Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2009. január 28., szerda 12:55
Miért ragaszkodsz ahhoz a bolthoz? Máshol lehet kapni TH-46PY80P-t és 85P-t is.
0
2009. január 28., szerda 12:54
Igen, én is a 106-os 85-ös felé hajlok, de nem lesz ez egy picit kicsi? Mármint ahhoz, hogy 3m-ről (esetleg 3.5m-ről) még látható legyen a FullHD?
0
2009. január 28., szerda 12:49
Én nem nézlek hülyének! :)
0
2009. január 28., szerda 12:15
Pedig az LG-t én nyugodt szívvel tudom ajánlani. :)))

Amúgy azt tapasztalom itt az utóbbi időben, hogy aki LCD-t vesz, azt simán hülyének nézik... Majd ha bankot rabolok, és lesz rá lóvé, majd lesz Pioneer KURO a nappaliban, addig nekem tökéletes az LCD is...
0
2009. január 28., szerda 12:05
Addigra talán megérkeznek a 2009-s modellek is a Neo-PDP-vel, azaz kisebb fogyasztással - bár a 2008-s modelleknél nyilván drágábban.
0
2009. január 28., szerda 12:03
Mostantól a Pio meg a Pana összerakja, amije van, vagyis a plazmafronton együttműködik, tehát valószínűleg kisebbek lesznek a különbségek a termékeik között. Remélhetőleg a minőség a Pio-hoz, az ár meg a Panához konvergál. Főleg az utóbbiban volt nagy különbség a két gyártó termékei között.
Más (szakmai) fórumokot a LG nem ajánlják senkinek... Szóval megoszlanak a vélemények lcd fronton. Bár a Philips tekintetében nagy az egyetértés...:-)
0
2009. január 28., szerda 11:44
Szerintem a kisebb 85-öst vedd meg. Szerintem szebbek a szinei. A 8-as sorozat nekem nem igazán tetszik, gyengébb a képminősége.
0
2009. január 28., szerda 11:35
Sziasztok!

Még mindig nem vettem meg a TV-t, de már nagyon közeledik a vásárlás időpontja. A legutóbbi post-om óta sikerült eldöntenem, hogy plazmát veszek, méghozzá Panasonic-ot, illetve azt, hogy ha lehet egy mérettel nagyobbat (116-117) a korábban kiszemelt (102-106) nagyságnál.

A problémám a következő:

A vásárlást március elején tervezem. Találtam egy jó árban levő TH-46PY85P-t, de az időközben elfogyott és a bolt tájékoztatása alapján már nem várható belőle új szállítmány. Mivel a bolt kínálatában nem szerepel a TH-46PY80P, azért itt (szintén a jó ár miatt) csak egy TH-46PY8P-t (116-os) vagy egy TH-42PY85P (106-os) tudnék venni.

Szerintetek melyik a jobb választás? Nem tudom eldönteni, hogy a kisebb 85-öst (nagyobb kontraszt, több színárnyalat), vagy a nagyobb, de kevesebbet tudó készüléket vegyem meg!

A TV-t kb. 3m-ről nézném.

