Ez így van, bár a PC-m szinte egész nap be van kapcsolva... abből is indultam ki, h a PC-nek alaphelyzetből van egy "kis" fogyasztása!
0
2008. december 6., szombat 5:20
4201
Azért nagyságrendi különbség nincs a plazma és az LCD fogyasztása között. Amennyivel kevesebbet fogyaszt az LCD a plazmánál, kábé annyival fogyaszt többet a PC-d egy asztali lejátszónál. jfyi. :)
Környezettudatos házimozizóknak egy ajánlás: én egy túlfeszültség-védelemmel ellátott elosztót használok, amit egy kapcsolóval áramtalanítani lehet. Ebbe van bedugva a tévé, az erősítő, az összes lejátszó, a mélynyomó és a konzol. Ha nem használom egyik készüléket sem, akkor mindig áramtalanítom az egész rendszert, így az nem fogyaszt standby üzemmódban semmit.
0
2008. december 5., péntek 23:37
14599
Ha tényleg az LCD felé húz a szíved, ajánlom az általam vásárolt LG-t, még vaksötétben is kifogástalan a képe SZVSZ...
0
2008. december 5., péntek 18:15
2405
Huh, kösz mindenkinek a segítséget. Most teljesen elbizonytalanodtam. A nappalim nem túl világos, este is teljes sötétség van, ezért a plazma lenne a megfelelő, viszont pazarolni sem szeretnék (nem az anyagiak miatt mondom, próbálok mindenből energiatakarékos, környezetkímélőt venni), ezért vennék inkább LCD-t :)
0
2008. december 5., péntek 12:18
14599
-w
0
2008. december 5., péntek 12:18
14599
Na igen, legalábbis azokat, amik magyarul is kaphatóak lesznek. Bár a DVD-nek is nagyon meggyőző a képe felskálázva, de azért látható, hogy nem ugyanaz, mint egy natív 1080p felbontású HD anyag, ami ráadásul eredewti sebességgel, 24 fps-sel pörög. :D
0
2008. december 5., péntek 12:06
66
Faltdeejay!
Ha igazi házimozi élményt akarsz akkor Plazmát veszel, ha az energiafogyasztás számít akkor meg LCD-t. Ha plazmát veszel akkor csakis Panasonicot vagy Pio-t, ha mégis LCD-nél döntesz akkor meg a Philips-et vagy Sharp-ot. A Philipsnek van messze a legjobb képe az LCD tévék közül, akárki akármit is mond. ( Ezt a Samsungnál dolgozó technológus cimborám mondta ). A sharp Aquos modelleken ne lepődj meg olyan 1.500-2.000 kontrasztarány van írva. Ez azért van mert ők máshogy mérik a kontrasztot. A plazma képe sokkal természetesebb, a 20.000 kontrasztos Pana képén jobb a fekete mint az LCD-n a 50.000 kontrasztúé. Ezt láttam. Az LCD tévét akkor vedd meg ha nagyon világos a szobád.
0
2008. december 5., péntek 11:57
1975
Szia Flat!
Engem derceto meggyőzött, hogy a plazma jobb technológia a megvilágítás miatt, de attól is függ, hogy mire fogod használni. Én Pana plazmát vettem, mert ár és értékarányban és tudásban ez volt a legmegfizethetőbb. Ha LCD én a Sonykat néztem, de ami belefér az árba az többnyire nem 100Hz-es, míg a Pana plazma már 100Hz-es és 5cm-mel nagyobb. (én LCD-ben 40"-eseket néztem). A nappali fénynél az LCD-nek élezhetőbb a képe, de ha ez nem szempont, mert be tudsz sötétíteni, vagy nem túl világos a szoba akkor a plazma is jó. A másik, amit hallottam, hogy 100 cm felett a plazma a jobb. Szerintem mindettővel jól jársz, de szerintem LCD-ben Sony, Plazmában Pana (meg persze Pio, de az már más árkategória).
