Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2004. december 6., hétfő 20:46
Hát annak, hogy a képcső sík, vagy nem sík tényleg kevés köze van a minőséghez, bár a komolyabb képcsöveket ma már általában síkra csinálják, néhány gyártó a mai napig készít igen jó nemsík képcsöves tévéket is (pl. Loewe). A hagyományos tévéknek van néhány olyan tulajdonsága, amikről az LCD-k még csak álmodhatnak, ilyen például a színhűség, vagy a kontraszt, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Persze geometriában és helyigényben az LCD-knél az előny.

A 72 centis 4:3-as és a 82 centis 16:9-es tévék között azért jelentős árkülönbség van, szélesvásznú filmeknél pedig a méretbeli különbség is tetemes, szóval annyira azért nem mindegy. Ha van 300 ezer forintod szerintem a Pana TX-32PX20P-nél jobbat nemigen találsz, főleg ha összepárosítod egy komponens kimenettel rendelkező progresszív lejátszóval. Valamivel drágább a PX30, amiben kb. ugyanez a képcső van, plusz még képet is nagyobb felbontásra átméretezi.
0
2004. december 6., hétfő 20:11
Azért kérdeztem, mert ismerősömnek van JVC 16:9-es, síkképernyős TV-je (ami nekem nagyon tetszett és egy kicsit tényleg hasonlított az LCD-s minőséghez is) és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni hogy akkor mindegyik 16:9-es síkképernyős TV ilyen jó???????

Vagy tudtok ajánlani egy jó 4:3-as (72cm) vagy 16:9-es (82 cm) TV-t? igazából mindkettő jó lenne nekem!
0
2004. december 6., hétfő 20:08
Bocsánat!!! kérdeztem!!! csak lehagytam a kérdőjelet!
0
2004. december 6., hétfő 19:58
derceto véleményéhez hozzátenném: komponens bemeneten keresztül hihetetlen részletgazdagság tapasztalható, tűéles kép, s ha még a progresszív pásztázást is bekapcsolom... Eh, nincs arra szó! :o)))
0
2004. december 5., vasárnap 22:01
Ennek a mondatnak semmi értelme. Még kérdésként sem :)
0
2004. december 5., vasárnap 21:06
Hű, ezt hogy érted... A sik képcső szvsz egyáltalán nem határozza meg a kép minőségét, maximum ha trehányabb kivetelezésről van szó, többet árthat a geometriai torzitásoknak. Én még mindig crt párti vagyok.
0
2004. december 5., vasárnap 20:54
Igaz az, hogy minden síkképcsöves 16:9-es TV képminősége majdnem olyan, mint egy LCD TV-é, és egyáltalán nem olyan mint egy nemsíkképcsöves TV-é.
0
2004. december 4., szombat 21:58
Tapasztalatok:

Megérte a Quintrix SR a pluszpénzt, a részletesség és a színek ennek a tévének a legnagyobb erősségei. A nagyfelbontású maszk miatt a kép nagyon szép homogén, kontrasztos, csak egészen közelről látszik a maszk szerkezete. Síkképcsöves televízió lévén a geometria nem tökéletes, de meglepően jó, csak speciális jeleneteknél venni észre némi torzulást. Jobb szélen kis konvergenciahiba, ami 2-3 méter távolságból már egyátalán nem zavaró.
Két apróság, ami lehet a lejátszó miatt is:
Kontúrosabb élek körül észrevettem pici "maszatolást", de emiatt egyátalán nem veszít részletet, illetve RGB bemenetről a sötétebb részeknél a színmélység láthatóan romlik, ami némi sávosodást, zajt és alig észrevehető elszineződést eredményez. Hozzáteszem, hogy ez egy három éves lejátszóval van, amiben csak 27mHz/10bit-es DAC van, és lehet, hogy nem tökéletes az RGB konverziója. Mindenesetre így látatlanban én mindenképpen egy jó lejátszót ajánlok komponens összekötéssel. Majdnem biztos vagyok benne, hogy komponenssel és/vagy egy jobb video DAC-al ezek az apró hibák is eltűnnek.

Ami nagyon tetszik:

- A külső és a méret :)

- 3 SCART: ebből egy RGB-s, egy S-Videós, a harmadik pedig mindkettőt tudja.

- Komponens progresszív bemenet: sajnos még nincs hozzá lejátszóm, de a következő vásárlás egy ilyen lesz.

- Nem csak hogy minden bemenethez megjegyzi a kiválasztott profilt (Cinema/Normal/Dynamic), de a profilhoz tartozó beállításokat is külön-külön tárolja minden bemenethez!

- Nagyon gyors csatornaváltás, a kép kábelről is nagyon kellemes.

- Jól működő "auto" képarány üzemmód. Ha észreveszi, hogy alul-felül feketeség van, akkor bevált szélesvászú üzemmódba.

