Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2004. január 13., kedd 21:15
Ez az EU rosszabb, mint a KGST...
0
2004. január 12., hétfő 15:50
Persze!
Szinte minden változott. EU-s mintára. A fogyasztó jár egyébként rosszabbul. Megszünt a 72 órás csere, és csak 6 hónapig van kötelező jótállás. Sőt 10 ezer alatt csak a porszívóra kötelező garanciát adni.
0
2004. január 10., szombat 9:53
mi szünt meg nov 1-től? megváltoztatták a fogyasztóvédelmi törvényt?
0
2004. január 10., szombat 9:49
Gratula!

Jól választottál. Szerencséd van, hogy kicserélték háromnapos cserébe, merthogy ez november 1-étől megszünt. Nem köteles cserélni.
Egyébként a szervíz nem tud mit kezdeni ezekkel a hibákkal, hacsak a Föld mágneses terét nem optimalizálják.:)
Ezt a kis hibát pár nap alatt megszokod.
0
2004. január 10., szombat 1:39
Hali!

Na, én is megvettem végre a 16 : 9-es csodát!

Egy Panasonic TX-32PX10P széles TV-t!

Viszont elég kalandos úton jutottam hozzá, mivel előzőleg nem ezt a típust fogtam ki, hanem a TX-32PS11P-t. Aminek a képe egy fos (legalábbis az én példányomon az volt, mivel a kép teteje és alja elég rendesen kidomborodott középen).

Vittem is vissza három napon belül, cserére.

Az újnak már semmi ilyen baja nincs, igaz 30 ezerrel többe került. Ennek csak egy kis geometriai hibája van a kép két szélén, kb. 5 cm-nyire (mintha "megnyúlna" a kép azokon a részeken), de legalább a kidomborodás nincs ott (főleg feliratos filmeknél volt nagyon zavaró).

Jól tudom, hogy az effajta geometriai hibákat szervízben kompenzálni tudják? Vagy ne reménykedjek benne?

Viszont a képminőség frenetikusan jó! A Matrix Reloaded gyakorlatilag "leugrott" a képernyőről, annyira éles képe van!

Mikey-Soft
0
2004. január 9., péntek 23:25
az alábbi link rossz helyre írányít. itt  akkor: http://www.netdepo.hu/
0
2004. január 9., péntek 23:23
itt lehet kapni
0
2004. január 9., péntek 21:21
Tudja valaki, hol a búbánatban lehet kapni a Pana TX-32px20p típusú tévéjét?
0
2003. november 25., kedd 20:46
Köszi a választ!
0
2003. november 24., hétfő 23:08
A projektoros tévék tudnak könnyebben "beégni", az LCD projektoros tévék csak nagyon-nagyon nehezen és hosszú idő után, tehát gyakorlatilag mentesek ettől a problémától. A plazmák is "viszonylag" gyorsabban beégnek, de ezt itt tényleg idézőjelben kell érteni, egy csöpp odafigyeléssel ez nem jelent veszélyt. Szerintem ez a beégés dolog annyira nem nagy probléma, hogy ha otthonra vesz az ember készüléket, akkor ez szempont legyen.
0
2003. november 24., hétfő 17:23
Megtudnátok mondani,hogy a Projektoros tv,vagy pedig az LCD Projektoros tv-nek a képernyőjére tud beleégni a "kép",/ ill. különböző dolgok/, mert mindenki mást mond valaki ezt dicséri valaki azt!

Várom a segítségeteket!!!!!!!!!!
0
2003. november 22., szombat 17:21
Igazán nem rossz, csakhát hatszáz ruppó...
0
2003. november 22., szombat 13:15
Nem semmi, hogy egy sima scalert hányféleképpen el tudnak nevezni...
0
2003. november 22., szombat 9:41
Mégegy tipp. Most láttam ennek a TV-nek a képét. Fantasztikus!!!
JVC HV-32D25EUW

D.I.S.T. (1250i/villódzásmentes)Természetesen sík, szélesvásznú színes TV Dolby Digital 3D-PHONIC technológiával

