Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2007. július 9., hétfő 0:21
Egy kis segítség, hogy hogyan is néznek ki a különböző típusú TV-k ITT .
0
2007. július 7., szombat 3:16
Köszi! :-)
Sok kutakodás, olvasgatás után én is inkább a Sony felé hajlok. A V2500-as modellnek az elődje ráadásul EISA díjas is, ami nagyon bíztató, úgyhogy szerintem Sony lesz belőle.
0
2007. július 6., péntek 23:54
Nekem Samsung volt es Sony-t vettem helyette pont ebben az arkategoriaban (ill. akkoriban ezek meg 600 korul voltak, de lenyeg, hogy ezek elodjeirol beszelek), szerintem ez mindent elmond. Szerintem te egy lepest kihagyhatsz :) Minden szinten szebb es jobb. Kinezet, menu, kep, megbizhatosag. A Sony visszafogottan elegans... Szerintem :)
0
2007. július 6., péntek 3:52
Köszi mindenkinek a segítséget!
Végül kis informálódás után 2 márkára, illetve 3 modellre szűkítettem a lehetőségeket. Ezek a következők:-Sony KDL-32V2500
-Samsung LE-32R84B-Samsung LE-32R88
Ezek közül azonban már nagyon nehéz dönteni. Majdnem azonos áron beszerezhető mindegyik, elméletileg kiválóak, szóval...ha netán valakinek birtokában van a fent említett típusok közül bármelyik, vagy ha szimplán képben van akkor legyen oly kedves és segítsen dönteni (A tv csak dvd, illetve bd nézésre kell majd)!
Köszi!
0
2007. július 5., csütörtök 4:47
Engem rettenetesen nem érdekel a tévé adás, sem a minősége. Jó DVD megfelelő lejátszóval veszettül jól néz ki 50"-ben is, sőt még 2 méteresre kivetítve is.

Ha a videoprocesszor elrontja a sötét részeket, akkor az hulladék. Jó procik ilyet nem csinálnak.

A digitális tévéadások jellemzően botrányosan alacsony bitrátával vannak tömörítve, ezért szemetel a feliratok körül.
0
2007. július 4., szerda 14:47
Egy pár megjegyzést szeretnék tenni LCD ügyben:
3m-en belül elég a 26 ,  27"-os méret. Amíg nincs HD adás, addig totál felesleges nagyobb képméret, mert csak a hibákat fogja jobban látni az ember.Az tévhit, hogy az LCD nem ég be, de bizony beég. A használati utasítás első lapján szerepel, hogy ne használjuk a TV-t 4:3 módban ( 16:9-es TV-ről van szó ), mert vékony fekete csík keletkezik a kép szélén. Jelentem, nem csak az kelekezik, hanem egy szürke sáv a fekete csík mellett.A 160-170 fokos látószög vicc, ha nem középről nézzük, akkor szürkének látjuk a képet, olyan mértékben ahogy eltávolodunk a tv középpontjától.Mivel nem natív képet látunk, nagyon függ a kép minősége a műsorforrástól. Azt azért ki merem jelenteni, hogy ha a videoprocesszort dolgoztatjuk, nagyon horrorba hajló képet fogunk időnként látni, főleg sötét jeleneteknél. Érdekes módon a feliratok körül mindenféle adásnál digitális szemét jelenik meg a képen. Valaki nem tudja hogy ez miért van ?Reklámoknál, lassabb jeleneteknél a kép csodálatos, ebből is látni, hogy végig digitális jelfeldolgozás esetén lehet jó csak a kép.A hangra rátérve, ne legyen választási szempont senkinél sem, az összes TV-nek gagyi hangja van, az ár és a helyhiány miatt. Ezt csak azért írom, hogy ha valaki sztereo és valamilyen surround között akar dönteni, ne a hang miatt döntsön. Úgyis erősítőre kell kapcsolni, ha élvezni is akarja az ember.

0
2007. július 4., szerda 1:41
"Amit nem értek, az a kontrasztarány. Elvileg minél nagyobb, annál jobb, de sok baromi drága tévét látok ahol pl 1200:1, és ugyanabból a márkából jóval olcsóbb pl 5000:1-es aránnyal. Tehát akkor ez hogy is van?"

