Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2008. július 14., hétfő 10:48
Nemrég cseréltem le az LVD tévémet, egy új Samsung FullHd-sra. Ugyanazt a DVD lejátszót használom hozzá, csak ideiglenesen egy olcsóbb HDMI kábellal (a drágábbat átraktam a BD lejátszóra) Már két DVD-nél tapasztaltam egy érdekes rendellenességet. Filmlejátszás közben, nagyjából a felirat magasságában, a képen bal oldalán megjelenik egy kis fekete csík. Ami szépen lassan növekszik, vastagabb, meg hosszabb lesz. Ha leállítom a DVD-t, és folytatom, akkor is ott van. Ha átkapcsolok tévére eltűnik. Illetve, ha teljesen kikapcsolom a DVD-t, és újra betöltöm a DVD-t, akkor is eltűnik. Más lejátszón nem volt ilyen gond az említett filmekkel, így szerintem nem a lemezzel van a baj. És nagyon merem remélni hogy nem is a tévével, vagy a DVD lejátszóval. Arra tudok gondolni, hogy ez valami zavar lehet a kábelben. Van ilyen? Tapasztalat már valaki hasonlót?
0
2008. július 12., szombat 15:50
Akkor kettőnkkel 2:0 az LG-nek. Az a baj, hogy egy 20 perces szaturnos nyálcsorgatáson kívül a HD-s tapasztalataim eléggé nullaközeliek, ezért nem nagyon tudom, mik a buktatók a szépen csengő számok mögött. Este szétnéztem mit mond a gúgl, szokás szerint találtam egy pozitívabb, és egy "határeset" értékelést.

89%
60%

A hibák, amiket említenek:

"LG s LY95 series of LCD TV s is a step up from the entry level LF66 TV s but disappointingly, the 37LY95 (unlike the 42in, 47in and 52in models) does not come equipped with  Wide Colour Gamut  backlight system, and has an 8bit rather than a 10bit panel."

"Where the LG trips up, though, is tracking motion – its inability to cope with the HD source s 24 frames-per-second rate is manifested in jerky movement that just can t be ignored."

Fogalmam sincs mennyire ciki hibák ezek, de hétfőn már mennék megvenni, ha elfogadható...
0
2008. július 12., szombat 15:12
Én az LG-re szavazok. Nem ismerem a márkát, de a Samsunggal több rossz tapasztalatom volt már (LCD TV is). Én 3 méterről nézek egy 32"-ost és néha úgy érzem, lehetne nagyobb.
0
2008. július 12., szombat 13:31
Vagy egy Samsung LE32R82BX a másik versenyző, 135.000 Ft-ért:
32", 1366*768 HD Ready, 8000:1 kontraszt, 550 cd/m2 fényerő.

No melyik érné meg jobban? 24p nélkül nagyon nehéz az élet?

0
2008. július 12., szombat 2:56
LG 37LY95 -> róla tud valaki nyilatkozni?

199.990-ért dobálják, pont ennyi lenne a nagyonmax, amit rá tudnék szánni egy TV-re.
Nagyvonalakban: 37", 1980x1080, 5000:1 kontraszt, 500 cd/m2 fényerő.

Főleg BD-re és PS3-ra kellene, 1-2 DVD is bezizzenne, a TV adás nem érdekel. Cirka 2,5 méterről nézném.
0
2008. június 19., csütörtök 18:02
Szubjektív véleményt tudok mondani: szerintem 2,5 méterről a 102-107 centi teljesen rendben van, én 127-et nézek 3,5 méterről, ami nagyon kellemes, de egy 152-est is simán el tudnék képzelni. Kb. 2,5 méter távolságnál kezdem érezni a fullhd hiányát, így nem vagyok biztos benne, hogy 107 centinél sok különbséget látnék. Határeset, de ha belefér az anyagi keretbe, akkor nem árt a fullhd.
PS3-hoz és filmekhez én mindenképpen a plazmát ajánlom, különösen akkor, ha a szoba megfelelően sötétíthető.
0
2008. június 19., csütörtök 15:45
szerintem 2,5 méterre sok lesz a 100-as feletti TV
...de ez csak egy vélemény, mindenképpen várd meg Derceto válaszát
0
2008. június 19., csütörtök 14:38
Mindenképpen Full hd-s tv-t fogok venni, de elbizonytalanodtam.
Ps3 játékokhoz, Bd-re és Dvd-zéshez melyiket érdemesebb megvenni?
107-es vagy 102-es(lcd) méretre gondoltam és olyan 2,5 méterről nézném, nem túl világos szobában.
Pana Full hd plazma (42PY80), vagy Sony Full hd lcd és miért?
Tud nekem ebben vki segíteni?
Esetleg derceto?
0
2008. június 19., csütörtök 12:25
Én 100 h a Panasonicot választanám.
0
2008. június 19., csütörtök 10:57
Nekem az LG jobban bejön. :)
0
2008. június 17., kedd 16:46

Vajon melyiket vegyem meg?

Panasonic TH42-PZ85E vagy
LG 42LG6000 ?

