Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2004. szeptember 15., szerda 15:11
Nekem a Panasonic TX32 PX30-as tetszik nagyon.Tegnap láttam az Árkádban
gyönyörq képe van. 82 cm-es képátló 16:9 képarány Quintix SR képcsö
Acuity technika.Gyönyörü csak az ára borsos.
0
2004. szeptember 15., szerda 6:35
Üdv!
"az utoljára kiválasztott TV csatorna zavarja a képet, halványan úszik a kép alatt"
A megoldás (minden Panasonic tv-nél ajánlott elvégezni ha S-Video vagy RGB jellel csatlakozunk a SCART-aljzaton):
A Scart-kábel tv felöli dugójában a 19-es lábat ill. a hozzá csatlakozó vezetéket ki kell csípni/forrasztani. A konkrét megvalósítás függ a kábel kivitelétől (szerelhető/beöntött stb.) a lábak számozását pedig pld. a tv kézikönyvében is meg lehet találni.
0
2004. szeptember 11., szombat 0:35
Panasonic tapasztalat:
TX-28DK20P 16:9-es 100Hz-es tévé
Szolgáltatások színvonala rendben.
Problémák:
RGB bemenet esetén az utoljára kiválasztott TV csatorna zavarja a képet.
(Halványan úszik a kép alatt, vagy ha olyan csatorna volt kiválasztva ahol nincs adás, ott zajosabb a kép)
Szerencsére még a garanciális idõ lejárta elõtt detektáltam a problémát így a szervízben a hiba bemutatása után (amire elõször a reakció az volt, hogy ilyen nem létezik) javítottak rajta egy kicsit, de nem sikerült eltüntetniük.
RGB Wide jel esetén a képen egy kb. 5 cm-es függõleges csíkon sötétebb a kép úgy mintha gyorsabban menne a vízszintes eltérítés (így torzit is). (Kb. a kép 40%-ánál)
A fenti hibák kétféle DVD lejátszónál is reprodukálhatóak.
Valami oknál fogva a távirányító 'hangerõ +' gombjára néha a 2-es csatornára vált a készülék. (Lehet, hogy az elemet kéne sûrûbben cserélni.)
Ha az elsõ két hiba nem lenne, akkor egészen meg lennék elégedve a készülékkel, de sajnos ha az ember egyszer ezeket észrevette, akkor mindig látja a képen.

Más:
Ha Philips 4:3-as TV-nél 16:9-es üzemmódban a kép felett piros-kék-zöld középvilágos csík van, azt el lehet tüntetni valahogy (pl. szervíz)?
0
2004. augusztus 19., csütörtök 10:02
Hát igen, a plazmát csak felrakja az ember a falra, oszt' csókolom. Elegáns, jól néz ki, jó képet ad, az ember gondol egyet, bekapcsolja, nézi a tévét, játszik valami játékot vagy néz valami DVD-t rajta.

Ezzel szemben a projektor nagyobb rákészülést igényel. Eleve macerásabb felszerelni, pl. plafonra, beállítani a képet, hogy pontosan a vászon széleire essen, összekötni a DVD-vel egy 10 méteres kábellel, aminek külön csatornát kell építeni, ha nem akarjuk, hogy körbekússza a szobát. Aztán az ember kitalálja, hogy megnéz egy filmet, akkor besötétít, ha rolós a vászon, akkor leengedi, és ha már teljesen biztos abban, hogy a következő 2 órában semmi nem fogja megzavarni, akkor bekapcsolja a projektort, vár 1-2 percet mire bemelegszik, és akkor ott lesz az a hatalmas kép, ami überel mindent, és egy csapásra elfeledteti az összes vele járó vesződséget :)
0
2004. augusztus 18., szerda 22:41
Sokat gondolkoztam,hogy,ha eljön az idő akkor plazmát vagy projektort vegyek majd!?Ez is jó meg az is jó,de valóbban a projektor akkor a legjobb,ha van egy sötét szoba ablakok nélkül amit csak arra használ az ember!
Tehát azt hiszem marad a plazma!/Panasonic/
0
2004. augusztus 18., szerda 21:40
Lehet, csak nem praktikus.

