Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2006. június 24., szombat 12:57
Előtted bontották ki a dobozát?
0
2006. június 24., szombat 12:52
Tudomásom szerint nem. Hibátlan,tiszta és minden nyom nélküli a készülék.
0
2006. június 24., szombat 12:38
Remélem, hogy nem kiállított darabot vettél!!!!
0
2006. június 24., szombat 12:37
Szerintem nem, hacsak nincs valami spéci kód!
0
2006. június 24., szombat 12:34
ELECTRIFY!

Azt meg lehet valahonnan tudni hogy egy TV mennyi üzemórát ment?
0
2006. június 24., szombat 12:32
Sép kis TV!  Gratula!
0
2006. június 7., szerda 20:55
Ma "nyugdíjaztam" a régi tv-met:SONY KV-21FT2K WEGA. Közel 5 éves készülék volt, sokszor ment reggeltől-estig, de soha sem volt semmi problémám vele. Ő volt az:

Az utódja egy kicsit szélesebb, de jóval vékonyabb készülék lett:SONY KLV-26HG2 WEGA ENGINE. Ez egy 2004-es modell; már megjelenésekor kiszúrtam magamnak, de horrorisztikus ára miatt (450e) nem is gondoltam, hogy egyszer majd a birtokomba kerül egy példány. Már akkor kitűnt a többi készülék közül, klasszisokkal jobb képe volt a többinél:teltebb színek, élesebb kontraszt, "feketébb fekete". Ez a készülék már nem a DRC (Digital Reality Creation) képjavító technológiát alkalmazza, hanem az un. Wega Engine-t. Igaz ugyan, hogy csak 26"-os, de ez még így is egy kicsivel nagyobb, mintha egy 72 cm-es 4:3-as tv-n nézné az ember a szélesvásznú filmet.

Adatok:
15:9 képarányú LCD televízió
66cm-es képátlójú
1280 x 768 pixel WXGA felbontás
14 bites vezérlés
WEGA Engine technológia
Teljeskörű digitális jelfeldolgozás
Panelvezérlő
MemoryStick meghajtó
3D digitális fésűsszűrő
Digitális zajcsökkentés
170 fokos láthatósági szög
Virtual Dolby Surround Sound és BBE digitális hangzás
Memory Stick képnézegető
Teljes NTSC, PAL, SECAM kompatibilitás
Automatikus hangolási rendszer
OSD menü
Időzítő
Smart/Zoom/4:3/14:9 képernyőmódok
ZVEI és NICAM hangrendszer
TeleText 250 oldalas memóriával
4+4W kimenő teljesítmény
2 SCART csatlakozás
RCA AV bemenet
RF bemenet

Méretek:
Mélység (állvánnyal együtt) (mm) 240.0
Magasság (állvánnyal együtt) (mm) 490.0
Szélesség (állvánnyal együtt) (mm) 790.0

Általános adatok
Szín Ezüst
Teljesítményfelvétel (készenléti állapot) (W) 0.8
Teljesítményfelvétel (W) 109.0
Súly, állvánnyal együtt (kg) 18.4

És legvégül a készülék:

0
2006. június 6., kedd 22:39
Egy kis segítség árak és fellelhetőség tekintetében ITT
0
2006. május 26., péntek 18:24
A nevem Keszthelyi Péter
0
2006. május 26., péntek 18:15
Legutóbb úgy vásároltam Tv-t, hogy konkrét cél nélkül sétátam a Tv-k között.
A M.M.-ben eszméletlen sz... képe volt mindnek 200e-ig pedid DVD-ről ment valami demó, igaz százfelé osztva. Egyszercsak megláttam a Panát zsír képpel.
Persze az volt az utolsó darab. Mivel tudom, hogy ott lefutja a teljes élettartamát. Az nem kellett. Az utódát ajánlották. Tehát soha ne vegyetek Tv-t  polcról. Kijött az utóda, +PIP stb. Olyan
gyenge volt a képe mint egy 50E-es tv-nek. Már nem bírtam leállni. Elővettem kapcsolataimat és kedvezménnyel 20E-rel drágábban sikerült megvennem. Azóta is nagyon tetszik.
0
2006. május 26., péntek 17:45
OFF:

Peti te amúgy keszthelyi vagy ?
0
2006. május 26., péntek 17:35
OddMan!
Én ezeket a szempontokat figyeltem.:
Kb. fél-egy méterről nézve.
1.DVD Dreamworks felirat mikor jobbról balra beúszik. A betük függőleges szára mozgás közben vízszintes csíkokra esik szét(fésűs lesz) Ha megállítod a képet akkor meg jó.
2. A hírTv-n alul megy egy csík. Ha figyeled a feliratot a kép "befordul"a kép sarkán .
3.Teletextre kapcsolod és nézed hogy mennyire fedik egymást a szinek(konvergencia hiba)
4. Arra is figyelj, hogy foltokban ne legyen életlen
5.100Hz-es tv-nél tipikus hiba, mikor arcot mutatnak és kicsit mozdul a kamera,
az árnyékok ott maradnak a homlokon. Engem ez nagyon zavar.
6.Ha már hazavitted, Vigyázz mindezt 3 munkanapon belül. Mert utánna szenvedhetsz vele mint én a Sony Tv-vel.

Én is inkább a Panát javaslom, bár  a Samsung is jó.

