A hangfalak most úgysem fértek volna bele. Talán majd pár hónap múlva, év vége felé. Addig megleszek a mostaniakkal... :) Most a hangsúly a tv-n van!
0
2009. június 17., szerda 22:05
7252
Közben találtam még egyet a szériából: PANASONIC SB-AFC800: 153e Ft - nem sokkal kevesebb, mint a 3 "kicsi" külön-külön, csak itt a centerhez kapsz még egy talpat is.
0
2009. június 17., szerda 21:36
7252
És mi lesz a Pana fa hangfalakkal? ;-)
0
2009. június 17., szerda 21:29
1430
Szerintem a G10-es is elég jól felszerelt már, én inkább azt választanám a nagyobb méret miatt. Divx-et ugyan még nem láttam ekkora TV-n, de szerintem ocsmány lehet, így nekem marhára nem hiányozna ez a funkció (vagy ha mégis, akkor a PS3 lejátssza).
0
2009. június 17., szerda 19:54
2405
Szerintetek mi a jobb választás?
Panasonic TX-P50G10E vagy TX-P46G15E (utóbbin van DivX jetátszás SD kártyáról, mélyszín kiemelés, ez utóbbi mennyire számít?). Árfekvésük azonos!
0
2009. június 17., szerda 16:09
12
Első körben kapcsolt ki a 100 Hz-es feldolgozást dvd-zés közben, ha ez nem segít, akkor próbáld meg, hogy kikapcsolsz minden digitális jelfeldolgozót, ezek többnyire csak analóg tv adások nézéséhez szükségesek.
Hd ready - két fontos kritériumnak kell megfelelni, legyen 720 aktív sor felbontása a készüléknek, amelyen progresszív képet meg tud jeleníteni, illetve legyen hdmi csatlakozója, amely hdcp képes, a komponens jelátvitel nem.
0
2009. június 17., szerda 13:56
1430
Nem vagyok olyan járatos a témában, de szerintem manapság az a minimum, hogy HD-ready legyen. Ha gyártanak még CRT-t (szerintem már nem), akkor esetleg az lenne normál felbontású.
0
2009. június 17., szerda 13:51
4842
minden lcd tv hd ready?
0
2009. június 16., kedd 2:52
4201
"tehát akkor gyakorlatilag olyan eredmény lesz mint egy 29.97 kockás ntsc adás?"
Annál azért jobb. De igen, eléggé hasonló.
"mkv-s 1080p-s filmet néztünk és ott bizony ugrott a kép időnként eléggé észrevehetően."
A 3-2 pulldown (24p->60p) nem időnként ugrik, hanem folyamatos "jelenség". Ha időnként, pár másodpercenként ugrik a kép, az biztosan más miatt van. Egy 1080p-s h264-es MKV esetleg megfoghat egy dedikált médialejátszót is, ha a bitrate időnként felugrik.
0
2009. június 16., kedd 1:46
14593
MKV-hoz annyit értek, hogy a laptopomon jól megy, az egyel korábbi gépen akadozott mint az őrült (kevés volt a RAM a gépben)... :)))
0
2009. június 16., kedd 1:33
4792
és akkor miért ugrott ha nem volt 24p? dvd se az mégsem ugrik.... túl nagy lehet file méret? remélem blu raynél ilyen nem lesz...
0
2009. június 16., kedd 0:47
14593
Mondjuk attól, hogy esetleg az MKV fájl nem 24p volt...
0
2009. június 16., kedd 0:41
4792
köszi választ...
tehát akkor gyakorlatilag olyan eredmény lesz mint egy 29.97 kockás ntsc adás? mert akkor teljesen jó. viszont jómultkor ismerős vmi médialejátszóját hdmi-n rákötötte amiről mkv-s 1080p-s filmet néztünk és ott bizony ugrott a kép időnként eléggé észrevehetően. ez akkor nem olyan lesz? az az ugrás mitől lehetett??
0
2009. június 16., kedd 0:17
2405
Ezeket már én is láttam, de ezek is egy vagyonba kerülnek. Még körbenézek, aztán majd kérdezek :D Lehet h most csak egy sztereo szettet fogok venni, a többit meg csak pár hónap múlva...
0
2009. június 15., hétfő 22:53
7252
Na, a második linket csak elbabráltam... pedig átnéztem; na mind1...
0
2009. június 15., hétfő 22:51
4201
Türeleeem... :)
Én rákerestem, és több fórumon is írták, hogy a TW700 nem tudja a 24p-t, ami azt jelenti, hogy 60hz-en jeleníti meg a 24p-s BD filmeket. Mindegy, hogy 720p-re, vagy 1080p-re állítod a lejátszót, minden páratlan képkockát 3-szor, és minden rákövetkezőt 2-szer jelenít meg, ettől a mozgás nem olyan folyamatos, mint amihez a PAL-rendszerben hozzászoktunk. Az NTSC-országokban viszont a 24p előtt minden filmet így néztek, és hozzá tudtak szokni. Főleg kamerapásztázásoknál lehet észrevenni, kisebb, vagy rendszertelenebb mozgásoknál kevésbé. Viszont a rendes 24p megjelenítéshez másik megjelenítő kell.