Főbb jellemzők:
-Forradalmian új Digitális képméretező technológia (D.I.S.T.): 1250 sor, váltott soros letapogatással: villódzásmentes, nagy felbontású kép
-Finom felbontású képcső: Természetesen sík, 16:9 képarányú szélesvásznú kijelző
-Kiváló minőség képcsőmeghajtó áramkör: Szélessávú képcsőmeghajtó és különálló nagyfeszültségű szabályzó
-Super DigiPure: Szélessávú, nagy felbontású kép, kontúr- és színjavítás, a kép függőleges/vízszintes/átlós beállítása, Auto Super DigiPure áramkör, mozgáskompenzálás, digitális fésűszűrő és automatikus digitális videozaj-csökkentő (VNR) áramkör
-Nagy felbontású NTSC lejátszás (1500i)
-2 tuneres PAP (Picture-and-Picture, kétképes rendszer)
-Több kép (1 + 3, 12)
-Kettős, kép-szöveg képernyő
-A2/NICAM sztereó
-Dolby Digital/3D-PHONIC
-4 hangsugárzó: Első és középső hangsugárzók, plusz csatlakozó mélysugárzó és térhatássugárzó számára
-Digitális audiobemenet: optikai és koaxiális
-T-V Link
-Automatikus váltás a képarányok között
-Szélesvásznú képüzemmódok: Panoráma, 16:9 nagyítás, 16:9 nagyítás feliratokkal, 14:9 nagyítás, teljes és normál
-Színhőmérséklet és képmód beállítása
-Megatext: 720 oldalas memória (2.5-ös szint)
-Komponens bemenet (Y, Pb, Pr) és audiobemenet (L, R)
-Deluxe TV állvány (RK-C32HD1) külön megvásárolható

A D . I . S . T . FOGALMA ÉS MŰKÖDÉSE

A JVC által kifejlesztett digitális képméretező technologia ( Digital Image Scalling Technology: D.I.S.T.) interpolációs eljárással megduplázza a sorok számát, és 1250 sor felbontású villódzásmentes képet biztosít. A D.I.S.T. technológiával még nagyméretű kijelzőkön is nagy felbontás érhető el.
A technológia 5 összetevőből áll, amelyek együttesen állítanak elő egyedülálló képet.

1/. I-P konverter
A HV-32D25 készülékben lévő D.I.S.T. áramkőr először is a váltósoros PAL jelet progresszív jellé alakítja. Ezután a konverter 3D-s interpollációval kiolvassa a lehető legtöbb információt a ténylegesen vett sorokból. Az adatsűrüség növelésével a hagyományos, váltósoros jelekkel előállított képnél természetesebb, villódzásmentes képet hoz létre.

2/. Formázó
Az I-P konverterből kijövő progresszív jelet a Formázó újabb interpolációnak veti alá: interpolálja a képpontokat és a képfrekvencia változását.
A képpontok interpolálásával a sorok száma kétszeresére nő, így az átlós"csipkézettség" gyakorlatilag megszűnik. egyidejüleg a rendszer az 50Hz-et 75Hz-re növeli a villódzás csökkentése érdekében. Emellett a sorfrekvenciát az I-P konverzió és a formázás során 15kHz-ről 45kHz-re emelik.Így időegység alatt sokkal több információ vihető át, melynek köszönhetően a kép stabilabb lesz.

3/. "Super Digipure" képjavító áramkőr
Az interpoláció után következő Super Digipure áramkőr a színek és a kontúrok javításával tökéletesíti a D.I.S.T. felbontását.
A sávon belüli feldolgozás növeli a világosságjel tranziensének a meredekség, míg a kép nélküli feldolgozás az eredeti jelből hiányzó nagyfrekvenciás összetevőket próbálja meg előállítani a szélek javítása érdekében, mellyel élethű, éles kontúrok érhetők el.
A Super Digipure áramkőr új algoritmust használ a mozgás érzékelésére, és külön kezeli a függőleges, a vízszintes és az átlós változásokat. A nagyfelbontású képen még a kis betűk, és a sportműsorokban gyakori, gyors mozdulatok is tisztán láthatók.

4/. Szélessávú képcsőmeghajtó
30Mhz-es szélessávú képcsőmeghajtó:
-ezzel a szélessávú jelek, például a progresszív DVD-jelek kezelésére tervezett áramkörrel a digitális jelek hűen, kiváló minőségben adhatók vissza, nem fog jelentkezni életlenség, vagy elmosódottság.

5/. Kis rácsméretű képcső
Finom felbontású képcső:
-a 15%-kal jobb mindössze 0,59mm-es középső árnyékmaszk rácsméretének köszönhetően a kis rácsméretű képcső a D.I.S.T. által előállított nagyfelbontású kép megjelenítése mellett kiváló fókuszálási jellemzőkkel is bír.

