Én nem bízom abban a beállításban amit a boltban általában látok. Az LCD-nek nagyobb a fényereje, ezért erős fény mellett egyértelműen szebb képet ad, mint a plazma. Szerintem ízlések és pofonok, de szerintem nézz meg egy Pioneer KURO-t, vagy egy újabb Panasonicot egy normális bemutatóteremben. Én még nem láttam olyan LCD-t, ami színben, kontrasztban meggyőzött volna.
0
2009. június 10., szerda 1:10
174
Ja, egyébként nekem az nem tetszett a plazmáknál, hogy (boltban legalább is, erős fény mellett) teljesen sík, 2 dimenziós képet adnak, egy nagyobb LCD előtt meg szabályosan szédültem, olyan mélységű, 3D hatású képe volt :D
0
2009. június 10., szerda 0:20
174
Sziasztok!
Engem a plazma vs. LCD vitával kapcsolatban érdekelne pár nézőpont, kinek mi a véleménye, pro/kontra, stb:) Leginkább az foglalkoztat, hogy a plazma is tud e olyan éles, részletes, és legfőképpen plasztikus, mélységérzetet adó, 3D-s hatású képet, mint a jobb LCD-k? Sötétben persze. Már plazmafanok szájából is hallottam olyan elszólásokat, hogy BD-vel már egy jó LCD részletesebb képet ad, mint egy plazma... Plazmából a favoritom a Samsung 50B650 tipus, ilyen nincs esetleg valakinek?
0
2009. június 9., kedd 23:28
92
Nekem pont ilyenem van. Ha legalább 2,5 méterről nézed, akkor fel sem tűnik, hogy nem fullhd, minden más szempontból viszont verhetetlen. Egy valóban kompromisszumoktól mentes készülék. Én nem bántam meg, hogy ezt vettem, legfeljebb egy fullhd-s KURO-ra cserélném, vagy egy ugyanekkora oledre :) A hardver mellett a szoftvere is köröket ver a konkurenseire, a DVD-ket, tévécsatornákat bámulatosan konvertálja fel, és tisztítja meg a zajoktól.
0
2009. június 9., kedd 17:05
4842
--- ellenére
0
2009. június 9., kedd 17:03
4842
Pioneer KURO PDP-5080XA ez a tv jó, annak ellenérte, hogy nem full hd?
0
2009. június 7., vasárnap 17:49
4842
jó a képminősége, gyors mozgásoknál nem lesz életlen a kép?
0
2009. június 7., vasárnap 17:28
1193
Nekem az első van, úgyhogy egy voks a 40W4000 mellett már van:)
0
2009. június 7., vasárnap 16:34
4842
akkor összesítem, hogy haverom melyik tv-ket nézegette:
Sony KDL-40W4000 Sony KDL-40V5500 Panasonic PF42S10
ezek közül melyik a lehető legjobb?
0
2009. június 7., vasárnap 15:18
9489
Ha akarnád, az HBO-t is nézhetnéd HD-ben.... De tudom, nem kellenek filmcsatornák.:) Tegnap a tenisz döntőt néztem HD-ben Eurosporton (ugyebár az valóban HD, hiszen HD-kamerák vannak), még egy nem full HD-sLDC-n is gyönyörű a képe. Bár az is tény, a UPC Digital adóinak jelentős része nagyon emberesen néz ki.
0
2009. június 7., vasárnap 15:17
4842
haverom kérdi, hogy erről mi a véleménytek? :)) :
Panasonic TX-PF42S10
0
2009. június 7., vasárnap 14:14
17243
jó kis készülék. mondjuk, nem tudom, milyen távolságból nézed, de én eggyel nagyobbat vennék (ill. vettem is :).
egyébként most költöztem új helyre, ahová mert upc digitalt kértem. egyelőre csak négy csatorna fogható HD-ben, abból kettő csak névleges (az m1 és m2), viszont a másik kettőről (national geographic és eurosport) alig tudok leszakadni, pedig csak 720p-ben jön az adás.
0
2009. június 7., vasárnap 14:11
1430
Köszi szépen!
Mindjárt elnézek megint az áruházba, mert már nem bírok magammal :) Mostmár tényleg itt a váltás ideje...
Közben még kinéztem két LCD modellt is alternatívaként. Majd ezekkel hasonlítom össze a Panát:
KDL-40W5500 (304.000 Ft) KDL-40W5500 (310.000 Ft)
Ugye nappal is előfordul a filmnézés elég gyakran, csak a sötétítés nem a legjobb nálunk (sz*r reluxa), ezért lehet jobb lenne valamelyik Sony. Na majd meglátom...
0
2009. június 7., vasárnap 13:59
4201
Úgy látom nincs arrafelé DVB-T lefedettség. 2012-től lesz valószínűleg. Amúgy jó, én gondolkozom rajta, hogy végleg lemondom a kábeltévét.
Bevallom nem néztem utána, hogy az idei Pana modellek mivel tudnak többet a 8-asoknál, már az utóbbiak is tudtak minden lényeges dolgot (24p, elég jó fekete szint). Az utóbbi is jó vétel. Plazmából csak a Pioneert tartom jobbnak, de nekik nincs 42-es méretben fullHD, és jelentősen drágábbak is.
