A TV-m nemrég feladta harcot, csereutalványt kaptam az edigital-ba. Kérdés:
Milyet vegyek? :)
102-107 centis masina kellene (kisebbet nem akarok, nagyobb nem fér el az Ikeás szekrényben), főleg PS3-ra és kékekre ofkórsz. A max keret rá: 250k.
Merszí.
0
2009. szeptember 19., szombat 19:28
590
Látom nem jön válasz az előző kérdésemre!:( Egy másik kérdés valakinek van Panasonic TX-P42S10E típusú plazmája,mert most talán ez jönne szóba!?
0
2009. szeptember 13., vasárnap 15:27
590
Sziasztok!
Érdekelne,hogy mi a véleményetek az LG 50PS8000-ről? Van-e valakinek ilyen,illetve hozzáértők mit mondanak róla,mert lecserélném a régebbit,de nem igazán tudom,hogy 42-50"-ba milyen márkát vegyek,mert az LG ajánlják még mindig,de igazából 300 körül megállnék,és ezt a plazmát már ekörül meglehet venni!
0
2009. szeptember 11., péntek 2:55
12
Raul,
Én azt tanácsolom, hogy ne vegyél lapos tv-t, ha nem akarsz blu ray-t és hd tv csatornákat nézni rajta. Csalódni fogsz, és átkozod magad, hogy kidobtál egy csomó pénzt feleslegesen. Ez fokozottan igaz, ha analóg adásokat szeretnél nézni a hd tv-én. Vegyél blu ray lejátszót, fizess elő hd tv csatornákra, és akkor már gondolkodhatsz lapos tv beszerzésén. A képátló attól függ, milyen messze ülsz a tv-től. A nézési távolság ne haladja meg a képátló kétszeresét. Egy 42 collos lapos tv-t 2 méternél távolabb nézve elvész a nagy felbontás adta plusz információ. LCD, vagy plazma? A plazma panel gyorsabb, ha sok sportot nézel jobb a plazma, a plazma fekete szintje is jobb. Az LCD kevésbé érzékeny a beégésre. Mindkét kategóriában vannak kiemelkedő márkák, plazma Pioneer (bár már leállt a gyártással), LCD Sharp. Jó tanács, a kiszemelt tv-t menj és nézd meg működés közben a boltban, lehetőleg olyan fényviszonyok mellett, amelynél tv-ézni szoktál.
Üdv,
0
2009. szeptember 11., péntek 2:27
14593
A Full HD-nak 100 centis képátló alatt nincs sok értelme. Erre a célra egy 102 / 107 centis készülék már ideális, főleg ha Blu-ray fut rajta.
Nekem LG Scarlet LCD-m van (42LG6000), teljesen korrekt gép a maga kategóriájában. Persze vannak ennél sokkal jobbak is, de az én ízlésemnek megfelel. :)))
0
2009. szeptember 11., péntek 2:02
81
Üdv mindenkinek!
Tévé vásárlás előtt állok, de nem akarom elkapkodni. Eddig DVD író vásárlásnál is hasznos információt kaptam sőt házimozi vásárlásnál is. Viszont a tv esetében gondban vagyok. Nem akarok mondjuk hatalmas átmérőjű tv-t venni. 100 cm fölé nem szeretnék menni. A márka alapján az LG fele húz a szívem. Először is full HD legyen. Valamint lehessen rajta normális minőségben tv csatornát is nézni. Úgy mint forma1 valamint foci amit szivesen nézek. Az ilyen tv-k esetében ha már full hd-s akkor a tv adások mennyire rosszak? (pixelesek). Vagy az ilyen tv-t egyáltalán nem lehet használni igazából ilyenre hanem csak és kimondottan DVD illetve Blu ray filmek nézésére? Kábeltévé van nem pedig régi antennás megoldás. Milyen paraméterek számítanak a tv vásárlásnál?
0
2009. július 31., péntek 15:25
1153
Most már kezdek hozzászokni. Nem vészes a hangja, de néha hallható.
0
2009. július 31., péntek 15:13
99
A plazma fogyasztása, azaz a tápegysége által leadott teljesítmény az lcd-vel szemben a képtartalomtól függ. Amikor sötét a képtartalom kevesebb cella illetve kevésbé intenzíven üzemel, míg egészen világos képek esetén nagy intenzitással. Vagyis a kijelzőpanel által leadott és felvett teljesítmény világos képek esetén megnő, így jobban terheli a tápegységet, aminek zaja is megnő. Néma táp nincs, legfeljebb nem érzékelhető a hangja. Tehát az észlelt jelenség normálisnak mondható. A körülményektől meg az egyéni ingerküszöbtől függ, hogy ezt ki mennyire veszi észre és tartja zavarónak.
0
2009. július 21., kedd 14:04
4792
persze... szerintem ezzel semmi gond nincs. azzal, hogy úgy melegít mint egy gázkonvektor azzal sokkal inkább :)
0
2009. július 21., kedd 13:59
1153
Vettem egy Panasonic TX-P42S10E plazmatévét. Meg vagyok vele elégedve, de valamit észrevettem. Amikor sötét műsort nézek, akkor semmilyen zaja nincs a TV-nek. De ha világos az adott műsor, akkor van egy kis zúgása. Ha éppen beszélnek, vagy zene megy, akkor nem hallani semmit, mert elnyomja. De ha éppen csend van az adott műsorban, akkor egy kis zúgás hallható. Nem hangosan, csak halkan. De csak világos képek esetében. A többi plazma tulajt kérdezném, hogy ez mennyire normális jelenség? Másnál is van ilyen?
