Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2016. február 7., vasárnap 11:08
Hát ja, de adott esetben bútort/szobát/lakást/házat is érdemes cserélni;)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. február 6., szombat 22:02
Feltételezem, hogy a vékonyabb perem miatt látod kisebbnek. No, de egy 42 -es TV-t cseréltél 43 -asra? Miért?

Képméretben csak (jelentősen) felfelé érdemes lépni, ha az ember készüléket cserél. A plazma - a CRT-hez hasonlóan - már halott technológia, ez nem vitás.

De úgy vélem, ilyen méretű TV-t akkor érdemes csak lecserélni, ha legalább 48-50-es képméretű készüléket tervezel az utódjául.
0
2016. február 1., hétfő 16:45
Na, most intézem a 43-as Samut :D durva hogy kisebb, mint a plazmám, látszólag :D
0
2016. január 31., vasárnap 21:30
Szia!

Na, ezt nem tudtam, hogy ez a kapcsolat az LCD és a LED között, de ezért is kérdezősködök.

Vennék nagyobbat, de mivel hitelre menne, csakis bolti jöhet szóba és ezt tudnám úgy vállalni, pláne, hogy szakításvan vagyok s a költözéssel ugrik a munkám is... Éjjel nézelődök akkor még melóban :)
0
2016. január 31., vasárnap 20:25
Szia!

Amit te kinéztél tv-t annak csak a háttérvilágítása LED-es, a panel az bizony LCD. Szerintem is visszalépés lesz képminőségben ha ilyen tv-t vásárolsz. Miért nem nézel szét kicsit a használt piacon? Elég jó egy-két éves Panasonic plazmákat lehet kifogni (igaz egyre kevesebbet) viszonylag jó áron. Nekem VT60-as Panasonic van és semmilyen LCD-re nem cserélném le. Vagy ha mégis kötöd az ebet a karóhoz, akkor legalább ne ugyanakkora képátlóban gondolkodj mint a mostani. Lépj egy nagyobbat e téren, hiszen tudjuk, hogy nem létezik elég nagy tv.
0
2016. január 31., vasárnap 18:22
Mondjuk amit kinéztem LG az LED-es, ha van különbsêg :D
0
2016. január 31., vasárnap 18:20
Valóban szokatlan, (ex)apósomnak 48 colos Samsung LCD-je van, s szokatlan még mindig, de hát nincs 3D-s plazma Smart tudtommal.
0
2016. január 31., vasárnap 18:05
Plazma után csalódás lesz az LCD.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. január 31., vasárnap 17:16
Sziasztok!

Elérkezett az idő, hogy búcsút mondjak a jó öreg 42-es Samsung plazmámnak... Nézelődtem, s ami árban és (nekem) minőségben megtenné, az egy LG 42LF652V rosszfiú :) Egész jókat olvastam róla, a Smart sem jön rosszul, a Magic Remote is jó mókának tűnik, de persze a lényeg a 3D, ha már 2016-ban veszek tévét, az legyen 3D-s, nem? Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal? 150-160 ezer körüli a keret, de ha tudnátok egy okos, 3D-s Samut mondani, azon is elgondolkozom :) 42 colos lenne a minimum igény.
0
2016. január 24., vasárnap 16:11
Az UE48H6400-at vettem, az volt kamatmentes akcióban, de már korábban, a Sharp 3D-csődjekor is ezt a szériát nézegettem a Samsung kínálatában, a tesztek hasra voltak esve ettől a sorozattól, de főleg a 6500-tól. A 6400-ast vásárlás előtt azért leteszteltem 3D-anyaggal, nem akartam egy második fiaskót.

Én a tévékbe épített médialejátszóktól semmit nem várok, van sajátom is. A Pioneer BD-lejátszók is hoznak egy elég jó szintet, bár nem vagyok elájulva tőle, úgyhogy marad a WD TV Live a rendszerben, az még nem okozott csalódást...
0
2016. január 24., vasárnap 15:14
Annyira azért még nem katasztrófális a helyzet. :-) A SONY csúcsmodelljei között is van 1-2 jól sikerült darab. Az viszont tény, hogy ezek nem olcsók.

