Nagyon azért ne bándd a vételt, mert elég jó kis TV-t vásároltál!
Azt a hibát ne kövesd el, hogy látsz, illetve látni vélsz benne valamit, ami nem tetszik, és arra koncentrálsz. Mert akkor soha nem leszel elégedett a képélménnyel, amit nyújt.
Azért tudd, hogy tökéletes képminőséget egyetlen készülék sem produkál, és egyébként is relatív a "tökéletes" fogalma.
Ráadásul mindenki számára más a fontos, ezért ugyanaz a készülék mindenki számára más elégedettségi szintet okoz.
Olyan tévét pedig, ami igazi "all round", nehéz találni. Nincs is igazából ilyen.
Tény és való, hogy ha valakinek első sorban a játék fontos, akkor jellemzően a SONY kínálatában érdemes keresgélnie, mert az input lag érték az ő készülékeinél a legalacsonyabb jellemzően. (De nem feltétlenül csak a SONY jelenti az egyetlen alternatívát.)
Ahogyan itt lentebb, kicsivel korábban is említettem, ha már a filmek képminősége is fontos (számomra például abszolút csak az számít), akkor nem ilyen egyértelmű a helyzet. Két éve a SONY közép- és felsőkategóriás modelljei jelentették a "best buy" fogalmát...
Manapság inkább a Panasonic ilyen modelljeit javaslom. Az LG még szoros befutó, mert a panelgyártásban élen jár rég óta (a többi konkurensének is ő szállít nagy tételben), és számos modellje jó ár/érték arányú.
A SHARP esetében én kifejezetten sajnálom, hogy az európai piacról kivonultak, mert alapvetően mindig a jó minőség jellemezte azt, amit gyártottak.
Visszatérve azonban az eredeti gondolatomhoz...
Szerintem igyekezz annak örülni, amit az új TV nyújtott, nyújt számodra, és ne azt keresd benne, amit nem képes megadni! Így élvezheted a televíziózást.
Ha pedig "minden kötél szakad", és egyáltalán nem tudsz megbarátkozni a képével, akkor még most, "újonnan" hirdesd meg a legalacsonyabb piaci árnál 1-2 tízezer forinttal olcsóbban, és jó eséllyel azonnal eladhatod.
Utána pedig - már alaposabban körbejárva a témát - válassz egy olyan készüléket helyette, amelyről úgy gondolod, hogy számodra a legmegfelelőbb.