Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2016. június 1., szerda 0:17
Áldom az eszem, hogy végül bevállaltam az utolsó szériás Panasonic plazmákból egy TX-P50GT60-at. Ha nagyon akarnék, persze ebben is találnék hibákat, de a vizuális élménye lenyűgöző, LCD-re pedig nagyon nem szívesen cserélném. Pedig önmagában egyébként az LCD-k is le tudják nyűgözni az embert, és ha nincs összehasonlítási alapja a nézőnek, nem is lesz hiányérzete. Sajnos én elkövettem azt a "hibát" 2007-ben, hogy alaposan utánaolvastam mindkét technológiának, hosszasan nézegettem a piacon lévő készülékeket, majd a plazma mellett döntöttem. Pár évig még biztosan nem szeretném lecserélni, aztán majd elválik, mi lesz a helyzet a tévék piacán 5-10 év múlva.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. május 29., vasárnap 10:38
Pedig van. ;-) (Nekem mindkettőt volt szerencsém tesztelni.)
0
2016. május 26., csütörtök 4:10
Ő az LC-50LE652E-t vette (legalábbis ezt a modellt írta, hogy szándékában áll), nekem az LC-50LE752V volt, mindkettő ugyanakkor futott a boltokban, tehát sok különbség nem lehet köztük.
0
2016. május 25., szerda 22:40
Nem hasonlíthatod össze őket. Minden modell más és más. Ráadásul, ha jól emlékszem, neked a 2xx sorozatból származott a készüléked, ami az alapmodell.

Az utóbbi évekből a sok tucat LED technológiás TV közül, amit alaposabban teszteltem, éppen egy SHARP volt az, amit a személyes TOP3-ba "emeltem".

Minden gyártónak voltak, vannak jól és rosszul sikerült készülékei. Nem csak nem szerencsés, de nem szabad olyan kijelentést tenni, hogy "SHARP? Akkor tudom már milyen utánhúzásról beszél"...
0
2016. május 24., kedd 23:05
Nem, de ha Sharp-ot vett, akkor tudom miről beszél, nekem is az volt egy darabig, csak én a csapnivaló 3D miatt penderítettem ki a rendszerből az emeleti nappaliba.
0
2016. május 24., kedd 22:31
Te is láttad mojito készülékét?
0
2016. május 22., vasárnap 19:18
Ezzel csak az a gond, hogy a Sharp utánhúzása annyira látszik, hogy nem lehet nem arra koncentrálni. Én is hiába próbáltam úgy nézni, hogy nem arra figyelek, akkor is látszott. A régi LG-met viszont addigra elnyomtam családon belül, így néhány hónapig hanyagoltam a filmnézést, amíg tudtam egy Samsung-ot venni, azóta is nagy megelégedéssel használom...
0
2016. május 22., vasárnap 16:58
Nagyon azért ne bándd a vételt, mert elég jó kis TV-t vásároltál!

Azt a hibát ne kövesd el, hogy látsz, illetve látni vélsz benne valamit, ami nem tetszik, és arra koncentrálsz. Mert akkor soha nem leszel elégedett a képélménnyel, amit nyújt.

Azért tudd, hogy tökéletes képminőséget egyetlen készülék sem produkál, és egyébként is relatív a "tökéletes" fogalma.

Ráadásul mindenki számára más a fontos, ezért ugyanaz a készülék mindenki számára más elégedettségi szintet okoz.

Olyan tévét pedig, ami igazi "all round", nehéz találni. Nincs is igazából ilyen.

Tény és való, hogy ha valakinek első sorban a játék fontos, akkor jellemzően a SONY kínálatában érdemes keresgélnie, mert az input lag érték az ő készülékeinél a legalacsonyabb jellemzően. (De nem feltétlenül csak a SONY jelenti az egyetlen alternatívát.)

Ahogyan itt lentebb, kicsivel korábban is említettem, ha már a filmek képminősége is fontos (számomra például abszolút csak az számít), akkor nem ilyen egyértelmű a helyzet. Két éve a SONY közép- és felsőkategóriás modelljei jelentették a "best buy" fogalmát...

Manapság inkább a Panasonic ilyen modelljeit javaslom. Az LG még szoros befutó, mert a panelgyártásban élen jár rég óta (a többi konkurensének is ő szállít nagy tételben), és számos modellje jó ár/érték arányú.

A SHARP esetében én kifejezetten sajnálom, hogy az európai piacról kivonultak, mert alapvetően mindig a jó minőség jellemezte azt, amit gyártottak.

Visszatérve azonban az eredeti gondolatomhoz...

