epson tw700-as projim van ami nem full hd, hanem hd ready, ismeri a következő jelforrásokat: NTSC / NTSC 4.43 / PAL / M-PAL / N-PAL / PAL60 / SECAM/ 480i / 480p / 526i / 526p / 720p / 1080i / 1080p
máshol írtátok ha nem 24p-s a megjlenítő akkor lesz néhol ugrás képen. viszont neten rákeresve erre projira és különböző blu ray kombinációkra sehol sem említik ezt a jelenséget. megnézve a támogatott jelforrásokat számomra is úőgy tünik ha ismeri 720-at és 1080-at progresszív módban akkor blu ray esetében nem szabadna ugrásnak jelentkezni. vagy valamit rosszul értelmezek? be lehet állítani úgy sony 550-s vagy pio 51fd-t hogy 720p-t vagy 1080p-t adjon ki és ne legyne képen ugrálás?
köszi választ...
0
2009. június 15., hétfő 10:20
4792
ugyanazt mondom neked is mint freddynek, inkább szóljon 2.1-ben jóminőságű hangszórókból a hang, mint 5.1 gagyiból szarul.... 100-ezres hangfalszettfeh meg tökfölösleg truhHD-s erősítő mer tez kb olyan mintha egy egyszerű trabantba tankolnál a legjobb minőségű, legdrágább üzemanyagból.... nem tudja kihasználni.... vagy vegyél truhd-hoz méltó hangfalat és akkor van értelme, vagy ne erőltesd truHD-t és ott megamaradt pénzből vegyél jobb hangfalszettet (és nem mindegy hogy 6 hangszóróra adsz ki 150 ezret, vagy 3ra... a minőség magáért fog beszélni)
0
2009. június 15., hétfő 10:06
29
Sziasztok! Tegnap vettem egy Sony KDL 46V4000-es készüléket és a következő problémám van. DVD lejátszásnál (tv nézésd közben nem vettem észre), az emberek húzzák maguk után a csíkot (biztos van valami szakmai kifejezése ennek....). Esetleg tapasztalt már valaki iylet? Ez a tv adottsága és nyugodjak bele vagy valami beállítási gond? Előre is köszönöm!
0
2009. június 15., hétfő 3:35
2405
Köszi a választ, derceto!
A tv-t szerintem tovább fogom használni, mint 2-3 év, én most olyan 5-6 évre tervezek előre (tudom, h nehéz, mer a technika gyorsan fejlődik, de hátha nem leszek túl elavult a kiszemelt konfigurációval).
Ahogy elnézem, olyan nagyon nagy árkülönbség nincs a kiszemelt Pana és az általad írt erősítők között. Asszem Pana lesz a befutó, már csak azért is, h ne bántsa a szemem egy idegen márka :) [mindenem Pana most is]
A hangfalszettet mindenképpen mélynyomóval szeretném. A NetDepo-t már nézegettem is, de minden márkaboltban többszázezres szettekre akarnak rábeszélni (egy ilyen erősítőhöz olyan szettnek lenne értelme), de nekem a hangfalak nem érnek annyit és az olcsóbbak közül meg fogalmam sem volt, melyik lenne jó nekem. De majd megnézem az általad írt szetteket. Lehet h nem fogom tudni teljes egészében kihasználni az erősítő adta lehetőségeket, de mindenképp TrueHD/DTS-HD-s erősítőt szeretnék. Már csak azért is, h a BD Ready PC-met HDMI-n csatlakoztatni tudjam hozzá. Ha jól tudom, akkor HDMI-n keresztül a hang digitális formában kerül továbbításra és azt ebben az esetben az erősítő fogja dekódolni (persze lehet h csak így logikus nekem, sajna időm még nem volt h jobban beleássam magam a témába)
0
2009. június 15., hétfő 3:18
4201
Ha legalább 3 évig tervezed használni a tévét, akkor szerintem megéri a plusz 1 év gari. De ha 2 év után eladod, akkor is előnyösebb.
Ha spórolni akarsz, akkor nem biztos, hogy a TrueHD/DTS-HD felé kell kacsintgatnod. A Egy 100-150 körüli hangfalszettel nem biztos, hogy ki tudod hasznáni. Panasonic 165e körül meg egyáltalán nem drága. De azért ajánlani tudok alternatívát:
Hangfal: Most hallottam Jamamura Harman Kardon HKTS 11-es szettjét, ami árához képest jól szól, és elég designos is, 120-130e között kapható. Mondjuk én a hozzá adott kábeleket cserélném (ez más hangfalszettre is vonatkozik). Ha nem ragaszkodsz a mélynyomóhoz, nagyon jó Mission, KEF, Wharfedale, Tannoy 5.0-ás összeállítások vannak a NetDepo-n.
