Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2018. március 10., szombat 20:18
Arról nem is beszélve, hogy ez nem tv. Ez csak egy plasma paneles megjelenítő, jellemzően prezentációs célra nem otthoni használatra. Nem véletlenül vannak ilyen bemenetei és tuner nuku.
0
2018. március 9., péntek 19:58
Jesszum pepi!

Miért kínozza magát valaki 2018-ban, egy "ezer éves" használt, és már új korában is elavult Samsung plazma tévével? :)
0
2018. március 6., kedd 22:53
Oké, értem, ezek szerint ő sem szállt el túlságosan az igényekkel:) A TV adással meg akár valóban el lehet lenni így is.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. március 6., kedd 19:24
A set top box tud HD-t, de a tévén nem. Képet sikerült behozni, de ami viccesebb volt, hogy ez olyan komoly tévé, hogy nincs beépített hangszóró benne. Aztán haverral ahogy nézegettük gyanús lett, hogy vannak rugós hangfal kimenetek rajta. Anno gyárilag biztos járt hozzá hangfal szett. Feláldoztunk gyorsan valami kábelt, rákötöttük a kis házimozi hangfalait, így már hang is van. :D

De amúgy még SD-ben is nagyon szép a képe. Életteli a színvilág, látszik még ma is, hogy a plazma ebben verhetetlen volt.
0
2018. március 2., péntek 21:35
A SCART-on keresztül nem csak SD adást lehet nézni? Vagy a set-top box sem tud HD-t?
0
2018. március 2., péntek 20:02
Közben megoldódni látszik, mert a set top boxon van SCART és van olyan kábel, haver mondta, hogy SCART az egyik, RCA a másik vége. Azzal szerintem működni fog.
0
2018. március 1., csütörtök 19:59
Én úgy tudom, a HDMI után a komponens kábel a második legjobb választás. Olyan bemenet úgy látom, van rajta.
0
2018. március 1., csütörtök 19:25
Srácok, nagy segítség lenne, ha megírnátok, ismerős vette egy tévét, SCART csatlakozó és HDMI nincs rajta, mivel érdemes tv adást nézni rajta.
Milyen kábelt vegyek hozzá?
https://www.cnet.com/products/samsung-ppm42m7hs-42-plasma-panel-series/specs/
0
2017. január 28., szombat 17:38
Szívesen.
0
2017. január 28., szombat 0:44
Köszönöm, köszönöm!
0
2017. január 26., csütörtök 22:01
A normál kábeltévé az nagyon gáz, a digitális és főleg a HD adások már nem olyan vészesek. A DVD-nél végül is a forrástól függ,de szerintem nem rosszabb mint a sima HD tv-nél. A blu-ray nagyon szép,uhd filmmel kapcsolatban még nincsenek tapasztalataim.
0
2017. január 20., péntek 22:55
Amatőr kérdés: UHD felbontású TV készüléken valóban gázabb egy normál TV csatorna illetve egy DVD képe, mint a HD felbontásún?
0
2016. november 20., vasárnap 16:58
Most már, hogy itt van a szobában azt kell mondjam megéri és van értelme. :)
0
2016. október 31., hétfő 21:11
Az a baj, hogy a 49-es a maximum ami elfér. Tv-t meg muszáj vennem pár hete már nézegettem a kínálatot idáig ez tetszett a legjobban Lg49uh8507.
0
2016. október 31., hétfő 20:21
Így van jól beszélsz.
Sőt még inkább attól is nagyobban, vetített képnél. Mert ezekhez a tv-kez igen közel kellene ülni, hogy valóban kijöjjön a négyká előnye.

Arról meg nem is beszélve, hogy még nincs is rá annyi anyag, hogy megérje.

De ugye kinek a pap, kinek meg nem :)

Szerencsére én boldogan megvagyok a Pana ST50-em 42"-ban. :)
Később szeretnék majd projektort, meg mégis csak az az igazi házimozi élmény. :)
SuperHeRo
0
2016. október 31., hétfő 20:05
ezek ilyen kis méretben semmit nem érnek és így ezáltal teljesen feleslegesek.
minimum 55 colos de inkább 60 feletti kell(ene).
0
2016. október 31., hétfő 17:04
Hasonlón gondolkozom én is, csak a 49coloson, ha esetleg megveted érdekelne a véleményed.
0
2016. október 4., kedd 17:52
Sziasztok!Valakinek van ez típus esetleg?

Légyszi ha igen akkor írjatok.

LG 43UH661V

https://edigital.hu/led-televizio/lg-43uh661v-webos-30-smart-hdr-pro-led-televizio-p430623

Csak egy rövid véleményt szeretnék kérni valami tévés szakitól.
0
2016. szeptember 10., szombat 23:07
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?
TV-t szeretnék venni, és most pl. a MediaMarkt-ban vannak akciók, de nem igazán értek hozzá.