0
2009. június 18., csütörtök 20:56
4201
Kár, hogy ez az erősítő nem olyan digitális üzemű, mint a Pana SA-XR szériája. Azok elég különlegesek, és jó véleményeket kaptak. Ez nem hinném, hogy felvenné a versenyt egy azonos árú Marantz-al vagy Pioval.
0
2009. június 18., csütörtök 16:45
275
Nekem is tetszik ez az erősítő, szívem szerint ezt venném, meg a többi cucc is Panasonic. DE azért mégiscsak Panasonic, ami nem olyan jó hangzásban. Mellesleg a fülem se elég jó, hogy ezt halljam. Sokkal olcsóbb Pioneer 818-as vagy 918-as is elég lenne nekem, ha 1080p-t tudja (állítólag nem mind tudja), true hd meg van a lejátszóban, akkor erősítőnek nem muszáj tudnia. Nehéz a döntés.
0
2009. június 18., csütörtök 15:08
2405
Én is pont ezt néztem ki magamnak :)
0
2009. június 18., csütörtök 14:27
7252
Ajánlok én Neki jó Pana erősítőt: PANASONIC SA-BX500. Bár lassan egy éves modell lesz, azért nem olyen rossz! ;-) Ára pedig igen változó, mert eléggé nagy a szórás: 125eFt-tól 165e Ft-ig. :-O
0
2009. június 18., csütörtök 13:41
4842
nekem ez a tv nagyon szimpi, főleg, mert 400hz :P és valóban nagyon szép a képe.
0
2009. június 18., csütörtök 12:10
2405
Freddy, a PF-es változat francia modell, nem a hivatalos magyar képviselet által foglamazott. Én is egy ilyet néztem ki (bár 50 colosat), méghozzá elég jó áron, csak senki sem tudta megmondan, mibel különbözik a a sima P-s változattól :( Első ránézésre csak a tunerben van különbség, de ki tudja, hátha van még valami más is, amit nem írnak sehol...
0
2009. június 18., csütörtök 11:14
4842
azt hiszem, hogy egy pana pf42s10 mellett döntök.
0
2009. június 18., csütörtök 10:36
2967
Nem baj. Jól teszed! Én meg pio-fan vagyok. :-)
0
2009. június 18., csütörtök 10:16
2405
Kihagytam, h a G15-ön van LAN bemenet is, szal neten levő (akár HD-s) videók nézésére is alkalmas lehet. Bár szerintem ezt sosem fogom kihasználni, mert annyi kütyüm van már, amin lehet netezni... és amúgy se lenne időm csak úgy netes tartalmakat nézegetni! :(
0
2009. június 18., csütörtök 10:14
2405
Nem a Pana-fanságról van szó, csak szeretem ha egy helyiségben minden egy márka :P Na jó, a hangfalak valószínűleg nem lesznek Panák, de a többi legyen az... :)
0
2009. június 18., csütörtök 9:12
2967
Blu-deejay!
Nem is tudtam, hogy ekkora panás vagy! :-) Egyébként Én is azt tudom ismételni, mint a többiek, hogy a hangfalakra tényleg áldozni kell. Mint mondtam itthon nálunk is karácsonyra lett meg minden (TV, BD-player, erősítő; minden Pioneer), de csak a hangfalak hiányoznak. Most a régiekkel tolom rendszert. (Center+2hátsó: Philips, 2első: Technics és mélynyomó: JVC.) De az már nem fért bele, úgyhogy majd mostanában jön. A kábelek meg mint ahogy említettem Neked is, nagyon sokat számítanak. Eszement nagy különbségek tudnak lenni. Szóval tényleg ad meg a módját. Tudom, nagyon drága mulatság, de hosszútávon meg fogja érni. Mondjuk Én a Pana erősítőnél azért jobbat ajánlanék, de ha mmindenáron Pana, akkor Pana. :-)
Egyébként hangfalakról mi a véleményetek? Nem mintha nem döntöttük volna el mi lesz itthon, de gondoltam megkérdezlek titeket. :-) Márka? Mi Dynaudio-ban és Acoustic Energy-ben gondolkozunk. De persze aztán megváltozhat még ez. :-)
0
2009. június 18., csütörtök 0:51
2405
DivX jó ha van, de meglennék nélküle is, végülis a PC-men minden lejátszható. Inkább a G15-ös szériában levő mélyszín kiemelés érdekel. Bár az árnyalatok száma változatlan a G10-hez képest, állítólag ez a kiemelés sokkal szebbé, erőteljesebbé teszi a színeket a G10-hez képest is.
0
2009. június 18., csütörtök 0:39
5023
divx-et én se néztem még az én Panasonic tvmen, de tv-ből dvd-re felvett filmet igen és az "ocsmány" kifejezés a képre egy eléggé pozitív jelző!!! pedig HQ-ra volt beállítva a képminőség és így is szar a kép rajta!