Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2009. március 13., péntek 13:04
na pontosan ezért kérdeztem, akkor a hang máris felejtős.
0
2009. március 13., péntek 12:52
Ez a hangrendszer teljesen alkalmatlan a tévéhez és a lejátszóhoz.
Eleve nem értem miért akarsz BD lejátszó mellé egy DVD lejátszós rendszert venni.
Ráadásul se HDMI, se optikai, se koaxiális digitális bemenet nincs rajta, így a BD lejátszót nem tudod normálisan rákötni, legfeljebb a TV-n keresztül, de akkor csak sztereo hangot kapsz.
Az USB-nek itt semmi jelentősége, oda pendriveot dughatsz, és a rajta lévő MP3-akat, fotókat, meg DiVX-eket tudod lejátszani.
Ha már veszel külön BD lejátszót, akkor úgy jársz a legjobban, ha külön házimozi rádióerősítőt (lehetőleg HDMI-set) és hangfalszettet veszel. Így egy picit többe kerül, de ha már BD-t veszel, akkor gondolom ki is akarod használni. Az általad kinézett hangrendszerrel ez messze nem valósul meg. Annyi erővel használhatod a tévé hangszóróit is.
A tévé egyébként jó, nem fogsz benne csalódni, csak normálisan kell beállítani, és nem hulladék minőségű bolti adással kell nézni. Igazság szerint a mai márkás tévék között nagyon nehéz olyat találni, ami tényleg rossz, akár plazmáról, akár LCD-ről legyen szó. Mondjuk a Pioneer tényleg csodákat művel még a szarabb minőségű adással is, de az más árkategória.
0
2009. március 13., péntek 11:08
Hát, a Pana plazmáktól én sem estem annó hanyatt, inkább vettem egy LG LCD-t, amivel maximálisan meg vagyok elégedve, hozzá egy Sony BDP-S550 lejátszó került a rendszerbe, ez így számomra igencsak ütőképes párosítás.

A bolti képtesztek meg nem mérvadóak sajnos...
0
2009. március 13., péntek 10:03
Kedves Fórumtársak!

Tv vásárlás előtt állok és segítséget kérnék. Kinéztem magamnak egy Plazma televízió Panasonic TH-42PY80P típusú plazma tv-t. Hozzá választottam még egy blu-ray lejátszót Panasonic DMP-BD35EG-K és egy Panasonic SC PT165-K hangrendszert. Az a kérdésem lenne, hogy ez szerintetek így megállja-e a helyét? Mert ahogy a TV adatait néztem a Tv-n nincs USB csatlakozó (legalábbis én találtam erre utaló leírást, vagy annyira alap, hogy fel sem tűntetik?) a hangrendszer meg USB-s, plusz a blu-ray lejátszó nem tudom hogy elég "jó" e a TV-hez. Az az igazság, hogy túl sok mindent olvastam el és a a témával kapcsolatban és kavarognak a dolgok a fejemben. Plusz az is kicsit hátráltat az eldöntésben, hogy ilyen TV-t offline még nem láttam, csak hasonlót. Ráadásul pont a Panasonic plazmáknak a képe a boltokban baromi csúnya. Nem tudom mi ennek az oka mivel ezeknek majdhogynem tökéletesnek kellene lennie erre fel olyan az összes mint egy 10 évvel ezelőtt 650MB-re letömörített 3órás DIVX film. Most ennek vagy az az oka hogy a hétköznapi TV adást (RTL KLUB) tolják rá a TV-kre és egy kábelre vannak ezek rákötve és olyan sokat gyengül a jel közben és azért csúnya a kép vagy tényleg ilyen randák. Érdekes az is hogy a nekem teljesen ellenszenves LCD-ken meg baromi szép a kép. És az is érdekes, hogy már filmeket, vagy olyan DVD-ket amin filmelőzetesek lennének már nem kapcsolnak rá a Tv-kre, pedig régen a Mátrix vagy Gyűrűk Ura ment a TV-k felén. Egyszóval be vagyok szarva, hogy milyet is vegyek mert a rendszerre rászánt 360.000 Ft nem kis összeg és nem akarok olyan Tv-t amit az első bekapcsolás után a szemétbe kívánnék. És az is fontos lenne, hogy ha "esetleg" Barátok köztöt, magyar bajnoki meccset, és nem pont a Mátrix valamelyik részét BD-n (mert én olyan maradi vagyok hogy TV műsort is nézek) akkor a tv műsor képe ne legyen már "fos".

Szóval ha valaki aki ebben a témában jártas, és tudna valamilyen tanácsot adni, hogy milyen TV-t és hozzá tartozó dolgokat vegyek azt nagyon megköszönném. (remélem érthetően írtam le a bajomat :S )
0
2009. március 6., péntek 12:45
Hát nem! :-D Azért is várok vele. Egyelőre "nincs kedvem" megvenni.
0
2009. március 6., péntek 0:06
"Kinéztem egy TH-58PZ800-at, de egyelőre még várok vele."

