb 2 év múlva lesznek kifutó modellek. Legutóbb mikor néztem a tavalyi hz950  volt 630e körül. Igaz ez a 65', neked meg 75-ös kell. Nem tudom oled-be van-e akkora. Amióta megvan nekem nem igazán olvasok a témában.
0
2021. június 12., szombat 12:32
Szia!

Köszönöm az infót, akkor nem lesz a BD-kel sem. Ami most kicsit eltolta a vásárlást, az a HDMI 2.1 szabvány megjelenése. 2021-től lesznek ilyen csatival szerelve a TV-k, amint látom. Mivel a készüléket hosszabb távra tervezem megvásárolni, megvárom, míg kijönnek az ilyen csatival szerelt darabok és akkor veszek :D

Nem tudom, hogy ki fogom-e használni a funkcióit, de akkor már legyen ilyen is. Az összegyűjtött pénz pedig csak nőni fog.

Lehet a végén még OLED is lehet belőle. Addig olvashatom a teszteket.

Még egyszer köszönöm a választ.

Blu-Ray Fan írta:
Szia.

Ha kicsit visszaolvasol, látod majd, hogy én is ugyan ebben a cipőben jártam. Annyi külömbséggel, hogy én nem led-ben gondolkodtam, hanem oled! Addig gyűjtöttem, míg össze nem jött. A kifutó modelleket érdemes megcélozni, mert sok százezret spórolsz.
A képe valami iszonyat brutális, persze ehhez kell a jó forrás is. Én is csak 1080p-be nézek rajta, nincs még uhd lejátszóm. Illetve egy ps4 pro van rákötve.
0
2021. június 12., szombat 5:25
Szia.

Ha kicsit visszaolvasol, látod majd, hogy én is ugyan ebben a cipőben jártam. Annyi külömbséggel, hogy én nem led-ben gondolkodtam, hanem oled! Addig gyűjtöttem, míg össze nem jött. A kifutó modelleket érdemes megcélozni, mert sok százezret spórolsz.
A képe valami iszonyat brutális, persze ehhez kell a jó forrás is. Én is csak 1080p-be nézek rajta, nincs még uhd lejátszóm. Illetve egy ps4 pro van rákötve.
0
2021. június 11., péntek 16:05
Sziasztok!

Egy kis segítségre, véleményre lenne szükségem.

Jelenleg egy 50"-os Panasonic plasma Tv-m van, ami szépen teszi a dolgát, de már egy ideje gondolkodom a 4K felbontás felé történő nyitásra. Magával a márkával nekem semmi gondom nincs, egyszerű szoftver, semmi csicsa, mindent lejátszott, amire szükségem volt.

A váltással kapcsolatban két témakörben örülnék hozzászólásoknak, mert sajnos ezek egy része csak tapasztalattal szerezhető meg.

1. Mivel sok BD-m van és nem szeretném minden eddigi lemezem újra lecserélni, mennyire zavaró az 1080p-s anyagok megjelenítése egy 4K-s kijelzőn? Természetesen van 1-2 film, amiből beszerezném a nagyobb felbontású anyagot, de alapvetően maradnék a HD felbontásnál is.

2. A konkrét készülök a következő lenne: Panasonic VIERA TX-75HX940E. Ez most "viszonylag" normálisabb árban mozog. Mint mondtam, a márkával semmi bajom, tudom a Pana nem gyárt kijelzőt, ő is csak beszerzi. A 75-ös méretben (fizikailag ez a méret fér be a szobába) nem sok lehetőségem van. Ami talán érdekelne (és itt jönnek a tapasztalt felhasználók), az a LED technológia tulajdonságai. Azzal tisztában vagyok, hogy nem lesz plasma képe. Ha volna valakinek hasonló készüléke, érdekelne, milyen észrevételei vannak.

Hirtelen ezen infoókra lennék kíváncsi. Még én is olvasgatok az interneten, mert egy ilyen vásárlást 2x is meggondol az ember, illetve TV-t nem 1 évre vesz senki.

