Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2008. november 27., csütörtök 16:30
Üdv!
Tv vásárlás előtt vagyok és olvasgatva a topicot, azt már tudnám h 100 centi körül milyet vennék. De szobámból adódóan egy 82-94 centis is elég lenne (mostani 66-ost lecserélve). Úgy 200ezerig gondolkodtam. Ps3-am van, filmezéshez és játékhoz kéne.
A tv adás nem érdekel :)
Tudnátok segíteni? Előre is köszi
0
2008. november 26., szerda 19:17
Na de miért baj?
most posts by TM
0
2008. november 26., szerda 19:10
Hm... biztosan úgy voltak vele, hogy ha már az LCD-k felküzdötték magukat a korábban plazmakiváltságnak számító kijelzőméretre, akkor ők meg lemehetnek (nem kutyába, nem alfába) LCD-méretbe... ő bajuk.

És lézertévé rulez... majd egyszer!
0
2008. november 26., szerda 19:04
Nem kell piacra menni, elég, ha ide kukkantasz! :)
most posts by TM
0
2008. november 26., szerda 18:35
82 cm-es átlójú plazma? Boborján úgy mondaná, hogy olyan "nincsenisnemvan". (Bár a kínai piacot nem ismerem. És nem a józsefvárosiról beszélek...) ;-)
0
2008. november 26., szerda 18:33
Igaz, plazmából Panasonic vagy Pioneer.
0
2008. november 26., szerda 18:23
Köszi! Ezek szerint te sem láttál még 82-es plazmát? :)
most posts by TM
0
2008. november 26., szerda 17:49
82cm-ben inkább Hd ready LCD-t érdemes venni. Amelyiknek a képe tetszik.
Plazmából (ha befér a szekrénysorba) 94cm Panasonicot érdemes. Úgy tudom plazmából az LG nem igazán jó. Pioneer és Panasonic vehető. Talán még Samsung.
0
2008. november 26., szerda 16:38
Mifelénk nincs 82 centis plazma egy boltban sem, olvasni is most olvastam róla először, ezért érdeklődtem, hátha másnak nagyobb tapasztala van erről.
most posts by TM
0
2008. november 26., szerda 10:57
Ez eléggé lesarkítása szerintema  dolgoknak, de mondjuk amennyit én láttam kiállított modelleken, lehet benne igazság, bár azért az nagyon sok mindentől függ. Ugye boltban általában túl vannak vezérelve, és másképp mutat egy kivilágított, nagy térben, mint otthon a sötét szobában!
Én azt olvastam erről, ha valaki este használja és filmezéshez csak, akkor a plazma az ajánlottabb. De szerintem ezt mindenki úgy tudja legjobban megítélni, ha megnézi, és tetszik neki amit lát, akkor rendben, ha meg nem, akkor ne vegye meg csak azért, mert "jókat hallotam róla, vagy jókat írtak róla".
0
2008. november 26., szerda 1:37
Sikerült befagyasztani a tévétopikot. :)
most posts by TM
0
2008. november 25., kedd 11:06
Most már csak azt lenne jó tudni, hogy milyen a 82 centis plazma. Gyengébb, mint a nagyobbak, vagy jobb, vagy úgyanolyan? A Blu-ray maszlag nem érdekel.
most posts by TM
0
2008. november 24., hétfő 17:21
Ja és az áruhitelt meg nem ítélik oda a minimálbérre, mi? Az élet nem igazságos.:)
0
2008. november 24., hétfő 17:08
Én úgy hallottam, 100 cm alatt (mármint a képátló, nem a néző magassága) LCD a jó, fölötte pedig a plazma.
0
2008. november 24., hétfő 17:03
Lakájjal, bejárónővel, szakáccsal, személyi trénerrel, testőrökkel és féltucatnyi Mercivel a garázsban itt a Rózsadombon mi nem engedhetünk meg ekkora luxust, mit képzelsz?!
most posts by TM
0
2008. november 24., hétfő 16:51
Ha mégis meggondolnád magad, az egyik MM-ben láttam egy 274 cm képátlójú HD-plazmát. Gondolni kell az öregkorra is, amikor kis megjelenítőn már nehezen veszel ki minden részletet. És az ára is 35 millió allatt van. Száz forinttal.
0
2008. november 24., hétfő 16:48
Igen, létezik. :-) Csak kár, hogy LG. Annyira nem is pici, de sajnos ez van, ekkora átmérővel nálunk nem forgalmaznak plazmát. Pedig azt hiszem Kínában ekkora méretből adták el a legtöbbet. És hát nincs mindenkinek 30 négyzetméteres nappalija. Sajnos. :-)
0
2008. november 24., hétfő 14:56
Jé, létezik ilyen pici plazma is? Erről én is szívesen hallanék valamit. Pont befér a szekrénysorba :)
most posts by TM
0
2008. november 21., péntek 18:43
Jut eszembe, lenne még egy kérdés, bár ez nem magamnak kell, de megkértek, hogy kérdezzem meg, ha valaki látta már az LG 32PG6000 plazma tévét, mondjon róla rövid véleményt, ha megkérhetem. Illetve ha tud valaki másik márkát, amit Magyarországon lehet kapni, plazma és 82 centis, az sokat segítene. Előre is köszi a hasznos infókat!!