Nagyjából sehogy. Még azonos márkán belül sem egységes, hogy mi alapján mérik, és adják meg a kontraszt értéket. Ha régen volt is valami jelentősége, ma már csak puszta marketingfogás amiben próbálják egymást túllicitálni. Így látatlanban csak annyit tudok javasolni, hogy lehetőleg a minél újabb modellt vedd meg. Többnyire olcsóbbak és jobbak.
0
2007. július 4., szerda 0:56
Olvasd el ezt, hátha segít:
http://deluxe.hu/cikk.php?article=4014&pat=11
0
2007. július 4., szerda 0:51
Szeretnék venni egy tv-t, össze is gyűjtöttem a depo.hu-ról pár modellt, ami szóba jöhet. Azonban sajnos nem értek a tévékhez, csak annyiban vagyok biztos, hogy LCD kell, legalább 1366x768-as felbontással, HDMI bemenettel, természetesen 16:9es képpel és legalább 82 centis képernyő mérettel.
Amit nem értek, az a kontrasztarány. Elvileg minél nagyobb, annál jobb, de sok baromi drága tévét látok ahol pl 1200:1, és ugyanabból a márkából jóval olcsóbb pl 5000:1-es aránnyal. Tehát akkor ez hogy is van?
Esetleg milyen fontos dolgokra kell még figyelnem tv vásárláskor? Nagyon szépen megköszönném, ha egy tv szakértő tudna segíteni!
Itt vannak a modellek nevei, amiket néztem. Ha valaki tud, akkor segíthetne választani, vagy ajánlhatna másikat :-) Köszi!Samsung LE-32S81BSamsung LE-32R71BSamsung LE-32S81Panasonic TX-32LE7F/S
0
2007. június 25., hétfő 20:47
Nézd, mint egyszerű használója a készüléknek, én nem vettem észre semmilyen színhibát. Este benyomok valami filmet, megnézem és eddig tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel (persze a műsorforrások minőségkülönbségét látom, hogyne). Igazából már csak egyvalami bosszant a TV-vel kapcsolatban, hogy ilyen kicsi a képátlója ;-D (na majd legközelebb :-) )
0
2007. június 25., hétfő 18:38
Köszönöm szépen!
A Cnet-es cikkben említett színhibákból te mennyit tapasztaltál?
0
2007. június 24., vasárnap 19:15
Kb 50000 Ft és 8000 órát ad meg a Sony
0
2007. június 24., vasárnap 15:56
JA ÉS KB. HÁNY ÜZEMÓRA UTÁN KELL CSERÉLNI?
0
2007. június 24., vasárnap 15:55
KDS55-BE MENNYIBE KERÜL EGY TARTALÉK LÁMPA?
0
2007. június 24., vasárnap 14:32
Nekem a Sony KDS-55A2000 típus van, immár három hónapja. Előtte egy 42"-os LG plazmám volt, tehát van némi összehasonlítási alapom, bár ez utóbbi természetesen nem fullHD-s volt.
Amitől féltem váltáskor, az az volt, hogy nappali fényben majd sz.r lesz a Sony kontrasztja, projektoros TV-ről lévén szó. De szerencsére ez egyátalán nem igaz, tökéletesen be lehet állítani a készüléket akár úgy is, hogy totál "plazmás" legyen a  hatása. Én ezt a beállítást alkalmazom TV csatornákhoz. Házimozizáshoz, ami az esetek nagy részében este történik, beállítottam egy sokkal mozihatásúbb képet, amiben segítségemre volt a CNET egyik, ennek a készüléknek a testvérével kapcsolatban készült teszt.
Szerintem a TV képe lenyűgöző, különösen HD műsorok esetében. Sajnos tény, hogy ahogy nő a kép mérete, úgy látszik egyre jobban, hogy milyen sz.r minőségű TV adásokat nézünk itthon :S DVD nézésekor is látszik a felbontás hiánya, de ezen némileg segít egy jó minőségű upscaler-rel rendelkező DVD lejátszó. Ami szívás, hogy VGA bemeneten a natív felbontása maximum 1600x1200, ami ráadásul nem tölti ki a teljes képernyőt. Ezért HTPC-ről való hajtása csak HDMI csatolón keresztül ajánlott.
Végső soron én merem ajánlani bárkinek megvételre ezt a készüléket, most már az ára is elég jól lement, szerintem 5-600ezer körül el lehet hozni egy ilyent.
0
2007. június 24., vasárnap 3:31
Üdv mindenki!
A következő két-három hónapban tervezem egy új, Blu-rayel is felszerelt rendszer összerakását, melyhez egy FullHD megjelenítőt szeretnék venni. A kínálatokat nézegetve eddig két típus merült fel: a Pana TH-50PY700P és a Sony KDS-55A2000 (a KDS-70R2000-t már csak viccből említem meg :)).
Tud valaki véleménnyel, a technikai paramétereken felül valamilyen információval szolgálni ezekkel a tévékkel kapcsolatban? Esetleg más típust ajánlanátok?
Minden segítséget nagyra értékelnék, előre is köszönöm.
0
2007. június 4., hétfő 18:42
Szia GG