A közép és felső-közép kategóriában viszont szerintem egyértelműen jobb választás a Panasonic. Bizony a japánok nagyon összekapták magukat. A plazma részlegük leállítása, és az LCD részlegük "reneszánsza" bizonyítja, hogy azon kevés elektronikai cég közé tartoznak, akik képesek voltak jól, és üzletileg sikeresen reagálni a piac, és a kereslet változására.

Én nagyon remélem, hogy az "utolsó japán dinoszaoruszok" egyikeként még sokáig a porondon maradnak!

Én a magam konzervatív, az esztétikumot és a minőséget előtérbe helyező ízlésével kisebb tragédiaként éltem meg, hogy az elmúlt években láttam a legendás japán cégeket sorra elsüllyedni a "koreai kistigrisek" és a kínai "másolók" mindent elárasztó tengerében.

Funai, Hitachi, JVC, Mitsubishi, SHARP, Toshiba, és még sorolhatnánk... Mindegyikért nagy kár!

Jó volna, ha a SONY és a Panasonic még sokáig nem követnék őket!

Az átlagfogyasztó a valódi piaci versenyben tud igazán jól járni. Manapság viszont - a meghatározó piaci szereplők távozásával - sajnos egyre kevésbé beszélhetünk ilyen versenyről!

Mindezeken túl, számunkra, filmrajongók számára is bizonytalan a jövő. Nem csak a fentiek miatt, de az elmúlt időszakban számos nyilatkozatot lehetett olvasni a még kitartó vállalatok képviselőitől arra vonatkozóan, hogy még ők sem biztosak a jövőben.

Nem lehet tudni, hogy meddig lesznek még DVD lemezek, BD lemezek, illetve ezeket kiszolgáló berendezések. Egyesek szerint pár éven belül megszűnnek. (A számítástechnikából "kikopó" optikai meghajtókhoz hasonlóan.)

A "jósok szerint" az elektronika, a szórakoztatás területén a jövő közép és hosszú távon az integrált, mindent magukba foglaló "okos" megoldásoké (full extrás TV-k és projektorok, "okos házak"), amelyekhez csak és kizárólag digitális tartalmak lesznek elérhetőek.

Én azért bízom benne, hogy legalább 15-20 évig ez még nem lesz téma!
0
2016. január 24., vasárnap 13:41
"Ott a pont, a Sharp a maga kategóriájában (!!!) verhetetlen 2D-ben, sajnos a beépített médialejátszója és a 3D-megjelenítése egy kalap kakit nem ér, bár a Samsung, amit a helyére szereztem, szerintem 2D-ben is leveri, vagy csak sikerült úgy beállítanom, hogy ámultam a végeredményen..."

Jól hangzik. Melyik Samu-ra esett a választásod?

(Egyébként a saját tesztjeim alapján nekem nem az volt a kedvenc SHARP modellem, de ezen a szinten tényleg korrekt készülékeket raktak össze.)

Ami a médialejátszót illeti... Sajnos még a milliós LCD TV-k médialejátszási képessége is sokkal gyengébb egy dedikált médialejátszóhoz hasonlítva!
Már 20.000 forint körül is tudsz olyat venni, ami leiskolázza bármelyik TV-be épített megoldást.

Érdemes körülnézni, mert vannak nagyon korrekt készülékek. Természetesen itt is igaz, hogy ha a közép, vagy felső kategóriát keresed, akkor mélyebben kell a zsebedbe nyúlni, de azt mondom, ha fontos a széleskörű formátum támogatás, a jó hálózati képességek, hasonló extrák, és a minőség, akkor érdemes.

(Különösen igaz ez akkor, ha valaki sok százezret, millókat költ a TV-re, és a beépített médialejátszótól várja a "megváltást".)

"Az a 80 rugó szerintem elég áron alul van, az utolsó forgalmazott ára 205 ezer körül volt, még 2015 októberében. 130-at simán megér..."