0
2009. június 15., hétfő 22:51
7252
Még egy dolog: a Pana fa hangfalai igen zsebbenyúlós mutatványok ám:
PANASONIC SB-PF800: 270e Ft / pár - front sugárzók;
font color="#ff0000">PANASONIC SB-PS800: 53e Ft / db - center és háttér sugárzó(k), de lehet front is, így szép, egységes a készlet! ;-) ;
PANASONIC SB-WA800: 145e Ft - aktív mélysugárzó
Lehet szépen számolgatni, hogy mennyi egy 5.1-es, vagy egy 7.1-es rendszer, egyforma hangsugárzó-készlettel, vagy a "kicsit" drágább állókkal... Mondjuk egy ilyen szettet én is elnézegetnék/hallgatnék itthon... :-O
0
2009. június 15., hétfő 22:43
4201
Ha PC-t akarsz használni HDMI-vel, akkor szólok, hogy 1-2 speciális hangkártya kivételével a HDMI kimenetes hang- és videokártyák nem viszik át a tömörített TrueHD/DTS HD jelet, a másolásvédelem miatt. De ez elvileg nem gond, mert a lejátszó programok tudják dekódolni a hangot, és többcsatornás PCM-ként át tudják küldeni a HDMI-n keresztül az erősítőnek (ez nem okoz minőségromlást). Ekkor viszont nincs szükséged HD-képes erősítőre, csak olyanra, ami képes PCM-et fogadni HDMI-n keresztül. Ezt mondjuk gyakran nem tüntetik fel, és sok olcsó erősítő csak a jelet képes továbbítani a HDMI kimenetre, de nem kezd vele semmit.
0
2009. június 15., hétfő 22:37
4201
Ilyesmit látsz?
Ha igen, akkor a kérdés az, hogy milyen lejátszód van, és hogyan van összekötve a tévével. Ez ugyanis a lejátszó sara, béna a progresszív kimenete, nem tud rendesen deinterlacelni. Ha HDMI-vel vagy komponens kábellel van összekötve a tévével, akkor próbáld meg a kimenetet progresszívről (1080p, 720p, 576p) interlaced-re vagy 576i-re állítani. HDMI-vel ezt nem minden lejátszó tudja, ebben az esetben a komponens csatlakozást javaslom. Mivel a tévé elég új, ezért feltételezem, hogy elég jó a deinterlacer algoritmusa.
Ha nem ilyen a jelenség mint a képen, akkor lehet, hogy csak a tévének van túl magasra állítva a temporális zajszűrője. Azt DVD esetében nyugodtan ki lehet kapcsolni, vagy minimumra venni.
0
2009. június 15., hétfő 22:26
4792
derceto vagy vmi szakavatott dobhatna majd válaszd bajomra.... :)
0
2009. június 15., hétfő 22:00
2405
Nem vagyok Panasonic dolgozó! ;) De... nálam helyiségenként el vannak osztva a márkák. Konyha AEG-Electrolux, nappali Pana (kivéve PC), fürdő Electrolux, stb... Egyszerűen bántja a szemem a nem oda illő márka. Képes vagyok több pénzt is költeni ilyen kütyükre, a lényeg h azonos márkájúak legyenek. Egyedül akkor vagyok hajlandó kompromisszumra, ha az adott márkából nem létezik olyan kütyü, amilyen nekem kell.
0
2009. június 15., hétfő 21:54
7252
"...zsákoltam be) NINCS analóg kimenete..."
0
2009. június 15., hétfő 21:50
7252
Én a TECHNICS SB-M01-es hangfalról tudok Neked nyilatkozni. Listaára 150e Ft volt, "mini" mérete és kis, 8 cm-es mélyközép sugárzója (viszont 3! cm-es elmozdulása van) révén viccesnek tűnhet, de ez mindig csak addig volt így, ameddig meg nem hallgatták, ameddig meg nem szólalt. Félelmetesen érzékeny, nagyon jól pozicionált hangja van, csak az elhelyezésére kell nagyon odafigyelni. Mivel bass-reflex rendszerű, ezért a faltól való távolsága nagyon sokat számít. Én mindig a remasterelt DM singles albumot teszem be a CD-be, ott is a Leave In Silence-t: nagyon telt, de nem tolakodó mélyekkel és magasokkal, minden hangszer / hangjegy a helyén van. Abszolút "referencia" értékű - ha szabad rá ilyet mondani - és minden rendszernek megmutatja a valós hangját, képességét. Én egy digitális rádióerősítővel hajtom, a CD-nek és az MD-nek (na jó, egy SONY LISSA rendszert zsákoltam be) analóg kimenete, teljesen jitter-mentes minden.
Mivel a Panasonic / Technics egy cég, szerintem nincs nagy különbség a hangfalak között (az általad említett és e között, minőségi, belső felépítésben), illetve az a széria házimozihoz lett kifejlesztve. Megjelenésekor elég húzós volt a komplett szett ára, azonban ha mára már olcsóbb lett, vagy van rá lovetta, szerintem jó választás. ;-)
0
2009. június 15., hétfő 21:42
4792
Hát ha a panasonic lelkes dolgozója vagy és a márkahűség szétfeszíti pici lelked akkor biztos jó ha minden panasonic.... :) én viszont úgy v agyok, hogy inkább választom adott ár mellett a jobbat, független attól hogy mi a többi dolgom márkája.... itt többen ajánlják marantz erősítőjét, én mondom mellé pioneert... hangfalt pedig hangfalgyártótól szerintem... :) mission, bose (301 húúú menj és hallgasd meg, olyan teljes hangképet ad, és a mélyhang is ott van rendesen...) stb..
0
2009. június 15., hétfő 21:23
2405
OK, vettem. Akkor szép lassan bezsákolom a hangfalakat :D
Egyébként a kihasználtságot nem teljesen értem... A mostani vacak kb. 20e-t érő aktív PC-s hangfalaimon is érezni a TrueHD/DTS-HD és sima DTS közötti különbséget, egy 100-150e-s cuccon valószínűleg még jobban lehet...
Még egy kérdés: a Pana fa hangfalai milyenek? Valakinek van vele tapasztalata?