Köszi szépen a tájékoztatást!!
0
2007. június 4., hétfő 16:42
Nekem egy Toshiba 32C3000P van 2 hónapja, és maximálisan elégedett vagyok vele, Németországban igazi "best buy" az elmúlt hetekben, héhány infó:
http://www.toshiba.de/consumer/content/defaultid1_1_id2_2_id3_178.aspx
http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=422063
http://www.areadvd.de/hardware/2007/toshiba_32c3000p.shtml
Ami figyelemre méltó ezért az árért (kb. 160ezer Ft):
- beépített Faroudja DCDi (progresszív képfeldolgozás)
- 1080p és 24p kompatibilitás
- HD ready
- IPS LCD Panel
- stb.
A különféle tesztek és online-vélemények önmagukért beszélnek...
0
2007. június 4., hétfő 16:18

Hello Mindenki!
LCD TV (82 cm) szeretnék vásárolni de nem tudom milyen márkájú a jó !

Szeretném a segítségeteket kérni !
Előre is köszönöm !

reiti2@freemail.hu
0
2007. június 2., szombat 13:54
Tippek vásárláshoz:

LCD vs. plazma: mind a két technológia eljutott arra a szintre, hogy képes szuperjó képet produkálni, amivel az emberek túlnyomó többsége bőven elégedett lehet. Ahogyan én is meg Dylan is írta, itt már csak szubjektív okok döntenek, meg hogy ki mire érzékeny leginkább, és milyen tulajdonságot vesz észre.

A papíron feltűntetett kontraszt ma már a legsemmitmondóbb markenting elem. Egyszerűen nincs szabványos mérési módszer, mindenki más módon, más körülmények között mér, de leginkább csak a hasára üt, vagy a fejlesztésre fordított összegből saccolja meg.

100 cm méretnél nem érdemes FullHD-ben gondolkodni, hacsak nem akarsz nagyon közel ülni (1-1,5 méter). A FullHD egyébként nem csak több részletet eredményez HD filmeknél, hanem homogénebb, kevésbé pixeles, fényképszerűbb képet.

Ezek a készülékek képesek nagyon nagyon jó képet produkálni, ezért különösen fontos, hogy jó minőségű forrást kössünk rá, mint például egy jó videoprocesszorral rendelkező DVD lejátszó. Különben nem ér semmit az egész. Sajnos a TV gyártók többsége nem sok figyelmet fordít a jelfeldolgozásra, a jó külső videoprocesszorok pedig aranyárban vannak.

A DVD képe úgy jelenik meg a kijelzőn, hogy vagy a DVD lejátszó, vagy a TV felskálázza a megfelelő felbontásra. Nincs egyértelműen meghatározva, hogy melyik a jobb, attól függ, hogy a lejátszóban, vagy a tévében van jobb videoprocesszor, esetleg a lejátszó jól deinterlacel de bénán skáláz, a tévé viszont bénán deinterlacel és jól skáláz. Végig kell próbálni a lehetőségeket, és megnézni melyik ad jobb eredményt. Lehet, hogy a lejátszót 1080i kimenetre állítva adja a legjobb képet egy 1366x768 felbontású tévé.

Csatlakozásokról:

A kompozit/s-video/scart-RGB analóg, és csak PAL/NTSC felbontást képes továbbítani. Igazából egyiket sem érdemes már használni (max. a jó öreg VHS magnót rákötni).

A komponens (3xRCA) szintén analóg, de képes nagyfelbontású jelet is továbbítani, egészen 1080i-ig.

A HDMI digitális és egészen 1080p felbontásig képes a jelet továbbítani, hanggal együtt. 1080p-t nem minden TV tud fogadni, de 1080i-t minden HD Ready jelzéssel ellátott készülék képes.