- Be kell hozzá sötétíteni (a fényes projektorok sajnos drágák is)
- Nincs benne tuner.
- A sűrű ki-be kapcsolás jelentősen lerövidíti a lámpa élettartamát.
- A kábeltévé képének tökéletlensége nagyon látszik.

Arra, hogy az ember megnézze a híradót, sorozatokat, elég egy 40-50 centis kis tévé, vagy egy kis lapos LCD a projektor mellé.
0
2004. augusztus 18., szerda 21:32
Köszi szépen.
0
2004. augusztus 18., szerda 21:24
"Nem alkalmas mindennapi tévézésre"

Miért,projektoron is lehet tv-t nézni nem?Vagy pedig a fényviszonyok miatt mondod?
0
2004. augusztus 18., szerda 21:16
Ennyi pénzért döntened kell, hogy nagy képet akarsz, vagy jó minőséget. A Panának egyébként gyönyörű képe van, valószínúleg kifutó modell, ezért olcsóbb.

Jó minőségű LCD projektoros tévéket olyan 600 ezertől lehet kapni (pl. Samsung).

Én egy jó 82 centis tévét javasolnék (Panasonic TX-32PD30F/P 404 ezer ft (netdepo), istenkirály). A 96 centisek szerintem visszataszítóan nagyok (mármint nem a képük, hanem az egész kasztni).

Viszont ha rádobsz még egy százast, gondolkodhatsz rendes projektorban is (ami vászonra/falra vetít). Az minimum 2m átmérőt produkál, kicsi és könnyű, csak jól be kell sötétíteni hozzá, és nem alkalmas mindennapi tévézésre. InFocus ScreenPlay 4805 435 ezer, Panasonic PT-AE500 499 ezer.
0
2004. augusztus 18., szerda 20:55
tehát nem érdemes projektoros tv-t venni ilyen áron?? Inkább a Pana?? Egy jó minőségű projektoros kb milyen áron mozog?
0
2004. augusztus 18., szerda 20:47
"100 cm átmérő körül"

A legnagyobb képcsöves TV 36" képátmérővel rendelkezik, ami 96 cm (természetesen 16:9-es).  Valószínűleg nagy szobád van, mert ezek a monstrumok drabális méretekkel rendelkeznek. Panasonic TX-36PL35P a netdepo.hu-n 360 ezer forint.

100 centi felett kaphatsz projektoros tévét, 300 ezertől indulnak, de az olcsóbbak képminősége nem az igazi. A méretüket nem is említem.
0
2004. augusztus 18., szerda 20:22
Sziasztok!
Szeretnék venni 400 pénz körül tv-t 100 cm átmérő körül (minél nagyobbat). Tudnátok javasolni vmit ami a legjobb ezek alapján??
0
2004. augusztus 16., hétfő 19:33
"...amit nagyon nem tudok ajánlani: grundig, philips, samsung..."

