Téged is zavar, hogy hiába vettél 16:9-es tévét, a szélesvásznú (2,35:1) filmeknél még mindig fekete csíkok vannak alul-felül? Itt a megoldás a Philipstől: 21:9-es tévé:
A Barátok Közt majdnem elfér rajta kétszer.
http://www.cinematicviewingexperience.com
0
2009. január 16., péntek 10:10
99
Éppen ezért írtam, hogy kevés olyan dolog van, amiben az lcd a jobb - ez a fogyasztás, hiszen már fényerő tekintetében is utolérte a plazma az lcd-t. De idén jönnek a Pana Neo-PDP-i, amik harmadával-felével kevesebbet fogyasztanak, mint a jelenlegi szériák, úgyhogy lassan a fogyasztás tekintetében sem lesz nagy különbség a két technológia között. Teljesen igazad van: egy képmegjelenítő esetében elsősorban a megjelenített kép minősége számít, nem a fogyasztása, azaz: színhűség, kontrasztarány, gyorsaság, betekintési szög - ezekeben egyértelmű, melyik technológia a jobb.
0
2009. január 16., péntek 9:51
2232
plazma színátfogása, valós kontrasztja, válaszideje sokkal jobb,-engem ezek a tények tudássa miatt cserélem az lcd-met plazmára
lcd (most még) némileg kevesebbet fogyaszt-ez engem teljesen hidegen hagy mi mennyit eszik
0
2009. január 15., csütörtök 16:39
803
De rég olvastam ehhez hasonló baromságot :D
0
2009. január 15., csütörtök 10:37
99
A plazma színátfogása, valós kontrasztja, válaszideje sokkal jobb, mint az lcd-é, ezzel szemben az lcd (most még) némileg kevesebbet fogyaszt. A tények makacs dolgok.
0
2009. január 14., szerda 20:23
1193
"Én csak a plazmát szeretem, mert csak ez adja vissza a filmeket valódi színeiben, és kontrasztja 1000x jobb mint a legjobb LCD Tv-nek."
Szerinted legalábbis. Ugyanúgy vannak hátrányai és előnyei is mind a plazmáknak, mind pedig lcd-knek. Ízlés dolga, hogy ki melyiket választja, de a fenti mondatod egyértelműen hülyeség.
0
2009. január 14., szerda 20:06
333
Még azt nem tudom, hogy ezt a PX8e-t meg szabad e venni v gyűjtsek a PX80e-re.
0
2009. január 14., szerda 20:03
333
Köszi, holnap cserélem is.
0
2009. január 14., szerda 17:59
245
Plazma! ... és nem fogyaszt sokat ...
0
2009. január 14., szerda 17:09
66
Érdekes, hogy a Panasonic plazma tévémnél (106 cm Full HD) a gyári fogyasztás 300 W -ot ad meg, de az általam mért érték az 180-és 250 W-ot ért el, míg a régi plazmám ami csak HD-ready volt az csak 170W-ot fogyasztott. Riogatják a népet a fogyasztásával. Tehát ha napi 5 órát nézed a TV-d (ami átlagosnak mondható), az csak napi 50 Ft-ot jelent. Aki megengedheti magának a jobb TV-ket mint én, rohadtul nem fog érdekelni hogy az napi 40 Ft-ot vagy 50 Ft-ot fog felhasználni. De ha tévedek mondjátok meg. Én is szeretném ha a tv-m kis fogyasztású lenne, de ez van. Én csak a plazmát szeretem, mert csak ez adja vissza a filmeket valódi színeiben, és kontrasztja 1000x jobb mint a legjobb LCD Tv-nek.
0
2009. január 14., szerda 14:48
99
A Samsung a múltkor bejelentette, hogy egyelőre a plazma és az lcd tévék fejlesztését támogatja inkább az oleddel szemben (miután bemutatta az eddigi legnagyobb full hd-s oled panelt). Az oled majd csak akkor kap prioritást, ha már széles körben eladható áron lehet gyártani.
0
2009. január 14., szerda 13:40
950
OLED mindenképpen el fog terjedni idővel mert:
-Extrém lapos lehet -Energiatakrékos (keveset fogyaszt) -Előállítása energiatakarékos -Környezetbarábabb anyagokat alkalmaz -Fizikailag kevesebb anyagot igényel a gyártása -Rengeteg pénz lett befektetve kutatás-fejlesztésbe -Gyártott darabszám felfutásával egyszer erősen csökkenhetnek az előállítási költségek ........