0
2008. december 5., péntek 11:48
1975
Grat az új Tv-hez. :) Asszem akkor tegnap benned is tudatosodott, hogy a jövőben nem nagyon érdemes új filmet venni DVD-n. :)
0
2008. december 5., péntek 11:21
14599
Hínnye, jó kis alapfeltételek, a Samsung-nak vannak jó darabjai, de nálam elvitte a pálmát a tegnap vásárolt LG 42LG6000 LCD.
A magas kontrasztarányából kifolyólag (50000:1) még teljesen sötétben is maximálisan kifogástalan képet ad, és a demója alapján, amit még a boltban láttam, energia-takarékosabb, mint a többi LCD gép.
Igaz, ez a modell 260 papírba kerül, de SZVSZ nagyon megéri...
0
2008. december 5., péntek 11:07
2405
Sziasztok!
Bocs, h így belekontárkodom a felhozott témába, de szeretnék venni egy FullHD-s TV-t, csak nem tudom eldönteni, hogy milyen legyen. Egy 102-106-osra gondoltam, de - plazma legyen vagy LCD? (személy szerint az utóbbit támogatnám, sok szempontból is, mint pl. a fogyasztás, az LCD már bizonyított is, stb.) - Sony vagy Panasonic, vagy esetleg Samsung? - ha Sony, akkor melyik? - ha Panasonic, akkor melyik? - ha Samsung, akkor melyik?
Árban kb. 200-230ig tudnék elmenni!
Örülnék, ha tapasztaltabb fórumtársaim megosztanák velem a véleményüket, és ezzel segítenének nekem, hogy ésszerűen tudjak dönteni. ;)
Jah, a házimozizást PC-n keresztül szeretném megvalósítani, HDMI-n keresztül csatlakoztatnám a TV-t a géphez. A gépben van egy HDMI kimenettel rendelkező graf. kártya és egy BD/HDDVD/DVD író/olvasó!
Köszönöm!
0
2008. december 2., kedd 17:32
4201
Az én tévém felbontása 1360x768, ami nem egyezik semmilyen videoformátummal, így az overscannak nincs jelentős hatása, mindenképpen skáláznia kell a tévének ha BD-t vagy DVD-t nézek. Az XBOX és a PC viszont tudja ezt a felbontás, ezért itt nem használok overscan-t, rendes 1:1 pixel mapping van.
Ha a PS3 kimenete fixen 1080p-re van állítva, és a TV fullhd-s, akkor overscan nélkül elvileg skálázás sincs, ami jó (pl. olvashatóbb a szöveg webezéskor), overscan-nal viszont skáláz. Filmeknél én nem érzem húsbavágónak, de vannak akiknek ilyenkor is az 1:1-re esküsznek.
0
2008. december 2., kedd 15:39
1975
Köszi.
Akkor biztosan a Ps3-nál nem stimmel valami nagyításkor. Te be szoktad kapcsolni a overscan-t? Van ennek jelentősége, vagy csak nagyít egy kicsit a képen?
0
2008. december 2., kedd 14:38
4201
Plazmánál, LCDnél nincs olyan, hogy konvergencia, a képpontok közvetlenül vannak megcímezve, ami kizárja a geometriai hibát. Az előfordulhat, hogy pixel mapping nem pontos, vagyis a gép által adott felbontás nem pontosan fedi le a panel felbontását (pl. overscan be van kapcsolva). Ilyenkor a kép átméreteződik, de az egyenes vonal egyenes marad.
0
2008. december 2., kedd 14:28
14599
Az én 82 centis Panasonic CRT-men igencsak vannak geometriai hibák sajna, de már meg sem látom, annyira hozzászoktam az 5 év alatt, amióta nézem. Mondjuk az LCD-t holnapután azonnal teszt alá fogom vetni, szerencsére pontosan tudom, mit és hol kell néznem az ominózus filmnél (The Core), aminél tapasztaltam a jelenséget...