Az OLED technológia még picit drágának tűnik és arról többen próbáltak lebeszélni. Ez is érdekes lehet, kinek-milyen tapasztalatai vannak (ha van egyáltalán).

Minden választ és segítséget előre is köszönök!
0
2021. február 14., vasárnap 18:40
Sziasztok!

Szakértőkhöz lenne 2 kérdésem.Első:100Hz-es 4K TV-hez 60Hz-es vagy 120Hz-es HDMI kábel kell.Második:Panasonic DP-UB820EGK 4K lejátszóhoz 60Hz-es vagy 120Hz-es HDMI kábel kell?
0
2020. december 8., kedd 22:11
Az teny, hogy mas  ketto.

Engem szerencsere nem kapott el ez a 4K laz. Nekem teljesen megfelelo a Full HD kep.

Meg mint korabban is leirtam nekem az igazi hazimozi elmenyt a vetito adja a jelen esetben 110" os vetittt kep.

Meg nem szerettem volna egy nagy 65"os fekete teglalapot a feher nappali kozepere. :)

Nah meg abbol az arbol amibe most egy ilyen OLED kerul, sot kevesebbol vettem meg a vasznat plusz vetitot .

Nagyobb kep, nagyobb elvezet! :)

De ugye mindenkinek mas a fontos, mindenki ugy nezi a filmeket ahogy szeretne! A lenyeg, hogy elvezze a filmezest!

SuperHeRo
0
2020. december 7., hétfő 20:14
Köszi az ajánlást!
0
2020. december 7., hétfő 17:17
Nekem van full hd vetitőm és OLED LG tv-m is, a kettő teljesen más kategória, nem lehet összehasonlítani. Gondolom nem natív 4k vetítőd van, én viszont a 400 db 4k UHD filmmel azokat is szeretném élvezni. Eddig a bluray-eket néztem projektoron panasonic DMP_BDT700 lejátszóval, de sajnos egyszer beraktam a BD lemezt a panasonic 820 lejátszóba, és az csodát művelt vele a 4k OLED tv-n, ezután nem sok kedven van vetíteni 120 col ide vagy oda.
0
2020. december 7., hétfő 17:12
pana 820 uhd lejátszót vegyél, az alá nem menj.
0
2020. november 23., hétfő 23:59
Akkor gratula hozza! ;)

Hidd el ha egyszer lesz neked is vasznad mar nem akarsz "kis tvn" tobbet filmezni. :)

Nekem igy mar nem is kell moziba menni, mert mar otton van a mozi. :D

Kep is meg a hang is jobb mint egyes mozikban.

Pl a CC mozikat nem szeretem, amit szerettem az a Sugar mozi, ott is  a Spielberg terem, az volt a jo!
SuperHeRo
0
2020. november 23., hétfő 23:51
Megvan már, köszi. Tudom, hogy nagy királyság a vászon, ezért járok moziba. :)

Nekem most itthonra a legjobb opció a tv. Az oled nálunk van a hálóba, a plazma meg ment a kislány szobájába. Nem mondom, hogy sose lesz vászon, de az még nagyon a távoli jövő nekem. A következő lépés egy Pana uhd lejátszó lesz.
0
2020. november 23., hétfő 20:55
Hát lehet, hogy nem tudja, de azért szerintem más élmány egy 110"-t nézni, mint egy 65"t. Nekem meleltte van egy 42" Panasonic plazmám, és közel hozza annak a minőségét. Egyedül akkor szürkébb kicsit a fekete, amikor sok sötét rész van a filmben. De pl az Avatar elején, amikor az űrben ott az űrhajó és körülötte minden fekete, ott olyan a képe mint a plazmának.

Képkeket rakhatok be, de ugye azért az nem teljesen tükrözi a valós képet.

Meg nem kell újat venni mindenből, használtan jobban kijön az ember.

Pl ami nekem van projektor az új korában 2 millió volt meg plusz 1 millió bele a lencse. Természetesen nem ennyiért vettem. :D A vásznat vennem újjonnan kínából, 1 hét alatt itt volt.

