Szasztok!
Csak megosztanám tévévásárlós tapasztalataimat az elmúlt pár napból. A múlt héten egy akciós EW újságban találtam egy 82-es Pana lcd-t 2 kilóért. Mondok, ez jó lesz, nincsenek nagy igényeim, épp ideje lecserélni az 51 centis, ezeréves JVC-met egy laposra. Ja, pénzem persze semmi, nem terveztem tévét venni mostanában. Neten körbenéz, árukeresőn a legjobb ajánlat is 217.000, mondok, 10% kamattal (részletre ugye) még mindig majdnem jó vagyok, és akkor 2 évig a havi 9XXX Ft szinte fel sem tűnik... De nem így lett. Mondok, kiviszem az asszonykát is, hadd tűnjön úgy, ő is részt vesz a döntésben. Hát annyira részt vett, hogy aszonta, ez kicsi, nagyobb kell. Mondok, ne már, itt a sok óriásplazma között persze, hogy kicsinek tűnik a 82 centi tévé, de otthon épphogy elfér, ne őrüljünk már meg! Nem és nem, aszongya, vegyük a 106-os, ami Philips is, és csak 300k, belefér, ha úgyis csepegtetve kell fizetni. Na, legyen. Nem lett. Hiteligénylés ugyanis 20 perc várakozás után visszadobva. Aszongya az EW-s eladó, hogy bruttó 160-as fizura önrész nélkül ne akarjak 2 kilónál drágábbat venni hitelre. Demondom, az újság aszongya, itten a jókis ajánlat, 0% kezdőrész, aztán 24 hónapig ennyi meg annyi, thm 9,9%. Namindegy. Másnap vissza, addigra asszonykát meggyőztem (zollstock, bútormérés, elképzelés), hogy elég a 82 cm, hitelkérelem 200.000-re. 30 perc, visszadobva. Indoklás nincs, komment: hát ha befizetnék mondjuk 20%-ot kezdőnek, talán (!) azt a bank is kedvező fizetési hajlandóságnak fogná fel, biztos megdaják. Anyád, mondok.
Át a MM-ba. Ott kinéztem egy 94 centis Panát 260-ért, megkérdeztem, micsináljak, hogy odaadják hitelre, ennyit meg ennyit keresek. Aszongyák, indítsam el a kérelmet 10% kezdőrészzel, nem lesz gond, de hozzak közüzemit - ilyet az EW-ben nem kértek. Közüzemivel/munkáltatóival kiirattam a kiszemelt tévét (ez a kisebb felbontású Pana plazma egyébként, TH-37PA60E a neve neki), papírokat leadtam, kb. 15 mp múlva mondja a néni, vihetem a tévét. Szánsájn-hepinesz, a THM nem 9,9%, hanem inkább 20, de mindegy, örülök az új tévének, ami átvette a nappali dominanciáját, egyszerűen k*rvanagy, a 106-ost már el sem tudnám otthon képzelni, a felbontással/minőséggel, hanggal/kezeléssel eddig 100%-osan elégedett vagyok, de legfőképp a MM ügyfélkezelésével, flottságával. Hirtelen kedvem lett volna a kis sztorival visszamenni az EW-be, de feltételezem, hogy a töketlenkedésnek csak részben oka a személyzet, a rencer a hibás. Mindegy, ha nem kellett nekik a pénzem, nem kellett, ők tudják.
Ja, és hát ugye nem is akartam nagyon tévét venni :)
T