0
2006. április 18., kedd 15:34
Hozzáteszem, hogy nézd meg a képeit tv adásnál is, ha szeretnél otthon ezeken tévézni....
0
2006. április 10., hétfő 19:11
A következő a tanácsom:bármilyen műszaki terméket is vásárolsz, legyen az dvd, tv, erősítő, cd-játszó,..., SOHA ne azalapján dönts, hogy ki melyiket ajánlotta. Természetesen meghallgatni mások véleményét, illetve a szakcikkeket elolvasni érdemes, de ne felejtsd el, hogy saját magadnak veszed a készüléket! Tehát mindenképpen nézd/hallgasd meg az adott terméket és utána hozd meg a döntést. Jelen esetben nyilván vannak olyan műszaki áruházak, ahol mindkét készüléket árulják. Tetesd egymás mellé a két készüléket, köttesd rájuk ugyanazt a dvd-játszót és az általad bevitt/vagy ottlévő film(ekk)el teszteld le őket. Érdemes olyan filmekkel próbálkozni, ahol extrém színek, gyors mozgások és sok sötét-világos váltás van. Próbálkozz a tv-k különböző beállítási lehetőségeivel, a gyárival és a kézivel is. Biztos vagyok benne, hogy az egyiknek számodra-és ez a fontos!-szebb képe lesz. Na azt vedd meg!
0
2006. április 10., hétfő 12:16
Panasonic mindenképp!!!!
0
2006. április 9., vasárnap 20:53
pana
0
2006. április 9., vasárnap 20:22
panasonic
0
2006. április 9., vasárnap 16:27
Kettő közül melyiket vennétek, melyiket ajánlanátok?
Nem a méret, hanem a minőség számít inkább.  
Tudom, hogy ezek nem tudják a HD-t (720p, 1080i) megjeleníteni csak leskálázva (480), de ez egyelőre engem nem is érdekel, meg max. ezekre van pénzem.  

Panasonic - TH-37PA50
Samsung - PS-42D5S(a D51S mivel tud többet, mert árban azért drágább)
0
2005. november 28., hétfő 21:30
Wow köszönöm a részletes fejtágítás! Minden világos!
0
2005. november 28., hétfő 21:27
A HDCP egy másolásvédelmi eljárás, melynek során a digitális jelet nyílvános kulcsú kódolással küldik át a lejátszó és a megjelenítő (illetve egyéb készülékek) között. Ha egy lejátszó HDCP-vel kódolt jelet ad akár DVI-on, akár HDMI-n, és a megjelenítő nem támogatja a HDCP-t, akkor egyszerűen nem lesz kép. Illetve ez így nem pontos, mert hivatalosan a HDCP licenszben ez úgy szerepel, hogy ha egy készülék nem támogatja a HDCP-t, akkor legfeljebb DVD-minőségű (480 soros) kódolatlan jelet lehet neki küldeni.

Mind a Blu-Ray, mind a HD-DVD specifikációjában szigorúan megkötik, hogy másolásvédett lemez esetén nagyfelbontású jelet CSAK ÉS KIZÁRÓLAG digitálisan, HDCP-vel kódolva lehet lejátszani. Ez alapból kizárja a nagyfelbontású analóg kimeneteket mint az RGB(VGA) és a komponens (YPbPr). Amerikában a mostanáig eladott HD megjelenítők nagy része nem tudja a HDCP-t, így nagyon sokan, akik idejekorán beruháztak mondjuk egy méregdrága plazmába, a BD-t csak DVD-felbontásban élvezhetik majd. Emiatt persze nem kis felháborodás van odaát, pedig a legtöbb tulajdonos még nem is sejti a problémát. Ebbe akár belebukhat mindkét formátum.

PC-k esetében is vicces a helyzet, mert hiába vesz az ember egy BD vagy HD-DVD meghatjót, az operációs rendszernek, a videókártyának és a monitornak is támogatnia kell a HDCP-t. Rémhírek szerint majd csak a Windows Vista lesz ilyen, HDCP-s monitort még nemigen lehet kapni, még a videokártyáknál a legjobb a helyzet, mert állítólag az újabbakat egy firmware-frissítéssel HDCP-kompatibilissé lehet tenni. Én azért remélem, hogy a Microsoft az XP-hez is kiad egy megfelelő frissítést.

Az Európában bevezetett "HD Ready" logó licensze már kötelezően előírja a HDCP támogatását, tehát egy ilyen logóval ellátott készülék már HDCP-kompatibilis.

Természetesen mint eddig mindent, már a HDCP-t is rég feltörték (elég könnyen ami azt illeti), sok helyről lehet már dekódereket is beszerezni. Valószínűleg igen hamar megjelennek a szoftveres megoldások is.
0
2005. november 28., hétfő 18:16
Amúgy miért fontos a HDCP a Blu-Ray és a HD-DVD-t tekintve? A lényeg nem a megjelenítő felbontása és hogy a DVI-n a video jelet konvertálás nélkül (minőségvesztés) kapja a TV?
0
2005. november 28., hétfő 12:01
A DVI alapból nem tudja a HDCP-t, ez a konkrét készüléktől függ. Egy gyors keresés szerint a Google-on, tudja a HDCP-t ez a Samsung modell.
0
2005. november 28., hétfő 11:55
Köszi, a leírásban nincs benne, de a legtöbb oldalon azt találtam a DVI tudja a HDCP-t. 185.990.- HUF nagyon csábító egy ilyen Samsung LE-27T51B tévéért!
0
2005. november 28., hétfő 11:21
Ha HDMI csatlakozó, akkor biztosan tudja a HDCP-t, mivel szerepel a HDMI szabványban. Ha DVI, akkor utána kell kérdezni, vagy meg kell nézni a kézikönyvben.
0
2005. november 28., hétfő 0:57
Azt hogyan tudom megnézni tud-e HDCP-t?
0