Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2008. október 12., vasárnap 11:39
Az LG-kről nem tudok sokmindent...
Ajánlom viszont a Sony KDL-40V3000 típust, ilyen van nekem is, 24p támogatása 100% és különben is nagyon jó "kis" TV! ;-)
Itt árul valaki 2 év garival nagyon jó áron:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=1517
0
2008. október 12., vasárnap 1:48
LG 42LG5000-ről van valakinek tapasztalata? Főleg a 24p támogatása érdekelne...

Bár amiről tudom, hogy az 5:5 pulldown-t ismeri, az a 42LG6000 Scarlet gépe, csak kissé drága még...

OFF: Bocsi, hogy kicsit szétoffoltuk a másik HD-topikot, inkább itt teszem fel a további LCD/plazma kérdéseket. :)))
0
2008. október 11., szombat 13:54
No, tegnap megjött a gyönyörűség! Beüzemeltem, igaz, még csak egy régebbi dvd-játékos csatlakozik hozzá, de már úton van a SONY Blu-ray játékos is, már csak arra várok! :)
0
2008. október 6., hétfő 14:11
Szerintem nem. Én is WXGA plazmán nézem a kéket, és hidd el, hogy sokkal élvezetesebb egy kisebb felbontású, de nagy méretű, jó színekkel, jó kontraszttal rendelkező tévé vagy akár projektor, mint egy kisebb fullhd-s. Láttam én már kifejezetten baráti árú WXGA-s DLP projektort HD anyaggal amitől leesett az állam.
0
2008. október 6., hétfő 11:30
Én csak azért gondolkodom full HD-ben, mert szeretnék kékre váltani, és ahhoz azért elengedhetetlen!
0
2008. október 5., vasárnap 16:26
Oks. Szerintem egy 46-50-es átmérőjű wxga plazma vagy LCD sokkal nagyobb élményt ad 3 méterről, mint egy 40-42-es fullhd.
0
2008. október 5., vasárnap 12:12
Köszi a segítséget, majd megírom, mit vettem! :)
0
2008. október 4., szombat 21:30
Akkor szerintem ne vegyél fullhd-set. 3 méterről még 127 centi átmérőnél sem fogod igazán látni a különbséget. 285-ért már kapsz 127 centis wxga Panasonic plazmát.
0
2008. október 4., szombat 21:23
Ja igen, árat nem írtam! Olyan 200-250 ezerig!
0
2008. október 4., szombat 21:19
Momentán egy Pioneer KURO plazmánál jobbat szerintem nem találsz (hé, nem írtál árat). Az OLED elterjedésééig garantáltan nem akarsz majd más tévére cserélni. A választáshoz meg inkább a szemedet használd, ne a szívedet. Bár kíváncsi lennék milyen érzelmi tényezők játszanak ilyenkor szerepet.
0
2008. október 4., szombat 20:39
Szeretném a hozzáértők véleményét kikérni! Nagyon kacsingatok új tv felé, mindenképpen full HD-set szeretnék. Kb. 3 méterről nézném. A kérdéseim: szerintetek mekkorát vegyek, és LCD vagy plazma? (Bár nekem a szívem az LCD-hez húz!)
Még a márkára is tehettek javaslatot! Előre is köszi mindenkinek, aki segít!
0
2008. október 4., szombat 16:26
Sajnos nálunk nemigen van olyan hely, ahol normális körülmények között lehetne megvizsgálni a készülékeket, de igyekszem minél több tesztet elolvasni, és a tulajok véleményét meghallgatni.

Igazából /ami a plazma vs. LCD-t illeti/ nekem elég is két ekkora házimozis (Te és Derceto) véleménye :)

Köszi szépen.
0
2008. október 4., szombat 16:12
általános vélekedések szerint aki világosban akar tévézni, az vegyen lcd-t, aki sötétben, az vegyen plazmát. az lcd erőtelejsebb kontraszttal bír, viszont vacakok a feketéi, a plazma kicsivel haloványabb teljesítményt mutat egy kivilágított szobában, de igazán mély, élő feketét csak az tud produkálni.

levonhatod a következtetést: a kiállítótermek általában fényárban úsznak (ráadásul minden tévékészüléket túlvezérelnek), a házimozizáshoz viszont javallott az elsötétített szoba. szerintem.

nem bántam meg, hogy plazmát vettem, sőt... habár a tévémmel már annyira nem vagyok megelégedve, de most kicsit odébb van a csere.
0
2008. október 4., szombat 11:23
Hali

Ugyan nem TV kategória, de gondolom van aki tudja a választ erre is:)
Most elég olcsón beszerezhető a Sony BDP-S300 blue ray lejátszó.
Amit tudok róla az az, hogy nem minden fajta hangformátumot tud lejátszani.
Ettől függetlenül használható készülék?
(Ha nekem amúgy sincs high-tech hangrendszerem.)
Előfordulhat az, hogy egyes filmeknek nem lesz hangja, mert csak olyan hangformátumok vannak a lemezen amit a lejátszó nem ismer fel?
Van-e valakinek ilyen gépe?
Mik a tapasztalatok?

köszi
0
2008. október 3., péntek 14:24
Jamamura, ha esetleg erre jársz...

Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy a TV-k terén neked merre húz a szíved...LCD vagy Plazma? Gondolom szemrevételeztél már jópár készüléket (legalábbis biztos többet, mint én).

Valamiért én mindig az LCD-ket nézegettem, de Derceto annyira hangsúlyozza a plazmát, hogy már elgondolkodtam :) És ha jól tudom neked is plazmád van/volt.
Nem bántad meg később, hogy ezt választottad?