Szerintem igyekezz annak örülni, amit az új TV nyújtott, nyújt számodra, és ne azt keresd benne, amit nem képes megadni! Így élvezheted a televíziózást.

Ha pedig "minden kötél szakad", és egyáltalán nem tudsz megbarátkozni a képével, akkor még most, "újonnan" hirdesd meg a legalacsonyabb piaci árnál 1-2 tízezer forinttal olcsóbban, és jó eséllyel azonnal eladhatod.

Utána pedig - már alaposabban körbejárva a témát - válassz egy olyan készüléket helyette, amelyről úgy gondolod, hogy számodra a legmegfelelőbb.
0
2016. május 21., szombat 16:22
Filmet is vittem tesztelni, csak hamar elszaladt az idő, arra már nem volt lehetőség. Egyébként mostanában sokkal többet játszom, mint filmezek, azért is akartam azzal tesztelni.

Olvastam azóta a "game mode"-ról, szerintem olyan tv kell nekem amiben van ilyen lehetőség. Ha jól informáltam magam, akkor pont ezt az input lag-ot csökkenti ez a funkció igen minimálisra.

Meg persze a film tesztelés is fontos, mert azért az nagyon gyönyörű tud lenni ekkora tv-n. :) Úgy megnéztem volna a Kapitány és katonát, az a kedvenc filmem. Meg a Tintin kalandjait. Az valami eszméletlenül gyönyörű még így is! Egyfolytában azt a kis utánhúzást nézegettem, hogy vajon meg tudnám-e szokni?

Persze ha ezt a mostani tv-t nem tudom eladni, akkor marad... Hiába nézek azóta teszteket, meg olvasgatok tv leírásokat.
0
2016. május 21., szombat 16:12
Köszi szépen, hogy segítesz! Életemben először - és tuti, hogy utoljára - úgy vettem valami drágát, hogy nem jártam alaposan utána neten. Rá is faragtam. Jó drága tanulópénz volt.
Azóta elkezdtem utánajárni a dolgoknak. De persze amit végül kinéztem, azt már nem lehet kapni. :) Amióta van Playstation konzolom, azóta igen megkedveltem a Sony márkát, ezért szemezek ezzel a márkával. Bár a Samsung meg nagyon jó volt, amit eladtam. Azóta is szinte minden nap látom, és gyönyörködöm benne. Ez olyan, mint amikor ott hagytam a barátnőmet, azóta is bánom... :( ;)
0
2016. május 19., csütörtök 9:15
A TV képminőségét ne játékprogrammal teszteld! Ne is TV műsorral, hanem jó minőségű digitális tartalommal, tehát eredeti DVD és BD filmekkel!

Lehet, hogy deinterlace probléma okozza az utánhúzást, amit a nem megfelelő forrás okoz. (TV adásnál például könnyen előfordulhat.)

Emellett az is lehet, hogy a játék közben jelentkező input lag-ot véled "utánhúzásnak".

Valamilyen mértékű utánhúzása egyébként minden LED televíziónak van, de a jól sikerült elektronika sok modellben ezt szinte észrevehetetlenné redukálja.
0
2016. május 16., hétfő 19:00
Most hogy kicsit utána néztem, nem csak Samsung panel lehet a Sony tévékben hanem más gyártóé is (pl: Sharp is!)
Tudom ez nem sokat segített, de próbáld ki mindenképp mert a tv elektronikája is fontos és mint írtam még nem volt Sony tv-m.

0
2016. május 16., hétfő 18:22
Tudtommal a Sony tévékben is Samsung LCD -panel van így én Samut vennék, azonos kategóriában biztosan olcsóbb mint a Sony, és minőségben ott van a legjobbak között.
Mondom ezt úgy hogy Philips tv-m van:)
Persze ha egy használt Sony-t néztél ki jó áron akkor hajrá, csak ezúttal teszteld le alaposan!
0
2016. május 16., hétfő 16:59
A Sony tv-k vannak olyan jók, mint a Samsungok?
0
2016. május 16., hétfő 12:05
Célt=volt
0
2016. május 16., hétfő 12:03
Pedig tesztelésnél láttam utánhúzást, de ez egy játéknál volt, aminél otthon találtam egy funkciót ahol ki lehet kapcsolni ezt az elmosódást. Film nézéssel meg már nem volt lehetőségem letesztelni. Azt hittem rendben lesz minden. Most nézem a régi Samsungomat, milyen jó is célt az. Jól elkapkodtam. Pedig a képre finnyás vagyok. A hangra nem, de ezt a képi hibát nem tudom, hogy meg fogom-e szokni...
0
2016. május 15., vasárnap 22:42
Sajnos úgy tűnik, az összes Sharp LED ilyen, én sem tudtam teljesen kikapcsolni az utánhúzást. Vannak képsorok, ahol nagyon zavaró volt, de az utódjánál (Samsung) már nem érzékelek semmi ilyesmit.
0
2016. május 15., vasárnap 12:50
Tegnap el lett hozva a lentebb említett Sharp tv. Hatalmas! :) A mérete tetszik, viszont ami nem, hogy úgy tűnik nagyobb utánhúzása van, mint a négy éves Samsungomnak volt. Az elképzelhető? Vagy csak a nagyobb képméret miatt jobban látszódik? Kicsit szomorú vagyok ez miatt. Már állítgattam rajta mindent, de sehogy nem sikerül jobbá tenni. Valakinek lenne ötlete, vagy valami véleménye?
0
2016. május 4., szerda 17:27
Igen, a munkatársam is ezt mondja mindig. :D Nagyon remélem, hogy így lesz. Ez is olyan, mint PC fejlesztésnél a HDD mérete. Abból sem lehet soha elég nagyot venni. :)