Grundigot miért nem? Sajnos tipust nem tudok mondani, de volt szerencsém egy fekete kávájú, A2/Nicam 72cm-es 50hz-es TV-jükhöz (ha jól tudom Philips képcső) és bizton állithatom, hogy ebben az árkategóriában (kb. 130e Ft volt jópár évvel ezelőtt - összehasonlitásként az LG max. 10e-el volt akkor olcsóbb) még nem láttam egy jobban eltalált képminőségű és design-ú TV-t. A hangzás külön megért egy misét, a szivem szakadt majdnem meg, amikor mégsem dönthettem mellette: a bibi, hogy hiányzott belőle a secam, ugyanis osztrákoknál szerelték, és drága barátaink úgy gondolták, minek az már ide, úgyis PAL a szabvány egész közép-európában. Persze, hogy a régi filmeket fekete-fehérben nézhetjük rajta, már nem jutott eszükbe, dehát ez a DVD korában ugye kit érdekel... másik idegesitő dolga volt, hogy a szervizmenübe tettek olyan alapvető beállitási lehetőségeket, mint a kép széthúzása stb., ez kb. olyan érzéssel töltött el, mintha egy kocsiban a légkondit csak a szerelő kapcsolhatná be (mert hozzáteszem, a szervizmenühöz volt egy speciális kód, amit állitólag csak a szervizes tudhatott). Itt jött is az első probléma: VHS lejátszásakor gyárilag rosszul állitották (mindnél) be a képszéthúzást, igy látszottak a szalag alján futó zavarok, melyeknek alapban a látható képen kivül kellene lenniük. A szervizmenüt ugyebár meg nem érhetem el... a beállitásokat pedig csak a következő áramszünetig/teljes lekapcsolásig jegyezte meg. Piszkosul bosszantó, hogy ilyen apró marhaságokon csúszik el egy egyébként fantasztikus képű és hangú (lehet, hogy csak ezt az egy modellt találták igy el?) TV. Azóta is sajnálom.
0
2004. augusztus 16., hétfő 19:22
A megfizethető PAL-to-NTSC konverterek fos képet adnak, a HDTV tudással viszont itthon jó ideig nem mész semmire. Természetesen egyetlen PAL tévécsatornát sem fogsz tudni behangolni rajta, tehát antenna/kábeltévé kilőve (ez persze nem biztos, hogy hátrány).

Ehhez képest mi az, amitől ez a TV jobb lenne, mint egy itthon 425 ezerért kapható 82 centis (akár Panasonic) TV?
0
2004. augusztus 16., hétfő 18:39
Meg még megbízható 220V-->110V transzformátor is kell, bár az már kis összeg az egészhez képest.
0
2004. augusztus 16., hétfő 18:09
Ahoy!

Ehhez mit szoltok?

Panasonic CT-34WX54 34" TheaterWide HDTV-Ready Flat Screen TV = $1,169.99

http://www.amazon.com/gp/cart/view.html/ref=top_nav_sb_electronics/103-7929310-7591849

235,090.54 HUF + (14 + 10 + 25 = 49% vám és áfa teher) ~= 350.000 HUF összesen per pill

Erdemes behozni? Persze PAL-to-NTSC konvertert is kell venni hozza - plusz 71,103.89 HUF es ezert a FedEx hazhoz hozza

Tehat osszesen: 425.000 HUF

Diagonal Screen Size (inches)   34  

Aspect Ratio   16:9 (Widescreen)  

CRT Type   PureFlat  

HDTV Display Capability   480p/1080i  

Digital Comb Filter   Motion-Adaptive 3D-Y/C  

Edge Correction   Horizontal/Vertical Edge Correction  

Digital Velocity Modulated Scan   Yes (Selectable)  

Fine Pitch Picture Tube   Yes  

Color Temperature Control   Yes  

Progressive Cinema Scan (3/2 Pulldown)   Yes  

Progressive Scan Doubler   Yes  

Video Noise Reduction   Yes  

Wideband Video Amplifier   Yes  

Artifical Intelligence Picture   Yes  

Artificial Intelligence Sound   Yes  

Bass/Treble/Balance Controls   Yes  

BBE® High Definition Sound   Yes  

Speakers   2  

Stereo/SAP with dbx NR   Yes  

Surround Sound   Yes  

A/V Input Jacks   3 Rear, 1 Front  

S-Video Inputs   2 Rear, 1 Front  

Component Video Inputs   2  

Audio Output   fixed/variable  

A/V Program Out Jacks   Yes  

UHF/VHF Inputs   1  

Auto Power On   Yes  

Auto Programmable Scan   Yes  

Channel Banner   Yes  

Channel Labeling   Yes (with presets)  

Channel Search   3  

Clock and Sleep Timer   Yes  

Favorite Channel Scan   Yes (16)  

