Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2005. november 28., hétfő 0:33
Azt hogyan tudom megnézni tud-e HDCP-t?
0
2005. november 26., szombat 13:01
Szerintem elég FUN amit írtál, mert Te a FAN-ra gondoltál. Aki magyar létére angolul szavakat akar használni, az nézzen utána a dolgoknak, sorry ;)
Egyébként a Panával és a Yamahával kapcsolatban más a véleményem, Grundig ügyben nem nyilatkozom...
0
2005. november 26., szombat 9:56
sony
Nem értelek? Mire gondolsz?
Most a Yamahát fikázod?
Tényleg nem nagyon érthetsz hozzá. Vagy valami milliomoscsemete vagy és Nad cuccaid vannak, meg Loewe TV-d?
0
2005. november 26., szombat 3:07
Nem vagyok műszaki zseni. Amik itt elhangzanak...csak lesek.
Panasonic, Yamaha, Grundig. Egy normális cuccuk soha nem volt.

SONY - TV csak
PIONEER - ERŐSÍTŐ, DVD csak

HANGFALAK  100 RUGÓ/DB ALATT NINCS.

Aki igazi minőséget akar és FUN, akkor nézzen utánna a dolgoknak.
0
2005. november 22., kedd 15:56
Azért pár szépséghibája van. Elkövettem azt a hibát, hogy focimeccset láttam rajta. Hát a piros mezt csak úgy húta végig a pályán szegény Henry... Focirajongóknak nem ajánlott!
Egyébként szinte csak a Panasonic LCD-knél elviselhető a focimeccs. Ott sem tökéletes, de a többihez képest.
0
2005. november 18., péntek 20:39
Én ilyet vettem és nekem nagyon tetszett. Lehet hogy azért mert egy 55cm-es domború Philips után még egy ezüstös SANYO-ra is rávetettem volna magam, csak hogy nagyobb átlón élvezhessem filmeket.

A kontraszt rendben van. A készítők olyan ügyik voltak, hogy lehetőséget adtak a a fényerő szintek választására. Tehát ha este nézel egy filmet akkor nem fogja annyira megeröltetni a szemedet, mint egy "puputeve".
Van egy icipici szépséghiba: a koromfekete képeknél észre lehet venni, hogy világosabb csíkok éktelenkednek a képernyőn, de ilyen transzfer mellett elhanyagolható szépséghiba.
Lehet hogy elfogult vagyok (az imént megmagyaráztam), de a felbontás csodálatos! És még designe-os is! Remélem visszatérnek lassan a fekete külsejű képmegjelenítő készülékek is, mert már nagyon bántja a gyomromat ez a szürke szegély.
Az ára az meg lehengerlő! Csak ajánlani tudom.
0
2005. november 14., hétfő 16:44
Ja az ára 199 990 Ft.
0
2005. november 14., hétfő 16:43
Iman
Jelenleg nincs még a termék a Samsungnál, pedig sulyra adnánk el mi is. Talán jövő héten mindenhol megjelenik.
Az azonos áru LCD-k közül egy viszonylag jó cucc, de én akkor is CRT párti vagyok. Nekem a képminőség a lényeg, nem a design.
0
2005. november 13., vasárnap 0:42
az a gyanúm, h nem valódi az 1366x768 felbontás

Biztosan valódi, LCD paneleknél ekkora felbontás már nem kunszt. Most vettem egy PDA-t, 3,5"-es a kijelzője, és 640x480-as a felbontása, de egy gagyi 17"-es TFT monitor is tud 1280x1024-et.
0
2005. november 13., vasárnap 0:37
(2000:1 dinamikus konraszt, ez valami kamu marketing duma)

Ez azt jelenti, hogy a tévé képes dinamikusan változtatni a háttérvilágítás erősségét. Például ha egy jelenet nagy része sötét, akkor lejjebb veszi a háttérvilágítást, így nem lesz annyira szürke a fekete, világos jeleneteknél pedig felerősíti, mivel ott kevés a sötét árnyalat, és senki nem veszi észre hogy a sötét részek nem elég sötétek. Ehhez persze a képet is manipulálni kell, de a lényeg nagyjából ez. Tehát egy képen belül nem fog tudni 2000:1 kontrasztot produkálni, de egy sötét és egy világos jelenet között igen. Mindenképpen hasznos, mivel az LCD-knek elég gyenge a kontrasztja (feketéje), projektorokban is alkalmazzák.