0
2009. június 14., vasárnap 11:51
2405
Régóta tervezem, de csak most látszik megvalósíthatónak a TV vásárlás. Azt már korábban eldöntöttem, h egy Pana plazmát fogok venni, a legújabb kiszemelt áldozat pedig a TX-P46G10E. A kérdésem ezzel kapcsolatban csak annyi, megéri-e a +1 év (összesen 3 év) gari 30e-t? (ennyi a legolcsóbb (2 év garival) és a márkabolt (3 év garival) közti különbség) Valószínűleg igen, de hátha valaki megcáfolja ezt értelmes érvekkel :)
Ehhez szeretnék majd lehetőleg egy Pana erősítőt. Sajnos a TrueHD/DTS-HD-t csak 1 Pana támogatja, az pedig a SA-BX500EG és egy vagyonba kerül. Tudna nekem vki ajánlani ehhez alternatívát más, megbízható márkából?
És mindenhez szeretnék egy hangfalszettet is. A szaküzletekben mindenáron egy kb. 300-500e körüli hangfalszettet ajánlgattak, de ennyire azért nem szeretnék elszállni az árakkal, a fenti 2 kütyü is fél vagyon, ezért max. 100-150e-t (inkább 100, mint 150) szeretnék költeni egy 5.1-es szettre. Valaki tudna nekem segíteni ebben? Milyet éri meg venni? (jelenleg aktív PC-s hangfalalaim vannak, és a BD-k nézésekor azok is majd szétviszik a nappalim, de egy ilyennél azért jobbra vágyom :D)
Előre is köszi a segítséget!
0
2009. június 14., vasárnap 11:28
4842
na ma elmentem, és az lcd-knek nagyon nem tetszik a képük :S viszont a plazmáknak eszméletlen jó, ki is néztem egy párat, majd azok közül döntök, az egyik TX-PF42S10, de nem biztos :))
0
2009. június 14., vasárnap 0:20
174
Ha valaki szeretne minden részletre kiterjedő, objektív teszteket olvasni TV-ügyben, nézzen el ide: www.hdtvtest.co.uk ...már ha van, aki még nem ismeri az oldalt ;-) Akkor gondoltam, hogy beírom a linket, miután egymást követő hozzászólásokban olvastam ilyeneket pl: hogy: "ha LCD, akkor csakis LG", "ha LCD, akkor bármit, csak LG-t ne vegyél" :D
0
2009. június 10., szerda 22:38
1570
Nem full HD, de nekem teljesen megfelel..
0
2009. június 10., szerda 22:31
14593
Gondolom nem full HD, de amúgy jól hangzik, én nem csalódtam Scarletkében. :)))
0
2009. június 10., szerda 22:01
4842
köszi, de sajna csak a KURO-t tudom megnézni majd Nyíregyházán , de ha Pesten járok, majd megnézem.
0
2009. június 10., szerda 21:56
4201
Szerintem pont ott nem fogod tudni rendesen megnézni. KURO: http://www.basys.hu/locator/ (ajánlom a MOM Parkot) Panasonic: Ferenc krt. - Üllői sarok vagy WestEnd szaküzlet ha Bp-n jársz.
0
2009. június 10., szerda 21:51
1570
42LG3000, nem Scarlet..
0
2009. június 10., szerda 21:27
14593
Melyiket vetted, a 42LG6000 Scarlet-et? :)))
0
2009. június 10., szerda 21:22
4842
na majd pénteken megyek a hülye boltba, és megnézem, melyik a jobb :)))
0
2009. június 10., szerda 21:21
4201
Ja igen, ha LCD-ről van szó, akkor az LG is jó választás (jobb, mint a Sony vagy a Samsung). Az előbb kifelejtettem.
0
2009. június 10., szerda 21:13
1570
Én a múlt héten vettem egy LG 42"-os LCD-t; teljesen meg vagyok vele elégedve, világos szobában is teljesen élvezhető a sötét részeknél is minden gyönyörű szépen látszik. Ár/érték arányban szerintem a legjobb jelenleg a piacon..
0
2009. június 10., szerda 21:05
4201
"Pioneer KURO PDP-5080XA vagy a panasonic th-50pz80 a jobb?"
:) Én is pont ugyanezt kérdeztem másfél évvel ezelőtt. Bár lehet, hogy akkor még a PY700 volt a vetélytárs. Úgy voltam vele, hogy mivel többnyire 3 méterről nézem, ráadásul gyakran DVD-t, a felbontásnál nekem fontosabb a kontraszt, színhűség, egyenletes mozgás, képfeldolgozó processzor, stb. Ezért döntöttem az 5080XA mellett. A fullhd hiánya kb. 2-2,5 méter távolságból kezd feltűnni.