De pl egyik havernak is ilyenje van, nála láttam élőben, pl ő is 65" OLEDen gondolkodott, de végül a vetítés melett döntött.

Megnekem pl egy 65"ös tv a falon az nem lenne dísz, inkább uralná a helyet.

A vásznat meg szépen felhúzza a motor a tokba és kész.

De persze, nem vagyunk egfyormák, mindenkinek más a fontos. De én azt vallom, hogy az igazi házimozi az a vászon+projektor, a TV az csak egérmozi lesz. :)

De remélem sikerül megvenned a kinézett OLEDet és sok jó filmet kívánok hozzá. ;)
SuperHeRo
0
2020. november 21., szombat 23:34
De az nem tudja azt a képminőséget, mint az oled. Korábban gondolati szinten belemerültem én is, egy jó minőségű alap proji millió felett van, plusz vászon, kábelezés és kell hozzá egy üres szoba is. Hamar letettem róla. Annyi pénzem nincs, se helyem hozzá. A tv meg kikapcsolt állapotába is egy szép dísz. Mindegy, ez örök vita, pro, kontra, én mérlegeltem és a lehetőségeimhez képest döntöttem.
0
2020. november 21., szombat 22:31
En meg mindig az vallom, hogy aki rendes mozit szeretne otthonra az csak a vaszon es a projektor! ;)

Nekem szerencsere most megadatott, hogy vegre teljesult az almom es teljes lett a hazimozim. :)

42"rol ugrottam egy picit 110" :D

Olcsobban kijott, mint a korabban linkelt 75" LED tv. ;)
SuperHeRo
0
2020. november 9., hétfő 13:33
Ó, pedig ha kettő lenne, tudnál másolni!
0
2020. november 9., hétfő 0:08
Oké! A kezdeti észrevételek azért leírom.

Ami nem tetszik, hogy 4 kis csavar tartja, rögzíti a talphoz. Ha kicsit megmozdítom vagy véletlen meglököm, mozog az egész, félelmetes. Vagy pl mikor bedugtam a hdmi-t, az antennát. Nyilván nem esik szét, de még szoknom kell, a plazmám jóval stabilabban állt. Gondolom ez a mérete miatt, illetve mert vékony, azért ilyen. Fali konzollal nem tudom milyen lehet, talán stabilabb.

A hátulján van takaró a kábeleknek a talp résznél is, jól ellehet vezetni a kábeleket.

A hangzása gyenge, szinte semmi mély, bár tv adáshoz ez is elég. Igaz nagyobb hangerőn nem próbáltam, de nem hiszem hogy úgy dübörögne.

A képminőség 4K-ban brutális, full hd-ban is lenyűgöző, sd-ben értelemszerűen gyenge de nézhető! De csak belenéztem egy-egy filmbe, ehhez majd több idő kell. Konzollal még nem próbáltam.

Ja, és a mérete. 165cm. Muszáj megemlítenem, hogy ez rohadt nagy, főleg a 105cm után, de imádom, teljesen letaglóz! :)

0
2020. november 8., vasárnap 18:38
Ez klassz! Majd írd meg kérlek a tapasztaltaidat, amikor már alaposan letesztelted! ;-)
0
2020. november 8., vasárnap 14:21
A 65-öst az euronics-tól. Megint lement az ára. Annyi érdekesség volt, hogy megrendeltem, szállítási költség + 5000. Aztán napközben módosították ingyenes szállításra. Felhívtam őket, hogy töröljék a rendelésem, illetve én is töröltem a menüben és megrendeltem újra, immár ingyenes szállítással, mégis kettőt küldtek! :) A futár hívott fel, hogy kell-e mindkettő valóban, mondom nem. Mire ő, gondoltam. Végül egyet szállított ki.

0
2020. november 8., vasárnap 12:25
Örömmel hallom! :)  Melyik képátlójú modellt vetted meg, és hol sikerült megvásárolnod végül?
0
2020. november 7., szombat 17:48
Köszi, de már tárgytalan. Ma befutott a gz950!! :)
0