Igent mondtam a Tv-re. Amint meglesz helyette a másik, utána hozhatom is el. Nagyon kíváncsi vagyok. :)
0
2016. május 4., szerda 14:40
Olyan nincs, hogy nagyon nagy egy tévé :D Nekem is 126cm-es van és hidd el, pár hét alatt megszokod és fel se tűnik fél méterről se :) Undorító tudom, de ez van :D
0
2016. május 4., szerda 11:41
Köszi! :) Csak úgy értettem a tesztelést, hogy miket érdemes megnézni, vagy hogyan? Vagy nem is tudom. :)

Amúgy a Witcher 3 PS4-es változatát próbáltuk és otthon rájöttem miért nem lett jó teljesen. Van a játékban is ilyen effekt, hogy a mozgás elmosódás ki- vagy bekapcsolása.

De nagy dilemmában vagyok. 2,5, 3 méterről nézném a tv-t, és azon gondolkodom, hogy szerintem ez a 126 cm nagyon sok olyan közelről. Nem tudom eldönteni bevállaljam-e? :/
0
2016. május 3., kedd 21:18
Nekem ugyanebből a szériából a 752V van, ott is mindent nullára kellett kapcsolni, hogy ne legyen utánhúzása.

Tesztelésre tudom ajánlani magamat, ha tudunk időpontot egyeztetni.
0
2016. május 3., kedd 18:38
Sharp led tv-vel kapcsolatban tudna valaki segíteni? Egy Lc-50le652e típust néztem meg ma. Tetszetős volt, de volt egy kis utánhúzása a képnek. Kikapcsoltunk minden képminőség javító funkciót, attól sokkal jobb lett. De valahogyan nem teljesen. Elképzelhető ez, hogy egy ilyen drága tv nem tökéletes? Vagy csak bebeszéltem magamnak már a végén? Jó lenne ha valaki konkrétan ismerné ezt a típust és tudna róla mondani valamit. Amúgy ha van rá lehetőség, hogy érdemes letesztelni egy tv-t?
0
2016. március 11., péntek 13:21

Halott technológia a plazma, de még mindig jobb a képminőségük bármelyik LED tévénél. Olvasgatok LED tv teszteket mindenféle oldalon, de mindenhol azt írják, hogy: "A Panasonic plazmáinak a közelébe sem ér a képminőségük."

Tavaly januárban vettem Szlovákiában a tévémet, egy P50VT60-ast, 1400 euróért.
Semmire nem cserélném le. Majd esetleg 10-13 év múlva, amikor elérhető árú és a gyerekbetegségekből kinőtt OLED tv-k lesznek, jobb képminőséggel.

0
2016. március 11., péntek 13:08

De sajnos a mai napig nem értek fel képminőség terén még a GT60 szintjére se. Sőt. Még a G30-GT30-as tévéknek is jobb a képminősége, mint a mai 200-300 ezres LED tévéknek. Pedig 5 éves modellek.
Ismerősöm le akarta cserélni a G30-asát egy 55 colos, 6800-as Samsungra. Mondtam neki, hogy ne csináljon hülyeséget. Megvette. Másnap vitte is vissza.
Ennyit mondott: "Ez nagyon szar."

Ha tv-t kellene cserélnem, inkább vennék egy használt (kevés üzemórás) Panasonic plazmát, mint egy új LED tv-t.

A plazmáktól csak az OLED tv-k képminősége jobb, de kinek van rá 1 milliója?

0