0
2009. június 7., vasárnap 2:46
1430
...vagy a 2009-es modellek közül van 322.000 Ft-ért (ajándék aranyozott 1.3 HDMI kábellel) TX-PF42G10. Ami a legszembetűnőbb előnye: DVB-T/DVB-T (MPEG-4)/DVB-C interfész A kérdés, hogy ez megér-e ennyi felárat, illetve ki tudom-e használni nyíregyházi lakosként? :)
Részletesebb leírás ITT
Derceto! Jama! Mint nagy plazmázok:), mi a véleményetek róla?
(illetve egyéb javaslatot is szívesen veszek, ha esetleg ilyen áron jobbat találnék)
0
2009. június 7., vasárnap 0:09
1430
Épp ma láttam a hülye áruházban egy PY80-as készüléket. Engem meggyőzött, szép képe volt. Igaz az ára kicsit több volt, mint amennyiért neten találni (konkrétan 279.999 Ft volt), de mivel most van ez a 0% kamat/THM/törlesztőrészlet akció igencsak gondolkodóba estem.
Két kérdésem lenne:
- Megér-e ez a TV ennyi pénzt? Jó minőségű, nem elavult, nem hiányzik belőle valami fontos funkció? - Neten láttam egy olyan verziót, aminek a végén volt egy "P" betű is (tehát PY80P). Ez miben különbözik? Sajnos nem találtam semmi infot.
Köszi
0
2009. június 1., hétfő 21:49
4201
Csak személyes megtekintés és a majdani használat alapján érdemes dönteni. Sok PC használat, napközben sokat megy valami tévécsatorna, világos helyiségben: LCD. Főleg mozizásra, jellemzően sötét helyiségben: plazma. Ha lesz konzol/PC játékra, akkor pl. a sötét játékok sokkal jobbak plazmán, a gyors mozgásokat is jobban szereti. A "butított" PY8 helyett inkább javasolnám a PY80 vagy PY800 típusokat. Az előbbi mindenképpen megéri a plusz pénzt.
0
2009. június 1., hétfő 20:18
99
Almát a körtével... A Sony-k lcd-k, a Pana plazma. A Sony-k kisebbek és drágábbak. A Pana olcsóbb, de az egyszerűbb elektronikájú modellek közé tartozik. Nézze meg, lehetőleg sötétben. (Én plazma párti vagyok...)
0
2009. június 1., hétfő 16:44
1193
A két sony közül mindenképp a v4000 a nyerő (a panát nem ismerem).
0
2009. június 1., hétfő 14:53
4842
haverom kérdi, hogy szerintetek melyik a jobb tv, melyiket érdemesebb megvenni, a KDL-40V3000 vagy a KDL-40V4000 vagy a Panasonic TH-42PY8?
0
2009. május 29., péntek 13:40
803
Örülünk neki. Nem azt mondom hogy szar az LCD, csak annyit hogy a plazmának a képe jobb, akárki akármit mond. Én is meg voltam elégedve a Sony LCD-vel, nagyon szerettem, de nem kis megváltás volt utána egy Pana PV80, hiába csak HD-ready a FullHD után.
Persze azért a projektor visz mindent :D
0
2009. május 28., csütörtök 23:30
14593
SZVSZ nincs gond a szemeimmel, bár a szemüveg bejátszik...
Azért LCD-t vettem, mert nekem az tetszett, ennyit erről. Meg is vagyok elégedve...
0
2009. május 28., csütörtök 23:10
803
Hát komoly gondok lehetnek a szemeivel ha szerinte az LG LCD jobb mint a Pana plazma. Vagy csak boltban, nagy fénynél látta. Mindenesetre nem kérdés hogy filmézésre egyértelműen a plazma a jobb.
És nem elfogultságból beszélek, volt LCD-m is, Plazmám is, ma már egyik sem, áttértem projektorra.
0
2009. május 28., csütörtök 16:09
8905
Ezt én is megerősíthetem, sötétben sokkal szebb a képük, és tényleg nem a bolti kivilágítást kell alapul venni, mert annak nem sok köze van ahhoz a világításhoz, amilyennel az ember majd otthon használja a tévéjét. Én nagyon szeretem még a plazmatévének azt a gazdaságos funkcióját is (ÖKO üzemmód), hogy a világítása alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, tehát ha teljesen sötét van, akkor a kép sem ezerrel "világít", mert sötétben erre nincs is szükség (és így energiát is spórolunk), viszont ha felkapcsolom a villanyt, akkor a kép ehhez is alkalmazkodik, nyomban erősebben világít, hogy a környezethez mérten kellően látható legyen. Nagyon okos készülék. Én a Panasonicot csak ajánlani tudom!!!
0
2009. május 28., csütörtök 16:03
8905
Hát, én hanyattestem tőle, nekem egy PV80-as van, 94 cm-es, és ennél szebb képet nemigen láttam azóta se. Ráadásul a legrosszabb felvételeket is "feljavítja" (ld. VHS, stb.). A tévéadásokat is tesztelhettem rajta, mert az én plazmámon akár egy Dallas epizód a Story TV-n is sokkal szebb, mint egy ismerősöm LCD-jén, aminek a képe annyira művi és mondhatni csúnya. Én LCD-t semmiképpen nem ajánlanék tévénézéshez, vagy DVD-zéshez, csakis plazmát, abból is Panasonic-ot vagy Pioneer-t.