0
2008. november 21., péntek 18:40
Szia Mikey-Soft! Köszi! Szerintem is jó, szép a képe is, legalábbis nekem tetszik. Igaz, nem full HD, de azt hiszem, beérem vele, a pénz is szempont. :-)
Viszont inkább plazmát akartam, mint LCD-t, azok jobban tetszenek, és plazmában ilyen árban nem hiszem, hogy jobbat kapnék.
Mégegyszer köszi a segítséget!
0
2008. november 20., csütörtök 20:15
Én nem venném meg, mert nem full HD, de ez csak rám vonatkozik. Amúgy jó paraméterei vannak...
0
2008. november 20., csütörtök 15:44
Helló!
Tudna valaki véleményt mondani a Panasonic TH-37PX8ES plazmáról? Előre is köszi!
0
2008. november 16., vasárnap 18:48
A Sony KDL-40S4000-es készülékéről valaki tudna véleményt mondani ?:)
0
2008. november 7., péntek 18:36
Köszi. Így már értem. Akkor nincs különbség.
0
2008. november 7., péntek 18:14
24p lejátszás: a Blu-ray szabvány támogatja a másodpercenként 24 teljes képet tartalmazó, 1080p felbontású videókat. Néhány első generációs lejátszó kivételével, a BD lejátszók ezt le tudják úgy játszani, hogy a HDMI kimeneten 1920x1080 képpont felbontású, többszörözés nélküli, másodpercenként 24 képet tartalmazó jelet adnak ki. Ez a lejátszás.

24p True Cinema: ez a Sony márkaneve és több dolgot takar. Ha lejátszóra írják rá, akkor az a fenti 24p lejátszás képességét. Ha tévére, akkor két dolgot is: a tévé tudja fogadni a 24p jelet ÉS megjeleníteni úgy, hogy minden képkocka ugyanannyi ideig látszik. Vagyis a frissítési frekvenciát a 24 többszörösére, általában 72, 96 vagy újabban már 120 Hz-re állítja. A Pioneer például "HD Digital Film Direct 24"-nek hívja ezt a dolgot.

Nos ez a két fogalom definíciója. Összehasonlítani őket nincs sok értelme.

Vannak tévék, amik egyátalán nem tudják fogadni a 24p jelet, más tévék tudják, de nem 24*valahány Hz-en jelenítik meg (általában 60-on, ilyenkor beszélünk 3-2 pulldown-ról). Végül vannak azok a tévék, amelyek képesek fogadni, és 24*valahány Hz-en megjeleníteni a 24p jelet. A honlapokon található specifikációkból viszont ez ritkán derül ki, például tudom, hogy az új Samsungok tudják, de nincs utalás a honlapon. Az újabb Panasonic plazmák is tudják, itt "24p lejátszás" van feltüntetve.

A Sony és a Panasonic szóhasználata alapján a 24p lejátszás ugyanaz, mint a 24p True Cinema, de az előbbi egy pongyola megfogalmazás, az utóbbi meg egy fantázianév, és mi általában egyiket sem használjuk.
0