Kezeld a véleményemet inkább laikus, mint szakértői álláspontnak.
Jómagam is hasonló helyzetben voltam pont egy hete, és nem volt nehéz döntenem végül (ár-érték arányban).
Miután itt leírták előttem, hogy az 1080p felbontásnak (1920*1080 képpont) 81-82 centis képátlónál nem sok értelme van (ezt a felbontást hívják az áruházak full HD-kategóriának), ezért úgy gondoltam, hogy a 720p felbontású készülék is elég nekem (ez csak 1280*720 képpontot jelent, és ezt nevezik HD Ready-nek - ennél "szarabb" LCD nincs a piacon, hacsak nem Orion vagy hasonló okosságok, amit ugye nem ajánlok, azaz minimum HD Ready-t tudsz venni, még ha nem is akarsz:). A szobámba sajnos én se tudtam fizikailag elhelyezni egy 106 centis készüléket; ha tudtam volna, az tuti "full HD"-s lett volna.
Gondold azért át, biztos nem megy-e egy 106 centis! Egy 720p-s 106 centis és egy 1080p-s 106 centis között nagyjából 20-30 ezer Ft a differencia - ekkora tételnél az élmény miatt megéri esetleg egy kicsit tovább spórolni. Nem beszélve arról, hogy így lenne értelme a Blu-raynek is, ha váltasz/kiegészülsz egyszer egy kék lejátszóval.
Tehát én végül egy 81 centis, 720p-s LG mellett (32LH2000) döntöttem, ez most akciósan került 109 900.- Ft-ba, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Vettem hozzá most szintén akciósan (14 990.- Ft) egy LG lejátszót (DVX492H), mely a HDMI kimenete (és csatlakozó) segítségével 1080p felbontásra képes felkonvertálni a DVD képét, és annak ellenére, hogy a tévém csak 720p-t tud, illetve hogy a készülék nem túl drága, ezáltal léteznek sokkal szebb konvertálásra képes készülékek, a kép jól észrevehetően kontrasztosabb és részletgazdagabb lett.
Azt tanácsolom még, hogy próbáld úgy berendezni a szobát, hogy 3 méter távolság ne legyen közted és a tévé között, szorítsuk ezt 2 méter alá, mert 3 méterről már elvész mindennemű, felbontással kapcsolatos élmény, sőt, 3 méternél már szinte mindegy, hogy mit veszel.