Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2007. augusztus 11., szombat 16:18
No már a HDMI kábelt is beszereztem. Bizony érezhető a minőségi javulás, meg jött pár plusz funkció is... A gyors mozgásoknál érezhető pixelesedés jelentős mértékben csökkent. A DVD kimenetét 720p-re állítottam először, és a Volt egyszer egy vadnyugattal teszteltetm. Szép meg minden, de egy furcsa hibára bukkantam: Mikor a kamera végigpásztázza az építkezés helyszínét viszonylag nagy sebességgel, és sok tárgy, meg mozgó szereplő van ugye a képen, akkor elkezdett a kép egy kicsit szaggatni... (Pixelesedés helyett) 1080i-re állítva ilyet nem tapasztaltam ugyanennél a jelenetnél, úgyhigy maradtam ennél. Azóta megnéztem az Apocalypto DVD-t, ami már a CRT-men is látványosan éles, és kontrasztos képet produkált, az LCD-n HDMI csatlakozóval viszont minden képzeletemet, és elvárásomat felülmúlt amit LCD vagy plazma tévétől valaha is vártam...
Egy bibi van csak amit nem értek, és kissé zavar: A DVD elindításakor a DVD kiírja a képernyőre hogy "HDMI audio nem támogatott" És nem is megy át a hang a tévére... Be kell kapcsolnom az erősítőt... Ez mitől lehet? Rossz kábelt vettem?
0
2007. augusztus 5., vasárnap 14:51
Sebaj, majd HDMI-n le fog mászni a képernyőről, addig is bírd ki kicsit... :DDD
0
2007. augusztus 5., vasárnap 12:51
Kösz a gratulációt... :) Kedden már meglesz a HDMI is...
Azért még így is nagy élményekben van részem... Persze egymás után pakolom be jobbnál jobb képű lemezeket... Aminél pl.: abszolút megállt bennem az ütő az a Dr. No felújított változata, Ursula Andres híres tengerparti jeleneténél... Nagyon durva... Mintha le akarna mászni a képernyőmről... :)
0
2007. augusztus 5., vasárnap 11:17
A link helyesen: Samsung PS42C6HX
0
2007. augusztus 5., vasárnap 11:13
Az aktuális reklámújságban is szerepel: Samsung PS42C6HX - 269.990 Ft

Olcsónak olcsó, de nem kiugróan. A Panasonic legolcsóbb 107-es plazmája is sok helyen kb. ugyanennyi.

Az M80 sorozat nem plazma, hanem LCD.
0
2007. augusztus 4., szombat 23:58
Ha legközelebb elmegyek akkor csinálok egy fotót róla. Egyébként a Kecskeméti Auchanba volt.
0
2007. augusztus 4., szombat 21:17
Azért ez már gyanúsan alacsony ár, bár fene tudja. A típust egyáltalán nem figyelted? Gondolom az M80-as széria lehet az, de azokból a 94centis modell is legolcsóbban 330 körül kapható.
0
2007. augusztus 4., szombat 21:13
Az biztosan nem fullhd-s volt.
0
2007. augusztus 4., szombat 20:54
Nem tudom ki szokott Auchan-be járni. Csak azért hoztam ezt fel mivel legutóbbi ott járásom alkalmával a műszaki cikkek között megakadt a szemem egy tévén. Nem hittem a szememnek mivel eddig szinte mindenhol 400k körül láttam full HD tv-t. Viszont itt egy (szerintem jó márka) Samsung plazma tv volt 107 cm-s képátlóval. A lényeg hogy mindez 260k-t. Tényleg ennyi az ára az ilyen tv-nek? Mert bevallom még nem engedhetem meg magamnak ennyiért sem. De hogy ilyen gyorsan essen az ára. Jövőre már tényleg megfizethető lesz egy ilyen tv és hozzá a Blu ray lejátszó.
0
2007. augusztus 4., szombat 17:57
A pixelesedés lehet lejátszófüggő is, a HDMI is segíthet valamit, de ezt majd megtapasztalod. SCART-nál mindenképpen jobb lesz (gondolom RGB-n használod). LCD-n sajnos nagyon előjön a DVD összes hibája, amin leginkább egy jó lejátszóval vagy külső videoprocesszorral lehet segíteni.