0
2009. június 10., szerda 19:19
12
Csak olyan tv-t vegyél, amit előtte láttál, kipróbáltál.
Ha ki fogod próbálni a Kuro-t, más úgy sem fog kelleni. A feketeszintben, reakció időben nem tud versenyezni az lcd a plazmával. Ha fontos a plasztikus, kontrasztos, gyors kép, akkor nem ajánlom az lcd-t. Számomra az lcd-k digitálisan felturbózott, fényes képeket adnak, náluk még a régi crt-m is szebb feketéket produkált. A Kuro versenyzik a feketékben a crt-kel.
További fontos szempont a vásárlásnál, hogy a képernyő átmérőjánek kétszeresénél nagyobb távolságból ne nézd a képet, mert elvész a HD felbontás. Akkor meg felesleges kiadni pénzt a HD-re.
0
2009. június 10., szerda 19:17
4201
Félreértések elkerülése végett: a plazmához sem kell besötétíteni (ellentétben a projektorral), csak sötétben jön ki az előnye. Sötétben a KURO-nak brutális kontrasztja van, ami egy többnyire sötét helyszíneken játszódó konzolos játéknál is sokat számít (Bioshock pl. nagyon hangulatos tud lenni éjszaka :D). Ezenkívül a plazmának nincs gondja a gyors mozgásokkal, ami megint csak fontos a konzolozásnál. Én sokat játszok rajta, és nincs okom panaszra. Nekem ilyenem van, szóval én erről tudok nyilatkozni, a Sonyt és a Panát nem ismerem közelről. Ez egy prémium termék, aminél a plazma technológián belül jelenleg nincs jobb, talán nem is lesz (a Pioneer sajnos leállt a fejlesztéssel és a gyártással). De ha LCD-t kellene vennem, akkor sem a Sony vagy a Samsung irányába mozdulnék, hanem inkább Toshiba-t vagy Sharpot néznék (vagy KURO-t, ha már itt tartunk). Tipp: én az Álmosvölgy legendája (japán kiadású) DVD-vel mentem TV-t tesztelni, amiben sok a sötét, ködös jelenet, finom színátmenetekkel. A KURO-n megnéztem a nyitójelenetet (bemutatóteremben), amit hiba nélkül adott vissza, a sötét árnyalatok zaj, sávosodás, pixelesedés nélkül, de kivehetően jelentek meg, ez győzött meg véglegesen. Egy világos, élénk színekkel teli jelenet szinte minden tévén jól mutat, nem véletlenül tolják ezeket a boltokban.
0
2009. június 10., szerda 18:28
174
Megpróbálok majd egy KURO-t is szemrevételezni, és ha TÉNYLEG annyival jobb, mint ahogy mindják (és főleg: amennyivel drágább: a Samsung-hoz képest pont 50%-al :), akkor elgondolkozok rajta... Árban pl a Sony 200hz-es 52Z4500-al van egy kategóriában a tavalyi fullHD-s KURO. Ezeket már érdemes lenne azonos körülmények között összehasonlítani... Én egyébként konzoloznék is rajta, és ahoz nem feltétlenül szeretnék mindig besötétíteni, mint a filmekhez.
0
2009. június 10., szerda 18:16
4842
Pioneer KURO PDP-5080XA vagy a panasonic th-50pz80 a jobb?
0
2009. június 10., szerda 17:32
4201
Én a Samsungról hallottam rosszakat. Az ember vagy kompromisszumot köt, vagy marad a KURO. Nekem is sokba fájt, de ha évekig használok egy többszázezer forintos készüléket, akkor sokat számít, hogy hibátlan legyen.
0
2009. június 10., szerda 17:13
174
Én is ezt tervezem, semmiképpen nem akarom megvenni egyik típust sem, amíg nem sikerült mindegyik kiszemeltet megnéznem. Sajnos a plazmák miatt tényleg kénytelen leszek keresni valami normális bemutatótermet, ahoz meg fel kell utaznom Pestre, mert Eger felé nem nagyon van ilyen :( (max benézek majd X-presshez is a rendeléseimért:) A KURO egyébként nekem még mindig túl drága, a Panasonikról meg mostanában elég sok roszat hallani...ezért lett a jelöltem a Samsung.
0
2009. június 10., szerda 15:38
4842
köszi, de mivel elég drága még várok egy kicsit és megnézem még ezt a tv-t is Panasonic TH-46PZ80E.