hát nem egy olcsó tv  :D
0
2009. március 5., csütörtök 1:24
Arról nem is beszélve, ha a Panasonic és a Sanyo összeolvad (mint hírlik), rajta kívül sok esélye nem nagyon lesz plazmafronton senkinek. A Pana már így is a piac felét birtokolja, így hogy a Pio kivonul, szinte egyeduralkodóvá válik. Ami remélem nem a plazmáik árainak növekedését vonja maga után. Kinéztem egy TH-58PZ800-at, de egyelőre még várok vele. Pedig gyönyörű a kicsike...
0
2009. február 12., csütörtök 13:18
Sajnos a Nikkeinek volt igaza - megint (a Toshiba kiszállását a HD DVD-ből is pár nappal előbb ők szellőztették meg). A Pioneer ma hivatalosan is bejelentette, hogy a cég átstrukturálásának részeként 2010 márciusáig teljesen kivonul a tévé piacról:

"Pioneer will terminate any further in-house display product development after its
products currently available on the market, and withdraw from the display business
by March 2010. Recent market conditions have changed far more than initially
anticipated, and Pioneer has decided to withdraw from the display business after
concluding that there are no prospects for improving profitability under current
conditions. However, the Company will continue to provide after-sales services even
after the withdrawal."

Sux :(
0
2009. február 10., kedd 19:06
AZ még nem azt jelenti hogy arra is koncentrál. Mint mindenkinek aki versenyben akar maradni, be kell mutatniuk az innovációt minél korábban.
0
2009. február 10., kedd 17:42
Az még odébb van: a Samsung is bejelentette a múltkor, hogy egyelőre még a másik két technológiára koncentrál - aztán nyomban be is mutatta az eddigi legnagyobb full hd-s oledet.:-)
0
2009. február 10., kedd 16:07
Jó lenne, ha így lenne. Amíg nem lesz megfizethető áron nagy méretű OLED tévé, addig nekem más tévé nem kell, csak Pioneer :)
0
2009. február 9., hétfő 17:05
"A Reuters hírügynökségnek viszont a Pioneer szóvivője az alábbiakban kommentálta a Nikkei riportját: „Az egyik végén a kivonulással, a másikon a házon belüli fejlesztéssel és gyártással, és valahol középen a mástól beszerzett TV-k eladásával a lehetőségek teljes spektruma létezik.” A Pioneer tehát minden lehetőséget áttekint, de végső döntést még nem hozott középtávú üzleti terveit illetően."
0
2009. február 7., szombat 4:16
Oh, shit! A Nikkei szerint a Pioneer teljesen kiszáll a tévégyártásból, ami mostanában igen tetemes veszteséget termelt a cégnek. A plazma panel gyártással már korábban leálltak. Nagy kár, hiszen egyértelműen ők gyárják a legjobb plazmákat, és a nemrég piacra dobott LCD típusok is kiemelkedően jó kritikákat kaptak. Remélem jövőre azért még el tudok csípni egy kifutó fullhd-s KURO-t. Szar ez a válság, napról-napra rosszabb hírek érkeznek :(
0
2009. január 29., csütörtök 23:45
Örülök, hogy vannak még itt a HD korban olyanok, akik értékelik a klasszikusokat:D
0
2009. január 29., csütörtök 23:02
Tényleg? Nekem is piros volt :)

Blu-ray-t ugyan nem néztem rajta, de a kis ZX Spectrum képének minden kis apró részletét megmutatta. :D
0
2009. január 29., csütörtök 21:03
Van bizony. Rá is írva hádéjemi, meg hogy hédé izé. Nagyon jó. És piros.
0
2009. január 29., csütörtök 20:04
HDMI van rajta?
0
2009. január 29., csütörtök 16:39
Szerintem vegyen mindenki junosztytot mert az jó mer nekem már 20 éve működik.
0
2009. január 29., csütörtök 16:31
LCD tulajok tartsunk össze:) Plazmából csak 800-as Panasonicot vagy Pioneert vennék. 80-as és 85-ös sorozat képe nem volt jobb, mint a végül megvásárolt 800-as LCD-é. Több múlik a lejátszón, mióta megvettem a BD55-öt sokkal szebb lett a DVD, blu-ray pedig csoda:)
0
2009. január 28., szerda 15:12
Szerintem senki nem néz hülyének. Mindenki azt vesz, amit akar. Viszont azt el kell ismerned, hogy az általános szakmai vélekedés szerint házimozizáshoz jobb a plazma. Ennek ellenére sok embernek jobban tetszik az lcd - szemelelke rajta. Viszont amikor azzal fordul a szervizhez, hogy a "bótban qrva jó volt a képe", otthon meg már nem annyira... Van rá példám.
0
2009. január 28., szerda 14:48
Dolgozik ismerős Panánál esetleg tudok segiteni, ha kell!
0
2009. január 28., szerda 13:55
Ezzel tisztában vagyok, és már megjártam párszor, épp ezért csak a raktáron levő modellekre vadászom. Az új, 2009-es modellek megjelenésével együtt valószínűleg kiszórják majd a tavalyi raktárkészletet, és mindenhez olcsóbban lehet majd hozzájutni :P
0
2009. január 28., szerda 13:13
Ami nincs raktáron és nem kapható, annak nyilván nem fog emelkedni az ára. Ha lehetne kapni, akkor abban a boltban is magasabb lenne az ára, hála a forint gyengülésének.
0
2009. január 28., szerda 13:00
Nem is rád gondoltam, hanem ez mostanában egy általános felfogás kezd lenni...
0
2009. január 28., szerda 12:57
Ez így van, viszont kb. 30-50e-rel többért! ;) Persze márciusig még van kb. 1 hónap, addig még változhatnak az árak máshol is...
0