Láttam tegnap a WestEnd-beli Panasonic shopban az új 106- és 127 centis FullHD plazmákat. Érdemes őket megkuksizni, blu-ray lejátszó van rájuk kötve.
Bár én egyre inkább ennek a szépségnek az irányába hajlok: Pioneer PDP-5080XA
Valóban, ez nem FullHD-s. A mögöttes megfontolás pedig az, hogy egy jó ideig nagyrészt úgyis DVD-t fogok rajta nézni, a BD gyűjtés még ezután indul be. Azért még megnézem mennyibe fog kerülni a fullhd-s testvére, ha kijön szeptemberben (sokba, valszeg milla fölött lesz) ;)
0
2007. július 25., szerda 15:46
14593
Hát pedig majdan pár év múlva egy 106 centiset akarok venni (full HD-ben természetesen). :))) Mondjuk ha addig valamiért megadná magát a player, akkor majd Blu-ray lesz helyette. :)))
0
2007. július 25., szerda 15:42
1570
Ez a Pio már felskálázza a képet, nagy baj nem lehet; a 82cm feletti LCDknél jobban kijönnek ezek a hibák
0
2007. július 25., szerda 15:15
14593
Pioneer DV696AV lejátszó HDMI-n összekötve milyen képet ad egy jobb LCD-n, nem tudod?
0
2007. július 25., szerda 13:54
9489
Electrify, még annyi, hogy nem cinikuskodni, segíteni a szegény gyenge nőnek!!!! :))
0
2007. július 25., szerda 13:31
4201
Azért nem olyan vészes, de ha valaki egy 300ezres HD LCD-t összepárosít egy 10ezres gagyi lejátszóval, az ne csodálkozzon. Egyik sem az a kategória, ahol különösebben figyelnének a képfeldolgozásra.
0
2007. július 25., szerda 12:37
99
Kb. 10 éve javítok LCD-ket - ezt a technológiát nem mozgóképhez találták ki. Ez meg is látszik rajta, mert nem győznek trükközni vele, hogy elfogadható tévé(mozgó)képet állítson elő. Soxor csak erős kompromisszumok alapján sikerül ez a cél (Pl: ha gyorsítjuk a panelt, csökken a színátfogása). / A profi monitorok - nem tévék - nagyjából 14-16 msec feletti válaszidővel rendelkeznek, mert attól jó a képük, nagy a színátfogásuk, a gyorsak tn-filmpanelesek, és nemegyszer 16 bit alá csökken ez az átfogás./ Jópár olcsó modellel találkozom egy bizonyos ismert gyártó márkaszerelőjeként: a képük siralmas, kifolyik az ember szeme tőlük. Alighanem ebben az esetben igaz a tézis: ami drágább - jobb. Itt többen kifogásolták a blokkosodást és a zajt az lcd-tévén, amit a dvd lejátszó gyengeségének tudtak be. Én ebben sem lennék olyan biztos. Egyelőre összességében a plazma a jobb képminőségű tévétechnológia, a legjobb persze a crt, minden hátrányával együtt. Ha megnézitek a profi filmgyártást, ott is leginkább crt monitorokat használnak, nem véletlenül. Persze a divathullám nem mindig a jobbat preferálja. Az lcd panelek előállítása egyre olcsóbb, nyílván ezt nyomják inkább a gyártók (vagy többségük), hiszen nagyobb a haszon rajta. Megfigyelhető a gagyisodás itt is. Én azt mondom, mindenki jól nézze meg, mit vesz, mert utólag már nincs apelláta. Ami a nagyáruházban jó képet nyújt, nem biztos, hogy ugyanazt nyújtja otthon a sötét nappaliban is. Csak ennyit kívántam hozzátenni ehhez a kérdéshez, köszi. Tanulság: hogy is volt az a bizonyos Béta vs. VHS csata...
0
2007. július 25., szerda 11:34
52684
Vagy ha igen, akkor inkább sok jó dvd-t!
most posts by TM
0
2007. július 25., szerda 11:31
52684
Jobban jársz, ha nem veszel semmit! :-)
most posts by TM
0
2007. július 25., szerda 10:52
9489
Cini-kusssss!
0
2007. július 25., szerda 10:36
5042
Azért most egy pöttyet elkedvetlenítettetek!
0
2007. július 25., szerda 10:26
9489
enny, köszi, kereslek!!!
0
2007. július 25., szerda 0:46
4201
Hát igen, itt jön elő az, hogy a digitális világban sem minden egyenlő, még a DVD lejátszók sem. Nem egyenlőek az algoritmusok, amik az MPEG-et dekódolják, szűrik a zajt, a blokkosodást, a pixelesedést, deinterlacelnek és skáláznak. Nem bizony.