DVI csatlakozás (erről nem megy a PC az tuti, leírásában benne van)

És ezt így hogy? Nincs PC-s DVI meg nem PC-s DVI, csak egyféle van. Talán arról lehet szó, hogy a PC-k DVI-on keresztül színkomponensenként 0-256 közötti értéket adnak, a standard viszont nem használja az alsó és a felső 16 értéket. A kölönbség nem túl számottevő, legfeljebb elvész némi információ, de ettől még simán megjeleníti a képet. Viszont mindenképpen tudjon HDCP-t, különben a Blu-Ray-nél és a HD-DVD-nél koppanás lesz.
0
2005. november 12., szombat 17:52
Sziasztok!

A Photo Hall-nál (meg talán máshol is) kapható nov. 4.-26 között a Samsung 27"-es (valójában 26"-os) LE-27T51-es LCD TV 200 ezerért. (3 hónap múlva kell kicsengetni a teljes összeget, vagy 3 hónap múlva kezdve a törlesztést 10 hónapra 23-24ezer/hó)
Amit tud:
- 27"-os képátló azaz 68cm (vagy csak 66cm), 16:9 képarány
- 1366x768 felbontás
- PC monitor csatlakozás (VGA)
- 500CD/m2 fényerő, 800:1 kontrasztarány
(2000:1 dinamikus konraszt, ez valami kamu marketing duma)
- DVI csatlakozás (erről nem megy a PC az tuti, leírásában benne van), 2 scart, RGB, sztereo RCA in
- Nicam/A2 sztereó hang, hangszínszabályzó (graphic equalizer)
- 10 oldalas teletext
- PIP (csak monitor - tv viszony esetén, NEM 2 tuneres, tehát nem valódi PIP)
- SRS trusurround (JBL) hangfalak (nem nagy szám, de szól)

Kipróbáltam a minap a Yami 6700-as DivX lejátszómmal a PH-ban, még a gagyibb videoCD-nél sem voltak ökölnyi méretű kockák, a film minősőgéhez képest nézhető volt (számomra).
Mennyire érdemes megvenni, lehet-e valami / mi lehet kamu a felsorolt adatokból?
Esteleg van-e már ilyen LCD TV valakinek? Vélemény, tapasztalat? Bármilyen hozzászólást várok és kérek, nagyon szeretném megvenni, de az a gyanúm, h nem valódi az 1366x768 felbontás...
0
2005. november 10., csütörtök 16:56
Ha ajánlhatnék egy szuper jó TV-t. Ebben a pillanatban teszteltem Philips 32PT9520-t. Pixel plus 2-es crt. Nem igazán találtam hibát. Még a konvergenciája is tökéletes. Az ára meg eszméletlen. 160 000 Ft. Tegnap adtam el egy extrább LCD-t (JVC 32S60- 450000 Ft), ha mellette lett volna ez a tv, akkor biztosan nem lett volna üzlet...
0
2005. november 10., csütörtök 13:00
Így van. Engem jobban zavarna a kontraszt hiánya és a rossz színhűség, mint a konvergencia. Ezt filmezést közben nem érzékelem, emiatt még nem akadt meg a szemem a hibán. Viszont LCD-ben tökéleteset nem láttam még. Talán majd az új Philipsek. Gondolom nem akármiért osztották oda az innovációs EISA díjat...
0
2005. november 9., szerda 18:57
Nekem PX20P van, és bár nem tökéletes a geometriája, még tűréshatáron belül van. Sajnos ez a nagy méretű, sík képcsövek örök hibája marad, nem hiszem, hogy a CRT techonlógián már komoly fejlesztéseket eszközölnének. A gömb és hengerpalást képcsöveknél könnyebb a helyes geometriát elérni. Ha tökéletes geometria kell, akkor LCD, ha jó kontraszt és színhűség, akkor CRT. Egyébként a kisebb geometriai difik leginkább csak tesztábrákon tűnnek fel, filmnézés közben nagyon nagyon ritkán.
0
2005. november 9., szerda 17:50
Szia Haboo,