A 80.000-et azért mondtam, mert a kérdező ismerőse ennyiért venne TV-t. Erre ajánlottad te a sajátodat. Ezért gondoltam, hogy 80.000-ért adod.
0
2016. január 24., vasárnap 11:46
Ezt szomorúan olvasom. Én két éve vettem a GT60-at, az akkori kínálatban jónak tűnt a Sony, azóta meg nem vagyok ennyire otthon a témában. De ezek szerint a Panasonic a plazma gyártás leállítása után ráfeküdt az LCD vonalra.
0
2016. január 24., vasárnap 9:30
Ott a pont, a Sharp a maga kategóriájában (!!!) verhetetlen 2D-ben, sajnos a beépített médialejátszója és a 3D-megjelenítése egy kalap kakit nem ér, bár a Samsung, amit a helyére szereztem, szerintem 2D-ben is leveri, vagy csak sikerült úgy beállítanom, hogy ámultam a végeredményen...

Az a 80 rugó szerintem elég áron alul van, az utolsó forgalmazott ára 205 ezer körül volt, még 2015 októberében. 130-at simán megér...
0
2016. január 24., vasárnap 0:00
"Szerinted melyik a legjobb?"

Két éve még gondolkodás nélkül azt válaszoltam volna, hogy SONY. Viszont sajnos egyértelműen leengedtek a minőségből! A legtöbb aktuális modelljük képminősége nem éri el a korábbiakét.

Pedig a TRILUMINOS technológia nagyon nagy lehetőségeket rejt magában. A 8xx sorozat pedig igazi "Best Buy" volt a kategóriájában sokáig.

Jelenleg a Panasonic közép és felső kategóriás készülékei a legjobbak, ha LCD-ről van szó. Nagyon eltalálta most ezt a vonalat a Panasonic. A TV-ik sorra az élen szerepelnek, nyerik a teszteket, mert nagyon szép képet produkálnak.

Márpedig egy TV esetében az a lényeg. (Netes tartalmak, médialejátszás, hasonló "sallangok" nem érdekelnek.)

Kis hazánk piacán az 5 év jótállás már csak a "hab a tortán".

A "belépő" kategóriában pedig az LG palettájáról választanék.
0
2016. január 23., szombat 23:25
Az elég korrekt készülék. A maga kategóriájában a 2D képét tekintve a legjobbak között volt.

Tényleg 80.000 forintért adod?
0
2016. január 23., szombat 22:05
Sony LED-et tilos venni, sorra buknak el a fekete szintet mérő teszteken, már ami a "feketébb a feketénél" kitételt illeti, ott inkább sötétszürke az, aminek koromsötétnek kéne lennie.

Most már tökéletesen meg tudom érteni azokat, akik a Samsung mellett teszik le a voksukat, sokáig ellenálltam, de nemrég bizonyított nálam a márka.

A plazmát ne keverjük ide, az külön kategória. Mondom ezt úgy, hogy soha nem láttam plazma-képet rendes körülmények között, csak boltban...
0
2016. január 23., szombat 22:01
Ide írj: mikeysoft@freemail.hu
0
2016. január 23., szombat 17:20
Mennyiért árulod?
0
2016. január 23., szombat 13:18
Én ha LCD-t vennék, Sony lenne. Sajna a plazma kihalt, amúgy az volt a legjobb. Neked egy Panasonic TX-P65VT60-at kellett volna venned. :)
0
2016. január 23., szombat 12:24
Szerinted melyik a legjobb?
most posts by TM
0
2016. január 22., péntek 20:52
LC-50LE752V

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sharp/aquos-lc-50le752v-p161760560/
2014 novemberében vettem, de nálam nem vált be a csapnivaló 3D-je miatt, de sima 2D-ben kifogástalan. Kiraktam a rendszerből kb. két hónapja...
0
2016. január 22., péntek 20:36
Melyik típus?
0
2016. január 22., péntek 19:26
Ha nem fontos a 3D és a Samsung márka, akkor tudnék egy megkímélt állapotú full HD-s Sharp-ot ajánlani...
0
2016. január 18., hétfő 20:57
A Samsung és a 80.000 forint erősen behatárolja a lehetőségeket. Én egyébként ennyi pénzért nem is tudok olyan típust mondani, amit őszintén, szívből ajánlok a Full HD kategóriában.

Sajnos ennyiért még igen erős kompromisszumokat kell kötni a képminőség terén!

Ha a lehető legjobbat keresi, akkor nem a Samsung palettáján kellene keresgélnie.
0