Beállítások nálam: kontraszt (2/3), fényerő (3/4), szín (1/3-1/2), képélesség (0), zajcsökkentés (off)

Összegzés: kiváló részletesség és színek, jó kezeletőség, lejátszóra és lemezminőségre érzékeny.
0
2004. december 4., szombat 19:49
Jack,
Akkor téged kérdezlek a tapasztalatokról...
0
2004. december 2., csütörtök 17:50
Akkor egyforma TV-nk van :o)))
0
2004. december 2., csütörtök 15:22
Na, van már valami megosztanivaló tapasztalatod?
0
2004. november 16., kedd 15:55
Szia Derceto!

Nagyon várom a tapasztalatokat, mert én is egy ilyennel szemezek.
Addig talán írd le, miért pont e mellett döntöttél, mikkel hasonlítottad össze, melyik darabok voltak "befutó" helyen, stb.
Szerencsére a PX20-nak is már egyre barátibb az ára, de azért a PS/PM 11-nél még egy százassal több :(
0
2004. november 16., kedd 15:45
Tegnap hozták a kicsikét, majd csinálok róla live fotókat is, meg írok a tapasztalatokról is bővebben:

Panasonic TX-32PX20P
0
2004. november 16., kedd 14:57
1 hete vettem 1 Sony KV32FQ86-ost és nagyon tudom ajánlani. Gyönyörű a képe DVD-nél. Az ára egyáltalán nem vészes, ha jó helyen veszed.

AV Planet-nél 240.000 ingyen házhozszállítással.
0
2004. október 7., csütörtök 18:48
Az az 500,000 nagyon régen volt, ma már inkább a 200e körül indulnak a Panák és a Sony-k is. LG-t nem nagyon láttam, szerintem annyival nem olcsóbb, hogy megérje, a Grundig annyira nem jött be. Inkább Panasonic :)
0
2004. október 7., csütörtök 18:24
Például a most futó Panasonic TX-32PM11 a VideoPart-nál 199.490,-
Valószínűleg a kifutó szériák, pl TX-32PS11 még ennél is olcsóbbak, 180 ezer körül lehetnek
0
2004. október 7., csütörtök 17:59
Én már láttam Panasonicot is 200-250k közt hasonló paraméterekkel...
0
2004. október 7., csütörtök 17:56
Jól láttad én is olvastam.
Pont ma!
0
2004. október 7., csütörtök 17:55
Most olvastam egy MM katalógust! Nem hiszek a szememnek! 16:9-es TV, 100 Hz-es, 82cm képátlójú csak 170.000 Ft! LG, de plusz-mínusz 10.000-ért van Grundig! Ez becsapás, rossz a minősége, nem túl jó a márka, valami baj van vele, vagy csak én láttam 16:9-es 82 cm-es TV-ket 500.000-ért?
0
2004. október 7., csütörtök 16:55
POP-kép és kép. Ugyanaz az műsor megy osztott képernyőn, de az egyik oldalon képfagyasztás funkcióval megfogja az éppen nézett képet. A másik oldalon tovább megy a műsor képpel, hangal. Ideális, ha valami fontos dolgot fel akarsz jegyezni, pl.címet, vagy receptet a nézett csatornáról.
0
2004. szeptember 27., hétfő 13:08
Köszi.
0
2004. szeptember 26., vasárnap 1:23
Hi!

PIP: Picture in picture - Kép a képben. A teljes képernyőt betöltő képen belül egy ablakban jelenik meg egy másik. Egy tuner esetén az egyik képet külső eszközről (video/dvd) kell bevinni.
PAP: Picture and picture - Kép és kép. Tipikusan 16:9-es tv-k szolgáltatása, két 4:3-as kép egymás mellett közel teljes méretben nézhető. Egy tuner: mint fent, az egyik kép kísérőhangja általában a fejhalgató-kimenetre irányítható.
PAT: Picture and text - Kép és szöveg. Mint az előző, de az egyik 'képen' az éppen nézett adó teletextje olvasható. Ehhez nem kell külső egység egy tuner esetén sem.
Hát, egyenlőre ennyi.
0
2004. szeptember 25., szombat 1:28
Sziasztok,

Biztos lami kérdés, de felhomályosítanátok, hogy mi az az 1 tuneres PIP/POP/PAP/PAT ?

Köszi.
0
2004. szeptember 25., szombat 0:50
Sziasztok,

Biztos lami kérdés, de felhomályosítanátok, hogy mi az az 1 tuneres PIP/POP/PAP/PAT ?

Köszi.
0
2004. szeptember 19., vasárnap 1:08
Kedves jswilly!

Minden tisztelet és örök hála. A dolog mûködött. A 19-es láb a composite video out a SCART-on.
Már csak az a kérdés, hogy a Panasonic szervíz ezt miért nem mondta? (Ez egy költõi kérdés persze.)

Más:
Mindenkinek ajánlani tudom a következõ címet ha csatlakozókiosztást keres:
http://www.hardwarebook.net/
0