Én nem a szín, kontraszt, stb beállításra gondolok, hanem csak a geometriára. Szerintem azt csak komoly műszerekkel, a gyárban vagy szervízben lehet belőni, de ez csak laikus vélemény, abszolute nem értek hozzá.
Alapvető beállításokat ugyebár sziftveresen is be lehet állítani, mint hordó- vagy párnatorzítás, trapézkorrekció, elforgatások (lásd monitorok), de ez a TELJES képre vonatkozik, én meg olyannal találkoztam, ahol a kép egyes RÉSZEI voltak torzak. Ezt házilag biztosan nem tudom állítani.
Gondolom, már ezért nem divat a monoszkóp, mert az egyből megmutatná a vevőknek ezeket a szarvashibákat.
Emléxem, annak idején (jó hat-nyolc éve) amikor a mostani 55 cm Sony tv-met vettem, a boltban már el akartak küldeni melegebb éghajlatra, mert legalább öt dobozt kibontattam, amíg meg nem találtam a (majdnem) jó geometriájú darabot, amit végül megvettem. Igaz, akkor még egy ekkora tévé is nyolcvanezer körül volt, és ebben még semmi extra nincs, csak egy sima hengerpalást trinitron képcső.
0
2005. november 9., szerda 16:21
Hát a konvergenciát biztosan nem állítgatják az eladók... Egyébként jogod van próbálgatni a beállításokat a boltban, úgyhogy ha van kis műszaki érzéked, akkor kérj egy távvezérlőt!
0
2005. november 9., szerda 16:01
Szia Yellow,

Egy barátom aki egy világmárkájú multimédiás cégnéll dolgozik (nevet inkább nem írok) ő mesélte (miután én is panaszkodtam az LCD képminőségére), hogy az áruházakban az ott dolgozók állítják be a képeket. Ha az egyik márkát megnézed az egyikben, akkor ugyanaz a tipusú tv egy másik üzletben már jobb vagy rosszabb képminőséggel lett beállítva...
De egyébként ha megnézed például az MM-ben sok kisebb házimozit egy bizonyos típusú tv-n mutatnak be végig a polcokon, azoknak meg mindig hibátlan  a képe!!!! Azokat profin beállítják, mert a cég elég sok lóvét fizet azért, hogy a polcon csak az ő tv-jük legyen felsorakozva....

Bocs ha bonyolult voltam :)
0
2005. november 9., szerda 15:27
Alapvetően teccccik (tetszene) nekem is a PX20P, de a valóságban még egy normális geometriájút sem láttam. Mindegyik torzított valahol, vagy hullámos volt a képe, a a kör tojás volt, az egyenes meg görbe.
Egyszerűen nem értem, hogy ezek hogy mennek át egy minőségellenőrzésen. Senki nem lövi be ezeknek a geometriáját? Vagy ez egy egyszerű menüből beállítható lenne? Nem hiszem, mert találkoztam például olyan példánnyal is, aminek a felső 5 centije húzott el balra, de itt ne pár milliméterre gondoljatok, hanem 2-3 centre! És így állítják ki bemutató darabként! Röhej!
0
2005. november 9., szerda 14:54
Erre gondoltam, az ára 299 990 Ft:

JVC HV-36P38

36 -os ( 91 cm képátló ) D.I.S.T. televízió

Főbb jellemzők:

● Természetesen sík, 16:9 képarányú szélesvásznú kijelző
● Digitális képméretező technológia(D.I.S.T.):
● Villódzásmentes
● Szélesvásznú kép
● Intelligens képkocka-gyakoriság konverzió
● Mozi
● Super DigiPure:
● Kontúr- és színjavítás
● A kép függőleges/vízszintes/átlós beállítása
● Auto Super DigiPure áramkör
● Mozgáskompenzálás
● Digitális fésűszűrő
● Automatikus videozaj-csökkentő (VNR) áramkör
● Colour DigiPure
● R/F 1 tuner
● 1 tuneres PAP
● Kettős, kép-szöveg képernyő
● Automatikus váltás a képarányok között
● Szélesvásznú képüzemmódok
● Színhőmérséklet beállítása
● A2/NICAM sztereó
● 4 (3 x 10 cm) hangsugárzó + 2 (2 cm) magassugárzó + 13 cm-es
mélysugárzó
● 38 W kimeneti teljesítmény (RMS)
● 3 dimenziós mozihangzás
● Új távvezérlő és képernyőmenü
● Komponens bemenet: kompatibilis a HD 1080i (HD 1125i) jellel
● Deluxe TV állvány külön megvásárolható

Eisa Díj 2004-2005 Európa Legjobb Televíziója

0
2005. november 9., szerda 14:49
DVD-zés esetén elfogatható a kép. TV adásnál elléggé gyenge minőség, még Direct esetén is. Nincs fekete szín benne, ha lekapcsolod a villanyt. Sajnos eléggé rossz a színhűsége is. A gyors mozgást nem kultiválja. Én biztos, hogy nem költenék LCD-re. Ennyi pénzért már EISA díjas JVC TV-t is kaphat...
0
2005. november 9., szerda 12:17
Sziasztok!!!