0
2008. január 11., péntek 14:33
Véleményem szerint a FullHD-nek csak közelről és/vagy nagy méretnél van értelme, megfelelő forrással. A fekete szint, a színek helyessége, a mozgás folyamatossága viszont messziről is látszik, DVD-nél, Blu-ray-nél egyaránt. Ezeket a paramétereket nehezebb számokkal jellemezni, összehasonlítani (a megadott kontrasztaránynak meg többnyire köze sincs a valósághoz), de szerintem fontosabbak, mint a felbontás. Előbb-utóbb minden fullhd lesz, de szerintem most még nem ér annyit a dolog, hogy ez miatt kompromisszumokat kössön, vagy annyival többet fizessen az ember.
0
2008. január 11., péntek 12:34
Irj egy jó példát.
0
2008. január 11., péntek 11:49
egyáltalán nem vészesek a Sony LCD árak
0
2008. január 11., péntek 11:13
Érdemes körbenézni, mert a Sonynál a nevet nagyon meg kell fizetni.
Ugyanazt olcsóbban is megveheted, ha körülnézel a piacon.
0
2008. január 11., péntek 11:00
Lcd-ből sony-t? Na ezt a variációt még nem láttam sehol. Szerintem én Samsung 40 R81est veszek.
0
2008. január 10., csütörtök 19:17
ha már szóbakerült a Blu-ray mindenképp olyan TV-t vegyél ami tudja 24 képkocka/másodperc üzemmódot
         valamint szintén a Blu-ray miatt Full Hd felbontásút vegyél
én még mindig LCD-t ajánlom,abból elsősorban Sony-t,ha netán plazmát vennék akkor csak Pioneert viszont a Pioneer Full Hd plazma igencsak drága

8
0
2008. január 10., csütörtök 19:17
ha már szóbakerült a Blu-ray mindenképp olyan TV-t vegyél ami tudja 24 képkocka/másodperc üzemmódot
         valamint szintén a Blu-ray miatt Full Hd felbontásút vegyél
én még mindig LCD-t ajánlom,abból elsősorban Sony-t,ha netán plazmát vennék akkor csak Pioneert viszont a Pioneer Full Hd plazma igencsak drága

8
0
2008. január 10., csütörtök 14:01
Ps 3 játékra, Blu-rayre és DVD-kre melyik a jobb? A tv adás nem fontos.
Nálam nem ritka, hogy reggel belemerülök egy játékba és estig nyomom. Ebben az esetben melyik a megfelelőbb? (3-4 órát simán szoktam játszani és bizony néhány hub simán beleéghet, de ezt valahogy elkerülném, ha lehet.)
0
2008. január 10., csütörtök 13:20
na ezt se néztem be.. :s
0
2008. január 10., csütörtök 13:08
8 mérföld (szinkronizált, Universal Pictures Hungary kiadás) 1500.-A bunyós (feliratos, Warner Home Video Magyarország által forgalmazott kiadás, kétoldalas borítóval) 1000.-A függöny legördül (Peter O Toole - feliratos, Universal Pictures Hungary kiadás) 1000.-A kör (szinkronizált, Universal Pictures Hungary kiadás) 1500.-Backbeat - A kezdetek (A Beatles hamburgi évei) (szinkronizált, Universal Pictures Hungary kiadás) 1000.-Dante pokla (szinkronizált, DTS! - Universal Pictures Hungary kiadás) 1500.-Frankenstein (1931) színes borítós 1500.-Frankenstein menyasszonya (1935) 1500.-Kegyetlen bánásmód (szinkronizált, Universal Pictures Hungary kiadás) 1500.-Shrek + Shrek 2 (JOGLEJÁRT, beszélő doboz) (1+2 DVD, szinkronizált, Universal Pictures Hungary kiadás) 4500.-Vörös Sárkány (2 DVD) 1500.-adamsmasher@citromail.hu
0
2008. január 10., csütörtök 13:00
Az újabb (2007-es) plazmák már nehezen égnek be ésszerű használat mellett. Persze ha egész napra otthagyják a DVD lejátszó logóját, mint az áruházban, az nem ésszerű használat.

Bizonyos képelemek (tv csatorna logók, játék HUD-ok) hosszabb idő után (3-4 óra) látszódhatnak (ezt ghostingnak hívják), de nem zavaróan, és egy idő után (néhány perc, rosszabb esetben 1-2 óra) eltűnnek.
0
2008. január 10., csütörtök 12:50
Ha erősebb kontraszt különbségű képet raksz egy lcd-re, már 1-2 óra után is ott marad a nyoma, ezt hívják képvisszamaradásnak, és nem ismerik el garanciális problémának a gyártók. Az igaz, hogy képes regenerálódni, de ha folyton ugyanaz a kép van rajta, akkor pár hónap múlva már tartósan rajta marad. Jópár "beégett" lcd monitort és tévét volt szerencsém látni.
Nem tudom, milyen projektor tartalmaz foszfort. Vagy lcd-sek, vagy dlp-sek, illetve a high-end készülékek crt-k, de azokból nem sok lehet idehaza.
0
2008. január 10., csütörtök 11:33
beégett plazmát már láttam Pioneert (Media Marktban kb.2 éve és pont Pioneer demo futott rajta,az irónikus,hogy pont a demoban lévő Pioneer felirat ugyanazon a helyen volt és az égett be
egy ismerős ismerősének a Panasonic plazmája éget be,abba ha jól emlékszem az RTL Klub logója
elvileg az LCD is okozhat hasonló jelenséget de ahhoz napi 8-10 órát kéne ugyanaz a képtartalom,hogy kint legyen és ez akkor is visszafordíható általában
Plazma foszfor képpontokat tartalmaz akár a régi projektorok,azok közt is sok beégettet láttam,hagyományos  képcsöves monitornál is előfordul a beégés pl.számlázóprogramnál vagy megfigyelő monitornál ahhol mindig lényegében változatlan a képtartalom
ARRA A CÉLRA AMIRE NEKED KELL NYUGODT SZÍVVEL VEGYÉL LCD-T
(az LCD-nek ráadásul nyugodtabb a képe ,sok plazma némileg vibrál)
0
2008. január 10., csütörtök 11:20
Köszi, de miért jobb az lcd ebből a szempontból? Én úgy tudom, hogy abba is bele tud égni minden.
0