Vessen rá egy pillantást, és azonnal látni fogja a különbséget.
A technológia 2002-2003 év video innovációiban Európa legjobbjaként szerepelt.

EISA 2002-2003 év videó innovációja
0
2003. november 21., péntek 20:13
Az lehet (bár nekem nem úgy tűnik), de a Philips tévék teljesen elhanyagolják a komponens bemenetet, a progresszív pásztázásról nem is beszélve. A PIP hiányáról már nem is szólok... (csak a katódsugárcsöves tipusokról beszéltem)
Marad a Pana. :o)
0
2003. november 21., péntek 15:39
Nemcsak a Philips gyárt nekik, hanem az LG és a Panasonic is.
Egyébként valóban a legjobb TV-k. Haonlóan jó még a Metz is.
0
2003. november 21., péntek 12:13
Ha a Philips-ek képe tetszett, nézd meg a Loewe-t is.
A Philips gyártja neki a képcsövet, az elektronikát maguk fejlesztik. Ebben a kategóriában már elég jókat produkálnak, és nem is biztos, hogy nem fér bele a keretbe ...
0
2003. november 21., péntek 10:33
Az ajánlott fogyasztói árak szerint nincs árkülömbség az azonos kategóriáknál.
0
2003. november 20., csütörtök 19:40
Valóban jók a Philips PixelPlus tévék, többet is láttam működni, szép képük van és sokat tudnak. Csak az a bibi, hogy az ugyanakkora kategória a Panánál 2-300 ruppóval olcsóbb, viszont semmivel sem gagyibb.
0
2003. november 20., csütörtök 14:56
A DRC-t valóban a Sony fejlesztette ki 2000-ben, de nem azonos a pixel-plusszal. A DRC technológia csak virtuálisan duplázza ill. 50 herzen négyszerezi a képpontok számát. Ponzosabban beépített modulokat (képpontok közti átlókat ill. íveket) használ.
A Philipsnél és a Panasonicnál valódi képpontduplázás van.
Az igaz, hogy a Philips gyárt ocska tv-t is, de a MatchLine kategóriája nagyon is jó. A Panasonicnál is előfordul, hogy az ár miatt gyengébb modeleket gyártanak. Pl: TX29AS10
0
2003. november 20., csütörtök 12:57
Ezek nem rosszak:

Samsung SP-43L2HX 107 cm
Samsung SP-50L2HX 125 cm
0
2003. november 20., csütörtök 12:33
Igen, tényleg kell szólni a Philipsről is. Szinte minden fontosabb fejlesztésben benne vannak, vagy ők találnak ki dolgokat, és végül ők gyártják az adott technikából a legszarabbat.
0
2003. november 20., csütörtök 12:23
A Pixel-plus megfelelője Sony-nál a DRC, Panasonicnál pedig az Acuity. Sőt a DRC azt hiszem előbb volt. Nagyon jók a Pixel-plus-os tévék, de irgalmatlan drágák is. Ráadásul minden 100hz-es Philips tévén alapból be van kapcsolva a mozgásbecslés/mozgáskiegyenlítés, ami engem nagyon zavar (ki lehet egyátalán kapcsolni?).

A projektoros tévéket én sem szeretem, de láttam egy LCD projektoros Samsung tévét, ami nagyon megfogott. Főleg a felbontása (1280x768).
0
2003. november 20., csütörtök 9:59
Sérelmezem, hogy nem nagyon beszéltek a Philipsről. Szerintem ér néhány szót, hisz ők fejlesztették ki a pixel-pluszt. A Panasonic mellett szerintem csak a Philips vetélytárs.
0
2003. november 20., csütörtök 9:55
Projektoros TV-K: Nem ajánlom, mert bár nagy és olcsó, csakhogy csak szemből van jó kép rajta és nem eggyet láttam már beleégett logóval vagy épp a beleégett 16/9-es képarány nyomaival.
A Thomsonról annyit, hogy valóban olcsó csak alkatrészt ne keljen beszerezni hozzá. A olasz Sinudyne gyár olcsón legyártatja őket valahol és az alkatrészen kaszál. Egyébként ugyanazt a TV-t olcsobban megkapod Sinudyne néven.
0