Minden segítséget szívesen fogadok! :)
0
2009. január 26., hétfő 12:59
Egyetértek Mortennel. Ha Plazma akkor megfizethető és jó is a Panasonic. Ha már arra vetemedik egy házimozi rajongó, hogy LCD-t vesz, akkor meg Toshiba vagy ami még jobb SHARP Aquos. Láttam a Sharp-ot a Sonyval szemben, és hát nem sok esélye volt a Sonynak.
0
2009. január 24., szombat 8:39
Én csak annyit fűznék hozzá hogy az LCD-t egyelőre el kell felejteni. Ha igazán jó képet akarsz akkor plazmát vegyél. Ha sokat szánsz rá Pioneer-t, ha kevesebbet akkor Panasonic-ot. Nekem Panám van de nagyon nem bántam meg.
0
2009. január 24., szombat 3:42
Ha plazma akkor Pioneer, és csak utána Panasonic. Ha LCD, akkor Samsung semmiképp (meg általában semmilyen Samsungot eszköz), inkább LG vagy Toshiba.
0
2009. január 23., péntek 23:35
Ha plazma akkor Panasonic, ha lcd akkor samsung.
0
2009. január 23., péntek 23:18
Azért azt érdemes tudni, hogy a mai TV-knél mindeféle "képjavítót" ki kell kapcsolni, ugyanis azok általában csak rontanak a képen, lásd sportközvetítések és a maszatolás... Az én Sony TV-men kb. négyféle ilyen csodabeállítás van, egyik sem aktív...
Nem véletlen, hogy a modern LCD TV-k beállításairól külön szakmai fórumok szólnak, az én TV-m pl. alapbeállításokkal szinte nézhetetlen volt, nem kevés időbe telt, amire belőttem mindent, de most már szuper!
Meg aztán az sem mindegy, hol teszteljük ezeket a TV-ket, nagyáruházakban analóg jelről csak rossz képet fogunk kapni.
0
2009. január 23., péntek 23:04
Dömi !! A sony-nak megnéztem a  képét analóg jellel és szépen kent(pl tenisz),köszönhetően a  8 mseces panelnek!Még a  z4500 és w4500 is .Szomorúan tapasztaltam bármennyire is szerettem volna sonyt.Sajnálom ,de a  sony nem nyerhet én a  képminőségért veszek tv-t a hang ,ahogy te is mondtad megoldható máshogy.
0
2009. január 23., péntek 22:40
Én eddig akármiből vettem Filipsz-et, kivéve borotva, semmivel nem volt jó tapasztalatom... :S
0
2009. január 23., péntek 22:29
már meg nem mondom a tipusát,de nagyon nem jött be.
a kép se volt túl jó, a hang meg .....
tudom,h erösitöről kell hallgatni,de még sima TV adást se lehetett ilyen hanggal nézni. tök doboz hangja volt és az egész kirezonált. a szerelő azt mondta tipus hiba,ez van.
ugyhogy gyorsan el is passzoltam.
most egy jó kis SONY van. nagyon jó! tökéletes!
0
2009. január 23., péntek 22:12
Dömi !!Milyen philipsed volt és miért bántad meg??Segíts!!
0
2009. január 23., péntek 21:46
szia

Philips-et NEEEEEE!!!!!
Nekem Philips-em volt és nagyon megbántam!
0
2009. január 23., péntek 19:19
Ha valaki tud ,segítsen legyen szíves.Tv vásárlás előtt vagyok és a  kiszemelt egy:
philips 42PES0001d/10:Tud erről valaki vmit?A segítséget  előre is köszönöm.
0
2009. január 16., péntek 23:25
Szerintem a jövőben minden dvd vagy bd mellé adnak majd egy pontos képarányú tévét, és nem lesznek csíkok sehol.
Tehát javaslom az Xpressnek egy új füll felhelyezését a PS3 meg a WII mellé: "Tartozéktévé".
Éljen a Filipsz, mint a tartozéktévék, és a Stereo-Barátokközt apostola.
0
2009. január 16., péntek 20:41
Igen.

Szerintem nem lesz túl életképes, a változó képarány miatt. Ott van a 2.40:1-is, stb..

De pl ott van a Ben-Hur, az 2.70:1-es. Ahhoz nem csinálnak TV-t? :D
0
2009. január 16., péntek 20:17
Ez komoly? Ha igen, akkor ez egy nagyon új ötlet... Vajon életképes lehet? Van jövője? És mi van ha 1,85:1 képarányú filmet nézek??? Akkor meg oldalt lesznek csíkok?
0
2009. január 16., péntek 19:52
Ez jópofa! Ha megnézzük az oldalpárok arányait, akkor az 1.85:1 arányú filmek betöltik a 16:9-es TV-k teljes képernyőjét (bár egészen pontosan 16.65-nek kellene lennie), így a 2.35:1 arányúaknak mekkora :9-es TV kell? Hát 21.15. De vajon ezek a TV-k hogyan jelenítik majd meg az 1.85:1 arányú filmeket? Kétoldalt egy-egy fekete csíkkal? Vagy - mint ahogy a mozikban - kétoldalt legördül a függöny? Nem is beszélve a még szélesebb filmekről, ugye! ;-)

És valóban, az 1.33:1 arányú filmeknek megfelelő képernyőarány a 12:9, tehát tényleg majdnem elfér az a kettő. :-O
0
2009. január 16., péntek 19:18
Jaaaj! Akkor ezen lehet "csíkwestern" filmeket nézni? :-)
0
2009. január 16., péntek 16:06
"A Barátok Közt majdnem elfér rajta kétszer."

Meggyőztél, kell egy ilyen tévé nekem is :)
0