HDMI mindenképpen ajánlott.
0
2007. június 2., szombat 10:16
Csak azért írom, hogy kijavíthasson egy okos ember. :)

HDMI ha minden igaz a HD képet és hangot továbbítja másolásvédelmestül, mindenestül digitálisan.
Kompozit 1 szál dróton (+föld) továbbítja a képet modulálatlanul (ez megy/jön az antennakábelen rádiójelre modulálva)
S-Video: külön szállítja a szín és fényességjelet (plusz hangot).
Komponens: na ha minden igaz, külön megy a sárga, zöld meg piros szín meg a szinkronok. Ilyesmi pl. a VGA jel is :)
SCART csatiban meg benne lehet mindhárom utóbbi egyszerre.
0
2007. június 2., szombat 8:14
No témánál vagyunk! Én is mostanában kutakodod az interneten, különböző gyártók oldalain... Egy-két hónap múlva én is szeretnék beruházni egy LCD-re. Igen, LCD-re, nem is gondolkodtam a plazmán, szintén szubjektív okokból. 100 cm méretben gondolkozom, konkrétabban ezen a Samsungon:
http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,3431/category_id,93/manufacturer_id,0/
Nem akarom elsietni a dolgot, így minden tanácsot meghallgatok. Van esetleg valakinek tapasztalata esetleg pont ezzel a típussal, vagy hasonlóval?
Én a fő szempontomnak az LCD vásárlásnál a felbontást, és a kontraszthatást tartom. Ez egy 1366x768-as felbontású, 7000:1-es kontrasztú (ami szerintem LCD-nél elég jó.) panel. A kérdésem az lenne hogy érdemes 70-80.000-el többet kiadnom, egy fullHD-s 1920-as felbontásúra? Van látható javulás ha én csak DVD-t néznék rajta? Tudtommal a DVD szabvány felbontása 720x576-os. Akkor ez hogyan jelenik meg a nagyobb felbontású LCD-n? Nem valószínű hogy a következő 5 évben beruháznék egy Blu-Ray lejátszóra... Érdemes így mégis fullHD-s készüléket vennem?
A másik sarkalatos pont, a csatlakozások! Bevallom, ehhez nem nagyon értek... Azt tudom hogy mi az a Scart, meg RCA, aztán kész. Valaki írhatna nekem néhány sort ezekről a csatlakozási módokról, hogy képben legyek: HDMI, S-Video, kompozit, komponens. Mire kell odafigyeljek? Mivel csatlakoztassam a lejátszóhoz, ha a lehető legszebb képet szeretném elérni?
Előre is köszönöm a segítséget!
0
2007. június 2., szombat 0:21
tomiboy guru segíts!
0
2007. június 2., szombat 0:20
Samsung LCD-TV Gurut keresek, vagy bármilyen gurut!
0
2007. június 1., péntek 15:41
Én plazmapárti vagyok, de elismerem, hogy a két technológia képminőségben nagyon közel került egymáshoz, gyakorlatilag nüansznyi különbségek vannak. Nehezen tudnám megfogalmazni, miért tetszik jobban a plazma. Az LCD-n például én még mindig látok elmosódást gyors mozgásoknál, ami zavar. Az újabb LCD-k a nagyobb kontraszt érdekében folyamatosan változtatják a háttérvilágítást a kép tartalmától függően, ami a legsötétebb és a legvilágosabb részek folyamatos változását eredményezi. Hogy ez mennyire zavaró, az készüléktől is függ, általában kikapcsolható (javasolt, de ekkor csökken a kontraszt), meg állítólag meg is lehet szokni. A plazma előnyeként szokták még említeni a színhűséget, amivel csak a legjobb LCD-k veszik fel a versenyt. Főleg a sötét árnyalatoknál és az erős színeknél "természetesebb" a plazma. Ja, és LCD-nél - ha kicsit is - de mindenképpen változik a kép, ha nem pontosan szemből nézed. Jobbról-balról egészen tűrhető, de alulról-felülről már érezhetőbb.

Teljesen szubjektív vélemény, de én még nem nagyon láttam olyan LCD-t, ami úgy igazán lenyűgözött volna. Én a plazma színeit jobbnak látom, a képét pedig plasztikusabbnak. Ez teljesen személyes tapasztalat, nem befolyásolt semmilyen számadat vagy más véleménye. Ráadásul sötétben jobban szeretek mozizni, ami megint csak plusz pont a plazmának.
0