(kacérkodok a BD-re váltással, azért kérdezem :) ... ha lesz TV, akkor kizárólag csak Blu-Ray menne rajta, semmi tv műsor, vagy dvd. Konzol játékokra nem gondoltam, mert nekem annyira nem fontos, de lehet, hogy egyszer majd az is lesz...de nem az az elsődleges szempont)

Előre is köszi!
0
2008. október 3., péntek 2:31
Inkább plazma. ;)
0
2008. október 3., péntek 1:17
Inkább LCD.
0
2008. október 3., péntek 0:17
A projektorhoz minimum tökéletesen be kell sötétíteni, hogy kellően kontrasztos és élénk képet adjon, de az ideális az, ha a környező falak is sötét színűek. Meg persze kell neki egy szép nagy, üres falfelület. Egy plazmát csak lerak az ember bárhová a szobába, és minden külön trükközés nélkül is tökéletes képet ad, még valamennyi napfény mellett is.
Az izzó bármikor kiéghet, általában 2000 órát adnak meg élettartamnak, de a ki-bekapcsolások száma is meghatározó.
Az izzót hűtő ventillátornak, DLP-s projektornál a színkeréknek is van zaja, ami a mai otthoni használatra szánt projektoroknál nem vészes, de természetesen egy néma LCD-vel, vagy egy halkan zümmögő plazmával nem mérhető össze.
Tévét elég macerás nézni rajta, és az adás minősége is elég kiábrándító szokott lenni ekkora méretben.
Egyszóval az LCD/plazma kényelmes, a projektor pedig nagy képet ad.

Nem mintha bárkit le akarnék beszélni a projektorról, ha nekem lenne egy megfelelő helyiségem erre a célra, én is ezt vennék. De ha nem kell nagyobb képátmérő 150 centinél, akkor inkább plazma.
0
2008. október 2., csütörtök 18:38
Ha csak filmeket akarsz nézni rajta, akkor megfontalandó a projektor. Persze, ha veszel hozzá megfelelő minőségű vásznat (a meszelt fal vagy lepedő nem túl jó megoldás), és mindent frankón fel is tudsz szerelni. Viszont sima tévénézéshez már nemigazán praktikus. S azt is figyelembe kell venni, hogy egy izzó sem olcsó. Szóval filmnézéshez projektor, tévézéshez tévé.
0
2008. október 2., csütörtök 18:06
Egy hülye kérdés. Ha 350 papír egy plazma, lcd full hd tv mondjuk 110cm felett. Nem érné meg jobban megruházni egy full hd epson projektorra például?

Teljesen laikus vagyok ebben a témában ezért kérdem.
0
2008. szeptember 19., péntek 23:50
Én is Panára pályázok:) Ez vagy valamelyik testvér.
0
2008. szeptember 19., péntek 23:00
Egyetértünk: ha mozi (tévé) akkor plazma. Mivel elég régóta szereltem monitort, már messziről látom a kiállított darabok közül, melyik az lcd tévé. Szinte mind rikító, animációra emlékeztető színű, ráadásul bántja a szemem a gyenge mozgáskövetésük. Hogy egy névtelen klaszikust idézzek: "a plazma helyből olyan gyors, mint az lcd nekifutásból".
Én nem szánok tévére annyit, amennyibe egy Pio kerül, nekem elég lesz egy Pana. Remélem hamarosan be is parkol a másik helyére. Kompromisszumot kötöttem. Talán a Pio-kba kerülő Pana panelekkel ki is egyenlítődik idővel a két márka közti különbség, vagy legalábbis csökken.
0
2008. szeptember 19., péntek 19:40
Ha tényleg ideiglenes megoldásról van szó, csak filmnézésre, böngészésre, játékra én nem vennék prémium kategóriás monitort. Grafikai munkára már inkább.
Hosszú távú mozizásra viszont semmilyen LCD-t nem vennék. Sőt ha most vennék, akkor megint kizárólagosan egy KURO-t választanék. Igen, annyival jobb.
0
2008. szeptember 19., péntek 13:27
Így van, akadnak még jobb panelesek, de ezeknek az ára is a kommersz kategória felett van. Manapság azonban 60-70 ezernél többet nemigen ad az emberek többsége monitorra, megnézi mekkora, milyen szép a kávája, milyen gyors a válaszideje, aztán megveszi a lehető legolcsóbbat. És csodálkozik, hogy nem is olyan szép a képe. Főleg, amikor ebbe a kategóriába tartozó tévéset vesz, na az az öntökönszúrás. Számon sem tartom már, hány embernek mondtuk el a szervizben, hogy: asszonyom-uram, ez elsősorban monitor, ami másodsorban képes tévé funkcióra is. Ettől szar a képe, ettől borzalmas a hangja. Különösen az a dühítő, amikor a "profi" megveszi az egyik legolcsóbb darabot, amin aztán profi retusálást, képfeldolgozást akar végezni. Ilyen esetünk is volt, amikor a milliós gépekkel lődöző fotós a létező legolcsóbb,  legszarabb monitoron akarta szerkeszteni a képeit. De ez vonatkozik a tévékre is: standard méretben (42") 300 ezer alatt nemigen láttam még jó képű lcd-t. Tehát vagy kompromisszum, vagy zsebbenyúlás szükséges.
0
2008. szeptember 19., péntek 13:06
Ebben nem kételkedtem, csak arra utaltam, hogy ha valaki nem TN paneles monitort akar, akkor azért nem kell olyan sokat keresgélnie (most még). S-IPS paneles monitort már nehezebb találni.
Játékra, PC-ről mozizásra, böngészésre megfelelnek a TN-es monitorok is.
0