Sokat ki lehet hozni még a DVD-kből, persze ez sem olcsó mulatság. Mondjuk lecserélni egy teljes gyűjteményt HD-re sem az.
0
2007. július 25., szerda 0:20
7252
Na mi a szösz! Átmentünk társkereső oldalba?!? ;-) "...mit, hova, működik is a dolog rendesen, de vannak részletkérdések. ..." :-))))
0
2007. július 25., szerda 0:15
1726
Ha tudok nagyon szívesen segítek :)MSN: gorjani@freemail.hu
0
2007. július 24., kedd 23:28
1193
Az a helyzet, hogy igen, hatásosabb CRT-n. LCD-n, már erősebb kockásodás figyelhető meg a jobb minőségű filmeknél is, a kis felbontás miatt. No de azért nem olyan vészes a helyzet, csak el kell fogadni, hogy a DVD-k felett eljárt már az idő, és a tökéletes képet az újabb formátumoktól kell elvárni. Azért az új tv-d már egy nagyon jó tv lesz, megnyugodhatsz. Csak valahogy érezni fogod ha azon nézel dvd-t, hogy a tv-d úgymond már túl jó a dvd-khez és többet akar. :-)))
0
2007. július 24., kedd 23:11
5042
Egy sima Grundig CRT-m van... 72-es. Azt mondod nem akkora élmény DVD-t nézni rajta? Azért csak hatásosabb a CRT után? Mert akkor mégis miért veszünk LCD-t? Mert én sem tévét fogok rajta nézni... :)
0
2007. július 24., kedd 22:37
1193
Én a Sony V2500-nál. Az elődje, a V2000 EISA díjas, meg egyébként is nagyon szeretem a Sony cuccokat. Szóval inkább a márka szerete vezetett rá a döntésre, nem az, hogy bármiben is rosszabbak lennének a Samsungok.Egyébként most milyen felbontású tv-d van? Mert egy ilyen 1366 x 768-as felbontású készüléken már nem lesz akkora élmény DVD-ket nézni. Nagyon látszik, hogy alacsony felbontású a DVD-k képe, minden hiba jobban látszik(legalábbis felskálázatlan képpel), szóval finoman elősegíti a BD-re való átállást. :-)
0
2007. július 24., kedd 21:55
5042
Tehát akkor végülis a Sonyt vetted? Vagy te is egy Samsungnál kötöttél ki?
0
2007. július 24., kedd 21:30
1193
Én kb két hete vettem tv-t, az általad említett modell is szóba került. Annyi a különbség az S illetve a R modell között, hogy az R a jobb, drágább modell, az S a "gagyibb"(minél közelebb vagyunk az abc elejéhez, annál jobb a cucc, de ez más gyártónál nem feltétenül van így). A 81,82,83,84 azt mutatja, hogy a legfrissebb modellről van szó, a 7-es széria a régi. Tehát ha a kettő közül kell választanod akkor mindenképp az R-es modellt vedd, az a jobb mindenben.
0
2007. július 24., kedd 21:01
5042
Talán egy hónapja dobtam fel a témát... Szóval még mindig LCD tévé vásárlása előtt állok, de azért már sikerült előbbre lépnem! Leszűkítettem a kört egyetlen típusra, erre: Samsung LE 40 R81B. Többen ajánlották, az LE40 S81B helyett, amit eredetileg kinéztem magamnak. Részletesebb magyar tesztet nem igazán találtam róla a neten. Tudtok esetleg ilyet? Van valaki aki járatosabb a Samsung tévék területén, aki el tudja nekem magyarázni hogy mi a lényegi különbség az S81B és az R81B között? Az R81B-t láttam élőben, az S81B-t nem. Egyébként most már ott tartok hogy a legjobb árra vadászok, és amint megtalálom, elhozom! :) Persze a neten a legolcsóbb... De azért az ember nem a neten rendel magának LCD tévét... :-) Hiába drágább, megbízhatóbbnak tartom, ha egy igazi üzletben, egy hozzáértő eladótól veszem meg garanciával, meg mindennel! Várom az esetleges tapasztalatokat, véleményeket erről a típusról! :)
0
2007. július 24., kedd 20:58
9489
Kissé bonyolultabb az ügy, alapjában véve ok, hogy mit hova, működik is a dolog rendesen, de vannak részletkérdések. Olyasvalaki kellene, aki fórumon kívül is elérhető. Msn, skype?
0
2007. július 24., kedd 20:51
1726
Mi a kérdés?Mondd meg a házimozi típusátA TV típusát
0
2007. július 24., kedd 20:44
9489
Olyan férfiembert keresnék, aki jártas házimozi és lcd - tv összekötésében. A jártas alatt azt értem, hogy szándékszik és tud válaszolni egy egyszeűr nő egyszerű kérdéseire.:)