720p és 1080i között valószínűleg nem sok különbséget fogsz látni, legalább is DVD esetében. Próbáld ki mindkettőt, és amelyik jobbnak látszik, azt használd!

Egyébként gratulálok hozzá, bár én plazma párti vagyok :)
0
2007. augusztus 4., szombat 17:12
biztos itt is tudnak segíteni a fórumosok, de az avx-en több topic is csak erről szól (kábelek, csatlakozás stb) - ha gondolod nézz át ;)
Üdv,
0
2007. augusztus 4., szombat 16:32
Tegnap összeraktam az évek óta áhított új tévét... :-) (Samsung LE40R81B) Hatalmas, és gyönyörű! :-))) Teljesen el vagyok ájulva tőle, ez valszeg azért van, mert nekem nem volt még ilyen... 72 centis Grundig CRT-n edződtem... :-) Reméltem hogy lesz HDMI csatlakozó a csomagban, nem volt. Körbefutottam a várost, sehol nem lehet kapni... A legtöbb helyen tök ilyedten néztek rám hogy az mi... (Na jól van Lenti kisváros.:-) Jövő héten lehozzák nekem.
Most csak egy sima Scart-al van összekötve! A képminőségtől még így is el vagyok ájulva! Talán mert Volt egyszer egy vadnyugattal, Star Wars Ep 4-el, meg Animátrixal is teszteltem! :-))) Azért még nem tökéletes! Gyors mozgásnál észrevehető a pixelesedés! Ez azért van mert még csak Scart-al kötöttem össze? Mennyit javít rajta a HDMI? A DVD-m az 1080i kimenetet tudja, HD-Ready tévéhez melyiket érdemes választani?
0
2007. július 25., szerda 21:12
Ennyvel megbeszéltük, jól tudtam, mit hova kell dugni, mégsem megy. A csatlakozók a bűnösök, tv csatija biztosan nem, ő újonc, ígyhát gondolom, házimozi a huncut. Komponens csatlakozóval szerettemn volna összekötni a kettőt, de nem megy, scarttal simán. Hát káááár...
0
2007. július 25., szerda 18:51
Na, az nem jellemző, de épp ezért szeretem! :-)
most posts by TM
0
2007. július 25., szerda 18:50
Ha még csendben is van, az meg hab a tortán, nem? ;-)
0
2007. július 25., szerda 18:46
Nem lehet. Még vetíteni sem szokott, hála az égnek! :-)
most posts by TM
0
2007. július 25., szerda 18:26
Sajnos?!? Menj és azonnal "szereld meg"! ;-)
0
2007. július 25., szerda 18:24
Kinéztem egy szép karcsút, de az sajnos nem tévé! :-)
most posts by TM
0
2007. július 25., szerda 18:19
Gyorsan vegyél valami karcsúbbat! ;-)
0
2007. július 25., szerda 18:15
Most egy 32-es Phillipsem van, de nem kívánom, hogy elromoljon, mert 60 kiló, s 60 kilométerre van a legközelebbi szakszervíz. :-)
most posts by TM
0
2007. július 25., szerda 17:50
Tedd itt közhírré, talán akad majd valaki, aki tudja a választ/megoldást!
0
2007. július 25., szerda 17:48
Ó, hát ez volt a baj! Ne búslakodj, talán majd legközelebb, egy másik TV-vel... ;-)
0
2007. július 25., szerda 17:40
Most már tudom, hogy anno miért nem tudták megjavítani a régi tévémet a szervízben: nős volt a szerelő! :-)
most posts by TM
0
2007. július 25., szerda 17:34

Nem, dehogy, én sem vettem /vettelek:)))/  komolyan!

Enny megpróbálta, de sokkal nem lettünk okosabbak és ez nem az ő hibája, hanem a technika tehet róla.
0
2007. július 25., szerda 17:29
Szerinted ez => :-)))) miért volt a sor végén?
Segítenék én (is) Neked szívesen, csak elég messze vagyok, meg hát ugye nős is... ;-) TRÉFA volt ez is, úgyhogy nem nekemugrani újfent!
0