A paraméterek, amik mentén keresgélek:

-ár: max. 200e-ig, de inkább 150e körülig.
-méret: 100cm képátló, vagy afölött, kb. 2,5-3 méterről nézzük.
-hang: ebben csak az a fontos, hogy össze tudjam kötni az ezeréves Technics sztereó erősítőmmel (amin jack bemenetek vannak).
-kép: na ez a lényeg ugye... szóval: nem tévézünk, 3D sem érdekel, csak mozizásra használnánk. Elsősorban dvd-t nézünk (többezres gyűjtemény miatt, nem szeretném "lecserélni"), illetve letöltött tartalmakat, USB-ről (laptop, külső HDD, stb.).
A dvd-zés miatt fontos a felskálázás, illetve hogy az alacsonyabb felbontású anyagot is szépen jelenítse meg.
Engem általában kevésbé zavar, ha nem olyan élesek a kontrasztok, viszont a pixelesedést nagyon nem bírom elviselni.
Fontos még, hogy a mozgást szépen jelenítse meg, arra is érzékeny vagyok.
Színekben sem szeretnék tobzódni, a természetes hatást jobban kedvelem.

Magamtól Samsungban vagy Panasonicban gondolkodom, de igazából nem értek hozzá, szóval bármire és bárkire hallgatok, aki segítene!

Nagyon köszi előre is!

Üdv: Bence
0
2016. július 27., szerda 18:44
Hát, ha tényleg nehéz beszerezni, akkor annyit kérne érte, amennyit van képük, nem igaz? Kereslet-kínálat, avagy a modern piacgazdaság finomságai:)
0
2016. július 27., szerda 18:29
Azt hiszik, 50 colos panelre cserélnéd. :)
0
2016. július 27., szerda 18:09
Hallottatok már olyat, hogy egy kb 4-5 éve, 54e forintért vásárolt, 22 colos Sharp tévé panelcseréje 127.000,- forint legyen? :) Engem a szakszervíz ezzel akar kábítani :D
0
2016. június 26., vasárnap 17:03
Még annyi, hogy a 3D egyáltalán nem szükséges, okos meg ne is legyen, ha nem muszáj (plusz költség csak olyanra amit nem használnék). 100 cm körüli tv-t keresek, mert ez a 126-os játékhoz túl nagy. :( Furcsa, mert filmezéshez nagyon jó, de a legtöbb játéknál zavar, hogy ekkora a kép. :/
0
2016. június 26., vasárnap 16:51
Olyan gondom lenne jelenleg, hogy amely tv-kről teszteket olvastam, illetve egyáltalán találtam róluk, olyanokat nem lehet kapni. Amiket lehet kapni, azokról meg nem találtam teszteket. Mondjuk ez Sony-ra vonatkozik, mert eddig csak azokat nézegettem. Már a fél netet áttúrtam tv ügyileg, meg utazás közben a telóm is lemerült szinte teljesen, de nem találtam semmit.

Esetleg konkrét típust tudna ajánlani valaki ami játékra és filmezésre egyaránt megfelelő? Lehet Panasonic, Sony és LG is. Fura amúgy, mert az LG valahogy sosem volt az általam kedvelt tv-k között, de hajlandó lennék azt is venni ha azt nyújtja amit keresek. Egyik ismerősöm mondjuk most vett egy 4K-s LG-t, neki az a kedvenc márkája. Furcsálltam is amikor mondta. :)
0
2016. június 26., vasárnap 16:45
Bocsi, hogy így eltűntem, de nyaralni voltam, utána meg próbálkoztam a tv-vel.

Piftuka! Nem lenne rossz, de bosszant, szóval nem tudom nem bánni. Főleg, hogy a megvétele után olvastam, hogy hasonló méretű Sharp lett volna 10000 forinttal olcsóbban, amihez lett volna még néhány hónap garancia és szemüveg is (ehhez nincs). Legalább alkudhattam volna még belőle. :(

Igyekeztem nem koncentrálni az utánhúzásra, de kudarcba fulladt a dolog. Gondoltam a legjobb tesztelés, ha megnézek egy jó filmet rajta HD-ben, amit még nem láttam, hogy a film teljesen lekösse a figyelmem. Sikerült is jól választanom a Következő három nap című filmmel. Nem tűnt fel, hogy gond lenne a képpel, annyira lekötött a film. Kezdtem is reménykedni, de aztán játéknál kb 5-10 perc alatt ismét szembetűnő lett. :(

Jól értelmezem, hogy ha a játékra és filmezésre egyaránt jó tv-t szeretnék, akkor a Panasonic és az LG háza táján nézzek szét?

Köszi minden tanácsot, teljesen igazad van azokban is amikre külön nem tértem ki!

Frank Horrigan, ugye? Próbáltam én is. Rövid időre bele lehet feledkezni, hogy nincs is utánhúzása, aztán jön valami olyan amitől újra ismét borzasztóan szembetűnő lesz.
0