0
2008. december 2., kedd 14:05
1975
Egyébként azt is olvastam, hogy "be kell járatni" a tv-t és nem szabad full kontrasztot és fényerőt adni neki az elején. Ez tényleg így van??
0
2008. december 2., kedd 14:03
1975
Valami fórumon olvastam, hogy a Sony LCD-ken találkoztak már ilyennel, de nekem is fura a dolog. Valszeg a Ps3 lesz a ludas. Mondjuk játék közben sem észleltem, csak netezésnél, amikor nagyítva van a kép.
0
2008. december 2., kedd 14:00
1975
Egyébként nem kizárt, hogy semmi baja. Lehet, hogy velem van a baj, vagy a PS3 torzít a netnél, ha kinagyítom a képet. Amióta a régi projektoros tv-men volt ilyen gond, azóta mindenhol ferde vonalakat látok. :) DVD-nél és BD-nél még nem tűnt fel a dolog.
0
2008. december 2., kedd 13:58
14599
Azért mondom, mert eddig ilyenről nem hallottam, de ha netezésnél jön elő, akkor az bőven lehet más miatt is, mondjuk gépes beállítás...
Kezdtem már megijedni, mert eddig LCD-n sem találkoztam ilyennel a boltokban, ami nem venné jól ki magát...
0
2008. december 2., kedd 13:55
1975
Közben felhívtam a szervízt és ők azt mondták, hogy ez a plazma technológiájánál fogva nem lehetséges. Azt nem tudom, hogy ez tényleg így van e, de azt hiszem hagyom a fenébe. Amúgy sincs benne konkrét ferde vonal csak néha netezésnél olyan "mintha" érzésem volt. Lehet, hogy én látok rosszul. Mindenesetre ma kicsit tüzetesebben átnézem ezt a dolgot.
0
2008. december 2., kedd 13:51
14599
Elviekben plazmán és LCD-n nem lenne szabad ilyen problémának lennie, mert fix képpontos megjelenítők. Ez új nekem...
0
2008. december 2., kedd 13:01
1975
Hali!
A következő kérdésem lenne. A múlt héten vásárolt Pana plazmámon (a 3 nap már letelt, de emiatt amúgy sem vinném vissza) észrevettem néhány minimális geometriai problémát, tehát nem minden vonal teljesen egyenes, főleg a kép széle felé. Annyira nem zavaró, de azért én kiszúrom néha. Hallottam, hogy a gyártók nem igazán állítgatják be a geometriát és sok tv-n van ilyen probléma, főleg a Sony lcd-knél, de nem mindenki foglalkozik ezzel. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy hagyjam a fenébe? A projektoros tv-men anno magam végeztem a konvergencia beállítását, de a plazmánál már nem mernék belevágni a műveletbe. Érdemes megpróbálkozni vele és babrálni a szervíz menüt, vagy bele se kezdjek? Esetleg a szervíz be tudja lőni teljesen egyenesre? Azt hittem, hogy a plazmánál már nincs ilyen gond, de mégis van. :(
0
2008. november 30., vasárnap 22:18
14599
Nálam pár HD-rip verte ki a biztosítékot (pozitív értelemben) úgy idén nyár óta...
A John Rambo US BD-ripje összehasonlítva a nálunk kiadott DVD-vel igencsak elgondolkodtatott. Mostanra már a BD és LCD árak elérték a számomra elfogadható szintet, így összeraktam a lóvét a fejlesztésre, mivel így évvége felé kapunk jutalmat rendesen melóban... :D
0
2008. november 30., vasárnap 21:23
729
Engem látatlanban megvettek, és mióta láttam is valamit, teljesen puhára főztek:)
0
2008. november 30., vasárnap 21:13
14599
Előbb-utóbb csak megtér mindenki a sötét (kék) oldalra? :DDD