Egy kérdésem lenne hozzátok:
A haverom tegnap óta nagyon szemezik egy LCD-s TV-vel...

Samsung LE26R51B

- 32" (80cm) 26" (65cm)-es LCD TV  
- DNIe képtechnológia  
- My Color Control  
- Dinamkus kontraszt  
- Fényérzékelő  
- 16:9-es képarány  
- Szuper HD képmínőség  
- 170°/170° látószög  
- 10-bites jelfeldolgozás  
- SRS TruSurround XT  
- HDMI multi média interfész  
- PC bemenet

A 65 centis változat érdekli, leginkább DVD-zésre, meg néha játékra használná. Megéri ilyet vásárolni? Van már valakinek valami tapasztalata vele? Meg bárki bármit tud irja meg nekem! Előre is köszi!!!
0
2005. október 15., szombat 11:03
A PX 10 és a PX20 között az is külömbség, hogy a PX20 esetében sokkal sötétebb a képcső, ezáltal sokkal kontrasztosabb a kép és a színek is jobban valósághűek.  A két tv között rettentő nagy a különbség!
0
2005. október 14., péntek 19:58
nem magamnak lesz, szal igazán elfogult nem vagyok vele :)

a méretkorlátok miatti szűkös lehetőségek okán sajnos nem hiszem, hogy lesz ennél jobb megoldás.

a hd hiánya nem gond, mint írtam, nem kifejezetten vájtszeműek fogják használni.

azért tettem fel a kérdést, hogy hátha elsőkézből oszt meg velem valaki valami baromi rossz tapasztalatot, és ezzel eltántorít a döntéstől, a helyhiányt pedig azért ecseteltem, hogy ha netán valakinek jobb ötlete támadna, az előadhassa! :)
0
2005. október 14., péntek 19:52
A leírásod alapján szinte már eldöntötted, hogy ilyet akarsz venni, csak - mint a mátrixban - minket hívsz, hogy segítsünk megérteni a döntésedet :-)

A Panasonic plazmákank tapasztalatom szerint eléggé kimagasló képe van, az említett típus legnagyobb hátránya, hogy nem HD, vagyis csak 852*480-as felbontású, ami PAL rendszerű DVD-ket elég jelentős (kb 15 %-os) veszteséggel tud megjeleníteni.
Progresszív hajtásról nincsenek tapasztalataim, de okosok szerint meglehetősen vibrál. Nézz körül a DVDcenter plazma-topicjában, ott biztos többet tudnak mondani.
0
2005. október 14., péntek 19:42
van valakinek érdemleges tapsztalata vagy véleménye a panasonic TH-37 PA50-ről?
alapvetően inkább dvd-zésre kellene nem kifejezetten vájtszeműeknek. nekem kifejezetten tetszik, főleg mert eléggé behatároltak a keretek, és ez még belefér.
a helyiség, ahova kerülne, olyan szerencsétlenül lett megoldva, hogy adott, fix a tévé helye, és a szoba nagysága miatt min 70-80 cm körüli képátló kellene, viszont nem túl nagy a hely. sajnos a mélység csak max. 40 cm, ezért a megfelelő képátlójú crt-k ki is esnek, merthogy egy olyat találtam, ami mélységben beférne, ez pedig az új samsung slim. ennek viszont nem igazán tetszik a képe, ráadásul a neten is csak rosszat olvastam róla. lcd minősége sztem az árához képest ebben a méretben még kifejezetten rossz, szóval az is inkább felejtős kategória. ez a pana viszont éppen beférne, szerencsére még oldalirányban is van hely egy ekkora tévének (nagyobbnak nem, ennek is csak azért, mert a hangszórók lent vannak, nem oldalt - oldalirányban 106 cm a hely). szóval eddig gyakorlatilag ez az első olyan tv, amit találtam, aminek elég nagy a képe, be is fér, és nem tűnik rossznak sem.
0