0
2009. január 14., szerda 13:10
4201
A plazmák fogyasztását elég durván lenyomták az utóbbi időben a fejlesztésekkel, egy másfélszeres fogyasztás azért nem olyan erős indok a korlátozásra, mint az izzók esetében. A plazma eladások amúgy is csökkennek évről-évre, így feleslegesnek érzem az egész felhajtást, inkább az LCD-lobbi mozgolódásáról lehet szó, amihez a másik oldalnak is lesz hozzászólása. De ha ez lendületet plusz ad az OLED fejleszéseknek, az jó is lehet.
0
2009. január 14., szerda 11:42
99
Ne vegyetek semmit, mert e két hír szerint le lesztek csukva, akármit vesztek:
"Búcsút mondhatunk az LCD-knek? (NAPI Online) 2009. 01. 14. 10:25:00 Az EU a televízióknál is visszafogná az energiafelhasználást. Megszünhet a plazma és az LCD-TV közötti verseny, az EU ugyanis most tavasszal új irányelveket fogalmaz meg a televízióképernyők fogyasztásával kapcsolatban, s a mostani energiafelhasználási szint alapján a plazmák 850 wattal jócskán túllépheti a küszöböt, szemben a katódcsöves és az LCD-TV-k 350 wattjával - írta a Dalymail."
"Betiltják az áramzabáló plazmatévéket! 2009. január 14., szerda 10:00 - Hasznos hírek Az Európai Unió folytatja a klímaváltozás elleni küzdelmét, a hagyományos izzókat követően ezúttal a pazarló plazmatévéket vették célba. A televíziókra vonatkozó, tavasszal életbe lépő szabályozás szerint meghatározott energiafogyasztási kvótáknak a plazmatévék többsége nem felel meg. A károsanyag-kibocsátás csökkentését megcélzó intézkedés az Európai Unió területén egységesen lép érvénybe. A rendelet szerint fokozatosan kell kivonni a forgalomból azokat a készüléket, melyek nem felelnek meg az új fogyasztásra vonatkozó határértékeknek. Számítások szerint egy 106 centiméteres képátmérőjű plazmatévé működés közben 277 watt áramot eszik, míg egy hasonló méretű LCD csak 180 wattot. Bár a lapostévék készenléti állapotban alig fogyasztanak, bekapcsolt állapotban négyszer akkora az energiaigényük, mint egy hagyományos készüléknek."
Még jó, hogy ilyen felkészült emberek írják a nap híreket, és ilyen géniuszok is döntenek a kérdésről.
0
2009. január 14., szerda 9:22
66
Panasonic egyértelműen. Hát igen a fekete az tényleg fekete a plazmán.
0
2009. január 13., kedd 20:17
333
Nem egy hanem -e :) Egyébként a fekete szinek miatt váltanék plazmára. Meg ez már 100hz-es.
0
2009. január 13., kedd 19:59
333
Üdv!
Panasonic TH-42PX8E tv-t tervezek venni valakinek van egy tapasztalata róla? Samsung LE40-R81 tv-met cserélném le. Árban ugyanott vagyok.
Szerintetek megéri? köszönöm
0
2009. január 7., szerda 3:43
6697
Izé, ne zavarjatok össze :) Mi az a plazma? :D Jó, tudom ám :) A legolcsóbb plazmák is jóval afelett kezdődnek, amennyit szánni tudok a vásárlásra :S Mezei dvd-zéshez, tv-zésre kell a készülék. Egyébként, Pioneer erősítőm van, tudom, hogy elég jó márka, túl jó :)
0
2009. január 6., kedd 15:14
2232
Az én lcd-m 500ezer volt és tényleg gagyi. Ezért válltok plazmára.
0
2009. január 6., kedd 14:02
275
Nekem is csak "gagyi" LCD-m van:) Plazmának és LCD-nek is van előnye illetve hátránya is. Kinek mire kell válasszon aszerint. Plazmából Pioneert vagy 800-as panasonic plazmát vennék, ha lenne annyi pénzem.
0
2009. január 6., kedd 11:57
14593
Ja, meg olyannak mondja inkább, aki megengedheti magának azt az árkategóriát... :S
0
2009. január 6., kedd 0:30
8977
Még mielőtt bárki nekem ugrik, én is a "hülyék" táborát népesítem! :)
0
2009. január 6., kedd 0:29
8977
Sok hülye laikus van akkor itt a fórumon, akik LCD-vel nyomulnak! :)))))
0
2009. január 5., hétfő 11:16
8851
"A csúcs a Pioneer(nem olcsó). Panasonic.És utánna Sony, de abból már érdemes lcd-t venni."
Főképpen, hogy tudtommal a Sony nem is gyárt plazmát. :-D
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. január 4., vasárnap 19:06
333
Én nem ajánlanék lcd-t annak aki házimozizni akar. Én is megbántam nagyon. Max vmi laikusnak jó akinek fel se tünik h a fekete+szürke szinek elmosódnak.