First Time Set Up   Yes  

Game Guard   Yes  

Menu Language   English/Spanish/French  

Number of Channels   181 Channel NTSC Tuner  

Parental Guidance (Channel Lock and Game Guard)   Yes  

Picture-in-Picture Capability   2-Tuner with Split Screen  

Programmable On/Off Timer   2  

QuickScan   Yes  

Recall/Rapid Tune   Yes  

Remote Control   Lighted Disk Home Theater Remote  

V-Chip Program Lockout   Yes  

Video Input Labeling   Yes  

Video Picture Memory   Yes  

Video Input Skip   Yes  

Energy Star Compliance   Yes  

Geomagnetic and Tilt Correction   Yes  

Built-In Closed Caption Decoder   Yes  

HDCP Input   HDMI-HDCP  

Video Picture Memory (Standard, Cinema, Vivid)   Yes  

Horizontal and Vertical Edge Correction   Yes  

Selectable Digital Velocity Modulated Scan   Yes  

16:9 Aspect Ratio   Yes  

Color Transient Improvement   Yes  

Enhanced Progressive Scan Doubler   Yes  

Motion Adaptive 3D-Y/C Digital Comb Filter   Yes  

Tilt Correction   Yes  

Lighted Disc Home Theater Remote   Yes  

Dimensions (H x W x D)   24.7'' x 39.4'' x 23.7''  

Weight   160 lbs  
0
2004. július 10., szombat 21:01
Üdv! Szerintetek megéri egy 72 cm-es, síkképernyős tévét, 100.000 HUF alatt venni?
0
2004. július 1., csütörtök 14:26
Üdv!
Most vettem egy Panasonic TX-29PX10 TV-t. Olyat produkál, hogy bekapcsolás után egy kis ideig homályosabb a kép, és később áll be a szép kép.
Ez a bemelegési idő miatt van vagy csak az auto AI kavar be valamit?

Sza.sa
0
2004. február 6., péntek 19:58
Szinte hihetetlen! Végre megvettem! Királyság!!! :o)))))))))))))
0
2004. január 21., szerda 21:06
Legalább Ő tudná! Bizistók megkérdezném tőle...
0
2004. január 21., szerda 8:20
Herta nagyker e het vegere, vagy jovo hetre varja a Pana TX-32PX20P-t. De csak a joisten tudja, tenyleg megjon-e...
0
2004. január 20., kedd 11:28
A Panasonic tv-készülékeiben gyakori hiba a kép geometria torzítása.Ezt valamilyen szinten javítani lehet,ha valaki ismeri a tv szervízkódját.Egyébként nekem is volt szerencsém megnézni egy-két pana tv-t,s majdnem mindegyiknél tapasztlható volt geometria torzítás.Még a kép közepén is!!!!!Ez a kép hátterében megjelenő egyenes tárgyakon figyelhető meg leginkább pl:kapufa,villanyduc..stb.Szerintem piszkos zavaró tud lenni,ha egy kapufa inkább emlékeztet egy gömbre,mint sem egy föggőleges szabályos vonalra.A közelmúltban én is tv-t vásároltam és a panasonic is a leendő vételeim közé tartozott,de a fent említett hibái miatt a Sony mellett döntöttem(kv32-hq100).Mindenkinek tudom tanácsolni,ha valaki olyan készüléket szeretne venni,aminek a konvergenciája,ill. a geometriája tökéletesen be van állítva,akkor annak Sony tv-t kell vennie.EZ CSAK A SZÉLES NAGY KÉPERNYŐS TV-KRE vonatkozik.Az én tv-met is a szervízmenü segítségével tudtam teljesen tökéletesre beállítani.Persze a tv-ben van függőleges képstabilizátor,ami már alapban kitűnő képgeometriát eredményez.Ha bármi kérdésetek van a tv-kel kapcsolatba ide tegyétek fel:masinegun@freemail.hu
Szivesen adok tanácsot mindenki számára.
0
2004. január 14., szerda 0:19
Sajna csak előrendelni lehet. Ma érdeklődtem a MediaMarkt-ban is, azt mondták hogy egyelőre nincs benn egy darab se és nem tudják mikor lesz... Marha jó! :o(((
0
2004. január 13., kedd 21:32
netdeponak sincs? a honlap szerint van...
0
2004. január 13., kedd 21:18
De ami még rosszabb, egyelőre az egész országban nem lehet 32px20p-t kapni... :o(
0